מה זה אומר רוחנית?

שירה1973

New member
יש כמה מילים בשפה העברית -

שמוציאות אותי משלוותי המפורסמת... "רוחניות" היא אחת מהן. מצטערת אם אני פוגעת ברגשותיה של מישהי (זאת ממש לא כוונתי) אבל יש משהו במילה הזאת, ובשימוש המופרז שנעשה בה בשנים האחרונות - שפשוט מעורר בי רצון לקחת את הרגליים, לעשות אחורה-פנה ולברוח על נפשי
אגב, כנ"ל לגבי המושג "זורמת עם החיים"... (שמישהו יסביר לי פעם אחת ולתמיד, איך אדם יכול ל ז ר ו ם ?...) כולנו שילוב בין חומר ורוח, כולנו שילוב בין גוף ונפש, אם נרצה ואם לא. אדם שמגדיר עצמו ומתאר אצמו כ"רוחני" משעשע אותי באופן אישי, זה בערך כמו שאני אסתובב ואתהדר בעובדה שיש לי עצמות בגוף, או שבורכתי בטחול ולבלב (יש ! יש לי טחול !)

מחייכת, מסכימה ומוסיפה....

אני מאוד לא אוהבת הגדרות. מאוד לא. אותי באופן אישי אפשר בהחלט להכניס להגדרה של רוחנית - אמונה, דרך חיים וכיו"ב. אני לא מציגה את עצמי בהגדרה כזו או אחרת ובטח לא רוחנית ו/או רוחניקית כפי שהחלו לקרוא לכך לאחרונה... (נשמע קצת מזלזל לא ? רוחניקית... ?). זורמת עם החיים קרי מתמודדת עם מה שהחיים צופנים עבורה ובחיוך. כמו עלה בנהר מים, זורמת, נתקעת, ממשיכה וכן הלאה... הדימוי שלך מחייך לי זה כמו שאדם לא יציג את עצמו כדתי... יש כאלו שרואים עליהם שהם דתיים - כיפה למשל ויש כאלו שהם בעלי אמונה כל כך חזקה אבל לא משתמשים בעזרים חיצוניים ואז לא יודעים שהם דתיים - אבוי !!!

candy77091

New member
כמה אירוני.אבל לא לזה התכוונתי..

רוחניות דתית?רוחניות נפשית -ספרות נחשבת לחיי רוח.לאיזה מושג אנחנו מתכוונים?

שירה1973

New member
למה כ"כ חשובה לך ההגדרה ?

אני לא שואלת כדי להקשות עליך, אני באמת לא מצליחה להבין (מצטערת). האם יש סוגים שונים של רוחניות ? לא יודעת. ומה זאת אומרת "רוחניות נפשית" ? האם זה לא להגיד את אותו הדבר פעמיים בעצם...? (הלא ברור מאליו שאין "רוחניות גופנית"... רוחניות מתוקף שמה היא הלא ת מ י ד נפשית). אולי אני משונה, אבל אני לא ממש מחפשת את ההגדרה שתסביר מה אני עושה כאן במעגל הזה. רוחניות או לא רוחניות, אני כאן כי יש כאן נשים מעניינות, חביבות ונעימות, ובינתיים יש בהחלט שיחות שכיף לי להשתתף בהן. משערת שכל אחת נמצאת כאן מהסיבות האישיות שלה, וממילא לא נוכל למצוא סיבה אחת גדולה ומשותפת. ולמה זה חשוב בעצם....? למה צריכה להיות סיבה אחת מוגדרת לכולן ?...

candy77091

New member
כי יש פורומים ש..

אם תשאלי שאלה שלא מתאימה לנושא ימחקו לך את ההודעה או יגידו לך שזה לא המקום פה לשאלות כאלה.אני רק רוצה לדעת איזה שאלות ניתן לשאול בפורום?

שירה1973

New member
אני לא מנהלת הפורום, אבל

לא חושבת שאי פעם ראיתי את אסנת מוחקת שאלה כלשהי, לא חשוב באיזו מסגרת או באיזה פורום זה קרה. נסי ותבדקי, מה יכול להיות ?

candy77091

New member
אז אחלה!כך אני אוהבת..

עם קשר ובלי קשר!מי אמר שהכל חייב להיות עם קשר?

ברוכה הבאה למעגל קנדי ../images/Emo140.gif

הפורום שלנו הינו מעגל נשים - את מוזמנת לקרוא בהודעת המנהלת על כך. מה היא רוחניות ? אני אשיב בשאלה - מה לדעתך היא רוחניות ?

candy77091

New member
אני יכולה לתת לך כמה סברות

ישנה רוחניות בסיסית שקיימת בכל אחד מנקודת הבריאה.האדם נולד עם חלק שהוא נשמה=רוח.וישנו חלק מתווסף כמו רוחניות דתית ככך שהאדם עולה דרגות דתיות הוא נהיה יותר רוחני.אבל יש גם פירושים חילוניים למושג רוחניות.כשאדם עושה מדיטציה הוא נעשה רוחני יותר לא כן?מנותק מגורם פיזיולוגי.על מה מדובר כאן ?

מחייכת...

רוחניות היא דרך חיים ולאו דווקא עשיה של מדיטציה. לטעמי כל אדם ששלם ומלא עם עצמו ועם דרכו ומרוצה ממי שהוא ומה שיש לו בחייו הוא אדם רוחני.

המונשרי

New member
ואוו איזו שאלה גדולה

מהי רוחניות- כל מה שלא פיזי ונתפס בחושים. ישנם סוגים רבים ושונים של רוחניות { לא אלאה אותך בפירוטם}. מקוה שאני לא מסתבכת בהכללה גסה אבל כל בן אדם זקוק להאמין במשהו. במטרה מסויימת שלשמה נבראנו. רובנו פונים לכוחות גדולים מאיתנו ברגעי משבר.( בתקווה שיש שם מישהו ששומע תפילתנו - ויושיע אותנו בשעת צרה). אלה היו 60 שניות על רוחניות מהי.

candy77091

New member
לא חשבתי שמשהו יענה לי במדיוק אך

כפי שאני רואה זה סיבה לכמה נשים להתקבץ יחד..לא כן? כי כל אחד יסביר את זה אחרת..אז מה בעצם אנחנו כן עושים בפורום אם אין לנו הגרה לשמו אז בטח יש מטרה מוגדרת?חוץ מלקבץ כמה נשים יחד סביב נושא לא מוגדר..

למעלה