מה זה הגה על חוט?

מה זה הגה על חוט?

be_roo

New member
fly by wire

זה בעצם אומר שכל הפקודות מההגה לא עוברות פיזית לגלגלים אלה ע"י אותו חשמליים. ברכבים כיום, כשאתה מסובב את ההגה, הוא מחובר ישירות לציר הגלגלים ומפנה אותם לכיוון. בשיטה "החדשה" סיבוב ההגה מתורגם לאות חשמלי והפקודה עוברת דרך מחשב שמורה על הפנית הגלגלים ע"י מכלול שאינו קשור כלל להגה. ברכבים המיוצרים כיום (סידרתי) זה לא קיים (לא חוקי עדיין), אבל זה קיים כבר זמן רב במטוסים (מכאן המונח FLY ולא DRIVE).

be_roo

New member
היתרונות

וזה מידע כללי בלבד והגיון אישי שלי, אז אתם מוזמנים לטעון שדברתי שטויות: למכלולים חשמליים יש עדיפות על פני מכלולים מכניים: א. הם קלים יותר ב. מתקלקלים פחות או לפחות קלים יותר לתיקון והחלפת חלקים הבעיה העיקרית לדעתי תהיה שמירה על תחושת ההגה, או לפחות תהליך הסתגלות מהיר. טייסים שעברו לטוס בשיטה טענו בתחילה שקשה להם "להרגיש" את המטוס. עוד מישהו

עתיד18

New member
שיר...

אחת הסיבות שזה לא חוקי...זה בגלל ש... פשוט מאוד : חלקי חשמל מקולקלים קל מאוד להחליף, השאלה מה תעשי באותו רגע שזה יתקלקל ? אגב...תחושת ההגה כנראה תעלם לגמרי אלא אם היצרן יתקין פורס פידבק, שידמה התנגדות במטוסים יש מערכת גיבוי שנכנסת לפעולה ברגע ה"אמת" במכונית זה יהיה קצת יותר מסובך... אני מעדיף את המכאני...

be_roo

New member
לא מדוייק

למטוסי נוסעים למשל יש 5 מערכות גיבוי, סתם בשביל שתרגיש בטוח. ואני מניחה שכאשר המערכת תיושם במכוניות, גם אז יהיו מערכות לגיבוי. זה לא שפתאום יתנתק חוט וילך ההגה. עקרונית גם תקלה מכנית יכולה לגרום לתופעה זהה. אני בטוחה שבשלב זה או אחר זה ייושם, ברכב נושא המשקל פחות רלוונטי, אבל עלות זה עלות.

יוסי®

New member
אני ממש לא רואה שום טעם למערכת

שכזאת...... במטוסים זה עוד מובן - יש טייס אוטומטי, ממוחשב במטוסים המודרניים של היום, ומן הסתם היגוי ב-fly by wire הוא הגיוני לנוכח העניין הזה, למשל. אבל מה ההיגיון של היגוי כזה במכוניות? איזה שיפור בנוחות כבר ישיגו....? שיפור במשקל לא יהיה רלוונטי בכלל - אם יישמו מערכת כזאת, ותהיה מערכת גיבוי מכאנית, אז מה עשינו בזה..? שהרי ל-א חסכנו את המערכת המכאנית...

clubhead

New member
הבעיה היא

האם אפשר לייצר ביצור המוני רכיבים אמינים עבור מכוניות במחיר סביר שלא יעלה על ההיגוי המכאני. אחרת זה לא משתלם ליצרנים ומאוד מאוד לא בטיחותי.

עתיד18

New member
אתם קולטים את התמונה ?

יצור רכיבים באיכות קוראנית (מנועים חשמליים של חלונות מתקלקלים כל שלושה חודשים
) לצורכי היגוי ואולי אפילו בלימה עתידיים וואי וואי, הינה עוד סיבה לא לקנות (גם בעתיד) קוראנית

t0mer

New member
אחד היתרונות אני חושב שאפשר

יהיה ליקבוע כמה תזוזה של ההגה משפיעה על הגלגלים כלומר אפשר ליקבוע שתזוזה קלה של ההגה תיגרום לתזוזה גדולה של הגלגלים ולהיפך תזוזה קטנה של הגלגלים תיהיה ע"י תזוזה גדולה של ההגה וזה למשל טוב כשרוצים לדייק בנסיעה. ועכשיו אני חושב על עוד משהו מחשב יוכל לנהל את אוטו ולכוון אותו ויהיה אפשר להסיע את האוטו גם על ידי שלט למשל,זה יהיה אפשרי כי מה שמזיז את הגלגלים זה אותות מחשב לא סיבוב של ההגה ובכלל האפשרויות הם אינסופיוות להסיע את האוטו דרך האינטרנט לשים גויסטיק במקום הגה ועוד זה ניראה לי משהו גדול כבר עשו ניסויים על זה?

עתיד18

New member
אז ככה...

בקשר ללשים ג´וייסטיק יש דגם של פרארי (כמובן דגם ניסיון) שנהוג ע"י אמצעים אלקטרוניים מפוקדים ע"י ג´וייסטיק ראיתי באחד הערוצים סרט על זה...נהג הניסוי שלהם הגיע עם הרכב ל260 קמ"ש בערך....ושם הוא קבע חד משמעית...שבגלל התנודות שיש לרכב...היד זזה וזה משפיע קשה על הגלגלים...כי זה לא יציב כמו הגה...זה ג´וייסטיק בקשר לכל השאר...אני דווקא חשבתי על יתרון אחד רציני עם מערכת כזאת בקרת יציבות סופר משוכללת לדוגמא דוושת גז אלחוטית כבר היום מצויה במכוניות (לדוגמא מרצדס) אז חשבתי על בקרת יציבות מיוחדת ומשוכללת, שברגע של היגוי יתר...נותנת גז, מכניסה היגוי נגדי, וברגע של תת היגוי מפחיתה, או מגבירה במעט את ההיגוי תוך כדי בלימה עדינה להחזרת משקל לסרן הקידמי יש הרבה שטויות - אבל לדעתי...זאת כבר השתלטות יתר על הרכב והנהיגה בו זה כבר יהיה חודרני ויוריד ממך את כל הפאן שבנהיגה ואת זה אנחנו ל-א רוצים

shlomisa

New member
כולם מדברים על יתרונות

ושוכחים את הפרמטר הכי חשוב, לא יהיה ניתן לשדר שום תחושה אמיתי בהגה כזה. התקשורת תצטרך להיות בטלפתיה. זה כנראה החסרון העיקארי של המערכת וזו גם העובדה, לדעתי, למה המערכת עדיין לא קיימת. תקשורת, היזון חוזר, דברים שמאד קשה להשיג באופן אלקטרוני

falou

New member
אני חושב שאתה מתעלם...

...מהתמונה הגדולה והכיוון הכללי שמוביל אותנו ליום בו לנהג לא תהיה שליטה במכונית כלל. "היזון חוזר" יהיה נחלתם של מי שיחזיקו מכוניות מירוץ לשימוש במסלולים יעודיים בלבד. סופה של המכונית יהיה כסופו של הסוס, מותרות לשימוש מוגבל לצורך הנאה בלבד בתנאים מוגבלים. בסופו של דבר "היזון חוזר" לא מעניין את רוב הנהגים ואם מערכת אלקטרונית תוכל להציע תגובה עדיפה אז למה להשאיר את תפעול הרכב לנהג בשאיפה שידע כיצד לפרש ולהגיב למסרים ששולח אליו הרכב?

ceyal

New member
הגה על חוט כבר קיים בשוק

בדגמים החדשים של מרצדס לשנת 2003

חיים_K

New member
לא הוא לא

מה שיש בדגמי מרצדס היא מצערת אלקטרונית המופעלת בלי קשר ישיר בין הדוושה לבין מערכת ההזרקה/יניקה. לא רק שאין במרצדס הגה אלקטרוני אלא שמרצדס היא אחת האחרונות שמשתמשות עדיין בהיגוי בשיטת ה´חילזון´ או ´תיבת הגה´, בניגוד לכל העולם שעבר לשיטת הסבבת/גל משונן. לגרמנים יש נטיה להצמד לשיטות קיימות ולפתח אותן לרמת מצויינות גבוהה ביותר במקום לדלג ישירות לאופנה הבאה.

shlomisa

New member
../images/Emo7.gif תודה על העידוד

אבל אתה צודק, זו כנראה תהיה סופה של המכונית. אני מתנחם בעובדה שתמיד יהיו להם מכוניות ישנות שנוכל להנות מהם. איזה דכאון. אגב, אתם יודעים מה הכי מוזר ? שעד כמה שאני זוכר , הפיתוח הזה הוא פיתוח של ב.מ.וו שהןכנס לראשונה במכונית מיוחדת מאד שכולה נשלטת על ידי מחשב, אני לא זוכר את הדגם, אבל דווקא ב.מ.וו ?

falou

New member
גם BMW לא צדיקים

ה-328CI, שיוצא ליל נהוג בה מידי פעם לא מתקרבת לרמת הריגוש של ה-325 קופה דור קודם. נכון שצריך להיות אוויל משריש כדי לזרוק את ה-328CI מהכביש כאשר בקרת המשיכה פועלת (מערכת מדהימה מבחינה בטיחותית), אבל איפה הרגש? היכן האימה המשתלטת והזיעה הקרה הניגרת כאשר ההגלגלים האחוריים מאבדים אחיזה למגע מי ממטרות על הכביש? היכן תחושת הניצחון לאחר ההשתלטות על האחוריים הרטובים והסוררים? הולך ופוחת הדור...

be_roo

New member
../images/Emo16.gif ועוד משהו

אני לא בטוחה ששלומי צודק בקשר לאיבוד התחושה של ההגה. קח למשל את משחקי המחשב PS2 ודומיהם. אמנם ההגאים של משחקי המירוץ אינם מספקים עדיין תחושה מדוייקת כמו ברכב, אך אם תזכר מה היה המצב לפני 5 שנים, הרי שזהו הבדל של שמיים וארץ, ולא מן הנמנע שיתגברו גם על המכשולים שעוד נשארו.

זאב 206 GTI

New member
מערכות היגוי חשמלי "על חוט"

לחלק מהאנשים יתאים היגוי חשמלי שגם הוא אביזר מיותר. המשתמש העתידי ברכב יקליד את כתובת היעד ילחץ ENTER והרכב יצא לדרך יבחר מסלולו וינווט לבד. מאחר שאותי (ומקווה שגם אתכם) יותר מענינת הדרך מאשר היעד, עצם הנהיגה והשליטה ברכב היא העיקר. במטוסים כמו למשל F16 קיימת מערכת ניהוג חשמלית לחלוטין, הסיבה לכך היא שהמטוס אינו יציב ונועד לתמרונים זריזים. מערכת מחשב מקבלת את רצון הטייס ותוך התחשבות במערכת ההיגוי ובמצב המטוס קובעת את הפקודות להגאים. טייס אינו יכול לשלוט בעצמו על מערכת לא יציבה. במכוניות יש מערכת מכנית שבה הנהג ממש "מרגיש" מה קורה וזו חלק מהחוויה. אני הייתי מצפה דווקא מלקסוס (חטיבת היוקרה של טויוטה) שתוציא רכב כזה כי היא עושה הכל כדי לנתק את הנהג מהדרך.

למעלה