מה זה ימין?

evglev1

Well-known member
מנהל
האם איש ימין יכול לשבת עם מנסור עבאס ?
ואל תיתן לי דוגמא של ביבי שרצה לשבת
אם מנסור עבאס מוכן להתחפש לדרעי או להיות דרעי של שנות השמונים ולהגיע תנו לבוחרים שלי רק כסף ולא אכפת לי לא מביטחון, לא ממלחמות עם האויב, לא מחוק הלאום, אני לא רואה סיבה שלא. האם שולמית אלוני הפסיקה להיות שמלאנית בגלל שישבה עם דרעי ובזכות זה קידמה את אוסלו?

Harrington

Well-known member
מנהל
האם כל מי שמציג את עצמו כימני, לא יקבל הכשר ציבורי אם לא ישבע אמונים לנתניהו?
לא. אבל זאת אחלה הנפצה. במיוחד אם משתמשים בשיטה עתיקת היומין ושמים סימן שאלה בסוף, כאילו בתמימות, כאשר הלכה למעשה בס"ה מבקשים לשחרר המצאה מונפצת כדי להשמיץ שנואי נפש :).

ולחשוב שאנשים שעושים זאת עוד מאמינים שלא רואים להם :cool:.

evglev1

Well-known member
מנהל
לא. אבל זאת אחלה הנפצה. במיוחד אם משתמשים בשיטה עתיקת היומין ושמים סימן שאלה בסוף, כאילו בתמימות, כאשר הלכה למעשה בס"ה מבקשים לשחרר המצאה מונפצת כדי להשמיץ שנואי נפש :).

ולחשוב שאנשים שעושים זאת עוד מאמינים שלא רואים להם :cool:.
לידיעתך בבחירות 2019א' פייגלין תויג כשמאל וכבר ב-2017 נדב העצני הוצג כמי מתחנף לתקשורת השמאל. ואצל יעקב ברדוגו אפילו שר הביטחון ישראל כ"ץ הוא שמאל כי הוא לא מפטר את כל אנשי הצבא שברדוגו חושב שצריך לפטר.

Harrington

Well-known member
מנהל
לידיעתך בבחירות 2019א' פייגלין תויג כשמאל וכבר ב-2017 נדב העצני הוצג כמי מתחנף לתקשורת השמאל. ואצל יעקב ברדוגו אפילו שר הביטחון ישראל כ"ץ הוא שמאל כי הוא לא מפטר את כל אנשי הצבא שברדוגו חושב שצריך לפטר.
מגניב. מה לי ולתיוגים האלה? או אם תרצה, מה לתיוגים האלה ולדברי כאן למעלה או לדיון? על עמדותיו או התבטאויותיו של מר יעקב ברדוגו תצטרך לדבר איתו. זה אולי יבוא לך כהפתעה מוחלטת והלם בשילוב תדהמה, אבל ברדוגו איננו שמי (וגם יעקב לא).

evglev1

Well-known member
מנהל
כנראה שלא, שלושה חברי פורום טענו שעצם זה שאני מתכוון להצביע לבנט עושה אותי ללא ימני. אבל גם מחוץ לפורום, איזו אודליה שמארבו הביא אותה אמרה שגלעד ארדן לא ימין, וההבדל היחיד בין גלעד ארדן לביבי הוא בעניין גיוס חרדים, בכל נושאי הגבולות והערבים גלעד ארדן מסכים עם ביבי ועם הליכוד, ורק משום שהוא רוצה לגייס לחרדים ולשם כך מוכן לוותר על חברותם בקואליציה הוא נפסל על ידי אותה אודליה כימני.

Harrington

Well-known member
מנהל
כנראה שלא, שלושה חברי פורום טענו שעצם זה שאני מתכוון להצביע לבנט עושה אותי ללא ימני.
כשאתה כותב זאת כך, זה נשמע מאוד מגמתי. אם תציין את הקשר הדברים, יש מצב שלפחות לאוזני המאזינים הרציניים-ענייניים, הדברים יישמעו אחרת לגמרי.

כך למשל, אם בנוסף ולמעשה לפני הטענה הזאת נזכיר שבנט נטל את מושכות השלטון מהמחנה הלאומי והעביר אותם לשמאל הפוליטי מבלי שהיה בכך כל צורך. וזאת רק דוגמה אחת כמובן. אפשר להזכיר נוספות ללא קושי מיוחד, כמו למשל שדי ברור שבנט אם יקים קואליציה לאחר הבחירות הקרובות זאת תהיה קואליציית שמאל מובהקת (גם אם נדלג על המחלוקת בינינו מה הייתה מבחינה זו ההגדרה הנכונה לממשלת האנדרוגינוס שלו).

אם לאחר כל הדוגמאות הללו תישמע הטענה שמי שמצביע לבנט בבחירות הקרובות לא יכול להיקרא איש ימין, הופ, לפתע פתאום זה נשמע אחרת לחלוטין (ואפילו הגיוני למהדרין). בין אם זה מדויק בכל מקרה ומקרה ובין אם לאו.

evglev1

Well-known member
מנהל
כשאתה כותב זאת כך, זה נשמע מאוד מגמתי. אם תציין את הקשר הדברים, יש מצב שלפחות לאוזני המאזינים הרציניים-ענייניים, הדברים יישמעו אחרת לגמרי.

כך למשל, אם בנוסף ולמעשה לפני הטענה הזאת נזכיר שבנט נטל את מושכות השלטון מהמחנה הלאומי והעביר אותם לשמאל הפוליטי מבלי שהיה בכך כל צורך. וזאת רק דוגמה אחת כמובן. אפשר להזכיר נוספות ללא קושי מיוחד, כמו למשל שדי ברור שבנט אם יקים קואליציה לאחר הבחירות הקרובות זאת תהיה קואליציית שמאל מובהקת (גם אם נדלג על המחלוקת בינינו מה הייתה מבחינה זו ההגדרה הנכונה לממשלת האנדרוגינוס שלו).

אם לאחר כל הדוגמאות הללו תישמע הטענה שמי שמצביע לבנט בבחירות הקרובות לא יכול להיקרא איש ימין, הופ, לפתע פתאום זה נשמע אחרת לחלוטין (ואפילו הגיוני למהדרין). בין אם זה מדויק בכל מקרה ומקרה ובין אם לאו.
אם בנט לא היה מעביר את השלטון לשמאל, ביבי היה חייב לעשות זאת, ולהעביר את השלטון לגנץ או לחלופין לעבור על החוק ולהישאר בתפקיד בניגוד לחוק. לא היה שום סיכוי להקמת ממשלה אחרת לפני הגעת תורו של גנץ ברוטציה, כך שאם לא הייתה מוקמת ממשלה חלופית, וכזאת ממשלת ימין אי אפשר היה להקים אז בגלל גדעון זר ביבי היה עומד בפני הברירה להעביר את השלטון לשמאל בראשות גנץ או להודות שהוא עבריין ורמאי.

ולאף אחד אין מושג איזו קואליציה מי יקים לאחר הבחירות הבאות, כי דווקא בנט לימד שהצהרות הפוליטיקאים לא שוות כלום. ובכל מקרה לפחות לגבי בנט ידוע בוודאות שהוא יסכים לקחת את הליכוד לקואליציה בראשותו אם ביבי יוחלף בראשות התנועה, כך שלפחות לגביו אפשר לומר בוודאות שהוא לא נגד המחנה הלאומי אלא נגד ביבי אישית.

Harrington

Well-known member
מנהל
אם בנט לא היה מעביר את השלטון לשמאל, ביבי היה חייב לעשות זאת
לא איכנס לדיון המליון וחצי בנושא הזה. מיותר לחלוטין וגם וכרגיל אצלי, כשאני נתקל בחוסר אמת בהתחלה אני לא נוהג להמשיך לקרוא. כל שאמרתי הוא שאת אמירתך הכללית לגבי עצמך למעלה, ברגע שמכניסים אותה להקשר ומוסיפים לה הגיון (בין אם מסכימים איתו ובין אם לאו), היא נשמעת לפתע אחרת לחלוטין.

אם זה ברור, אז סלח לי שכרגע ממש לא מענין אותי אם בנט חסיד אומות עולם שעשה כל שביבי היה עושה או מגלומן עם שגעון גדלות שמה לעשות, העביר את השלטון מימין לשמאל [אם כי אני מניח שאפשר בכל זאת להצדיע לך על החידוש בדבריך, לפחות לפי המשפט הראשון, שכן עד היום נהגת בכלל להכחיש שהוא עשה זאת וכעת אתה כבר לא מכחיש, אבל מוצא (ממציא בלע"ז) תירוצים והצדקות :)].

עצם זה שאני מתכוון להצביע לבנט עושה אותי ללא ימני
טענה מעניינת,

מצד אחד שמר על ימניות,מצד שני היה בקואליציה שהיו בה שמאל וערבים.

בראיה היסטורית אתה ימני כי גם שמיר הלך עם פרס,

אבל נכון להיום המשחק הוא "קואליציה ימנית" וכאן אתה "בוגד".

בגדול ברור לגמרי שמדובר בשקר ביביסטי נוראי - רק בגלל שבנט עשה מחטף ועבד על ביבי

הוא מתויג כ"לא ימני".

המעשים שלו שהיה רוה"מ לא מעידים על שמאל לעניות דעתי.

שלא לדבר שביב היה כפסע מלעשות קואליציה עם הערבים ורק סמוטריץ' ובן גביר שמרו עליו.

על זה הביביסטים אוהבים אותו - על המשחקים הפוליטיים הטיפשים האלה.

זה מרים להם את האגו שסוף סוף מכניסים לשמאל המתנשא,

או במילים אחרות אנחנו צרפנו לקבוצה שלנו את האיש הכי חכם פוליטית

אז עכשיו אנחנו חכמים ואתם טיפשים.

evglev1

Well-known member
מנהל
על זה הביביסטים אוהבים אותו - על המשחקים הפוליטיים הטיפשים האלה.

זה מרים להם את האגו שסוף סוף מכניסים לשמאל המתנשא,

או במילים אחרות אנחנו צרפנו לקבוצה שלנו את האיש הכי חכם פוליטית

אז עכשיו אנחנו חכמים ואתם טיפשים.
אבל הם בכנות מאמינים שליברמן, בנט, שקד ואדלשטיין הם שמאל, הם לא רק מצטטים את דף המסרים, הם באמת מאמין שכל ביקורת על ביבי או חס וחלילה אמירה שמישהו מהימין יכול להיות ראש ממשלה טוב ממנו נובעת משמלאנות, כל מי שלא רואה בביבי את ראש הממשלה הכי טוב והימני הכי גדול אם הוא ימני אז הוא בעצם שמלאני בארון.

הם בכנות מאמינים שליברמן, בנט, שקד ואדלשטיין הם שמאל
נולדת אתמול?

קודם כל שקד נדמה לא הצטרפה רשמית לרל"ב אחרת "נוסטלגיה" לא הייתה מחבקת אותה.

לגבי האחרים,זה המשחק אתה לא מבין,מי שמתנגד למנהיג ולא נמצא בקואליציה שלו הוא שמאל.

בקיצור הם לא באמת מאמינים.

מזמן זה לא ימין/שמאל זה ר"ב/רל"ב.

אין אידאולוגיה יש רק או שאתה מאמין לביב או שאתה לא מאמין לו.

אם אתה בקואליציה שלו אתה מאמין לו - זה הפרשנות שלהם.

למעלה