מה זה כעס לפי דעתכם?

keoser

New member
מה זה כעס לפי דעתכם?

אני זוכר הגדרה מאוד יפה של זה, פחד בצורה מסויימת? אם בא לכם -- גם הייתי שמח לקבל את דעתכם על "תיסכול" (משהו שאני לא מרגיש לאחרונה!! :))

למיטב ידיעתי כעס זה ביטוי של פחד

יש פחד, ואז בשביל להתמודד איתו אנו כועסים (על עצמנו או אחרים). בשורש כל כעס יש פחד.

keoser

New member
אופה! זה חוזר אליי! :)

עם הכעס אנו גם מרגישים צודקים? :) לפחות לפי מה שהרצתי בראש זה ככה.. (נלקח מהמסע לאיכטלאן :)) ו.. אפשר לחלק כל רגש מבסיסו לפחד, או אהבה? ז"א שחותרים למעמקי הרגש ומגלים אותו פנימה והחוצה?

כך אני רואה את זה

שכל הרגשות באים או מפחד או מאהבה. האם עם הכעס אנו מרגישים צודקים? לאו דווקא. אנחנו יכולים למשל לקנות מחשב ב-8000 ש"ח, ואז לראות את אותו הדגם בדיוק (עם כל הפרטים הקטנים שזהים אחד לאחד) במחיר 5000 ש"ח. להרגיש מרומים ולהגיב בכעס. האם אנו גם נרגיש צודקים? לא יודעת.

keoser

New member
תיקון קל:

רגשות הצדקה כשכועסים באות כשכועסים על אנשים? ז"א ככה אני תמיד הרגשתי שכעסתי.. "אני צודק -- זה לא יכול להיות אחרת! איך היא/הוא יכולים להתנהג ככה!!".

לאו דווקא.

אדם כלשהו יכול להיפגע מאדם אחר, ולהרגיש כעס על עצמו ולהרגיש שהוא לא פעל בסדר (ושהוא לא צדק במה שהוא עשה, ושזה מגיע לו...). בקיצור...אין כללים נראה לי

keoser

New member
אכזבה או כעס?

אף פעם לא הרגשתי כעוס על עצמי.. אולי מאוכזב, אולי קראתי לזה כעס, אבל הייתי מאוכזב מעצמי.... שוב, לפחות ככה זה אצלי.. אני מנסה לחקור :)

keoser

New member
רגע התגלות.. (?)

בעצם התמרת פחד באהבה (כפי שאני מבין אותה) זו התמרה של בסיס שתי הרגשות הבסיסיים שלנו אחד בשני, ובעצם כך אנו מבטלים את כל רגשות הכעס וכו' שלנו? כי הרי בכל רגש שלילי יש את בסיס הפחד? (זו השערה דיי גדולה שלי, עשיתי השלמת פערים ממש גדולה.. אשמח לדעתך! :)).

בקצרה כי אני הולכת לישון עכשיו ../images/Emo6.gif

התמרת פחד באהבה זה לעבוד בסופו של דבר עם אהבה במקום עם פחד...... הפחד מגן עלינו מפני מציאות מסוימת שאינה רצויה לנו. בעזרת האהבה אנו יוצרים מציאות הרצויה לנו. כשעובדים עם אהבה יוצרים מציאות שאותה אנו רוצים. ביצירת המציאות הזאת אין כעס כמובן. * קישור להודעה * נ.ב.: לא בטוחה שהבנתי מה אתה שואל בעצם
מקווה שהבנתי! אם לא, אענה לך מחר

keoser

New member
ענית על השאלה שלי בכל

ההודעות האחרות :) תודה רבה
ו
מקסים :)

מצטרפת אלייך לחיות כך גם אני חשה

שזה בא מפחד ,כועסים שאין לנו אומץ להתעמת,לפעול,להשמיע את אשר בליבנו. וזה מתסכל, אך כאשר עושים בנידון מרגישים הקלת מה וכך הרגשתי היום לאורך כל העיום עד עצם הרגע הזה. המשך שבת נפלאה הגשם החל לרדת נושמים אויר נקי. נשתמע חברה אמיתיתתת.

מבחינתי זה גם רגש שבא מפחד

תסכול.... אני אתן דוגמא אפשר להרגיש תסכול על כך שהשעה עכשיו היא 02:00 בבוקר ואנו רוצים מיץ תפוזים סחוט ואין שום מקוח פתוח. אז מה זה דעתך תסכול? ואפשר להרגיש תסכול על כך שתיק המניות שלנו ששויו 40,000 שח, לא הרוויח החודש, מעבר לשמירה על ערכו היחסי. תסכול? זה רגש, או מחשבה שמתבטאת ברגש תסכול..... פשוט תיזכר במקרים בהם הרגשת מתוסכל ותנתח מה עבר עליך בדיוק....

זה רגש או אולי תסכול זאת מחשבה

בעצם, שגורמת לנו להגיב ברגש.... לא יודעת
אבל אם אני מרגישה מתוסכלת (נדיר) אני יודעת לזהות את זה
למה חשוב לך לדעת מה זה תסכול? מה הכוונה במה זה תסכול?

למעלה