מה זאת שנאה?

jewel666

New member
מה זאת שנאה?

מה זאת שנאה? איך אפשר לשנוא? מאיפה באה ההרגשה הזאת בגוף? כולנו יודעם שאהבה באה מהלב... וכשמפסיקים לאהוב הלב נשבר. אבל מאיפה השנאה? ואם מפסיקים לשנוא? מה נשבר ומה איננו? ובמקום זה מה ישנו? ואיפה בא הרוע? להזיק למישהו? לרצות את רעתו? מאיפה באה הקנאה? מאיפה בגופינו באים כל כך הרבה דברים שהם כל כך שליליים ואם לא היה אותם העולם היה נראה הרבה יותר יפה... ממני- ג´ול.

פגעסוס

Well-known member
השנאה...

האהבה באה מהלב (בהנחה שאת מדברת על הלב במובן המטאפורי של המילה) וכך גם השנאה. האהבה יוצאת מן הלב כאשר יש אדם כל שה שעשה לנו רק טוב ואנחנו מאוד רוצים להחזיר לא את הטוב שבו הוא מילא אותנו. השנאה היא המצב ההפוך. כאשר אדם מסויים פגע בנו בצורה בלתי ניתנת לסליחה. אז הלב (שמסוגל לייצר חום ואהבה) הופך לקר ונוראי. לעיתים רחוקות יש לנו יכולת לשלוט על מי אנו אוהבים ואת מי אנו שונאים. יכולת השליטה שלנו מתבטאת יותר בפעולות שאנו נוקטים אל מול אותו אדם. GYXOIO

^^flower^^

New member
רגש אנושי...

השנאה היא רגש אנושי, כמו גם הקנאה. לכל בני האדם יש רגשות טבעיים ואנושיים ופשוט אין מה לעשות הם קיימים. יש בני אדם ששונאים יותר מאחרים אך זה יכול להיות שנאה בכל מיני תחומים- שנאת אנשים, שנאת אוכל, שנאת... ואני חושבת ש"רמת השנאה" אצל האנשים היא שונה בגלל האופי שלהם והאירועים שקראו להם בעבר (דברים שהשפיעו עליהם). אני חושבת שאפשר לשלוט בשנאה וגם באהבה בעזרת כוח המחשבה, שזה כוח שיכול לעזור לכל אחד בניפרד מאוד!! תלוי איך מגדירים רוע וטוב? הרי אלו דברים יחסיים, מונחים, מושגים... אם מגדירים רוע לדוגמא: לעשות רע לאנשים אחרים - אולי זה בא מחוסר תשומת לב, מחוסר בטחון עצמי, משעמום, מפחד יש הרבה סיבות אצל כל אדם הם שונות. אני חושבת שהדברים השלילים כביכול (עוד פעם הכל יחסי..) אצל כל אדם הם תוצאה של אירועים במהלך חיינו, גדילתנו, החינוך שהעניקו לנו ועוד ועוד... בסך הכל כל התכונות האלו הם אנושיות והם היו קימות מאז ומעולם, אתה באמת חושב שניתן לחיות בלעדיהן? אתה באמת חושב שהעולם היה יפה יותר בלעדיהן?

Justin Angel

New member
שנאה

שנאה לפי וובסטר זה רגש ששקורה כאשר מישהו מבצע פעולה ברת חשיבות אחת שאינך מסכים איתה או אינך מאשר אותה , או מספר פעולות קטנות בעלי חשיבות נמוכה שאינך מסכעים איתם או אינך מאשר אותם. אני נוטה להסכים עם ההגדרה הזאת. השנאה באה מהאזור במוח ששולט על הרגשות ולא מהלב (כן הבנתי שזאת מטאפורה אבל אני מרגיש חובה לתקן את הטעות). שמפיסיקים לשנוא זה שהרציונל של אותו איש משתלט עליו. אין במקומו כלום , המוח זה לא קופסה גדולה שמלאה בקוביות ולכן אפשר שרגש פשוט יבוא ויעלם. הרוע בא מהשטן! מהשטן אני אומר לכם! טוב טוב אני ארגע... הרוע בא מתכונה כלשהי או שילוב של תכונות: אגוצנטריות , אגוסטיות וגם לפעמים מהול ברגש (למשל להרוג מישהו כדי לקבל את מי שאתה אוהב).

jewel666

New member
ג´אסטין ../images/Emo41.gif

רוע בא מהשטן? כרגע העלית לי עוד נקודת מחשבה... טוב לא משנה.... בכל מקרה ג´אסטין ההיתי רוצה שתגיד לי מהו רוע ומהי שנאה לא לפי וובסטר או לפי ניתוח רגשות אלא לפי דעתך... לא משהו פיסיקלי- לא לפי החומרים הכימיים במוח שיוצרים את הדבר הזה אלא לפי רגשותיך לפי מה שאתה חושב בלי לנתח.. תראה את זה כאתגר..... ג´ול

דז

New member
שנאה

השנא באה מהשטן, לדעתי השנאה היא משהו טוב עוזר לפרק, כול הכעסים על אדם אחד , ובדרך כלל האדם הזה שונא חזרה. שנא היא המון רגשות יחד , שרובם שלילים או גורמי אי נוחות לגבי התפיסה של האדם, וזהו. בלי שנא היה לנו עולם עצוב, בלי שנא זה לא הינו אנחנו אנשים זה כבר היה משהו אחר.

itsikd

New member
על מה את מדברת ??

השנאה גרמה רק לאסונות עד היום מה הטעם בה בכלל ? לפרק מתחים על אנשים אחרים ????? אני יכול למצוא לך דרכים אחרות להירגע ולא ע"י שינאה בלי השנאה העולם היה הרבה יותר טוב אם כולם היו מקבלים אחד את השני כמו שהם בלי שינאה אבל עם הרבה אהבה תגידי לי נויה - מה יהיה איתך ? את מקבלת את רגש השינאה ?? את רוצה לשנוא אנשים ?? למה ? מה יוצא לנויה מזה ??

דז

New member
מה יוצא לי מזה?

אני אמיתית , אנושית ,ולא מתחסדת... אם יש מישהו שאני שונאת אני שונאת אותו חלק ממשואה, ומאנושיות. אל תתכחש לדחפים שלך ,ולאנושיות שבך, כי הם חלק מהדברים שהופכים אותך למה שאתה. נויה סוף סוף יום חופש

itsikd

New member
לא ענית לשאלה

את הולכת אחרי הרגשות שלך בלי לשאול למה מדוע וכיצד ?? איפה הפילוסופית שבך ?? למה לשנוא ? זהו רגש שלך שאת צריכה לשלוט עליו לא אומרת לא לשנוא - אבל למה ? מה יוצא לך מזה ? על זה לא ענית ? אמרת מה גורם לך לשנוא אבל מה יוצא מזה איזה ערך מוסף יש לנויה מהשינא - למה היא קיימת אצלך וחוץ מזה מי אמר ששינאה היא חלק מלהיות אנושי ???

itsikd

New member
לא ענית לשאלה

את הולכת אחרי הרגשות שלך בלי לשאול למה מדוע וכיצד ?? איפה הפילוסופית שבך ?? למה לשנוא ? זהו רגש שלך שאת צריכה לשלוט עליו לא אומרת לא לשנוא - אבל למה ? מה יוצא לך מזה ? על זה לא ענית ? אמרת מה גורם לך לשנוא אבל מה יוצא מזה איזה ערך מוסף יש לנויה מהשינאה - למה היא קיימת אצלך וחוץ מזה מי אמר ששינאה היא חלק מלהיות אנושי ???

דז

New member
ענית

שנאה היא חלק מלהיות אנושי, אדם ינסה להרוג אותך, אתה תואהב אותו, אז נכון שלא הרבה אנשים מנסים להרוג אותך אבל...השוואה שנאה היא התמודדות תתמודד עם זה וזה אנושי, . השנא נותנת לי להותיא אנרגיות שליליות, ואני לא הולכת להרביץ לכריות בשביל להוציא אותם. נויה יושבת על כריות לא מרביצה להם

itsikd

New member
אז כנראה שאני לא אנושי

לא שונא אף אחד !! הרבה אנשים פגעו בי במהלך החיים שלי אבל כשאני חושב על זה אני פשוט לא שונא אותם אני מרחם עליהם אולי אבל ממש ממש לא שונא אותם זה אומר שאני לא אנושי ? או שפשוט התגברתי על התכונה הרעה ה"אנושית" ברצינות נויה - לא כל תכונה צריך לאמץ אם כולם ככה זה לא אומר שגם אני צריך להיות ואת עוד אומרת שלא אכפת לך מאף אחד ואת חיה איך שאת רוצה

Justin Angel

New member
טוב זה באמת מגוחך

כותבים את השם שלי בלי א´... :) ורק צחקתי בקשר לזה שרוע בא מהשטן, אבל בצורה מסוימת זה נכון הרי בן אדם כפי שכתבנו איפהשהו מכיל יצר לעשות טוב ויצר לעשות רע ולכן היצר לעשות רע הוא מן שטן... בכל מקרה אני לא פתחתי מילון כדי לבדוק את ההגדרה , אני זוכר אותה מלפני כשנה בגלל שאני מסכים איתה וזה רגש השנאה לפי דעתי.

Nagini Potter

New member
שאלה מצוינת

גם אני שאלתי את עצמי לא מזמן מה היא שנאה, וחיכיתי שאהיה במצב שאני שונאת מישהו כדי לברר. והגעתי למסקנה, שאני לא שונאת אף אחד. כמובן, יש כאלה שאני לא כל כך אוהבת, או שונאת את מה שהם עושים, אבל אני לא ממש שונאת אף אחד. כל הכבוד לי! ^_^ Nagini Potter

Justin Angel

New member
אהממ...

תתני לי לנסות: אכלתי לך את הפודל , תלשתי את הרגליים של החתול שלך זרוע זרוע , שמתי לך מסטיק בשיער , לקחתי את הטלווזיה שלך וזרקתי אותה מהגג , ויש לי את העיינים של אבא שלך על השידה שלי. הייתי יכול להמשיך עוד כמה שורות אבל זה מאוחר בבוקר ואני לא ממש יצירתי בשעות האלה. בכל מקרה אני בטוח שאת מחבבת אותי טיפה פחות מקודם (בניגוד לבקודם שבכלל לא היית מודעת לזה שאני קיים).

itsikd

New member
לא מבכים איתך

אם אתה עושה לי דברים רעים - מה הטעם בלשנוא אותך זה יגרום לך להפסיק לעשות את אותם דברים אולי אני אפגע בך אבל מתוך מטרה שתפסיק ולא מתוך שינאה אין טעם לשנוא מישהו - אולי אני אחשוב שאתה מטורף או משוגע אבל שינאה זה פשוט רגש שאין מקומו איתנו תחשוב טוב לפני שאתה עונה לשאלה הבאה - מה יצא לי מלשנוא אותך ?? נ.ב. - לחבב מישהו פחות זה לא לשנוא שינאה היא רצון שיקרה משהו רע למישהו !!

^^flower^^

New member
לא בהכרח

שינאה היא לא דווקא רצון שיקרה למשהו משהו!! נקמה אולי יותר עונה לתאור, אפשר לשנוא משהו גם בלי לרצות שיקרה לו משהו. כששונאים משהו לא חושבים מה יצא לי מזה, פשוט שונאים אותו, לא צריך לנתח כל דבר וכל מהלך בחיים שלך!!! יכול להיות שכן יעזור לך לשנוא משהו ויכול להיות שלא, אפשר לנסות, אפשר לשלוט בשנאה ובכל רגש אחר!! שנאה הוא כן רגש שיש מקומו איתנו!! זה רגש אנושי, הוא תמיד היה קיים, ללא השנאה לא הייתה אהבה, בלי לדעת מהי שנאה אי אפשר לדעת מהי אהבה!!

itsikd

New member
טעות בידך ובגדול

לא צריך לשנוא בשביל לאהוב ידעתי אהבות גדולות בחיי אבל שינאה רחוקה ממני מאוד לא שונא אף אחד !!! וכל זאת יש בי הרבה אהבה לאנשים ביחוד לאלו הקרובים אלי מדוע השינאה חייבת להיות חלק מנפש האדם ?? את ונויה גורמים לי לחשוב שאולי אני לא אנושי

^^flower^^

New member
איציק

אני מצטערת אבל אני לא מכירה אותך לכן אני לא יגיד לך אם אתה אנושי או לא (ובעצם מיהו אנושי?). אני יודעת מה אתה יודע על שנאה, לא צריך לשנוא אנשים מסוימים בשביל להבין מהי שנאה...

Nagini Potter

New member
לא ייצא לך שום דבר משנאה?

בטח שלא ייצא לך שום דבר מזה. מובן מאליו. אבל כמו שאתה לא יכול לבחור במי אתה מתאהב - הלב פשוט קופץ לו למי שבא לו, בלי לשאול אותך - ככה אתה גם לא בוחר אם לשנוא מישהו או לא. אתה לא יכול להחליט ´אותו אני שונא, אותו לא´, אתה פשוט שונא אותו וזהו, אם זה מוצא חן בעיניך ואם לא. Nagini Potter

למעלה