מה זה "זן"?????

זן-

קצת קשה להגדיר את המונח "זן" כי קשה להגדיר את הלא מוגדר. זן בעצם יוצא כנגד כל ההגדרות. הוא נגד השפה, התבניות, התוויות והסימנים. הזן מפקיע את משמעותו של כל דבר כדי לאפשר לו לחזור להיות טבעי ולא מסומן. בקיצר, זו השקפת עולם או תורה שבאה מן המזרח שהמטרה היא הארה, והארה מתרחשת כאשר האדם מפסיק להיצמד לסימבולים של העולם החיצון וחוזר להיות הוויה נקייה וטבעית. יש משפט זן שאומר "לפני שהתלמיד מתחיל ללמוד את הזן, השמיים הם עבורו רק שמיים וההרים הם רק הרים. כשהוא מתחיל ללמוד זן ולהתעמק, הוא מגלה שהשמיים אינם שמים וההרים אינם הרים. כשהוא מגיע להארה ומסיים את לימודיו השמיים הם שוב שמים וההרים הם שוב הרים." כך לומדים זן, מתעמקים בפארדוקסים, בסתירות שההיגיון לא יכול לישב, בחידות שלא מובילות לשום מקום, עד שהשכל ההגיוני מתייאש ונוטש, וההכרה יכולה לשוב לאחדות הגדולה. כל מטרתו של השכל להפריד, לנתח, להגדיר, לקשר. הזן פועל בדרך ההפוכה, הוא מלמד שכל הקיום הוא אחדות גדולה, ולפרטים אין שום משמעות בפני עצמם, או יותר נכון, אין להם שום משמעות שהתודעה האנושית מנסה לייחס לה. העולם הוא מה שהוא, בין אם נקבל זאת או לא. הזן אומר שהקיום הוא אשלייה, אין כלום ואין משמעות לשום דבר. העולם הזה הוא הולוגרמה שנוצרת מהתפיסות שמקובעות במוח שלנו, התפיסות שהזן מנסה לעקור. הזן מתייחס לנצחי, למוחלט, לא ליחסי ולדואלי. אושו נתן פעם דוגמא יפה. הוא אמר שאדם שהולך ורואה פרח, אומר בראשו "הנה פרח" ובכך מגדיר אותו כארוע שגרתי שחוזר על עצמו אינספור פעמים. אלא שהרגע הזה יחודי ולא יחזור יותר. כל פעם זה פרח אחר, עם איכות אחרת וניחוח אחר במקום אחר ובשעה אחרת של היום, באור אחר וחוויה שונה לגמרי. המילה "פרח" עיקרה מהארוע את כל החיוניות שלו והפכה אותה למשהוא אפור, שגרתי ומת. הזן הולך נגד השפה כי היא הופכת את מה שיחודי וחד פעמי לדבר שגרתי וצפוי שחוזר על עצמו. אומני זן שואלים את תלמידיהם כל מני שאלות אפסורדיות כמו "מה הוא צליל מחיאת כף יד אחת בלבד" או "אם עץ נופל ביער ואין מי שישמע אותו, הוא עדיין משמיע קול נפילה?" שאלות שבהן הם צרכים להתעמק עד שיתיאשו וינטשו את דרך השכל ויגיעו לדרך האמת. הזן דוגל בחוסר מאמץ. כשאתה רק מתקיים, ולא מתאמץ לעשות דברים כדי להתקיים, אתה נעשה אחד עם הבריאה, טבעי ואמיתי. הזן הוא הקסם של הקיום הפשוט, של חוסר המאמץ.

Rinor

New member
כל הכבוד

אהבתי, אהבתי, ושוב....אהבתי! אין לי יותר מה לומר, כי למה להצמד למילים?
אהבה ואור

צ ל י ל 8

New member
כל כך מקסים

כל כך נכון, כל כך חכם, כל כך.. כל כך... אם לא היתה לי עד עכשיו סיבה להתעמק בקלפי הזן של אושו - עכשיו יש לי!

Tal_Ya_Tal

New member
BEGINNER'S MIND../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif

ZEN MIND = L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
ז"א../images/Emo42.gif../images/Emo62.gif../images/Emo42.gifnomaind

שהזן 'דורש' מאתנו להתבונן בדברים מחדש. ללא דיעה קדומה. ללא ידע קודם. כאילו רק הרגע הגענו אל העולם הזה ואין לנו נסיון או מושג על שום דבר. לראות הכל בעינים חדשות. כמו שתינוק רואה את העולם. תינוק אינו יודע שאם הוא יפיל כוס לרצפה, היא תישבר. הוא לומד על ידי ניסוי ותעיה (מבחינתי אין טעיה-רק התנסות
). משמע הפתגם- "שכל של מתחילים, הוא שכל של זן". כך השכל שלנו אמור להיות על פי הזן. כמו אצל אנשים שרק מתחילים את דרכם. כמו'כוס ריקה' ללא ידע, שהוא פילסוף, או סילוף של האמת. כי השכל אינו יכול לתפוש את האמת. אין לו היכולת הזאת. השכל יכול רק לחקות את האמת. לחקות את הבריאה.
L&L TALYA (דרך אגב- MONAD=אחד)

nomaind

New member
תודה טליה../images/Emo45.gif מה דעתך

האם הזן היא דרך טובה לזהות את האני שלך? האם היא מתאימה לכל אחד? תירגול זה זן זהה לתירגול מדיטציה אחרת או יותר נכון לשאול אם התוצאות זהות? אני מתעניינת לאחרונה בתורה זו, קראתי מעט חומר שלא נתן מענה מלא. הקואנים למשל מצד אחד מרתקים אותי ומצד שני מתסכלים. אשמח לשמוע דעתך או של כל אחד אחר. שתהיה שנה מושלמת לכולם

Tal_Ya_Tal

New member
ישנן דרכים רבות../images/Emo24.gifלהגיע אל אותה

מטרה הזן הוא אחת מהן. זוהי דרך שמתאימה לאנשים שזקוקים לשלווה רבה, תחושת קדושה בחיי היומיום, מיקוד וכמובן שהקואנים, כמו כל האלגוריות יש בהן דבר מה מרתק, זוהי הדרך המזרחית ללמד. דרך סיפורים ומשלים. זה עוזר למלוא הקשב, ריתוק ועצם העובדה שאין זה מתיחס אלינו אישית, אנו יכולים לבחון זאת בדרך נייטרלית. אם את נמשכת לזן, כנראה יש לך מה ללמוד שם. כפי הנראה זוהי השפה שמדברת אלייך. לכל אחד יש חיבור למשהו אחר.כי זו הדרך שלו. עקרונית אני מאמינה שתרגול זה זן עולה על הרבה תרגילי מדיטציה אחרים. אם יש לך המשמעת לכך, לכי על זה. זוהי אחת הדרכים היותר מיטביות להגיע להגשמה עצמית מה שנקרא SELF REALIZATION L&L TALYA

לוקר

New member
הסבר מקסים- שאלה נוספת....

מה מקור הזן ? מי "המציא" התורה הזאת ? האם יש להם מדריך רוחני ?

Tal_Ya_Tal

New member
הזן הוא אחד הזרמים של הבודהיזם

מקורו ביפאן הארץ בה יודעים לשלב בין מינימליזם ליופי מעוצב בהרמוניה L&L TALYA

jongler

New member
זן

על פי המסורת בודהידארמה היה אבי ה"זן" הראשון אשר הגיע לסין מהודו, יש הטוענים כי תורת ה"זן" עברה הכלאה או שמקורה בנוסף לבודהיזם ההודי גם בטאואיזם הסיני(לאו טסה - מחבר ה"טאו טה צ'ינג"). מסין עבר ה"זן" גם ליפאן והשתרש במסורות שם.

למעלה