מה זה אורח חיים של שופטת?

aaa123

Member
תודה על התיקון ,ואני חושב שגם זה

לא מוסרי כך שאני מסכים עם הדעה שאומרת שהשאלה אם שופט\ת נואפ\ת רלבנטית.

ציפי ג

New member
סליחה, והאם הם לא בועלי נידות

ואוכלי טרפות? לפחות חלקם? מה הקטע הזה? אדם שהוא חילוני במודע, הרי זה לא מענין אותו אם הוא אוכל טרף או כשר, להפך לפעמים הוא מנפנף בזה כאות לגדולתו על הפרימיטיבים המפגרים הנמצאים עדיין במאה ה80000 לפני הספירה ומקפידים על דיני נידה ועל אכילת כשר, כמוני. ישנם שופטים שהם בועלי נידות ואוכלי טרפות ומחללי שבת בפרהסיה, ונוסעים ביום כפור לחו"ל כדי לא להיות כאן, ועוד כהנה וכהנה. הם בחרו בדרכם בגאווה רבה בד"כ, ולא משתדלים להסוות אותה. ולגבי התנהגות בלתי הולמת. איך היית את חנה מגדירה התנהגות ציבורית לא הולמת של שופט או שופטת? מהיכן את ממציאה כאלה דברים על כב´ השופט כליף, אדם שאינו מוכר לך כלל וכלל? יש בזה לקיחת צד לכיוון האשה, מבלי בכלל לשמוע את כיוון הגבר, ומבלי להיות בטוחה שהוא לא צודק. ובואי נגיד כך - לו היה שופט מבקש שיסדרו לו נערת ליווי שתלווה אותו לכנס שופטים בחיפה, היייתי מצפה שיפטרו גם אותו.

בהחלט צודקת - לקחתי צד וממשיכה לקחת

כי דעתו נשמעה בעמוד הראשי-אחורי של ידיעות אחרונות בעוד דעתה לא, ומכיוון ששיפוט "מוסרי" מהסוג הספציפי הזה אינו רלוונטי ליכולות מקצועיות של שופט או שופטת וטיפוסי יותר למאבקי כח ותככים במקומות עבודה, כך שאם במשך שלוש שנים אין השופט הנכבד בבית דין לעבודה מסוגל לפתור את בעיותיו שלו - האם הוא ראוי לשמש דוגמה אישית לשופט מקצועי ומיומן ??? לא בכדי אין מוזכר מצבו המשפחתי בכתבה. לעומת זאת באופן מפתיע ביותר מוזכר שהשופטת היא גרושה שחיה בגפה. על פניו, כפי שציינתי בפנייך, לא נראה לי שסכסוך בין שלוש שנים מקורו בכנס שהיה לפני שנה (אריתמתיקה פשוטה) ולא נראה לי ששופטת שדרך חייה אינה ראויה למי שמכהנת בכס המשפט תועבר לבית משפט השלום. הראיות הנסיבתיות הן דוקא נגד השופט כליף, למיטב הבנתי את קריאת המידע המוגבל שברשותינו, בעוד התוצאה היא לרעת השופטת (באופן מובהק וכמובן "בלי קשר" ליחסים בין-מגדריים ביניהם). מה עם העו"ד מב"ש להבהרת הפרטים ? יש בנמצא ? נשמח.

טעמון

New member
לא נכון

בכתבה צוטטו "חוגים המקורבים לשופטת" דוברת הנהלת בתי המשפט. לא ניתן היה להשיג את תגובת השופט. אז נכון שהפמניזם בוער אבל נראה שמישהו ניסה דוקא ללכלך על השופט. ובמקרה שלך גם הצליח.

הפוך.

אני מפנה אותך למקרה אורית קמיר וגולשותינו תוכלנה אולי להעלות מקרים נוספים, בהם בסופו של דבר הובא הנושא כמוצא אחרון לתקשורת. זה לא הפך את פני הדברים היות ולצערי אין מפלט מהדפוסיות ההיררכית, האנושית והמגדרית אלא במקרים מועטים. העובדה ש"חוגים מקורבים" העלו את זה לדיון ציבורי (לא הצליח להם, אגב) אינה משנה את שתי שאלות היסוד ששאלתי כאן - האריתמתית (שתיה בכנס לפני שנה כשהסכסוך בין 3 שנים) והעובדה ששופטת בעלת אורח חיים "לא ראוי" עוברת לכס דין אחר. שאלה נוספת שחייבת להשאל היא ההיררכית והמיגדרית, תהה התשובה עליה בסופו של דבר אשר תהה. לא "עשו אותי אתמול" וברור שהיה מי שעניינם היה להביא את הידיעה לתקשורת, אולם מסדרונות בתי המשפט מלאים בעיתונאים מקומיים וארציים ולא ברור מהידיעה מי יזם את הפרסום. במקרה קמיר, למשל, למיטב ידיעתי היא מנעה לאורך זמן את הפרסום והסירה התנגדותה לבסוף מסיבות ענייניות. מי אמר שלא כך המקרה גם כאן ?

טעמון

New member
אם כך את תוקפת שופט שתגובתו כלל

לא הובאה, על סמך שמועה בפורום זה, על סמך כתבה שגם לטעמך מוזמנת. בן אדם סביר היה שותק. את חותרת תחת הלגיטימיות של אחרות בפורום שמטרתן טובה והן פועלות למען ענין חשוב. בדומה לחוגים המקורבים את עושה שירות דב למטרה.

טל קר

New member
חלק מהדיונים בפורום הם תגובות

לעניני היום כפי שהם מובאים בעיתון. הדיון הוא על סמך תגובתו של השופט, כפי שהובאה בעיתון, שהשופטת מנהלת אורח חיים שאינו ראוי למעמדה, ועל כך שהוא מירר לה את החיים עד שהעדיפה לעבור בית משפט, לא על סמך שמועה. כאמור אנחנו מתבססות בדיונים כאן בין השאר על עיתונים ואתרי אינטרנט. בי נשבעתי שגם כשהבאתי את הכתבה על טרופיקנה לא באמת בדקתי כמה לקוחות קיבלו הנשים, לא הייתי שם כדי לראות את תפקודו בזמן שפעל, ולא ממש וידאתי שהוא נסגר כפי שכתוב בעיתון, אלא הסתמכתי על הכתוב. בכל אופן מה בנוגע לקצת פרופורציות? "חותרת תחת לגיטימיות"? "עושה שירות דב למטרה"? סליחה?

יש פה איזה כתבה לאקונית

שיש בה יותר סתום ממה שנגלה, זה אפילו לא כתבה - זה שלוש ארבע שורות, עם אוסף של רכילויות והשמצות שלא ברור ממי הוא מגיע. ואם כבר- היא מצדדת בשופטת, כיוון שדי משתמע ממנה שהכליף סתם נטפל אליה בלי סיבה, עד כדי כך שהיא היתה צריכה לעשות את עבודתה. אני לא ממש רואה טעם לעשות עליה ספקולציות על מה שבאמת קרה שם (וזה להבדיל למשל מהמקרה של קמיר, ששם לפחות הסיפור נפרש בהרחבה על פני לא מעט עמודים).

בחתרנות...

עוד לא האשימו אותי, כך שריעננת את מגוון הביטויים שמופנים כלפי. תודה, כי כבר התחלתי להשתעמם. אני גאה - אגב - לא להיות בן אדם סביר משתי סיבות: 1. אני בת חווה 2. הסבירות הגבוהה היא ש"בנאדם סביר" יהיה בתחום האמצע של אנשים צפויים ומשעממים למדי, לא ? וכשסיימתי להשתעשע שעשוע לא-ענייני מתגובתך הלא-עניינית וחסרת הביסוס - הרי הביסוס לחוסר הביסוס: 1. לא אמרתי שלטעמי התגובה מוזמנת, אלא להפך - העלתי גם אפשרויות שסותרות את ההנחה הזו, כשהכל בסה"כ "GESTIMATES". 2. היות ואני גולשת בפורום הרי שהלגיטימיות של דעתי ופעילותי אינה שונות משל אלו שדעתן הפוכה לשלי, לא ? או שאתה "חותר תחת הלגיטימיות" של הגישה הדמוקרטית בפורום הזה ? 3. כשאתה מפנה אצבע מאשימה אישית כלפי או כלפי גולשות אחרות, אני מציעה לך לנסות לקרוא את ההודעות שאתה מגיב עליהם בעיון מספיק על מנת להיות יכול לבסס את דבריך. למשל, הגדרלמשל מושגים כמו חתירה, לגיטימיות, בן אדם סביר או את מי ואיזה פעילות או גישה אתה מייצג. רצוי, לצורך שמירה על רמת הדיון. חנה

טל קר

New member
והנה הידיעה היום מידיעות

"מקורבי השופטת בהט: הטענות נגדה זדוניות. תרעומת במערכת המשפט בדרום בעקבות האשמות השופט הראשי בבית הדין לעבודה בבאר שבע מרדכי כליף(63) נגד סגניתו השופטת רות בהט (50) מהן עולה לכאורה שהיא מנהלת אורח חיים שאינו ראוי למעמדה. בשלוש השנים האחרונות התלונן כליף כי בהט אינה ראויה לשמש שופטת ובעקבות כך היא נשברה והביעה באחרונה את רצונה לשנות תפקיד. גורמים משפטיים הגדירו את טענות השופט כליף "שקריות, זדוניות ושוביניסטיות"

ציפי ג

New member
כבר רבות נכתב על דרכיו של שופט

להביע את דעתו ולהראות האם הוא שובניסט או לא. אני לא בקיאה בדיני עבודה דיי, כדי להעיד האם פסקי דין של השופט כליף אכן שובניסטים או פמיניסטים. יש כאן בקיאים ממני בתחום ספציפי זה. מה שכן, אני שמעתי כבר לפני שלוש שנים סיפורים על השופטת בהט, שבאמת יותר נגעו לתחום של בינו לבינה, ולא לתחום הנוגע באופן כלשהו לתפקידה המקצועי. ואולם, הסיפורים ששמעתי על השופטת לאחרונה, (עוד בטרם פורסמה הכתבה ד"א) מצביעים לדעתי שאילו היא היתה שופט, היו מעיפים אותה מכל המדרגות. בבית הדין האזורי בב"ש ישנן שופטות נוספות, ולאף אחת אין תלונה שכזו. למה הוא נדבק דווקא אליה? ישנן עוד שופטות רבות בכלל במדינת ישראל, ואני מעריכה שלא לכולן יש חיי נישואין תקינים, כמו לחלק מהשופטים, ואני לא מצפה שאדם מבוגר, לא דתי, יתנזר לעד בשל מצבו האישי. גם להן לא הודבקה התווית של התנהגות לא הולמת. האם העובדה הזו לא באה ללמד על איזו התנהגות חריגה? למרות שמערכת המשפט היא לא טלית שכולה תכלת, ישנן נשים רבות שופטות, ואף אחד לא מנסה לערער את מעמדן. שופטת שאינה דעתנית, פשוט לא מתאימה לתפקידה. אנחנו מצפים מהשופטים שיהיו בעלי דעה, ובעלי יכולת הבעה. אבל אנחנו מצפים מהם שיהיו גם בעלי כושר שיפוט למה מתאים לשופט ולמה לא. אחד הדברים ששפוט מקבל על עצמו כאשר הוא עולה על כס המשפט, זה שכל מיני דברים לא יכולים להתרחש אצלו. הוא לא יכול לריב עם השכנים בקולי קולות על המדרכה, אפילו אם הם שרטו לו את האוטו, הוא לא יכול לשתות בפאב 30 כוסות, ולו רק מחשש נכנס יין יצא סוד, הוא לא יכול לצבוט למלצרית בישבן, גם אם יש מספיק גברברים שעושים את זה, הוא לא יכול ללכת לפיפ שואו, ועוד כהנה וכהנה. לא טוב לו? שלא יהיה שופט.

טל קר

New member
קודם כל לא הבנתי באיזה סוג התנהגות

מדובר שלו היתה שופט היתה מועפת ולא היתה שופטת אז לא. בקשר למה הוא נטפל דווקא אליה - מצוין במאמרון מהיום שהיא היתה סגניתו. אז אולי זה הרקע לחיכוך. אפרופו התנהגות שמתאימה לשופט או לא מתאימה לשופט - הפצת שמועות על שופטת על רקע סכסוך, מתאימה או לא מתאימה?

טל קר

New member
אפרופו עובדות ושמועות ומה שמשתמע

האם זה ששלוש שנים הוא מפיץ עליה דברים, ואף אחד לא לקח את דבריו ברצינות והיא עדין שופטת, לא מלמד משהו? וזה שאחרי שלוש שנים זה לא שהיא פוטרה, אלא שהיא נשברה מכך שהאחראי עליה מירר לה את החיים ועוברת להיות שופטת במקום אחר, כלומר עדין חלק אינטגרלי ממערכת המשפט לא מלמד משהו?

אולי יבוא סופסוף איזה עו"ד דרומי,

שבקיא בחומר, ויתן לנו דברים מבוססים על מה שקרה שם ?????????

ציפי ג

New member
אבל הנה אגדה

בארץ רחוקה בעיר קטנה, היה שופט שחיי נישואיו לא עלו יפה. בצר לו, הוא התגרש מרעיתו משכבר הימים, דבר שכמובן לא מפריע לו להיות שופט ראוי. במסגרת חייו הוא פגש בעלמה יפת תואר, עו"ד אף היא, וניהל עימה רומן. גם זה לא מפריע לשופט להיות שופט טוב. באחד הדיונים שהתקיים לפניו, התייצבה אותה עו"ד חברתו למיטה, ומבלי להתבלבל הוא ניהל את הדיון, מבלי שחשף את העובדה לצד השני. (לו הוא היה נשוי, לא כ"כ בקלות היתה אשתו יכולה להופיע בפניו כמיצגת נכון?) העובדה נחשפה בדרך זו או אחרת, אבל השופט, הצליח להרגיע את הממונים, תוך הבהרות שוהא שגה, שכן לא עמד על האפשרות של ניגוד אינטרסים. במשך השנים ניהל השופט את דיוניו , עם תלונות אין ספור מצד מתדינים למיניהם, ואולם המערכת, לצערנו גיבתה אותו, שהרי זה כבר מן המפורסמות, שבאותה ארץ רחוקה, המתמנה לשופט מקבל קביעות עד הגיעו לגיל זקנה. וכך חלפו השנים, והתלונות הרבו זרום. באחד המעמדים המביכים והפומביים יותר, התברר כי השופט לוטש עיניו בבקבוק, ולא שולט במעשיו בעת אשר כזו. עוד התברר שלנוכח היותו בודד, מבקש השופט ממזכירתו לארגן לו לווי לארועים פומבים, והמלווה ישנה עימו באותו חדר. הואיל והשופט כבר מזמן חשב שכולם בכיס שלו, והוא הצליח למרוח את כולם כבר 12 שנה, למה שהוא לא יצליח גם הפעם? אלא שהפעם הוא חשף את ערוותו בפני קהל שבעיניו התנהגותוהיתה מתחת לכל בקורת. וקהל זה היה מורכב בעיקרו מעו"ד בני אותה ארץ רחוקה, והם אשר פנו ובקשו את העפתו מתפקידו. עכשיו נשארת על תילה השאלה, האם השופט יועף או יקודם למקום אחר בו לא מכירים את מעלליו? לממונים פתרונים. וזאת האגדה.

ציפי - אולי אפשר קצת יותר פרטים????

לפחות באי-מייל. בבקשה !!!!!!!!!!!!!!!!!!! (סימני הקריאה בשביל אביא).

אביא

New member
ציפי אם את יודעת זו הזדמנות לסחור

במידע.??????????????????????????????????בשבילך יוסאריאן

למעלה