מה זה הדבר הזה?!

עופר..

אם תצא אופנה חדשה לגברים חולצות בטן ומכנס נמוך אתה תלבש? תענה בכנות אני עדיין חוזרת ואומרת- אם אתה באמת אוהב את זה תלך על זה בכייף אבל אם אתה "קורבן אופנה" כמו רוב הבנות היום, שבגלל שכולן הולכות עם אז גם הן כאן מתחילה הבעיה. יש דברים מאוד מחמיאים לשמנות. יש אזורים שיפה לשמנה לחשוף ולרזה לא. זה ככה. זו עובדה. לא אני קבעתי.

עופר 123

New member
האמת?

נראה לי שחולצת בטן לא יהיה נוח במיוחד... זה נראה לי סתם לוחץ
. מכנס נמוך? לא ניסיתי אף פעם. אולי כדאי לבדוק את זה... כתבת "זו עובדה. לא אני קבעתי". עובדה זו לא, נקודה. "לא אני קבעתי" - בהחלט לא את קבעת, וזו הבעיה. לא אני ולא את מובילי אופנה או מעצביה. קומץ של אנשים הם אלו שמחליטים עבורנו מה נלבש, מה יפה ומה מכוער. צריך להציע אלטרנטיבה, צריך להרים קול אחר, שלא אותו קומץ יקבע לנו מה יפה ומה לא. אולי כדאי לשנות כיוון, לשנות את המבט. בעצם, לא אולי. בטוח.
ע'

יופיייייייייייי

זה מה שאמרתי! שלא יקבעו לנו מה ללבוש אלא ללבוש מה שאוהבים אנחנו לא לובשים מה שאוהבים לפעמים בגלל הכתבת החהרה. בקשר למשפט ההוא.. אולי לא ניסחתי נכון.. זו לא עובדה אבל הרבה יסכימו שלא כלללל דבר יתאים לאישה מלאה.. אין מה לעשות זה לא באמת דבר מרהיב לעין שמנה בחולצת בטן. שוב, דעתי

gorly00

New member
בעניין הגבולות

לצערנו אנחנו בני האדם (הרוב) קובעים את הגבולות והעובדה היא כל התוכניות וההסברים על הנזקים שבהשמנה ,אין מה לעשות זה פשוט כך כבר מגיל הגן, השמן הוא שונה , בדרך בלל האנשים בעלי השליטה והמודעות העצמית נתפשים כאנשים חזקים ובעלי ביטחון עצמי רב יותר והם אלו שבדרך כלל קובעים את החוקים בחברה, לרזות מותר מה שלשמנות אסור, כמו שלשמנות מותר מה שלרזות אסור - למשל- לאכול הרבה ולהנות מהאוכל.

סנדרה4

New member
צריך להתלבש בהתאם

כל אישה צריכה ללבוש מה שמתאים לה ולא להתחשב באופנה .

micca

New member
על מה ההתמרמרות שלך?

פילצברית חמודה.. הוא לא אמר שום דבר רע, הוא רק אמר שלא כל אחד (או אחת) חייבים להתלבש ע"פ צו האופנה שנתפר ע"פ מידה 36, והוא צודק. בחורות מלאות יכולות להתלבש בבגדים מחמיאים ולהראות מליון דולר, ומצד שני יש בנות מלאות שמחליטות ללבוש דווקא את הגזרות הכי לא מחמיאות. מה לעשות הוא צודק, מידה 42- שהיא מידה ממוצעת ושפוייה לא כל כך מחמיאה כשהיא מגיעה בגזרות הנמוכות (אלא אם כן את חושבת שצמידי המותניים שנשפכים החוצה זה יפה- ואם ככה, אחותי לכי על זה, ואני לא צינית, יש כאלה שמאוד גאים בצמיגים שלהם ואם הם רוצים להשוויץ בהם, שילכו על זה). על מה את כל כך כועסת, הוא לא אמר שמלא זה לא יפה, הוא רק אמר שיש גזרות שלא מחמיאות ואנשים שבכל זאת בוחרים להתלבש בהן הם קורבנות אופנה. יש לי איזשהי הרגשה שהאנשים בפורום מחליטים שבכל פעם שמישהו אומר שמן הוא מתכוון ל"מכוער ומגעיל". נראה לי שרק אתם מרגישים ככה וזה די תלוש מהמציאות. אני לא ראיתי בכתבה שלו שום דבר מעליב כלפי אנשים מלאים.

micca

New member
אם תשימי לב

בפסקאות הבאות הוא צוחק על כל אלו שרוכשים מותגים, מבלי לשים לב אם זה מחמיא להם או לא- רק כדי שכולם ידעו שהם לובשים מותג. גם זה לא בסדר?

כנראה שלא הייתי מספיק ברורה

גם אני שונאת את האופנה הזאת גם אני חושבת שלא כל בגד מחמיא לכל רחד ואחת אבל לכל דבר יש אופן וצורה תסכים איתי שהוא יכל להתנסח אחרת ועדיין להעביר את אותו המסר אני כן ראיתי דברים פוגעים בכתבה שלו, באופן הכתיבה ובניסוח זאת דעתי בכל אופן

noah000

New member
אחת התגובות שם העירה משהו חשוב.

מישהי כתבה שם על מה שעושים בשנים האחרונות עם מידות, וזה כ"כ נכון. ואת זה אני לא אומרת מפני שאני שמנה. אני אומרת את זה מצפייה בעליה הקיצונית במידות בבגדים שלובשות אחותי ואמא שלי - שתיהן רזות שגם לא השתנו במידות הגוף שלהן בשום צורה משמעותית בעשור האחרון. במילים אחרות: פשוט שינו את ההגדרות למידות. מה שהיה פעם מדיום היום הוא XL לפחות. לא ברור לי מי מתאימה למידה סמול של מבוגרים כרגע (ילדות אולי?), אבל זה ממש לא יאמן. אין לי ציפיות שהמידה שלי תחשב ממוצעת, אבל עושה רושם שהמידה הבאמת ממוצעת (עובדתית, סטטיסטית) גם היא גורשה אל מחוץ לקונצנזוס, וזה אומר עוד הרבה הרבה נשים שנאלצות להתמודד עם התחושה שהן לא עונות על הדרישות. יש כאלה שידעו לבטל את זה ולשמור על הבטחון העצמי שלהן, ויש הרבה שלא. בעיקר היותר צעירות. אני לא אכנס לדיון של למה זה נחשב כ"כ רע מלכתחילה בחברה שלנו ללבוש מידה כמו XL או XXL - כמובן שזה נושא בעייתי בפני עצמו. אבל הנקודה היא שנעשה פה מהלך של הקצנה שמוציא יותר ויותר נשים אל מחוץ ל"נורמה" (במרכאות כפולות ומכופלות).

noah000

New member
והבהרה קטנה אך חשובה..

אני לא מביאה את הדברים האלה כתגובת נגד למאמר עצמו, אלא כנושא נפרד, כי זו נקודה חשובה ללא קשר, שנראית לי שווה דיון.

newKiticat

New member
קראתי את זה כבר

ומעבר לכתיבה הרדודה של הכותב, לא התמרמרתי על הנושא. סך הכל, זה ידוע שאנשים לא מתלבשים לגילם, גופם, והצורה הכללית של הגוף. בגדים צריכים ללכת עם הגוף. לא נגדו. אני בחורה גדולה, ואני לא אתלבש ככה גם אם זה שיא האופנה. וזה לא שיש מישהי שמבינה לליבי מקרב החברות שלי, כיוון שכל אחת יותר רזה מהשנייה.

למעלה