מה זה חופש?

לקשמי

New member
דיברו כאן הרבה על חוסר גבולות

ואני חשבתי לעצמי: מה לגבי אנסים, רוצחים, גנבים ושאר פושעים? גם להם אין גבולות. האם הם חופשיים? ואז חשבתי על כך שיש גבולות שמאפשרים לנו את החופש. לפחות בעולם היחסי. יש גבולות שהם באמת מגבילים, גבולות שאנחנו קובעים לעצמנו ו/או שהפחד מכתיב לנו. אבל יש גם גבולות שמגנים ושמאפשרים את המרחב בתוכם. חופש בעיניי הוא גם שחרור מדברים שאנחנו נאחזים בהם ונצמדים אליהם. לא מזמן היה לי חלום שממחיש את זה: כשגיליתי שאני חולמת (זה היה מה שנקרא חלום צלול) התחלתי לעוף (ותעופה מתקשרת אצלי לחופש). רק מה? הייתה לי ביד שקית שבתוכה היו דברים שהיו לי מאוד חשובים (כסף ועוד דברים שהיה לי חשוב בהתחלה לשמור), אבל ההחזקה של השקית הגבילה לי את התעופה והאטה אותה. אז כשאני כבר למעלה, זרקתי את השקית, שלפני רגע הייתה לי כל כך חשובה. אחרי שזרקתי אותה הרגשתי חופש אמיתי. וחופש אמיתי הוא היכולת לוותר על דברים באותה קלות כמו שעשיתי זאת בחלום.

אלה האנשים בעלי הגבולות הנוראיים

ביותר שיש. חוסר גבולות איננו מצב בו אדם מחליט 'עלה פאדי. לא אכפת לי כלום. אני עושה מה שבא לי.' חוסר גבולות אמיתי הוא ברמה של התנסות. של חיים. כאן הוא הויכוח הנצחי אתי. אי אפשר להחליט על חוסר-גבולות. כי אז אנחנו בתוך הגבול של ההחלטה. אי אפשר לנסות להסתכל מהצד על חוסר גבולות. זה יהיה פשוט Mood Making. אשליה. כשהאנס או הרוצחת (יש גם כאלה ממין נקבה) או כל פושע שיתנסה בחוסר-גבולות אמיתי, וזה יכול להיות רק במוחלט,, במעבר מֵעבר ליחסי, לא בהחלטה ביחסי, אותו פושע יהיה אדם חופשי. אוכל לדבר שעות על שיקום אמיתי. זוהי הצורה האמיתית של שיקום. כי אדם כזה לא יחזור יותר לעולם אל הפשע.

מגדלור31

New member
תשובה

לדעתי, החופש הוא היעדר שעבוד לרצון לקבל. לכל בן תמותה יש רצון לקבל וזה גם המניע של כולם. היות וזו נקודת המוצא שלי, אז ממילא פירושו של דבר הוא אני לא מבצע במכוון ו"מרצוני" את כל מעשיי/מחדליי אלא רק בגלל שיש מישהו ששולט בי... הוא מכוון אותי ע"י אהבה אל מול כאב. ממש כמו מריונטה. בשתי מילים: "רצון לקבל". כמובן שזו רק דעתי, אבל בינתיים לא שוכנעתי ע"י כל דיעה אחרת.

מגדלור31

New member
איך אני משתכנע? -

אין לי איזה סגולת או כלים מיוחדים "לזיהוי האמת". נושא השאלה היה "מהו חופש". השאלה ביקשה להגדיר את אותו מושג. מעיון עמוק בכל התשובות, לדעתי, לא נגיע באמת לאותו "חופש", שכן על פי כל הצעות התשובה, עדיין נותר האדם עם אותו שעבוד ל...רצונות... וכאן אני מציע להבין שכולנו משועבדים ל"רצון לקבל". כל הזמן נרצה משהו. ואין זה משנה על מה מדובר. במצב דברים זה, אם אני כבן תמותה כל הזמן פועל על פי ה"רצונות" שלי (וכל רצון "לעזור" לזולת לדעתי מביא סיפוק גם לעוזר... וזה רצון לסיופק עצמי) אז כבן תמותה, לעולם לא אגיע ל"חופש". לא במובן שאנחנו כבני תמותה יכולים לתפוש. אגב - זו בדיוק "התגלית" הגדולה ביותר והראשונה שקרתה על פי התורה, כאשר בני ישראל "זעקו אל האלוהים", מתי? - לאחר שפרעה מת. דווקא לאחר שמת! הם הבינו, שגם אם חשבו שלאחר מותו יהיה להם "חופש", אז זהו שלא... אין "חופש" לבני תמותה, זה ממש חלק מההגדרה שלנו: "בני תמותה". אם יש סוף, אז אין חופש. בהצלחה לכולנו והלוואי שנגיע ל"חופש" של אמת.

undersun

New member
הלוואי

כן יהי רצון. במיוחד בזמן האחרון, אני מודע יותר ויותר לדרך פעולה שכובלת אותי, מה אני עושה בשביל לקבל משהו.. ומה התוצאות. ואת ההבדל שאני עושה משהו לא בשביל תמורה. מין הרגשה שהרוח היא לא רק אני, ודברים שאני אומר ועושה משפיעים ומתגשמים במציאות שמסביבי.. קטע קצת מרתיע. קשה לי להתנתק מעצמי לפעמים, ושאני קולט את התוצאה של המעשים שלי.. אני מתחיל לחשוב איך יכולתי לפעול יותר טוב.. ולפעמים "נתקע" לכמה דקות. בתקופה האחרונה אני עושה תמיטב לזרום הלאה ולחשוב פחות על איך יכולתי לעשות יותר טוב, ופשוט לפעול יותר טוב. מצטער על העיסוק העצמי שלי, אני מניח שאולי מישהו יכול ללמוד מזה משהו.. חופש לכולם

undersun

New member
כן, אני יודע

תודה בכל מקרה
אני ימשיך לקשקש פה בקרוב, עבר עליי יום אינטנסיבי, אני מרגיש עייף ומרוצה מזה

dharmax

New member
->

אני חושב שמילה חופש בפני עצמה, היא חסרת משמעות למדי. כמו המילה "צורך". כלומר, לומר "אני צריך X" זה משפט שחסר בו משהו חשוב; המשפט "אני צריך X כדי שY" הוא משפט מלא יותר. על אותו משקל, בערך, אני טוען, ש"חופש" זה "חופש מX". והשאלה היא, על איזה X מדובר... לדעתי, כשאדם מגדיר את ה"איקס" הזה מספיק טוב, הוא גם מקבל את רוב התשובה אם לא כולה...הוא מתחיל לחשוב, "ממה אני רוצה להשתחרר? מה כובל אותי?" והלא זה השער לחקירה עצמית!... (ועל זה כבר כתבתי הרבה, אם אני זוכר נכון, ממש לא מזמן, כתשובה לשאלה שהעלה מישהו פה). אולי כדאי להסב את השאלה קצת, איזה ספין-אוף קטן, ולשאול את כולם: מה ה"איקס" שלכם? ממה הייתם רוצים להשתחרר? ברכות

sidharta

New member
הייתי רוצה להשתחרר מ...

*שיעבוד להשתוקקות למזון, או יותר נכון,לתחושה של טעמים ומרקמים שונים בפה *הצורך המתמיד לקבל פידבקים- או יותר נכון, השתוקקות לפידבקים חיוביים, ופחד מאפשרות של קבלת פידבקים שליליים *הייתי רוצה להשתחרר מעצלות ומחוסר מנוחה של ההכרה מי ייתן וכולנו נשתחרר משיעבוד להשתוקקות וסלידה מי ייתן וכולנו נהיה חופשיים ונדע אושר אמיתי

dharmax

New member
->

תארת עכשיו שכבה ארצית ומעשית של דברים. אני הייתי אומר: מה השכבה הבאה? מה הם הדברים, עליהם ה"איקסים" האלה מתבססים? והשכבה, הבאה, שמתחתיה? וכן הלאה, עד שתגיעי ל"איקס" האמיתי, שממנו אם תשתחררי, תשתחררי גם מההגלמויות הנראות לעין האלה, של "העדר החופש".... זו החקירה.

sidharta

New member
אני חושבת שכדי להשתחרר

משיעבודים אלו, עלי להפסיק לראות אותם כשיעבודים, אלא כתופעות של הגוף, תופעות של המיינד. עד עכשיו יכולתי לראות את התשוקות עולות וחולפות, אבל בכך ששמתי להן תוית של "טורדני, גורם סבל, משעבד", יצרתי הצמדות נוספת, יצרתי להן נוכחות קבועה. למעשה, למרות שחשבתי שאני מניחה לתשוקות ללכת, בעצם דרשתי מהן "לכו! הסתלקו! אינני מוכנה להיות משועבדת אליכן!". ניסיתי להשתחרר מהתשוקות על ידי מלחמה בהן, ואפילו לא הייתי מודעת לכך... אולי נהגתי כך כי היה בי חשש שאם לא אלחם בתשוקות אז אתן להן יד חופשית, אספק אותן. וכך לא נתתי להן ללכת... אני חושבת שאני צריכה להיות יותר מודעת בין תרגולי המדיטציה, בפעולות היום יומיות, ולתרגל חוסר הזדהות (עם הגוף/התכנים המנטליים והתשוקות) מי ייתן ואהיה מודעת יותר מיכל

dharmax

New member
אדון/גברת

האמינות שלך מוטלת בספק גדול מאוד מאוד מאוד...

על החופש

יכול תוכלו להיות חופשיים רק כאשר תשוקת הדרור תהיה לכם לדורבנות ותחדלו לדבר בה בכמיהה. היה תהיו חופשיים לא כאשר יהיו ימיכם ריקים מדאגה ולילותיכם בלא תשוקה ועצב אלא כאשר הללו יקיפו את חייכם סביב ואתם תרומו מעליהם חשופים וגלויים. כיצד תתנשאו מעל ימיכם ולילותיכם? רק אם נתק תנתקו את הכבלים שעטה הגיונכם על צהרי חייכם. אמת, זה אשר חופש תכנוהו החזק בשלשלאות הוא הגם שאורותיו מהבהבים בשמש ומכים את עיניכם בסנוורים.
(שוקראן לחליל ג'ובראן)

שובטמה

New member
תגובה לחפש.......

לבחור כל הזמן בכאן ואכשיו את הבחירות האמיתיות שאותן אנו מהאמת שלנו צריכים לבחור.

למעלה