מה זה בעצם?

R2

New member
מלוואח,אגיד לך..

כאשר אלוהים אומר לי תמות אני מת..!הוא לא מחכה לתשובה שלי,אז, איך אני אתערב..? תחשוב איתי על אי הבנה,ועל הבנה,ועל קבלה..! האם אתה מקבל את החברה בגלל..?או בתנאי..? האם אתה אוהב על פי תנאים..?

אהלן מלאווח ברוך הבא../images/Emo24.gif

שלום מלאווח!!! מילים כדורבנות! אתה צודק ידידי היקר. אין אף אחד שיכול להגיד לנו מה לעשות. אתה הכי טוב בשביל עצמך לומר לך מה לעשות. איך אומרים? זכות הבחירה אך ורק בידך. התחבר לנשמתך העליונה, התחבר לאני העליון שלך ותהיה מאושר. הרבה אור ואהבה אין סופית מיכל

מצטערת שאני מתפרצת...

פשוט אני מאוד רוצה לענות על מה זה אושר
אושר, לפחות לדעתי, זה היכולת ללכת ברחוב ולהינות מפרח קטן שצומח בצד הדרך, או מהשמיים, או מהצורה שקרני השמש נופלים על הרחוב. זה היכולת לאהוב ולהינות מהחיים גם כשמסביבנו הכל מתפרק ומתפורר.

R2

New member
את יכולה להנות מהחיים בלי סיבות..

בלי בגלל..? בלי תנאים..?

מי אני שאקבע תנאים לחיים?

בחיים קורים כל כך הרבה דברים שאין לי עליהם שום שליטה. אז אני לפחות שולטת על מה שאני יכולה - אני יכולה לחייך ולהנות מפרח שצומח בצידי הדרך, אני יכולה לחייך כשאני מרגישה את הגשם על הפנים שלי, אני יכולה להיות מאושרת רק בגלל שהחתולה שלי מתכרבלת בצורה מצחיקה על הספה. וזה מספיק לי. מספיק לי לשבת על הספה ולהסתכל החוצה אל השמיים ולהרגיש איזה יופי זה לחיות, איזה כייף זה להיות בעולם הזה, למרות כל מה שקורה כאן.

דרייה

New member
את מוזמנת להציץ בדפים קודמים....

שאלת השאלות של מבקרים חדשים... ראשית שלום וברוכה הבאה....
למען האמת שאלה זו הועלתה כאן מספר פעמים לכן ממליצה לך לדפדף קצת לאחור ולראות את שנכתב כאן. שבת שלום

R2

New member
זו הצעה שאפשר לסרב לה דרייה..!

במיוחד אם המחשב איטי...! אולי תציעי לה הצעה שאי אפשר לסרב לה..! אם תצטרכי עזרה תודיעי..!

דרייה

New member
r2הרשות נתונה לכל...

זו לא הנקודה לסרב או לא ...אלא למען דיון מעמיק ולא שידורים חוזרים שוב ושוב אותן שאלות לכן המלצתי לקרוא את שנכתב אני כתבתי על מודעות פנימית לפי ראיית עולם שלי למי ששאל את זו השאלה וכרגע לא זוכרת מי ..הנה גם אני אדפדף שוב ..

R2

New member
דרייה,הרשות נתונה לכל גם לשאול

כל פעם שעולה נושא לדיון,פעם נוספת,מעלים רעיונות חדשים,אפילו אותם אנשים שהגיבו קודם לפעמים משנים דעה ומגיבים אחרת,בואי נקרא לזה התפתחות למה לך לדפדף תגיבי קודם,ותבדקי את השינוי שחל בתגובה שלך..!

ezmeer

New member
מודעת פנימית - זה לא כל כך פשוט :)

היי PowerPuff-Girl. קודם כל את צריכה להבין מה זה מודעות. מודעות זה מצב, בו אתה מודע לעצמך. להיות מודע לעצמך, זה תמיד להיות בעל יכולת בחירה. תמיד, זה בכל רגע נתון. אפרט קצת יותר. אנחנו לא עושים בחירה בכל רגע בחיים שלנו. אני מתכוון לבחירה של מה לעשות עכשיו, מה להגיד, איך להתנהג, איזה מחשבות לחשוב וכו´. הבחירה בד"כ נעשית באחת הדרכים הבאות: 1. איכשהו 2. אינסטינקטיבית 3. אינטואיטיבית 4. על בסיס של הרגלים, סטריאוטיפים, שבלונות,"מסכות" וכו´ 5. כשילוב של 4 האפשרויות הקודמות. כל הדרכים האלה מראות, שאנחנו לא שולטים בחירה שלנו, כי אנחנו תוצר החברה והחינוך שלנו, יש לנו הרגלים ואנחנו לא כל כך זוכרים את עצמנו בכל רגע, אלא, זורמים איכשהו עם החיים. בן אדם מודע, אינו בוחר על בסיס הדברים שכתבתי למעלה, וגם לא על בסיס של לשקול כל דבר(כי שקילה נעשית על בסיס של חינוך, הרגלים, סולם ערכים...), הוא עושה את זה בצורה שונה, איני יכול לתאר זאת במילים, כי זאת דרך חיים וצורת חיים שונה ממה שהרוב מכירים. אפשר להראות את זה, אבל קשה מאוד לדבר על זה. זה ידע שהגיע אלינו מהמזרח הרחוק וגם בארץ יש מקומות שאנשים לומדים את עצמם, לומדים להיות מודעים(אני לא מתכוון לסדנאות למיניהן), כי 99.9% אינם מודעים ואינם יודעים מה זה, אפילו עם הם עוסקים על לדבר על זה בפורומים כמו זה :) על המילה פנימית, אני אכתוב בפעם אחרת, כי זה עוד נושא מאוד גדול לשיחה ואני לא רוצה להעמיס עליך עכשיו. אני אציע לך תרגיל קטן כדי לבדוק אם את מודעת. כל פעם שאת עולה או יורדת במדרגות, תספרי אותן. פשוט תזכרי בזה כל פעם שאת מגיע למדרגות ותספרי אותן. תכתבי לי כאן, מה יצא לך מזה. כמה פעמים נזכרת לעשות את זה ואם זה היה קשה :)

PowerPuff-Girl

New member
וואו... :)

דבר ראשון תודה על התשובה! :) אני ינסה את הקטע עם המדרגות... אבל כבר אני אומרת לך שאני לא חושבת שאני מודעת..

ezmeer

New member
בוודאי שלא

אף אחד לא מפריעה לאף אחד :) אל תשאל עכשיו שאלות כאלה, כי בעזרתן אתה מנסה לבנות בראש מודלים וכרגע אתה לא יכול לבדוק אם המודלים האלה נכונים או לא. לכן אני מציעה שתתעמק במה זה מודעות, כאשר "תחקור" את הנושא הזה, תתחיל לחקור מה זה הארה. :)

למעלה