מה זה בעצם?

ezmeer

New member
בוודאי שלא

מודעות היא כלי מאוד חזק של מי שהגיע להארה.

conatus

New member
כשהיית ביצית מופרית ברחם אמך...

קרוב לוודאי שלא היית מסוגלת לשאול מה היא מודעות פנימית. היום את מסוגלת. ובכן מודעות היא הבנה של תהליכים. התהליך שבו התפתחת לאשה שיכולה לשאול את השאלה הזו זה מודעות. נכון שכשהיית בנקודת ההתחלה ( רק בהנחה כי זה לא בהכרח כך )זה לא אומר שכלל לא הייתה מודעות בעולם הרי היו חיים והיו מאורעות ומצבים רק מה לך לא היו כל כלים להתערב. עכשיו יש לך. אני טוען שבעצם מודעות פנימית היא רק גל אחד קטן באוקייאנוס המודעות האוניברסאלית. כל מודעות פנימית - החלקה הקטנה של כל אחד ואחת מאיתנו - היא בעצם חלקיק מהשלם. ממש כמו שחוף הים עשוי מהמון המון גרגרי חול זעירים. ביי

PowerPuff-Girl

New member
ת-ו-ד-ה

כשקראתי את התשובה זה הזכיר לי פתאום את הצעירים שנוסעים למזרח "למצוא את עצמם"... זה קשור איכשהו?

R2

New member
תזהרי זו המנהלת לא פונים לה פשוט כך

צריך לתת לה את הכבוד שמגיע לה..!

Paul Even Paz

New member
מודעותך...

היי לו היית יכולה לראות את העולם ללא רגש, ללא הבנה. סתם להסתכל. כאילו משהו חסר כאן. החלק החסר הוא אותה מודעות. ויותר מזה. מכלול של הידע החיצוני עם הידע הפנימי הוא עצום לכל הדעות, אבל הוא קצה קצהו של המושג מודעות. בעיקרון אפשר לתרגם זאת כידע הניתן להשגה, לבד ובעזרת אחרים. מילת המפתח של המודעות הינה הקשבה. להיות קשובה לעצמך ולסביבה של. דרך זה את מגיעה לתשובות, פתרונות והרבה אושר. פאול

R2

New member
ידע פנימי וידע חיצוני איך ...

אני אבדיל ביניהם..? האם תוכל להסביר או להגדיר מה זה ידע פנימי,ומה זה ידע חיצוני,ואיך אפשר להבדיל בניהם..?

Paul Even Paz

New member
בוא נאמר ש...

ידע חיצוני הוא ריכוז כל הרשומות הידועות על העולם שלנו, בני האדם, בעלי החיים, צמחיה וכד´. לזה להוסיף את הידע על התיאורטי והמעשי כמו של הפיזיקה, הכימיה, המתמטיקה ועוד. לצורך ההמחשה, הידע לבצע פעולות מתמטיות הוא ידע של הכלל. הידע לצייר או לפסל או להיות נגר הוא חיצוני. לעומת זאת היכולת להמציא, ליצור משהו משל עצמך הוא פנימי, שייך רק לך. ידע חיצוני בהיבט הרוחני הוא על השותפים של האדם בתוך הבריאה, כמו ישויות שונות, מאגרי מידע אנרגטיים, ואחרים. ידע פנימי רוחני הוא היכולת להוציא מעצמך ידע על עתיד, על גוף האדם או על יכולת ריפוי טבעית. פאול

דרייה

New member
זאת אומרת ש....מודעות היא סוג של

תודעה? אם הבנתי את דברייך כפי שכתבת? בכלל היום חשבתי על שחזרנו שוב לשאלת השאלות מהי מודעות ונכון כל פעם התשובות שונות אפילו מאותם אנשים ,ועלתה לי מחשבה על המילה תודעה,האם היא בת דודה של המודעות אולי אחות? עוד אין לי תשובה מלאה ,חחח חוקרת ביני לביני את הקשר המשפחתי של השתיים ואם בכלל.. אור לכל

Paul Even Paz

New member
כן הסוף וההתחלה מתאחדים

אכן מגיעים לתודעה, לרמת התדר התואם, בין אם זה של אדם או של יישות. לכן המודעות היא לתודעה לתדר. בברכה פאול

למעלה