מה זה זום x3 ?

• פותח הנושא efyw
  • פורסם בתאריך

efyw

New member
מה זה זום x3 ?

כאשר כתוב זום x3 (אופטי או דיגיטלי) האם הכוונה היא שההגדלה היא פי 3 באורך ופי 3 ברוחב , כלומר פי 9 בשטח, או שהכוונה היא הגדלה פי 3 בשטח ואז איך זה באורך וברוחב??

הכוונה לאורך המוקד במ"מ-ולפי זה

יודעים את זוית 'הראיה' של העדשה, בהשוואה לרפלקס 35 מ"מ (מצלמות הפילם הרפלקסיות) . x3 = אורך מוקד 38 (המינימום ברוב הקומפקטיות הדיגיטליות)כפול 3 = 114 מ"מ (שזה המקסימום של העדשה האמורה. במקרה בו העדשה מתחילה מ 28 מ"מ (במספר דגמים בלבד-תכונה חשובה מאין כמוה)ונאמר שאורך הזום שווה ערך ל200 מ"מ , אומרים שהזום האופטי x7 (למשל דיגמי הדימאג' של מינולטה) באולימפוס 750 הזום האופטי x10 ,והיות ומתחיל 'רק' ב38 מ"מ,אז 'אורך' העדשה הוא 380 מ"מ , המקביל לרפלקס . ככל שהעדשה 'קצרה' יותר כך רואים יותר בשדה הראיה,ואומרים שהזוית רחבה מאוד,קרויות 'עדשות רחבות' או 'הקצה הרחב ' של העדשה. ככל שהיא ארוכה יותר,רואים פחות בשדה הראיה (כי מקרב יותר) - והזוית צרה יותר.קרויות 'עדשות טלה',ואת היתר תשלים.

© DrorZi

New member
זה אנו יודעים,אבל השאלה באמת במקומה

את מה שהסברת רובנו יודעים אבל באמת מעולם לא תהיתי (ולכן השאלה במקומה כי היא באמת מעוררת שאלה שאני לפחות לא שמתי לב שאני לא מבין אף פעם) אם מכפילים את האורך מוקד האם מקבלים חצי משטח התמונה הכולל
האם מקבלים חצי בגובהה וברוחב (ואז רבע מהשטח הכולל של התמונה הקודמת) ובמספרים, נניח ואנחנו מצלמים דף חשבון ממרחק מסויים נניח נשתמש בעדשה 50MM מהמרחק הזה ונגלה בפיתוח שתפסנו 72 ריבועים אופקיים ו 48 אנכיים וסה"כ 3456 השאלה היא כמה נקבל אם נחליף לעדשה 100MM האם 36 ריבועים אופקיים על 24 אנכיים ואז רק 864 ריבועים (רבע שטח) או 1728 ריבועים שהם חצי מהשטח שצולם עם ה 50MM ואולי התשובה היא לא זה ולא זה ... אני אנסה לברר עם עצמי את התשובה, כתבתי יותר מידי ומשהו מזה חייב להיות שטויות, אז אני אפסיק פה
דרור זי.

יש בהחלט קשר - ויש גם נוסחאות

היות ולי יש טראומה מכאלו - אני לא נכנסת לנבכיהן ומאוד משתדלת לדלג על כל חומר קריאה הכולל כאלו - אבל תמצא בכל ספר לימוד סטנדרטי של צילום,כמו למשל,ספר הצילום של יעקב בורנשטיין,המתמקד בצד הפיסיקלי - העיוני.בררר...

© DrorZi

New member
מצאתי, יש תשובה ../images/Emo70.gif רבע שטח

מחישובים שעשיתי עולה שעם נחליף את ה 50 ב 100 בדוגמאת הצילום מחברת חשבון שתיארתי נקבל רבע מכמות המשבצות שנצלם עם ה 50
הנה, אני לא רק שואל אני גם עונה
דרור זי.

פלטרון

New member
הערה חשובה ..

זום X3 מתאר את היחס בין גודל אובייקט מצולם בזום הכי קרוב לבין גודלו בזום הכי רחוק . שים לב שאם העדשה שלי יכולה להקטין מאוד את האובייקט המצולם, אז X3 זה לא משהו מדהים . למשל - מצלמה א' מצלמת מטבע - הכי קטן 1 ס"מ , והכי גדול = 3 ס"מ . מצלמה ב' מצלמת מטבע - הכי קטן 0.5 ס"מ , הכי גדול 1.5 ס"מ . לשתיהן יהיה כתוב זום X3 . אבל למצלמה הראשונה תקריב הרבה יותר טוב, ואילו למצלמה השנייה 'תרחיק' יותר טוב ( ואני לא בטוח אם זה הביטוי הנכון בעברית תיקנית ) היחס בשטחים הוא לפי 3*3=9 .. ז"א, אם נבצע זום מקסימלי על בניין, ואז נבצע זום מינימלי עליו נגלה שתמונת הזום המקסמילי מכילה תשיעית מהתמונה של הזום המינימלי. מקווה שענה פלטרון

PbD

New member
לא כל כך

זום 3X הוא מונח שיווקי ולא אופטי. והוא בא לציין שהיחס בין אורך המוקד המקסימלי למינימלי הוא 3 (או קרוב לשלוש, כי אנשי שיווק תמיד מעגלים למעלה). למונח אין שום משמעות במונחים אופטיים, כי עדשת זום בעלת אורך מוקד המקביל ל-38 מ"מ עד 105 מ"מ (כמו זו שבאולימפוס 3040) נקראת 3X, גם אם היא בעצם 2.8X, בעוד שעדשת זום החלומות שלי בתחום של 28 מ"מ עד 90 מ"מ, כזו שתיתן לי מספיק WIDE, ועדיין יישאר לי אורך מוקד בתחום הפורטרט, תעלה בערך פי שלוש. ולכן, רצוי להתעלם מהנתונים השיווקיים של 3X, 4X ואפילו 10X, ולהסתכל על אורכי המוקד במונחים המקבילים של עדשות 35 מ"מ - האם העדשה מספיק רחבה לצרכים שלכם בקצה הרחב? האם היא מגדילה מספיק בקצה הטלה שלה? ובאותה הזדמנות, רצוי להסתכל עד כמה העדשה מהירה - מהו מפת הצמצם המירבי שלה - נתון זה מופיע בדרך כלל כ-f/4, f/3.5 ובעדשות מהירות יותר - f/2, f/1.8. נתונים נוספים אינם מופיעים במידע השיווקי, אבל ניתן למצוא בבדיקות של העדשה או המצלמה - עיוותים כדוריים - Puncushion ו/או Barrel - אלו עיוותים שבהם קווים ישרים הופכים לקשתות המקומרות פנימה או החוצה, עיוותי צבע - Chromatic Abberations - מצבים שבהם ישנה שבירה של צבעים למרכיביהם, ונקודות אור - Flares, Ghosts - המופיעות כתוצאה מהחזרים בין משטחי הזכוכית שבתוך העדשה. ובהחלט מומלץ להתעלם מהנתונים המופרכים שמפרסמים על זום דיגיטלי, או על התוצאה המגוחכת של הכפלת הזום האופטי בדיגיטלי - זום דיגיטלי הוא הכפלת פיקסלים, ופוטושופ יידע לעשות זאת יותר טוב מכל מצלמה שהיא.

למעלה