מה זה חופש?

eyola

New member
"מה זה חופש בכלל..

אם לא נצחון האדם על עצמו אנחנו אבק בחלל כל מה שיכולנו להיות ואנחנו לא" חופש זה כשאין גבולות וכשמרוויחים בזכות וגם בחסד הרבה אומץ ואהבה לשוטט בהם בתוך האינסוף של עצמנו אז בעצם.. מאיפה אני יודעת מה זה חופש הרגע הרי אמרתי שאין לו גבולות אז אוכל להגדיר אותו?

ב י ש ו ף

New member
תלוי

אם אני משחק ומפסיד בפלייסטיישן זה בסדר אבל אם אני נמצא בשטחים ופוגע בטעות בחבר שלי במקום במחבל, אז לטעות הזאת יש קצת יותר השלכות. לגבי השיר השורה הזאתי היא חשובה כי חזקה "צחוק האדם על עצמו" היא תמצית השיר אפשר לטעות בהרבה שורות אבל לא בשורת המחץ

barak001

New member
../images/Emo79.gif

עוקף מלמעלה מוקי מילים: מוקי לחן: פילוני אני מעביר לכם את המסר טלפאטית נותן בראש בדרכי הפרובלמאטית כשאני מצליף אני פוגע מתמטית אחד אחד אני קוצר בם אוטומטית אני מגיש את המציאות האנטי פלסטית את החיים אני אורז חורז בומבאסטית זו האמת אשר הולמת בנו דראסטית האלטרנטיבה הפנטסטית מנסה לבחון את היותנו אובייקטיבית נראה אותנו נרקבים פאסיבית מה שמדליק אותי שוב ושוב אגרסיבית שוצץ וקוצף עם המוזיקה מאסיבית מתפנק על המיקרופון פסיכופטית אצלי ביד הספליף יושב אריסטוקרטית צועד בדרך אל החופש סיסטמית בלב חפץ ובנפש מיליטנטית בדרכי אל הלאה עוקף מלמעלה בינינו למחר הרי מפריד רק הלילה עובר הלאה, עוקף מלמעלה מה זה חופש בכלל אם לא ניצחון האדם על עצמו? אנחנו אבק בחלל כל מה שיכולנו להיות ואנחנו לא אני בונה את הקיום שלי לוגיסטית מול ההתרחשות אני ערוך מיליטריסטית אל מול עולם הולך ומטמטם סאדיסטית עולם אשר ליבו שלו קפא בו סטטיסטית איך זה לחיות בתוך חברה פוסט טראומטית שמתמכרת לשנאה נרקופטית איך היא טובעת בביצה הבירוקרטית עיניים מתות שמביטות בי אנטיפטית כשהיא מטגנת לי ת'מוח סלולרית היא ומצפונה המפורר מולקולרית זה המאוחסן לשעת הצורך מודולרית זה הממותג המשומן כולו דולרית מוק בא ומבעיר את האש, מציף אותה ווקאלית המילים שורפות לא נשרפות, עוקף ורבלית תמיד בתזוזה, מתנהג מולטי סטאיילי אני לוחם את הקרבות שלי מנטלית ואם תאמרו אני מגזים עם זה דרמטית אני אומר שדעתכם לא רלוונטית חותך וחונך בשטיפות המוח אקרובטית אי אפשר לדחוס אותי לתוך סיסמה קומפקטית אי אפשר לתייק אותי, לשווק אותי אותנטית אי אפשר לספר אותי, לשקר אותי קוסמטית הטוב השב אל היוצר אותו מגנטית מקלף את כל המסיכות מכם פואטית

eyola

New member
חופשי יצא שצחקת על עצמך

כל ה"רוב חשיבות" בכלל היה טעות

ב י ש ו ף

New member
חחחחחח מעריץ

הוא כותב תותח. ואני בדיוק שומע את השיר כשאני קורא את ההודעה אין מקריות אה? חחחחחחחחחחח

ב י ש ו ף

New member
מה זה איינשטיין?

הגדרה בישופית? חופש ביחס למה שאפשר הוא חופש יחסי חופש מוחלט הוא מושג בלתי קיים הוא אשלייתי בגלל שהפונקציות לחופש מוחלט לא קיימות בעולם האמיתי. מה שכן ניתן להשיג זה חופש יחסי חופש יחסי הוא טווח תנועה רחב יותר במסגרת החוקים של המקום הממד או התחום. לצורף העניין בעולם הזה, על פי חוקיו ניתן להשיג מידה מסויימת של חופש, ביחס לתחום, למשל הכספי, אתה יכול לרכוש יותר אם יש לך יותר, ואתה יכול לנוע יותר אם יש לך יותר בגלל שהבסיס הכלכלי שלך כבר מוגשם. חופש רוחני הוא נושא הרבה יותר מורכב ופרובלמטי בעיקר מהסיבה שקיימות מעצמות רוח, בדיוק כמו שקיימות מעצמות בעולם הפיזי מושבת הנשמה של היהודים, הם גם הבעלים של הנצרות בעולמות העליונים והם כפופים אליהם בעיקר בגלל השליט. השליט הוא יהוה, והוא איננו אנוש , תוחלת החיים שלו ארוכה יותר משלנו וכך גם נסיונו, ת'חשוב כמה חכם היית אם היית חי רצוף אלף שנים? אי אפשר היה להשוות את העוצמה שלך לאנשים שחיים מאה שנים בלבד הנושא קצת יותר מורכב בגלל תורת הגלגולים, אבל בתורת הגלגולים לא בהכרח תמיד מתאפשרת התפתחות מאותו מקום שבו עצרת בחייך הקודמים. המבוא הזה נועד להביע דבר אחד שיהיה ברור החופש שלך הוא יחסי מאוד, בעוד שעם רצון האחר מופעל בניגוד לרצונך ויש לו כוח גדול משלך, הוא יאנוס את החופש שלך. כמו שקורה בעולם בכל מיני מקומות. לכן החופש הוא יחסי, לצערי, והעולם הזה הוא גם הרבה חרא זה פשוט מה שקיים.

עוד פעם ההוא מלמעלה?

אבל אפשר להבין, כי אם הוא קובע לגביך, אז החופש שלך נגזר ממנו. מעניין

ב י ש ו ף

New member
ולגבייך אתה חושב שהוא לא קובע?

מילה אחת שלו ומחר אתה מת. לא מאמין זה בסדר ככה זה עובד ואני לא כאן לזרוע פחדים ואני לא חולק לו כבוד אני חולק לא איימה.

undersun

New member
הייתי מנסח

חופש, כאפשרות לעשות מה שרוצים איפה שרוצים מתי שרוצים.. בלי להיות תלוי בחוקים ובמוסכמות, פשוט רצון חופשי. בלי התניות, היסוסים, פחד וטינה. זרימה חופשית.

זה כמו להיות בריא../images/Emo184.gif

אם לא היינו יודעים בכלל מה זה חולי, אם תמיד היינו בריאים, לא היה כזה מושג "בריא" אז אם הבנתי אותך, זה ההיפוך של - חוסר הבחירה/אפשרות לעשות מה שרוצים בגלל חוקים, מוסכמות, התניות, וכיוצא באלה, וכו וכו וכו אם ככה - חופש הוא בהכרח יחסי לשעבוד?

ב י ש ו ף

New member
יש פה טעות!

לא להיות חולה לא בהכרח אומר שאתה בריא בריא זה חיוניות ויטאליות איזון ונכונות אף על פי שזה אוטופי זה עשוי להיות קיים במידה יותר גדולה באופן יחסי מהחולי מה שהופך את זה למהותי, ומהותית ניתן להיות בריא. לא להיות עני לא בהכרח עושה אותך עשיר.........

undersun

New member
לא בדיוק

להיות בריא זה על הדרך.. אני הולך בדרך ויכול לבחור ללכת לאן שאני רוצה, ובצעידה קדימה בראש מורם. ובדרך אני לומד להכיר את עצמי, לאבד את עצמי. ומאמין בעצמי, לא מוריד תראש בפני אף אחד ולא נותן לאף אחד להוריד את הראש בפני, להיות חופשי באמת זה לצאת מהמשחק, לאבד שליטה, להגיד מה שבא לי, לדבר ולפעול למען הכוונות שלי בלי לפגוע ברצונות ובחופש של אחרים. בלי לחשב דברים באופן אובססיבי, פשוט לראות ולפעול ע"פ התפיסה.. בלי התעכבות ובדיקה מעייפת של מצבים ונתונים, שגורמת לי לאבד את הרגע הזה. החופש המוחלט יגיע כשהזכרון שלי יהפוך לרציף, אחרי שאני יישר את כל התקיעות שהיו לי בעבר בכל הסיטואציות שאיבדתי בהן אנרגיה. היה לי צורך לכתוב את כל זה בעיקר לעצמי בקשר למה שרשמת על חופש יחסי לשעבוד, זה נכון ולא נכון בשביל שעבוד צריך משעבד ומשעובד, ששניהם תלויים אחד בשני. חופש, משאיר אותך חופשי מהמצב הזה.

קרמבול

New member
שמעתי שהחופש הוא...

שמעתי שהחופש הוא לחיות במדינה יהודית דמוקרטית. קוממתי "עם חופשי בארצנו", אך הרגשתי כמו כבש בעדר. שמעתי שהחופש הוא להיות כל מה שאבחר. בחרתי להיות כך, וגם אחרת, אך הרגשתי כמו תמונה בתוך מסגרת. שמעתי שהחופש הוא לעשות מה שאני רוצה. אכלתי גלידה כמה שבא לי, אך היא נגמרה וכאב קל הורגש בבטן התחתונה. שמעתי שהחופש הוא מהמיינד, נחבא מאחורי המחשבות. עצמתי עיניים ומדטתי, אך כשהלכתי למועדון לא יכולתי להשתטות. שמעתי שתמיד הייתי חופשי, אהבה קוסמית, כוס תה, אלוהים. התאמצתי נורא פשוט לחיות, "חיים רגילים". חופש, חופש, חלקלק שכמוך, אתה ממשיך וממשיך לחמוק מידי. דע לך שבקצב הזה, בסוף אתייאש - ואתה תישאר בלעדי !

חופש הוא חוסר גבולות

אנחנו חיים בעולם של גבולות. במסגרות מאוד מגבילות: זמן - מי לא היה רוצה עוד כמה שעות ביממה? הגוף שלנו - יכול לעשות דברים מופלאים והוא לא יכול לבצע הכל. המרחב.... בהתנסות בסאמאדהי, כל הגבולות נמסים. זהו מצב של חוסר גבולות. של חופש נצחי. כשמתנסים במצב הזה, למושג זמן אין כל משמעות. אין לך מושג אם עברה שנייה. שעה. כל הנצח.... הגוף - שכל כך מגביל אותנו. אני שומע כל-כך הרבה פעמים מאנשים: 'ברגע שצלצלתי למוחלט, הגוף שלי התפשט, התרחב ותפש את כל היקום. אני והיקום היינו אחד." את המצב הזה אפשר לחיות 24 שעות ביממה. חיים בהארה. כל יום. כל החיים. לחיות בתוך עולם הגבולות אבל להיות לגמרי לא-מוגבל. מצב של חופש אמיתי.

למעלה