מה זאת שנאה?

itsikd

New member
את בבעיה רצינית

אם את לא מסוגלת שלא לשנוא לדעתי זאת התעלות על היצר הבסיס שלנו כבני אדם כי למעשה השינאה מיותרת - לא יצא ממנה שום דבר עדף להפנות את המשאבים לכיוונים אחרים ולא לבזבז אותם על רגש מיותר תנו לי סיבה אחת - מדוע עלי להשתמש ברגש הזה אדם חזק שולט ברגשות שלו - יודע לנווט אותם לכיוון הנכון מי שיודע להפגיו רק אהבה מקבל רק אהבה מאחרים מי ששונא מקבל גם שינאה בחזרה

Nagini Potter

New member
לא, חמוד, אתה בבעיה (בלי להעליב...)

אתה פיספסת את כל הפואנטה כאן. זה כל היופי ברגשות - אתה לא יכול לשלוט בהם! למשל - אם אתה מתאהב, אתה לא יכול לבחור מתי זה קורה, אתה לא יכול לבחור במי להתאהב, בדיוק כשחשבת שהרצון התגבר על הלב, הלב בא ואומר ´חביבי, לא אכפת לי מה אתה רוצה, אני עושה מה שבא לי ולא שואל אותך´ ואז אתה מתאהב בבחורה שהכי לא רצית להתאהב בה, אבל מה לעשות - זה מה יש. ואמנם שנאה זה רגש איום ונורא, אבל שנאה היא חצי מהעולם (אהבה זה החצי השני...) ואתה לא יכול לבחור מה שאתה רוצה ולהתעלם מהשאר, אתה צריך לקבל את העולם כמו שהוא - זה מה יש! אני עצובה להגיד זאת, אבל החיים לא יהיו אותו דבר בלי יכולת לשנוא (כן כן, גם אני לא מאמינה שאמרתי את זה...) אתה נשמע כמו רובוט! צא החוצה ותתחיל לחיות! Nagini Potter

itsikd

New member
צא החוצה ותתחיל לחיות ??????

איזו מסקנה משונה - למה נראה לך שהחיים שלי בתוך קופסא ??? אני בטוח שיש לי "קצת" יותר נסיון חיים ממך (בלשון המעטה) עברתי הרבה מדורי גיהינום בחיי יכול להיות שרוב האנשים יראו באי היכולת להרגיש שינאה בתור מגרעה - אבל אני שמח שאני כזה בקשר לאהבה - תאמיני לי התאהבתי כמה פעמים בחיים שלי ולא בחרתי את זה פשוט התאהבתי מעל הראש לא רואה קשר בין אהבה לשינאה - אני דוגמא לכך שאפשר לאהוב גם בלי לשנוא אף אחד אתם עדיןן לא עונים לשאלה שלי למה לכם לשנוא - הרי כל יצר או רגש שיש לאדם נוצר למטרה מסוימת אז למה לך לשנוא ???? למה לאהוב לכולם ברור (אני מקווה) אבל מה יוצא משינאה ??? זהו רגש שפועל לרעתנו ולא לטובתינו אני חושב טובות על רוב האנשים שאני רואה אבל לא שונא אף אחד - מקבל כל אחד כמו שהוא אם מישהו דפוק הוא בבעיה ולא אני - ומה הטעם להרגיש שינאה ?? לא מתאים לי מישהו מסוים - אני פשוט מתנתק ממנו וזהו !!!

Nagini Potter

New member
בטח שהייתי שונאת אותך אם היית עושה

את מה שאמרת כאן. לא אמרתי שאני לא מסוגלת לשנוא, אלא פשוט שאני לא שונאת אף אחד. אם מישהו יעשה לי דברים באמת נוראיים, אני מניחה שאני אשנא אותו מאוד, אבל כרגע אני לא ממש שונאת אף אחד, אז אני לא יכולה לדעת מה זו שנאה. Nagini Potter

Hell is beige

New member
אתה לא יכול להשמיט רק צד אחד מהמטבע

אם לא תהיה שנאה - לא תהיה אהבה. אם לא תהיה אהבה - העולם לא יהיה יפה יותר. בקשר למקור השנאה, אני מתאר לעצמי שבשביל לקבל תשובה מדוייקת צריך לגשת ללימודי תואר בסוציולוגיה. דבר שאני לא עשיתי. אבל אני הולך לקבל קורס יעוץ לנוער שיועבר על ידי דוקטורים לפולוספיה. אז אני אוכל לברר - אולי.

Justin Angel

New member
סתם להיות בטוח

ולידע כללי... אתה הולך ללמוד בקורס הזה או שהולכים להשתמש בך כמקרה מחקר?

itsikd

New member
שנאה = רגש מבוזבז

מה הטעם לשנוא בכלל ?? גם אם מישהו עשה לך משהו רע ? מה יצא לך אם תשנא אותו ??? אז יש עוד בן אדם דפוק בעולם שלא מבין מהחיים שלו מה הטעם לבזבז עליו אנרגיה ולשנוא אותו ?? ויתרה מזאת - מה הטעם בנקמה ?? רק בשביל השקט הנפשי שלך ?? שום דבר לא יוצא משנאה ונקמה - עדיף לנווט את עצמך למעשים שיעשו לך טוב ולא למעשים שיעשו לאחרים רע

מצדיעה לזה!

רגש מבוזבז, אנרגיה מבוזבזת, טינוף של המהות הפנימית, הזמנה לרגשות שנאה לחדור ליישות שלי - רגשות שעלולים לעשות פרוסס בתוכי ולהזמין לי עוד שנאה על עקרון הרזוננס... טפו טפו טפו.. מתרחקת משנאה כמו מאש

Tulula

New member
ממש נכון!

וגם בלי להתכוון אם תעשה לעצמך טוב, זה יהיה גם לאחרים. בכל אופן, למי שאוהב אותך ורוצה בטובתך גם. אז חבל"ז לשנוא זה סתם מיותר. אבל חלק מקשת הרגשות האנושיים, אי אפשר להיפטר ממנה, אבל כדאי לצמצם אותה ל2- שניות בלבד...ואז לזכור שזה מיותר.

*_^

New member
...

קודם כל בתרבויות מסויימות אומרים שהאהבה באה מהכבד וזה סתם מטאפורה והלב הוא סתם איבר וזה לא קשור. שנית כל שנאה הוא רגש שמרגישים כלפי משהו שגרם לנו הרגשה רעה. אהבה היא רגש שמרגישים כלפי משהו שנותן הרגשה טובה. בגלל שאנחנו מבינים שיצורים אחרים מסוגלים להרגיש אנחנו מסוגלים לאהוב אותם, ולא רק את מה שהם גורמים לנו.

למעלה