מה זה כעס לפי דעתכם?

keoser

New member
פשוט החלטתי להבין מה זה הרגש הזה,

החלטתי לנתח רגשות :) אממ.. שמתי את עצמי בשתי המצבים. אני חושב שהראשון (במידה ואין מצב מיוחד) זו לא הרגשה של תיסכול, זו הרגשה של "אוי, איזה באסה ש...". המקרה השני, זה פחד מחוסר יכולת לקיים את עצמך וכו'. חוסר יכולת לקיים את המשפחה שלך, שלא תוכל לקנות את כל הדברים שאתה רוצה וכו'.. לפה הצלחתי לקשר את הפחד :)

isi stoler

New member
תרשים שאני יצרתי לעצמי יכול לעזור

כל הרגשות נובעים מסכנה כלשהי אמיתית או מדומה סכנה עתידית: פחד- נובע מדמיון/אמת שמשהו יפגע בי בעתיד סכנה בהווה: כעס - התגובה של הגוף לפגיעה אמיתית או מדומה (נותן לך את האנרגיה להתמודד עם התוקף) לחץ - תחושת חוסר יכולת להתמודד עם הדבר שעלול לפגוע בי, מכניס אותך לLOOP של פחד -> לחץ, וגורם לך להשתולל ולהרגיש לכוד בנסיון לברוח מהסכנה לאחר הסכנה: עצב - נובע מתחושת הפגיעה וחוסר האונים שלאחר הסכנה מסקנה: הפתרון לכל הרגשות השלילים הוא בטחון עצמי = אהבה עצמית, שמפחיתים את תחושת הסכנה כי אתה מרגיש יכול להתמודד איתה. ומתוך כך רגשות שליליים כמעט לא עולים וקל יותר לשלוט בהם מקווה שעזרתי

mimeli

New member
ת'שמעו- ממש נהנתי לקרא את הדיון הזה

בערב שבת הרגשתי כ"כ כעוסה. פשוט עד עכשיו לא היה לי זמן לקרא בנחת ולהגיב.. שני אמירות לגבי כעס שעלו לי: "לכעוס, פירושו להעניש את עצמיך על טיפשותם של אחרים.." והבא מצאתי "במקרה" שהרגשתי פעם כעס ופתחתי ספרון קטן עם אמריות של הרב קרלבאך זצ"ל-ממש בעקראי באיזה עמוד וזה מה שמצאתי: "אנחנו מוכרחים לגרש את הכעסמליבינו. זה נורה קשה. אבל איןלנו בררה! כשאני כטעס, ליבי ונשמתי נקרעים!" סימון

למעלה