מה זה טורבו ?

red cars

New member
טורבו = מדחס כלומר.

מטרתו היא להכניס אל תוך נפח נתון של הצילינדר ותא השריפה יותר אויר, מאשר ללא טורבו. זה גורם בעקבות כך ליותר חמצן בתא השריפה בעת הפיצוץ שיהיה יותר חזק ועוצמתי אף יותר וגם יותר יעיל בשריפת הדלק עצמו. מכך נובעת עליה בהספק המנוע וגם במומנט.

Innerman

New member
מצחיק...

כי זאת הפעם הראשונה שאני מבין את כל מה שאמרת. פשוט עד לפני שבוע, לא ידעתי בכלל מה זה צילינדר...

Innerman

New member
תגיד, זה עסק יקר ?

אני מדבר איתך בכלליות, אני יודע שלכל רכב זה בטח עולה במחיר שונה, אבל תוכל להגיד לי מחיר ממוצע של זה ?

חיים_K

New member
כן

כדי להתקין טורבו במכונית צריך בדרך כלל לשנות חצי מנוע: מערכת יניקה, מערכת פליטה, הקטנת יחס דחיסה (ראש מנוע), מערכת הזרקה, ניהול מנוע, מערכת קירור. זה שיפור יקר וכבד שלא מתאים לכל מכונית. יש מנועים שפשוט לא יעמדו בעומס הנוסף. מה בדיוק נדבקת לשיפורים ? יש בעולם המוטורי, שאותו אתה מגלה עכשיו, דברים הרבה יותר יפים מלהוסיף כוחות סוס בדרכים עקלקלות.

Innerman

New member
רק רציתי לדעת...

זה לא שאני מתכנן להפוך את המכונית (שאין לי...) לסופר מכונית. סתם רציתי לדעת. אז במקום שיפורים למכונית, מה אני אמור לגלות ???

חיים_K

New member
יש מיליון ואחד דברים

כל אחד נתפס לדברים שונים: - טכניקות נהיגה מתקדמות ונהיגה ספורטיבית. - ספורט מוטורי. - היסטוריה מוטורית. - טכנולוגיה. - מכונאות. - בטיחות. - עיתונות רכב ואקטואליה של עולם הרכב. גם שיפורים הוא תחום לגיטימי לחלוטין, אבל קצת מוזר שאדם שאין לו שמץ של מושג בשום דבר אחר, יתעניין דווקא בזה. כאילו אדם שלא מבין כלום במוזיקה יחליט שהוא מדלג על לימודי סולמות ואקורדים וישר הולך להלחין סימפוניות.

sronis

New member
דווקא לא מוזר...

מה, אתה חושב שכל הערסים שיודעים לצטט לך מידע על כל מיני שיפורים מבינים משהו בתחום אחר הקשור למכוניות? הכי קל לדעת על שיפורים. מספיק להסתובב קצת ברידינג ולהתלהב מכל השיפורים ותוך שבוע אתה יודע יפה מאוד מה זה אגזוז "לחץ", פילטר פתוח, טורבו, ניטרו וכן הלאה... רוני

חיים_K

New member
אתה יודע מה, אתה הצודק

לפעמים אני שוכח איפה אני חי. אבל בדיוק (גם) בשביל זה שני הפורומים שלנו פה. לנסות להסיט נפשות טועות לדרך הישר.

Innerman

New member
זה ממש לא ככה...

זה לא שאני מדלג, פשוט רציתי לדעת כמה מושגים בסיסיים. כמו איך עובד המנוע וכ"ו. (זה אני כבר יודע, ולמדתי גם שאי אפשר להוסיף צילנדרים למנוע, זה מהירידות של חברי הפורום...) טורבו רציתי לדעת משום שפשוט בפורום ראיתי שמישהו המליץ למישהו להוסיף טורבו, אז רק רציתי לדעת מה זה. טוב אז היסטורי מוטורית, טכנולוגיה מתקשר לעיתונות רכב ואקטואליה של עולם הרכב (יכולת לכתוב רק אקטואליה, וזה היה גם עיתונות בעצם) טוב אז אני מנוי ל"אוטו" (לא ממש מנוי, ידיד של אמא שלי מהעבודה מנוי, והוא מסיים לקרא את כל החוברת במשהו כמו שבוע וחצי, שבועיים, ואז אני מקבל אותה...) ככה שאני מתעדכן מה חדש וכ"ו. (גם האינטרנט הוא כלי עזר שימושי למטרה זו) אני חייב לציין שעד לפני שנכנסתי לעניין, רק דיפדתי בחוברות וחיפשתי רק תמונות של פרארי או פורשה וכ"ו ולא ממש התעניינתי במידע.

Innerman

New member
ספורט מוטורי ???

איזה ספורט מוטורי יש לך בארץ ??? חשבתי שאסור לקיים ספורט מוטורי בארץ

be_roo

New member
כמעט ואין

זה מתחיל בקארטינג ונמשך עד למירוצי ראלי פה ושם, במידה והם לא מתבטלים הרגע האחרון. אבל היות וגם אתה בחיתוליך המוטוריים, זה לא רע בשביל התחלה. אתה מוזמן להצטרף למפגש הקארטינג הקרוב של הפורומים, או ללכת ולנסות בעצמך (אבל יהיה לך קשה לקבל טיפים לנהיגה נכונה וללמוד מאחרים). בקיץ נערכים בארץ מספר מריוצי ראלי, פשוט תעקוב בעיתונים ותוכל להגיע גם בתור צופה, זה לא רע בכלל (אם לא יהיו צופים גם לא יהיה ספורט). מעבר לזה, אם אתה רוצה לשפר את נהיגתך שלך, אתה יכול להתחיל בקורסי נהיגה מתקדמת בסיסיים בארץ ולאחר מכן לעבור לאלה בחו"ל.

Innerman

New member
איפה ניתן לקחת קורסים כאלה ?

איך מורכב הקורס ? וכמה בערך הם עולים ?

B.M.F

New member
מידע

תלחץ כאן. באתר תמצא מידע לגבי קורסים - ויש טלפון וכתובת אי-מייל לצורך בירורים. אה.. - הם יכולים להסביר לך גם מה זאת בוכנה. אם תבקש יפה.

Innerman

New member
אוף...

אז שכחתי מה זה בוכנה ! וואלה עכשיו תתחילו לרדת עלי בגלל זה ???

Innerman

New member
בקשר לקורס...

2\1 יום ? כמה אתה יכול ללמוד בחצי יום ? זה מספיק זמן בשביל לעבור את הקורס ?

be_roo

New member
מספיק זמן

בשביל ללמוד אחרי זה תתאמן לבד בתנאים מתאימים.

be_roo

New member
זה קורס בסיסי

המטרה היא לא להפוך אותך לנהג ראלי תוך חצי יום, אתה שוב קופץ מעל הפופיק.

Innerman

New member
לא...

פשוט 750 שקל לחצי יום זה דיי יקר. חוץ מזה, זה נראה דיי קצר. תגידו (זה מופנה למי שהיה בקורס אחד או יותר), זה שווה את הכסף ?

שי ©

New member
שווה

תברר כמה עולה השתתפות עצמית לאחר תאונה, חו"ח. שי

red cars

New member
דרך אגב טורבו הוא מעין טורבינה

שנראת כמו גלגל מים על הנהרות . רק שכאן מה שמסובב את הטורבינה זה גזים שרופים שיוצאים דרך שסתום הפליטה. אל שסתום הפליטה מחוברת מערכת הפליטה שאליה הוא מחובר וכך מקבל את הסיבוב. החלק השני הוא מוט שמקשר בין הטורבינה ובין החלק שדוחס את האויר אל תוך סעפת היניקה של האויר שאחר כך מגיע שסתום היניקה ובסופו של דבר אל תא השריפה. לטורבו חייבים לחבר צינור שמן על מנת למנוע היסת הטורבו והמנוע. הוא מקבל שימון לקירור ולסכך בין החלקים שלא יתפסו ויאפשר פעולה חלקה. לפני נסיעה מהירה ובתורים גבוהים יש להמתין כדקה עד אשר יגיע שמן אל כל המעברים בתוך הטורבו וגם כאשר מתכוונים לכבות את המנוע יש להמתין דקה עד יאט את מהירותו למינימום לקירורו ורק אז לכבות את המנוע וכך ישמור על אורך חיים תקין בין עם זה המנוע ובין זה עם זה הטורבו. חוץ מטורבו יש להוסיף צינורות שימון מתאימים יש להוסיף מתאם לטורבו על סעפת הפליטה וגם אטם .כמו כן חייב להיות במקום מוגן ויאפשר לא הרבה אויר . המחיר כאשר אני שאלתי כ-5000 ש"ח ואני לא בטוח אפילו עם זה כולל הרכבה. באשר להרכבה אתה חייב לברר על מוסך שמתמחה בזה ולא איזה חאפר שיגרום זה לפני שתספיק להפעיל את הטורבו.

למעלה