מה זה "יפה נפש"?

ענתנוי

New member
מה זה "יפה נפש"?

אני מניחה שגם אני כלולה בהגדרה הזו, למרות שיש אנשים שחושבים עלי בדיוק את ההיפך...

"אני מדברת בשני כובעים, גם כאם לילד pdd וגם כמחנכת כיתה בחטיבה. אני יכולה לומר לכם שאותם ילדים הזקוקים לתרופה שיפרו את הישגיהם בצורה בולטת נוסף לשיפור בהתנהגות וכמובן נוסף לעובדה שכיתה שלמה יכולה ללמוד בשקט. "

אני משתמשת בציטוט, אבל אין בזה שום תגובה אישית שמתייחסת לכותבת הדברים.
אני נעזרת במילים האלו כדי לבחון את העמדה המקובלת של רוב ההורים והמורים והמטפלים.

הבעיה היא לא תרופות אלא תפיסת עולם רחבה יותר - שמרנות מול חדשנות.
העמדה השמרנית גורסת שמה שיש זה מה שצריך להיות, ולכן אנשים צריכים להתאים את עצמם לסביבה, גם אם ההתאמה הזו פוגעת בבריאותם ואושרם.

העמדה החדשנית (יש מילה כזו?...) גורסת שהכל הוא אחד, הכל דינמי ומשתנה, הכל קשור ומקושר זה לזה - ולכן אם יש בעיה של אי התאמה כל הגורמים המעורבים צריכים להתאים את עצמם זה לזה.
וזה כולל את מוסד המשפחה ומוסדות החינוך ומוסדות הבריאות שלא מצליחים להתמודד עם השינויים הדרמטיים שעוברים על החברה כולה בגלל מהפיכת התקשורת שמשנה את כל המרקם החברתי.

אני שייכת ל"חדשנים", כי זו הדרך הנכונה. ככה הדברים בטבע עובדים באמת, ולא כמו בתיאוריות שלנו או בהתאם למוסכמות החברתיות.
וכל מי שמותקף כ"יפה נפש" מביע את העמדה הזו - אז אולי נוכל לוותר על האישומים האישיים ונתחיל להתווכח על מה שבאמת מטריד אותנו בחיים?

החדשנות היא התפיסה של אוטיזם כניתן לשינוי

שיש דברים אצל אוטיסט שאפשר ללמוד ולשנות וזה לא הופך אותו ללא אוטיסט, אבל זה מאפשר לו לגדול ולמצות את עצמו.
ומי שלא מבין עד כמה התפיסה הזאת מהווה מהפך ושינוי, לא יודע כנראה מה היה קודם.
השמרנות היא התפיסה שאסור לטפל ולעבוד וללמד אוטיסטים.

מילים כדורבנות!!!!

אני שמחה להסיק מדבריך שאני חדשנית. ואני חשבתי שאני כבר זקנה בלה מיושנת.....

abashel13

New member
חדשנות

כמעט והגענו להסכמה מלאה אלא שאצלי הניסוח הוא מעט אחר:

אוטיזם כמו כל דבר אחר זוהי התפתחות שינוי וצמיחה ותפקידי כסביבה הוא לתמוך

בסוג ההתפתחות השונה הזה.

זוהי גם הסיבה שאיני רואה כל צורך להגדיר אוטיזם כהפרעה התפתחותית נרחבת.

מאחר ואני עצמי רואה חיים כהתפתחות בצורות שונות צורת ההתפתחות הזאת הקרויה אוטיזם

מנקודת ראותי היא העשרת התפתחותי והיכולת לתמוך בה עבורי היא גם התפתחות.

שמרנות במקרה הזה תהיה לנתב את ההתפתחות הזאת במסלולי התפתחות ידועים מראש

שמלכתחילה לא נלקח בהן בחשבון שיש דרך התפתחות כזו.

חג שמח

arana1

New member
אין תפישה כזאת

אני לא מכיר אף אחד שדוגל בתפישה שאין לעבוד ולטפל וללמד אוטיסטים
בוודאי שבפורום הזה אין אף אחד כזה

מה שיש זה תפישות נוקשות וחוסמות שמניחות שמי שמרגיש שהיחס והטיפול והלימוד המקובל אינו מתאים לאוטיסטים מתנגד ליחס וטיפול ולימוד בכלל
האמת היא בדיוק הפוכה
דווקא מתוך מודעות לכושר השינוי והמיצוי והלימוד המופלא הטמון באוטיסטים יש התנגדות לשיטות ודרכים שברור לחלוטין שפשוט אינן מתאימות למבנה הנפשי המיוחד לאוטיזם

התפישה שחוזרת ומבוטאת כאן בפורום שמי שלא מקבל את הדרך "שלנו" מבטא אבדן דרך וויתור וחוסר התמודדות היא חלק גדול ממה שחוסם אוטיסטים ממיצוי זהותם העצמית ולכן אנשים שמתבטאים כך מעוררים חוסר אמון כשהם מדברים על התפתחות גישות חדשות

קודם היה נורא מאוד,היום זה רק נורא,באמת תודה רבה

זו התפישה שאתה ביטאת יותר מפעם אחת. אלא,

שבאמת זה לא במקום לייחס לך את התפישה הזו, או תפישה אחרת, כל שהיא. זאת משום שאין לך תפישה מגובשת בכלל. אתה פשוט, באופן אוטומטי, כותב ''לא נכון'' אחרי כל הודעה של גולש, שהעז ולו פעם אחת, שלא להסכים אתך.

arana1

New member
מעולם לא ביטאתי את התפישה הזאת

נראה לך ולדומיך שאין לי תפישה מגובשת כי מה שיש לי זה תפישה מתגבשת שצומחת ביחד עם האחר,תוך רגישות להדדיות ולמבט השיוויני ולמשקל ההקשבה(זאת שאתה דואג לסמם) כדרך להתפתחות מבוססת יצירה משותפת,
ולא רק שהתפישה הזאת היא הרבה יותר מגובשת אלא שהיא גם הרבה יותר עמידה וגמישה ולכן מתאימה למימוש פרטני ויחודי שמשקף את העקרוני והמופשט,(שאתה כמו אחרים כאן דוחה בבוז גם את הצד הזה וגם את הצד השני תוך דבקות בנוקשות מחשבתית ורגשית כתחליף לרגישות ותבונה )
אלא שאנשים מזהים גיבוש רק עם נוקשות,
אנשים טועים בין כחנות ליציבות,
בין יומרנות מתלהמת ומדכאת ומחרישה לידיעה אמיתית המבוססת על הקשבה.

הפירוש שלך ושל אחרים כאן לתגובות שלי ולמניעים של אחריהם משקף בדיוק את הפירוש המעוות והסוטה שניתן להם על ידי מי שנחשבים בטעות לבעלי מקצוע,
בגלל שאדם כחני אינו יכול לפרש ולשמוע את האחר אלא דרך הכחנות שלו,
ולכן עצם הקיום של האדם האחר
כזהות עצמית בעלת מבנה אישיות שלא בהכרח תואם למניעיו או לתפישותיו מצוי הרבה מעבר ליכולת תפישתו והשגתו
וזו בדיוק הסיבה שהתפישות המקצועיות לכאורה הן כל כך הכי מכשילות בעולם

איני זקוק לאחרים שייחסו לי תפישה כזאת או אחרת
בניגוד לך ולהם אני מסוגל להרגיש ולחשוב גם בלי תלות במה שאחרים מייחסים לי
הרבה אוטיסטים למדו ולומדים את האמנות הזאת בלית ברירה
מסיבה אחת פשוטה
זאת שציינתי למעלה
אין בין המניעים שאתה מייחס לי ובין האמת כלום
למעשה אלה המניעים שלך שלכן אתה מדביק אותם על כל מה שאינו מובן לך

ladybug4NLP

Active member
רונן-מחזקת כל מילה שכתבת

לצערי יש כאן בפורום אנשים (לא מתכוונת להורים) שקוראים לעצמם אוטיסטים ולדעתי היו צריכים לקרא להם סוציומטים.

מי שחושב שהוא לא צריך להשתנות ולהשתפר, ושכל החברה צריכה להתאזן אליו ושאין לו מה ללמוד ולהשתנות הוא סוציומט במלא ובן המילה.

גם אנשים "רגילים" יש בהם ערב רב (לטובה) וכל אדם הוא עולם בפני עצמו, ועדיין יש התנהלות מקובלת ויש כזו שלא - תלוי בחברה שבו אתה נמצא, בתרבות בו אתה חי.

מי שלא מוכן לפחות להתנסות להשתנות, וללמד את עצמו או ילדו- גם הנ"ט וגם האספי שיש מינימום של כללים להתנהלות בחברה, לא מכין אותם לתפקד בעולם בצורה הטובה ביותר שהם יכולים לא כל שכן שלא יכול לצפות לעזרה ולהבנה.
כמובן שלא רק המטרה קובעת אלא גם הדרך ויש וכדאי לשאוף כמה שיותר גבוה במסגרת המגבלות הנתונות - וזאת גם בבעלי תפקוד נמוך-לא כל שכן הגבוה.

ענתנוי

New member
תודה על הכינוי ה"לא אישי"

"כדאי לשאוף כמה שיותר גבוה"

אם היית באמת מבינה אוטיזם היית מבינה גם כמה המושג הזה "גבוה" שגוי, ומכאן כל הגישה שלך לנושא הזה.

ניסית פעם להבין למה מבחינתנו אין הבדל בין תפקוד גבוה לנמוך?

arana1

New member
לצערי יש בפורום הזה ובחברה כל מיני אנשים

אבל אני יודע לחיות עם הצער הזה בלי לדבר שטויות
אף אחד לא חושב ואף אחד לא אמר שאנשים לא צריכים ללמוד ולהשתפר
מה שאנשים ש"קוראים לעצמם אוטיסטים" אומרים זה שלא כל מה שהחברה מזהה כשינוי ושיפור הוא באמת כזה
מה שאנשים ש"קוראים לעצמם אוטיסטים" אומרים זה שכללי החברה לא משקפים בהכרח צדק ואמת ושיוויון ותועלת אמיתית(מעניין שאם הזמן אפילו הנ"ט לומדים את זה ,ראה ההפגנות של הקיץ שעבר ואלה שיבואו בעתיד שיהיו יותר חריפות)
מה שאנשים ש"קוראים לעצמם אוטיסטים" אומרים זה שלא פעם הרגישות שנחשבת כלקות אצל האוטיסטים חושפת בפניהם שיווי משקל מהותי ונכון ובוודאי לא פחות טוב מהתפישות הצרות והמקובעות והמכשילות שאליהן מנסים לדחוק את כולם
נכון שהרבה פעמים אוטיסטים לא מתנהגים כראוי,אבל הרבה פעמים זה תוצאה של דחיקה ודחיסה ושחיקה של אנשים עם תפישה מאוד יפה ומתוחכמת ויעילה של יחסי פרט וחברה לתוך הצורה הפשטנית והאלימה שבה זה נעשה כיום

לא יכול להיות שיטיפו שיתוף והדדיות לאנשים המחוננים בתפישות שיתוף שלא תואמות לחומרנות ולשאפתנות ולעיוורון ולבורות שנחשבת היום ככללים שאין להרהר ולערער בהם
את המחיר של הגישה הזאת משלמים כולם
גם הדוחסים וגם הנדחסים
האנשים ש"קוראים לעצמם אוטיסטים" מבקשים תשומת לב לדברים האלה
לא מתאים לך זכותך להפנות מבט לצד שני
זה בלווא הכי מהר שרוב האנשים עושים
מי שרוצה ומסוגל לשמוע בזה אמת מוזמן להקשיב

אגב
חלק גדול מהאנשים ש"קוראים לעצמם אוטיסטים" עשו את הטעות ולקחו דברים כמו שאת כותבת כאן ברצינות ולכן הם מאוד השתפרו והצליחו והיו ממש כוכבים ומוצלחים ומשולבים בטירוף לשמחת וגאוות כל הצדדים
את המחיר הנורא של פחדים ודכאונות וסבל ותיעוב עצמי ותחושת צחנה מוסרית ורגשית לא משלמים אנשים כמוך
את המחיר הזה משלמים רק אנשים ש"קוראים לעצמם אוטיסטים" ולדעתי יש מקום לשמוע גם את סיפורם והתנסותם

אותי מעניינת תפיסת המציאות בלבד.

זו המציאות שלנו, לא אני ולא את נוכל לשנות אותה ותפקידי כאם הוא לנסות ולהכין את בני לחיי היומיום ה מ צ י א ו ת י י ם ולא האוטופיים.
הרבה פעמים אנחנו חיים כנגד הטבע כי לעיתים אין ברירה. גם טיפולים רפואיים אחרים הם נגד הטבע.
ההתקפה שהיתה פה היתה כנגד ההורים והרופאים שנותנים את התרופה, בעיני אלו שמתקיפים אותם הם יפי נפש. מי שהתחילה את השרשור התקיפה אותי אישית על כך שאני נותנת ריטלין והאשימה אותי בכך שאני פוגעת בבני. הפנייה שלה היתה בהכללה שכללה אותי ואחרים ולכן עניתי בצורה זו.
אני גאה שמצאתי את הדרך לשלב את בני בחברה ובהצלחה, אני גאה בעובדה שאני נותנת ריטלין בקביעות, כן...גם בחופשות...אני גאה ברפואה שמצאה פתרון ואני מתקוממת נגד יפי הנפש שמדברים בשם כולם ומשמיצים.

arana1

New member
אפשר וצריך לשנות את המציאות

אנשים עושים את זה כל הזמן ובכל מקום
אין דבר יתר מציאותי משאיפה לשינוי
המציאות של העתיד תהיה שונה מזו של היום ומי שמכין את הילדים שלו למציאות של היום שולל מהם את יכולת ההשתלבות בעתיד
דווקא לאוטיסטים יש הרבה כישורים שמאוד מתאימים לעתיד
אלא שאת הכישורים האלה חוסמים ומדכאים למען שילוב בהווה
ההווה אינו המציאות
הוא רק תמונה קפואה שלה

לאף אחד אין זכות לקטרג או להעביר

ביקורת עליך או על כל הורה אחר. יש ילדים שריטלין לא יעזור להם מכל מיני סיבות ויש ילדים או בני נוער שהריטלין ממש מציל אותם. ראיתי את זה ממש בעצמי. החיים הם לא פיקניק , בכל מקום שהילדים שלנו יגיעו אליו לא בהכרח המערכת תתאים עצמה אליהם. בשום מקום עבודה לא יעשו להם הנחות כי יש להם קושי כזה או אחר. תפקידנו כהורים להכין אותם לחיים האמיתיים. חום, אהבה, גבולות, הדרכה, וכן.....אם ריטלין יעזור לילד להיות פנוי לקבל את כל מה שלנו כהורים יש לתת-אז כן, גם ריטלין בא בחשבון. הבן האמצעי שלי לפני איבחון קשב וריכוז . הוא מוציא אותנו מדעתנו יום יום. אם ריטלין יעזור לו-אני הראשונה לתת, כך שלא תוכלו להאשים אותי בכך שאני טובה בלתת עצות לאחרים.
ריטלין לא נועד "להשתיק "ילדים בכתה . הוא נועד לאפשר לילד למצות את הפוטנציאל שקיים בו. ודרך אגב-לאור הביקורת שקראתי על כך שמורים שמחים שהתלמיד לוקח ריטלין כי "זה משתיק אותו"-ריטלין לא משתיק אף אחד. הוא רק , כפי שכתבתי-מאפשר לאותו ילד ללמוד , להפנים את הנושא הנלמד, להשתלב יותר טוב במרקם החברתי של הכתה ובית הספר, לצבור הצלחות ולשפר את הדינוי העצמי שלו.

AutismTimesTwo

New member
אני מצדיע לך

הורה שמצליח לקדם את ילדו בכל דרך שהיא ראוי לכל שבח. לא לאף מילה אחת של גנאי.
איש לא מכיר אותך כאן, איש לא יודע באמת מה היה לפני ומה קורה עכשיו. רק את האמא של הילד שלך ולא אף אחד אחר
ורק לך יש את הקשיים וגם את הזכות והעונג להנות מן ההישגים. תתעלמי ממה שאת קוראת לו יפי הנפש,
למרות שאין להם הרבה זכות להקרא כך באמת. ללא מדע הרפואה, רובנו היינו במקום אחר לגמרי.

אני מאחל לך חג שמח ומאושר בחברת בנך.

arana1

New member
קיצוניות שמבטאת עיוורון צבעים אינה אחריות

הקיצוניות הזאת מסתירה כאן מאנשים רבים וגם ממך את העובדה שלא כל ביקורת או תפישה או עמדה שונה מבטאת גנאי והשמצה

הקיצוניות הזאת מסתירה ממך ומאנשים רבים כאן את העובדה הפשוטה והנפלאה שהקשיים של כל אחד מאתנו הם לא רק שלו וגם העונג מההישגים הוא משותף ואינטרס של כל חברה וקהילה שאמורה להיות אנושית ושפוייה

הקיצוניות מסתירה את העובדה שהורות נאורה ומקדמת אינה מבוססת על אקסלוסיביות אלא על שיתוף ובהרבה מאוד מקרים דווקא אנשים שאינם הוריו של הילד מודעים לדברים שהוריו אינם רואים,אולי משום הקירבה או ההרגל או מיליון סיבות אחרות
נראה שגם כאן אנשים אוהבים לברבר בזכות הצורך בשיתוף כחלק מסל הכישורים החברתיים אבל כשזה מגיע לישום הם מצדדים בדיוק בהפך,גם זה ביטוי של תפישה קיצונית

קיצוניות ועיוורון צבעים מסתירים את העובדה שלא כל התנגדות לשימוש בתרופה הוא בהליך מסויים פירושו וויתור על הרפואה אלא בהרבה מקרים דווקא מתוך אמון בחשיבותה הרבה של הרפואה ובחשיבותו של המדע מתבקשת ראייה ביקורתית ויחס שיש בו יותר הדדיות ופחות הערצה חד מימדית וחד כיוונית לסמכות(אגב,הרופאים והמדענים הטובים דווקא מאוד מעוניינים ביחס כזה רק שמספרם עדיין זעום למדי)

קיצוניות מתייגת את כל מי שלא חושב כמוך בדיוק כמכוער וגם כאן העמדות המובעות מזכירות לי את הפשיסטים שחושבים שכל מי שמבקר את המדינה שבה אנחנו חיים הוא בוגד או שונא את עמו וזהותו

אולי כדאי להמעיט מעט באיחולים מלבבים ולחיות מעט יותר את שיגרת הלב הפשוטה
זו הרפואה הכי טובה
וגם התרופה הכי טובה נגד קיצוניות חשוכה

מי שהתקיפה אותך לדבריך זו אני

ולא רק שלא התקפתי אלא הבעתי את עמדתי היחידה. כולכם יוצאים נגד העובדה היחידה שציינתי והיא שהריטאלין נמצא בארה"ב תחת קטגורית סמים מסוכנים, זו לא המצאה, לא דעה ולא כל מה שקרוב לזה, זה אמת לאמיתה תבדקי בעצמך, אז איפו יש כאן התקפה. אלא אם כן אני יכולה לקרוא גם למה שאת עושה כאן, מביע את דעתך כהתקפה. אבל כנראה שלא קורצנו מאותו חומר

עכשיו אני מבינה מאיפה נובע ההתנגדות שלך

לתרופות,בטח הילדה שלך עוד לא בת שלוש וכבר חווית מתן תרופות עימה, את בטראומה,המצב היה כול כך גרוע שקטנה כזו הייתה צריכה אותה?. מי המשוגע שהציע תרופות?..
את לבטח לא יכולה להסיק שום דבר על תרופות כשבתך כזו קטנה.

את משקרת. את כתבת מפורשות שאם אני, ופני אלי

אישית, נותן לילדי תרופות, זה סימן שאני רק רוצה שהם יעזבו אותי בשקט. את כתבת לי, באופן אישי, שאני לא מבין שגם הילדים שלי הם בני אדם. אין לך בושה להציג דברים כאלה כדעה?

חוץ מזה, אני מאוד מתקשה להאמין שמישהו נתן לילדה בת פחות משלוש ריטלין, מתקשה להאמין שהיא הגיע בגלל זה לבית החולים ומתקשה עוד יותר להאמין שחזרו על התרגיל הזה כמה פעמים. בנוסף לכל זה את מביאה ציטוטים של סיינטולוגים. אני לא מבין איך את מצליחה לישון בלילה אחרי כזו התנהגות. אני פשוט לא מבין.

למעלה