מה זה אומר

Ridcully

New member
מה זה אומר

כשהבן אדם מתחיל לחשוב איך אפשר להחזיק גם דו-גלגלי וגם פחית בו זמנית? מזדקנים ? זמן לפנסיה?

bulb

New member
או סתם ריאלי. זה תלוי בסיבות לאופנוע+מכונית.

אהוד א1

New member
ריאלי, תלוי בפחית ובדו"ג.

לרכוב כל השבוע על סופר ספורט רק כדי שבשבת יהיה עם מה לגרזן? עוד מכונית קטנה, זולה וחסכונית תביא לשיפור. לרכוב כל השבוע על דו"ש כדי שיהיה עם מה לרדת לשטח בשבת? עוד פחית כנ"ל תביא לשיפור (ותאפשר לוותר על דו"ש ולעבור לאנדורו אמיתי). קטנוע 125 לנסיעות המנהלתיות לעבודה בפקקים יוזיל את עלות האחזקה של המשפחתית. יש המון מקרים בהם אתה חייב פחית במשפחה מסיבה כלשהיא.יש המון מקרים בהם דו"ג +פחית יביאו דווקא לשיפור המצב (איכות החיים/הוצאות). זה מאוד תלוי ברוכב, בדו"ג ובפחית. כל מקרה לגופו. בתקופה שהחזקתי קטנוע 125 יחד עם פחית הראשון הוריד בהוצאות השניה.

bulb

New member
בדיוק. לך תעשה קניות בסופר עם אופנוע/קטנוע,

אי אפשר להוציא את הילדים מהגן על אופנוע, לא לכל אחד מתאים לנסוע בגשם (מילא אני, אבל שהאופנוע יתלכלך?), לא מתאים לדאוג כל רגע לאופנוע הקשור ברחוב...

Ridcully

New member
קניות בסופר אני עוד עושה לא כזה נורא יש

תא מטען גדול, רשת מטען... לגבי גשם לא איכפת לי להירטב וגם שהכלי מתלכלך... אני יותר מודאג מהסימונים על הכביש וכמות המפגרים שצצים על הכביש הרטוב כמו פטריות טמטום אחרי הגשם, וכן לגבי הקשירה ברחוב כן מלחיץ גם אותי

אהוד א1

New member
קניות של רווק?

bulb

New member
יופי. עכשיו העמס על האופנוע את הרשימה הבאה:

חבילה של 48 גלילי נ"ט (עם הכלבים, זה עושה נעים בטוסיק), תבניות אלומיניום חד פעמיות לאפיה (ושלא יתקמטו), אבקת כביסה באריזה של 9 ק"ג, מרכך כביסה 4 ליטר, 2 חבילות טיטולים (במבצע), 2 קופסאות מטרנה גדולות, חמישית מגבונים לחים (5x72 דפים), קופסאות שימורים מכל טוב (זיתים ירוקים/שחורים, תירס, שעועית, אפונה וגזר, עגבניות מרוסקות לרוטב...), קטשופ, חרדל, מיונז, קופסת קורנפלקס, קופסת גרנולה, נשנושים (תפוצ'יפס, במבה, ביסלי, כיפלי גריל/מעושן/רדיואקטיבי...), מוצרי חלב (שקיות חלב, אשל, שמנת, גבינות...), תבנית ביצי חופש (של תרנגולות בלי תחתונים), לחם, לחמניות, עוף קפוא, גלידה, פירות וירקות (תפוזים, תפוחים, עבגניות, מלפפונים, בננות, תפוחי אדמה...) וקינוח שתי שישיות מים מינרלים. זו רק רשימה חלקית, כמובן.

menyroth1

New member
שוב כבדות מחשבתית ?

משלוחה עולה מקסימום 20 ש"ח (בתוך העיר ) . אוטו כדי לסחוב את הרשימה שהבאת כאן כדי להפחיד אותו עולה פי 1000 (טרנטעא ) .

bulb

New member
להיפך, אתה המקובע, כהרגלך בקודש...

מן הסתם לא עלתה במוחך האפשרות שיש אנשים שלא אוהבים משלוחים מסיבות שונות (לדוגמא: רוצים להכין אוכל ברגע שמגיעים הביתה ולא לחכות למשלוח, יש מוצרי חלב עדינים, קונים בסופר מחוץ לטווח המשלוחים...), כשם שיש אנשים שלא אוהבים אופנועי קאסטום. ענין של טעם, אתה יודע
. כמה צפוי שאפילו מילה כמו טרנטה אתה כותב עם שתי שגיאות (וזה עוד בלי ניקוד).

menyroth1

New member
תפתח מילון באידיש

ותראה איך כותבים טראנטעא. אבל יחסית לאדם שמה שמשנה לו זה לא האם זה טראנטעא או חדש , אלא משנה לו אם זה שלוש טראנטעא או שלושה טראנטעא , לא ציפיתי ממך לתשובה עם מחשבה כל שהיא וקיבלתי מה שציפיתי . חשבתי גם על האפשרות הזו . וחשבתי גם על עוד כאלף חמש מאות אפשרויות . אבל כהרגלך אתה מתקשה להבין שלכל דבר בעולם יש מגבלות (כולל שוטרים ) , כולל אופנוע . ולמרות שאני אוהב אופנועים עוד לפני שנולדת בערך בעשור וחצי עדיין ברור לי שללא פחית לצד האופנוע , החיסרון של האופנוע הוא שצריך מישלוחה ואי אפשר (אלא אם לקחת איתך רק את העוף בסוף החשבון ואת היתר השארת במישלוחה ) . כן האופנוע למרות מגבלותיו אלה הוא כלי אדיר שאנ ממליץ עליו בכל פה . בדיוק כפי שאני חושב שהמשטרה עושה את עבודתה נאמנה ושהיא משטרה מצויינת (ואולי אפילו הטובה בעולם ) למרות מגבלותיה . מה שגם כן קשה לך להבין .

bulb

New member
עכשיו אתה גם מתבלבל ביני לבינך? מצבך הולך

ומחמיר. מה קרה ששלפת את קלף ה"רכבתי על צונדאפ 3 פעימות עוד כשהיית קריצה בזווית העין של אביך"? נגמרו לך התרוצים הקלושים והלא מבוססים? אין לך יותר סיפורי בדיה איך חילצת נערה מאונס, תוך הסתערות לתוך מגדל בוער עם אקדח שלוף ועל הדרך מנעת גניבת רכב, שוד מזוין של תחנת דלק והורדת חתול מצמרתו של עץ? לאופנוע יש חסרונות רבים. המשלוח הוא רק אחד מהם. אבל כמובן שאתה ממשיך עם הקריאה/זכרון סלקטיבי כמו תמיד. מצד שני, אתה חושב שהמשטרה עושה את עבודתה (אפשר לוותר על הנאמנה - יש גבול לבדיות ולגוזמאות), אז מה הפלא...

gray

New member
הקטע המצחיק הוא

שאתה מזמין משלוח-והוא מגיע על קטנוע...

menyroth1

New member
עכשיו הרגת את הספק האחרון שהיה לי

אם חס ושלום עוד היה לי ספק שהעברית מתה לה תהי מנוחתה עדן , עכשיו אחרי שמומחה שכמוך לשפה העברית מתבלבל בין המילה עובדה לבין המילה קלף . הרי שסופית .... מתי הלוויה הרשמית ? ושים לב שזו לא בדיה אני מתקשה להאמין שאילו היית ביצית וזרעון בשנת 76 .

bulb

New member
הצלחת לטעות בפיסוק ותרגום במשפט אחד קצר

נו, מי אמר שאתה לא משתפר? |בורקס| אה, סליחה -

למעלה