מה זה אומר

h a j b i

New member
קניות זו לא באמת בעיה רצינית

אפשר להסתדר עם משלוחים. לגבי ילדים, אין ספק שזה כבר הרבה יותר בעייתי למרות שיש כאלה שחיים ככה (כמעט תמיד בלית ברירה).

Ridcully

New member
המתווה שלי הוא כזה

כמו ששמתם לב מההודעות שלי לאורך התקופה האחרונה אני בשלבי שדרוג לרשיון A, כשעל הכוונת הורסיס היות ושאר הכלים שששמתי עליהם עין פשוט כבדים לי מבחינת משקל/מחיר או גבוהים לי מידי, אבל חשבתי אולי אופנוע טורינג עם פוטנציאל שטח סוג של אנדורו אני מניח ואולי לקחת איזה ליסינגמטי מהעבודה סוג של סוזוקי ספלש או מלכודת מוות הודית אחרת הקטע הוא שאני לא רוצה להגביל את עצמי לכך שהאופנוע יהיה רק לסופשים או משהו כזה בסגנון..... אין לי מושג מה אני מנסה להגיד בעצם

אהוד א1

New member
אתה בעניין של לחסוך וחושב על ליסינג?

אתה לא בכיוון. שני כיווני מחשבה - 1) מה אתה רוצה מהאופנוע. 2) למה אתה צריך את הפחית. אם אין לך ילדים על הראש אין לך באמת צורך במכונית גדולה עם תא מטען ענק. אתה גם צריך לחשוב שוב על המשפט "אופנוע טורינג עם פוטנציאל שטח סוג של אנדורו".

Ridcully

New member
אמממ

בוא תעזור לי עם המשפט על האופנוע קודם ואז נתקדם פרה פרה

אהוד א1

New member
אופנוע אנדורו הוא כלי מאוד ספציפי.

הוא נבנה לטובת רכיבת שטח. כל דבר אחר שתבקש ממנו יהיה בזבוז וחוסר התאמה.כן, יש אופנועי אנדורי שיכולים לנסוע מנהלתי על כביש (רובם, אני מניח), אבל לא לזה הם נועדו. אופנוע טורינג, וכאן כבר ההגדרות והפרשנויות גדולות ורחבות - בא לעשות משהו אחר כשבדך הכלל המשהו הזה הוא נסיעה בנוחות למרחקים ארוכים, משהו שכלי אנדורו ממש לא נועד לעשות. אם תכניס להגדרת הטורינג שלך דו"שים גדולים אזי תקבל כלי שיתן תמורה טובה בכביש ויכולת שטח מסויימת. אבל זה לא אנדורו.אנדורו מבקש דבר אחד - שטח. אפשר להגיע לשם ברכיבה הוא על עגלה אבל המטרה היא השטח.

Ridcully

New member
אכן...

שוב אותה רשימת הפשרות הארוכה בחיים... יש לך איזה עצה שתוכל לעוץ לי?

אהוד א1

New member
שתי עצות :

שב וחשוב מה תפקיד כל כלי (הדו"ג והפחית). כי אם המכונית מיועדת רק לקניות,לדייטים ולשבוע חורף בשנה - כל פיאסטה משומשת תעשה את העבודה ותשאיר לך מקום להרבה יותר דו"ג. וסעיף קופיקו - הרבה יותר קשה לרכוב כשיש משפחה. בהנחה שאתה עדיין רווק - תן יותר משקל כרגע לחלומות דו גלגיים והתפשר בתחום הפחיות.דעתי.

Ridcully

New member
צודק בהחלט....

זה הסיבה שאני רוצה עכשיו להגשים את החלוטם של אופנוע יחסית כבד (650-700) כי אני יודע שאם זה לא עכשיו אז יש סיכוי קלוש מאוד שזה יקרה לקראת הפנסיה.... אם נגיע אליה, התהיות על הרכב נובעות בעיקר מהעצלנות של לשים את המיגונים כל פעם מחדש למרות שאני לא מוותר לעצמי בקטע הזה בגרוש... ועוד משהו שקצת מלחיץ במעבר לאופנוע זה כל הסיפור של ההילוכים אומנם אני מסתדר עם זה בשיעורי הנהיגה אבל זה מוסיף עוד איזהשהו עיסוק שגורע מתושמת הלב על הכביש

dash56

New member
תצ'מע לי

א. אל תחכה עד הפנסיה. אני חיכיתי והיום לא מבין איזה "מטומטם" הייתי. יש לי רישיון A כבר כמעט 30 שנה. ב. הילוכים - מתרגלים די מהר. עברתי מקטנוע לויסטרום, בהתחלה היו קצת חריקות, עכשיו זורם.

gray

New member
השאלה העיקרית צריכה להיות

מה תפקידו של כל אחד מהם? כמה ק"מ עושה כל אחד מהם (שנתי)? שכן שלי מחזיק סטיישן ענקית עם מנוע ששותה 1\6 אבל עושה 6000 ק"מ שנתי (בעיקר נסיעות לגנים וחזרה וכו') וקטנוע הונדה לנסיעות שלו (סילבר גדול). הקטנוע חונה הרבה פעמים ליד גן הילדים בלילה (לא חדש והמיקום לא כזאת אטרקציה לגנבים, מצולם וכו') ואז הוא משאיר את האוניה ליד הגן במשך היום. אבל כל אחד והקומבינה שמתאימה לו, אם המכונית מיועדת לעשות 30K ק"מ שנתי ליסינג זה פתרון הגיוני למשל, ואז ורסיס או כלי תיור הם קצת פיספוס של המטרה.

gray

New member
למה לא תיור?

חסר דוגמאות? כל אחד ומה שמתאים לו, אחד מחזיק כלי ספורטיבי בנוסף לX5 אחר מחזיק טנדר עבודה וחרגול שטח לסופ"ש. מישהו אחר מחליט את רוב הק"מ יעשה הדו"ג ואז מכניס שיקולי נוחות צריכת דלק עלויות אחזקה של האופנוע וכו'. אם אתה גר בפתח תקווה ועובד בהרצליה, אבל צריך להוריד את הילדים בגן-עדיף מכונית שתעשה ק"מ נמוך ודו"ג שמתאים לגוש דן. אם אתה בקטע של טיולי שטח עם המשפחה אולי זאת ההזדמנות לקנות ג'יפ לטיולי סופ"ש כמה פעמים בשנה + הסעות ילדים וקטנוע לנסיעות יום יום. אולי בכלל מתאים לך קטנוע ליום יום ואופנוע קצה ספורטיבי (שטח או כביש) לפנאי, לא יודע תגדיר קודם כל לעצמך מה הצרכים ואח"כ תחפש את הכלים שעונים על הצרכים האלה.

Ridcully

New member
יש לי כרגע

מג'סטי 400 מבסוט ממנו מכל הבחינות גם בעיר וגם מחוץ לעיר אבל... משעמם לי קצת איתו, אני לא אוהב לטוס במהירויות גבוהות ובטח לא את תנוחת הישיבה על אופנועי הספורט/סופר-ספורט שטח נטו לא מתאים כי כרגע הדוג הוא כלי התחבורה העיקרי שלי באר-שבע-שדרות בעיקר מדי פעם גיחות למרכז

gray

New member
יש שיקולים נוספים?

למה אמורה לשמש המכונית אם כך? מה יהיה תפקיד הדו"ג לצד המכונית? כלי פאן נטו? יש שיקולי עלויות? ירידת ערך? עלויות ותכיפות טיפולים (בק"מ שנתי נמוך זה שיקול פחות קריטי)? אם הקריטריון העיקרי הוא ריגוש, למה לבחור צנון כמו הורסיס (לא שהוא לא יכול לרגש, הרי גם המג'סטי יכול לרגש לפעמים, אבל הוא לא בדיוק הכי הרבה ריגוש לשקל)? אולי עדיף להתחיל עם מכונית + מג'סטי ולראות לאן זה מתפתח ולהחליט אח"כ ?

Ridcully

New member
האמת לא יודע למה

נכנסה המכונית לתמונה... סתם תהייה היום בבוקר בזמן הנסיעה בזמן שקצות האצבעות הגיעו לטמפרטורה מתחת לאפס, בהנחה שהנסועה היומות היא 90 ק"מ איזה אופנוע כן אפשר להציע לי שיהיה גם פאן וגם פרקטי? אם נגיד שלא צריך מכונית

gray

New member
יש מספיק

אם תקח את הפייזר הוא יתן יותר כיוון ספורטיבי (הוא לא אופנוע ספורט, אבל נותן יותר בתחום הזה) לויסטרום יש מה להציע, לTDM גם לא חסר, תחליט מה חשוב לך (צריכת דלק? מרווחי טיפולים ועלויות אחזקה? אופנוע חזק יותר =יותר יקר להחזיק, אבל יש אנומאליות כמו מנועי V שקצת מיקרים את התחזוקה, אופנוע חזק יותר יאכל יותר צמיגים ושרשראות (שיהיו גם קצת יותר יקרים) אבל זה לא אלפים בשנה, חשובה לך נוחות ברכיבה בזוג? אתה נמוך או גבוהה? יש משהו שמשך לך את הלב? עשית בכלל רכיבת מבחן (או אפילו ישבת על משהו)?

Ridcully

New member
סיכום של דברים

1. לגבי נפח אני לא רואה טעם לקחת משהו שהוא מעבר ל700-750 כי פשוט זה לא פרקטי בארץ, היות ואני אזרח שומר חוק וגם על הכביש - מודה אולי אני קצת חננה אבל משתדל לנסוע במהירות החוקית הדעה שלי שיש מספיק אנשים על הכביש שמסכנים אותי בלי שאני אוסיף לסיכון. 2. לגבי ספורטיביות -אני לא אוהב את תנוח הישיבה ונסיתי כמה וכמה 3. הייתי באזור הסוכנויות בתל אביב ובדקתי כמה כלים ובגדול כל מה שהמשקל היבש שלהם מעל 210 קילו כבד לי וגם הטאנסלאפ וגם הטנרה 660 גבוהים לי מידי. חשבתי אולי על ER6N אבל הוא נראה לי משעמם קצת לעומתו BMW F650Gד יקר לי מידי ...

bulb

New member
בקשר לסעיף הראשון, לדעתי אתה טועה ...

דווקא בגלל הקילומטראג' המכובד שאתה הולך לתפור כל יום, אופנוע גדול נפח יקל על המשימה - האופנוע לא יתאמץ, אתה תיאלץ לבחוש פחות בהילוכים וחשוב לדעת שנפח זה לא רק מהירות סופית (אם בכלל - ע"ע הארלי דווידסון) אלא גם הדרך בה מועבר הכח, הרכיבה על גלי המומנט שיכולה להיות ההבדל בין רכיבה מעייפת לרכיבה נינוחה ועוד גורמים. המשקל העצמי של האופנוע לא צריך להוות שיקול אם אין לך תוכניות ליפול איתו על ימין ועל שמאל. אם כבר, חשוב איך המשקל הזה מחולק והאם האופנוע "משיל" את המשקל בתנועה (עד כה המשקל משפיע על קלילות התנועה). אם בכל זאת תבחר בקטגורית התיור הבינונית, הנה מבחן השוואתי בחסות "פולגז": http://www.fullgaz.co.il/home/p/7394/

Ridcully

New member
כמובן שאת המאמר הזה קראתי עוד כשהוא יצא

אבל יש לי גם מגבלות תקציב,וגם מחסום פסיכולוגי בקניה של כלי משומש... לכל אחד יש את התסביך שלו

למעלה