מה זה "יפה נפש"?

abashel13

New member
אה, לא כתבתי למעלה

שההוא שנכנס לבי"ס ומודיע על תכנית לימודים של חופש הבחירה יכול להיות גם המורה?

נראה לי שהראשונים לקבל מבט של עגל המום זה אלה עם "בעיות הקשב והריכוז"...

והם כנראה יהיו הראשונים ליישם... יש מצב?

abashel13

New member
אמרתי שזה מה שצריך ללמד בבי"ס

את רוצה את כל תכנית הלימודים על רגל אחת?

אז אוקי. לצורך העניין ניסוח ראשוני ולא סופי: "אינסוף מצבים בהם יחיד בוחר ושב ובוחר מי הוא בהתאמה לעצמו"

עכשיו אני יותר מבינה אותך.

כלומר, ילמדו לבחור?

אני בהתחלה חשבתי שאתה יותר בכיוון שילדים יבחרו מה ללמוד (ובעיקר מה לא).

מעניין אותי אם השוו בוגרים של בית ספר דמוקרטי לבית ספר רגיל לבית ספר אנתרוסופי ובאיזה מהם התגלה יתרון, באיזה תחום.

abashel13

New member
נראה לך שרק התלמידים?

המבוגרים כבר יודעים?

המבוגרים מומחים בלהציע את הבחירות שהם בחרו בשנת תרפופו ואם לא תבחר כמוני יבוא שוטר...

גם המורים וגם התלמידים ילמדו בחירה אישית אחראית... וגם שר החינוך... כל אחד ילמד להיות איש/ה לעצמו...

ולא על פי דגם שנטבע לפני 7000 שנה במוזיאון לקץ העידן הניאדרטלי...

כן ומה רע לבחור בחומר לימוד? למה מתימטיקה חמש יחידות מתאימה למי שרוצה להיות קוסמטיקאית?

לא כדאי ללמוד קצת איפור... בחמש יחידות?

לא אמרתי שזה רע, רק שאני חשבתי שזה כך.

אז אתה בעד להוציא את לימודי הליבה ושכל אחד יחליט מה ללמוד?

(אני לא קובעת מה רע ומה טוב, אני פשוט קובעת).

אז אתה בעד השיטה חרדית, למשל, שאין להם טעם ללמוד חשבון, אם במילא הם מתכוונים ללמוד תורה (גמרא) כל החיים? הרי זה לא נותן להם כלום.

אז כל שנה ילד מחליט אם טוב לו ומה מתאים לו ללמוד, או שתחייב אותו בלימודי בסיס, עד איזה גיל (איזה?) כי הרי אם הוא לא מכיר בכלל מתמטיקה - איך הוא יכול לדעת אם הוא אוהב את זה?

ואז אם אף אחד לא יחליט ללמוד מדעים ולא יהיו פה רופאים - אז שטויות ,בסבבה של החיים, מי בכלל צריך רופאים? סתם דוחפים תרופות.

abashel13

New member
אני לי כותב תכניות לימודים

ולא מתווה את כל ערכי החברה משקלם ועדיפיותיהם...

הרעיון שהבאתי הוא תחליף לריטלין/תרופות פסיכיאטריות/אלימות/שונות

וטיפול יסודי בעניין ההתאמה יחיד חברה...

טענתי היא שהיחיד הבוחר את זהותו הוא יחיד מפותח מזה שחברתו מגדירה את זהותו על פי קטגוריות...

טיפוח ופיתוח היכולת האנושית הזאת של חופש בחירה הוא מפתח לשינוי חברתי... מפתח לשינוי סדרים ישנים ומאובקים

ובעיקר הוא שם את הכוח לשינוי אצל היחיד... אצל כל יחיד...

לטעמי זה ממילא כבר קורה, מלמטה, מהיחידים, ממופרעי הקשב, מהאוטיסטים, ממוגדרי הלקויות, מנוטלי התרופות, מההורים שנקעה נפשם,

מהתלמידים השותים לשכרה... הסדר שהיה פעם מתפורר וכדאי לשים את העין והאצבע על הגורם המסדר החדש... לגבי דידי הוא חופש בחירה...

לא תוכניות לימודים צופות עתיד על סמך העבר כי אם העמקת פרדיגמות ההווה של הדור הבא... הוא בא ובוחר בדרכים ובכלי ביטוי שלא היו לדורות קודמים

וכדאי אולי לשים לב לבחירות הללו ולא לבטלן כמרד נעורים סתמי שיחלוף.

דף הפייסבוק המשקף תעודת זהות וירטואלית של ילד/ה, נער/ה, מראה משהו על בחירתו ולא הייתי מזלזל בזהות הוירטואלית הזאת שאינה מוצאת עדיין מקומה במציאות המעשית...

האין פיקוח על הזהויות הוירטואליות ממציא בחירות זהות שהן תהיינה נותנות הטון בעתיד רק שהמערכת החינוכית דבקה בספר ובמחברת, בזהות האבות המייסדים, האימהות המייסדות

ומנסה כל העת להשיב עטרה ליושנה.

התרבות מופרעי הקשב, האוטיסטים, הלקויים, המאובחנים למינהם מראה שהכלל משנה את פניו והשוליים הנעות למרכז כמו בכל תהליך חברתי מתמצתות רבדי זהות חדשים ושונים...

וחלק ממה שהמערכת עושה הוא נסיון נואש לחשק את דפוסי העבר... לימודי ליבה, תוכניות לימוד אטרקטיביות, בתי ספר בניהול שקוף, שכר פרוגרסיבי למורים, בתי ספר בניהול הורים....

ועוד כהנה...

אני מנסיוני ומהבנתי תורם את הרעיון להעמיד במרכז התוכנית הלימודית את חופש הבחירה... והאחריות האישית... ומשארי בנדיבות רבה את כל השאר לכל מי שחפץ.

אתה יודע איך צדים אריה בעזרת קופסת גפרורים?

ראשית הולכים ליער ומוצאים אריה , שנית מרוקנים את קופסת הגפרורים

איך מקטנים את האריה ומכניסים לקופסת גפרורים?

נו, באמת, את הבעיות הלוגיסטיות אני משאירה לכם.

ככה בערך נראה הפתרון שלך...

abashel13

New member
ומה עשה הרצל

אמר אם תרצו אין זה אגדה ולא חי פה שניה.

נראה אותו בפקק בערב ליל הסדר.

לו מותר ולי אסור?

שכנעת אותי!

עכשיו לך תקרא את 'מדינת היהודים' או 'מדינה יהודית', תלוי איך אתה מתרגם... (עדיף כמובן, בגרמנית, כי הרצל גם לא ממש ידע עברית, וכתב בגרמנית, שפת התרבות של אז...).

abashel13

New member
תפסתי אותך על חם

כי במקום אחר כתבת שאת גולשת כהתחמקות מקריאת מאמר סתום באזנייך...

אז תנסי להפעיל את השיטה הזאת על המאמר...

ותרצי על חופש בחירה במקום על מה שכתוב במאמר.

יש לא אחלה חומר בשרשור הזה.

הנה לך מילות פתיחה להרצאה: "ניסיתי לקרוא מאמר משעמם, לא מובן ,שלא אומר לי כלום ובינתיים גלשתי לי באינטרנט ובאקראי

מצאתי דבר שהרבה יותר מעניין אותי על אופציות חדשות לחינוך והחלטתי לנסות וליישם אותו על עצמי." חחח...

יש סיכוי שהשומעים כבר בכיס שלך אפילו אם זה לא הנושא עליו התחייבת לדבר. חחח

אהבתי.

אני בטוחה שהסטודנטים גם יאהבו

הבעיה זה המרצה הזקן שלי. הוא אמור לתת לי את הציון שלי ולא נראה לי שהוא יראה את המעשה בעין טובה ואני אף עלולה להיכשל בקורס.

לא מתאים לי....

abashel13

New member
מי יודע מה יכולה לעשות בחירה חופשית

יש מצב שהמרצה הזקן יחייך ויגיד "כל חיי חיכיתי שמישהו יעיז

אני לא העזתי בגלל המרצה הזקן שלי ותראי מה נהיה ממני...

מרצה זקן כמוהו..."

לבחור זה גם להעיז... לא רק לחפש את התוצאה הידועה מראש.

יש מצב שתקבלי עשר, יש מצב שתקבלי אפס... אבל ברגע שהבחירה תצא לדרך

חידשת לעצמך ומה כל הלימודים האלה באקדמיה אם לא להגיע למצב שאתה מעיז לחדש???

תאמין לי שעשיתי כבר דברים נועזים מזה

אבל צריך לדעת אצל מי.

יש אנשים, כמו האיש הזה, שהם מרובעים כל כך שזה פשוט לא ילך והוא יפסול לי את הקורס וזהו.

הוא יבש כמו צנון. כמו חרוב.

כמו המוח שלי עכשיו.

abashel13

New member
אבל עכשיו באמת

זה מה שאני עושה עם עצמי,

זה מה שאני מחנך את ילדי לעשות

וזה מה שאני מציע לכל מי ששואל

על פתרון בעיות יסוד...

חופש בחירה אישי ואחריות... בלי הסברים ובלי תירוצים...

בחר ולך את כל הדרך המתרחבת מבחירתך.

בהקשר הזה הא"ס הוא התלמיד הכי מעניין...

הבחירות שלו הן הכי מעוררות כבוד והאחריות שהוא מגלה כלפי בחירותיו

הלוואי עליי.

כל אוטיסט הוא אחר.

הבן שלי ממש מחפש להיות במסגרת. מחפש זמן תחום. מחפש שיגרה. מחפש גבולות.

אם נותנים לו מה לעשות - הוא כל היום ישחק במחשב או באייפד שלו, והוא לפעמים ממש מודה לנו שאנחנו לא מרשים לו ומגבילים אותו, כי הוא יודע שבלי זה הוא לא יעשה כלום אלא רק ישחק...

אני חושבת שאדם צריך ללמוד מה חשוב ומה לא, וצריך שההורים בהתחלה יתנו לו גבולות, ואחר כך הוא נותן אותם לעצמו.

arana1

New member
מטמטיקה זה (גם) תורת הבחירה

מטמטיקה זו דיסצפלינה או תחום או לא חשוב איך קוראים לזה שעוסקת בהרחבה והתעמקות בחיפוש גבולות
זו שפה שמנסה להתחקות אחר מנגנוני הבחירה ומשמעותם
אותו הדבר גם היסטוריה
כמעט כל נושא שנלמד בבית הספר עוסק בנסיון האנושי להגדיר גבולות ובמשמעות חופש הבחירה
כמה מורים ומרצים מודעים באמת לעובדה הזאת ?
מנסיוני מעטים מאוד
וזה משתקף בדרך המשעממת וחסרת המשמעות שבה מלמדים את הילדים למוות מתוך תפישה שהיא כל כך תועלתנית ומעשית עד שאין בה שום ערך ויופי ומשמעות

כמו שאתה כותב הנסיון ליישם סמכות הוא נלעג ומגוכח ומרגיז כי המבוגרים והמורים לא יודעים את הגבולות הרבה יותר טוב מהילדים
הם יודעים לכפות ולממש סמכות וזו שיטה שנזקה ברוב המקרים רב על תועלתה
התערבות של החוק משמעו כשלון של המערכת ולכן אין לראות בזה פתרון או הצלחה
זו ברירת מחדל שמשקפת התמוטטות מוחלטת של הסביבה
בדיוק כמו כדורים פסיכיאטרים

יש בחומר הלימודים אין סוף מידע שעוסק בבחירה וברירה וגבולות אלא שאף אחד לא מלמד אותו ככזה
מלמדים אנשים להשיג ציונים בשביל לקבל תעודה
וככה זה נראה
בורים עם תעודה שאחרי זה מכהנים כסמכויות שהורסות את החיים לאחרים אבל נחשבים כהצלחה וכדוגמה בגלל שזה מה שהסביבה מעריכה ויודעת לתגמל

arana1

New member
תלוי איזה,אני לא אוהב בחורות שמתאפרות

אבל יכול להיות שאני לא מבין מה זה קוסמטיקה בכלל
זה קשור לקוסמולוגיה ?

|חי

אני חושבת שחבל שאת מייסרת את עצמך.

עשית את הדבר שהיה נראה לך הכי נכון באותו הרגע, על סמך המידע שהיה לך באותו הרגע.

רופאים לא יודעים הכל, הם רק בני אדם, ויכולים לטעות.

דרך אגב, גם הומופאתים יכולים לטעות.

למעלה