מה זה טרטרזין ?

מה זה טרטרזין ?

החומר הזה, או לייתר דיוק מה שמופיע על אריזות של כל כך הרבה מוצרים כ"צבע מאכל" תחת השם: טרטרזין. בדרך כלל הוא בצבע צהוב או בגוון צהבהב. בהתחלה ראיתי אותו לפני שנים על שקדי מרק שכתוב: מכיל טרטרזין. אחר כך לפתע זה נעלם משם (לפחות לפי מה שטוענת האריזה.) אבל אני רואה את "צבע המאכל" הזה גם על אריזות של שמפו של קונדישנר שאתה קורא את המילים הקטנות, וגם על הרבה מאוד מוצרי מאכל מוסיפים בקטן למטה, מכיל טרטרזין. כאילו מישהו הכריח, משרד הבריאות (?) את היצרן ליידע את הצרכן שהמוצר שבידו מכיל את החומר הזה. מה זה באמת ? למה זה דורש איזוכר מיוחד. למה זה מופיע גם במוצרי "הייגנה" וגם במוצרי "מאכל" ? מה מקור החומר הזה ? למה הוא עוד משמש בתעשייה ? המון תודה מראש

מאיפה המידע הזה?

בחיפוש ב PubMed של המילה tartrazine עולה שטרטרזין הוא אכן צבע מאכל, הוא מאושר לשימוש ונפוץ במזון ותרופות שונות. מהמאמרים שראיתי הבעיה העיקרית שהוא גורם היא אסטמה ובעיקר אצל אנשים שגם רגישים לאספירין. לכן אולי האזהרה (כדי שחולי אסטמה או אנשים הרגישים לאספירין ידעו להימנע ממאכלים המכילים טרטרזין. סרטן? אני דווקא מצאתי את זה וגם את ההוא

moran f

New member
צדיקים מלאכתם נעשית ע"י אחרים

בדיוק הייתי בדרך לפאבמד

גוּזיד

New member
אה |: ותוכן ההודעה. לאן הוא נעלם.

תפסיקו לפסול כל הודעה שלי בשאלה "ומאיפה המידע הזה?" זה כזה מעצבן ומתסכל |:. אז מה אם אתם גאונים. אז מה.

moran f

New member
זה לא עניין של גאונות

זה עניין של בדיקת המידע. אני בטוחה שגם את יכולה לבדוק אם תרצי. כשעונים לשאלות כאלו כדאי מאוד לענות מידע בדוק ומבוסס ולא משמועות. אני בטוחה שגם את תרצי שיענו לך תשובות שנבדקו היטב, לא? בכל מקרה, אני בטוחה שקיפי לא התכוון לזלזל אלא רק לתקן טעות.

בהחלט

והשאלה מאיפה המידע נשאלה ברצינות. הרי לפעמים אפשר למצוא מחקרים שמראים משהו ואחרים שמראים בדיוק ההיפך. כיון שמצאתי מידע שעומד בסתירה למה שכתבת, שאלתי מהיכן המידע. לא כדי לפסול את דבריך אלא כדי לברר את הפרטים.

למעלה