מה זה אורח חיים של שופטת?

ציפי ג

New member
מסחר כידוע זה לא התחום החזק שלי

אולי אני אזעיק את אחי הבכור לנהל את המו"מ עם יוסאריאן.

יש לי הצעת פשרה...

תעבירי אליי את המידע

ציפי ג

New member
למה אתה מאמין לאגדות?

ותגיד לי השופט כליף הוא לא זה שנתן פס"ד בנוגע לעובדת בהריון שפוטרה תוך כדי הריון, והביע את דעתו על החברה בדרך שצוטטה בעיתונות בהרחבה?

ציפי ג

New member
היה לא מזמן מקרה

של עובדת שהודיעה על הריונה, ומיד לאחר מכן זומנה למנהל, שפירט שהוא מפטר אותה הואיל והיא בהריון, והיא פוטרה. אח"כ הוא הגיש בקשה למשרד העבודה והרווחה, שנתקבלה. היא עתרה לביה"ד , ושם הסתבך מנהל החברה בשרשרת של שקרים, על מה קדם למה, מי קדם למי, ולמיטב זכרוני כליף חייב אותו לשלם לעובדת את שכר העבודה, כאילו עבדה כל ההריון ולפצות את העובדת. המקרה זכה לפרסום רב למדי. מה שכוונתי היתה לומר, שיש דרכים לברר מהן דעותיו של שופט בנוגע למעמד הנשים, ולא על סמך פרסום מגמתי של מי מהצדדים בעתונות היומית באשר למקרה ספציפי זה או אחר.

עם כל הכבוד ....

אם מנהל החברה הסתבך בשרשרת של שקרים, אז ברור שכל שופט היה אמור לקבל את התביעה של העובדת, בלי קשר לדעותיו של השופט בענייני זכויות נשים ומעמדן. אם אפשר ללמוד על דעות של שופטים בעניינים כאלה, זה לא מתיקים שבהם התוצאה ברורה, אלא מתיקים גבוליים, שבהם לשם ההכרעה צריך להיעזר גם באמונות ודעות.

ציפי ג

New member
זה בודאות נכון

ואולם במקרה הקונקרטי הזה, אם זכרוני אינו מטעה אותי, יצא ביה"ד בניתוח זכויותיה של האם לעתיד, ולא רק בניתוח המקרה עצמו. אני אחפש את האזכור. ואמציא לך. להת´

אביא

New member
זה אני לא יודע אבל הוא נתן את הקנס

בן שקל אחד על עבודה בשבת וקטל את משרד העבודה על זה.

אפרת - ה-ל-ו-א-י והייתי מקצינה....

והמשפט האחרון שלך נראה לי נורא. גבר יכול למשל לשתות לשוכרה בציבור ואישה לא כי את מצפה ממנה ליותר ? ואת לא שמה לב שזו בדיוק ההטמעה שאני מדברת עליה... ?

חנה, ראיתי את הודעתך באיחור מה

כן אני מצפה ליותר מנשים, בהחלט כן! לא ליותר "התנהגות הולמת" אלא לחשיבה חכמה יותר! אני אסביר: בידיעה שיש אפליה (על כך אין ויכוח נכון?) כשאת נמצאת בעמדה בכירה ויודעת את ההשלכות של מעשייך (מבחינת ניצולם על ידי גברים) האם לא תזהרי? אם את לא יודעת את אויבייך, הרי שתיפלי...נשים ידועות באינטואיציה החזקה שלהם, אישה שלא יודעת לנצל אותה הרי שהיא בבעיה. אני מצפה ליותר מנשים, כי הן צריכות לנהל מלחמה, וצריכות לחשוב אסטרטגית, וצריכות לשמור על דברים שהשיגו בשבע עיניים יותר מאשר גברים. ומעבר לזה שאני מאמינה גדולה ביוכלות הנשים לעשות יותר, אז אני גם מצפה ליותר. מקווה שהבהרתי. אפרת

למעלה