מה זאת הארה בעיניכם?

mukti

New member
מה זאת הארה בעיניכם?

שלום לכולם. אני לא מעוניין בהסברים על הקונדליני ושושומנה נאדי... יותר מעניין אותי לשמוע, איך ההארה נתפסת בעינכם? מיהו אדם מואר? מה ההבדל בין סאטורי לסאמדי (אם יש בכלל)? תודה

amits6

New member
אין לי מושג מה זה סאטורי וסמאדי

אבל אני יכול להגיד לך מה זה אדם מואר. אדם מואר זה אדם שמצא את הדרך ללב של עצמו. אדם שמקבל את עצמו ללא תנאי ובא ממקום לא שיפוטי כלפי החברה. אדם מואר זה אדם שהצליח להוריד את האגו של עצמו. ניתן לראות אנשים מוארים לפי עיניים שמקרינות המון אור ושניתן לחדור דרכם אל האני הפנימי של האדם כאשר הוא נמצא ללא מסיכות וחסימות בדר"כ האנשים האלה הם עם הרבה עוצמה ואנשים שמרגישים אנרגיות יכולים להרגיש בנוכחות שלהם בלי להסתכל בכלל עליהם. לעומת זאת ישנם אנשים כבויים שמרגישים מייד בהם שהם חיים בתוך "השיט" של עצמם עם אנגייה מאוד סגורה ללא רצון ויכולת קבלה מהסובבים של עצמם והעיניים מסגירות הרבה חסימות ועצב.

Tal_Ya_Tal

New member
מה זאת הארה.

בספר ``עם של אדונים-שיחות עם המורה`` מתאר שלמה קאלו (שטוען שהגיע להארה) ….``רצונך לדעת הארה מהי? הטה נא אזנך, הסכת ושמע: א. כשזוכים להארה, מפסיקים לשאול שאלות לחלוטין. עיוור מלידה, שפקח עיניים ורואה אור- היוסיף לשאול עליו שאלות? כלות השאלות ונמחקות להן. אין טעם להן. ב. מבחינה פיזית, נמתח הגוף כמיתר. אין כדרגת המיתוח הזה. ספונטני, טבעי, מוחלט. ג. חום נובע מאזור הלב. חום ממשי. אי אפשר לסבול בגד על החזה. כף היד תחוש בו ממרחק רב. ד. התיאבון נעלם. הזוכה להארה חי את האמת. ענייני הגוף אומרים לו מעט מאד. נתפש הגוף כפי שהרגל הנעולה תופשת מציאותו של גרגיר חול על פני הנעל. ה. התאוות מתקלפות לחלוטין. סוף. אין תאוות. אפשר בשקט לעלות למיטה עם היפהפייה האטרקטיבית בעולם. לא יפותה הנאור. הגוף נשמע לחלוטין לאדון שזכה להארה. ו. טבע הנאור הוא הטבע המוסרי למופת. אין צורך לגביו בחוקים ובאיסורים. תחושת ה``שלי`` נמחקת לחלוטין. רכוש, טובין, ממון, אינם אומרים דבר עוד. שזכה להארה, מתקלף לחלוטין מכל הטומאה, חי את הנצח, האינסופי הוא, אלמוותי, חלק בלתי נפרד מן הממשות. חדווה כלו, אמת האושר, השלום, שאין עמו אכזבה. החרות המוחלטת, האור, האהבה הטהורה, המנצחת כל. זו הארה. מתקיים כל הנ``ל- קיימת הארה חסר פרט אחד- אין זו הארה``. L&L TALYA

דגנית

New member
בעיניי..

התחושה הקטנה הזו הכל כך מיוחדת ש.. אסימון של הבנה נפל משהו.. פתאום הפך לברור יותר מובן יותר אינטואיטיבי יותר הדרך.. נראית שלמה, נכונה, מתאימה מרגישה.. הכי נכון.. עבורי לא תמיד יש מילים לתאר את התחושה מין תחושה כזו של.. ווואווו הבנתי!!! כמו נרות שנדלקים להם אור של הבנה עוד הבנה ועוד אחת.. עד.. שנתעורר לגמרי.

Tal_Ya_Tal

New member
תובנה../images/Emo62.gifיקירה../images/Emo24.gifזה נקרא

תובנה (למרות שלעתים אנו מכנים זאת הארה) זוהי הארה בזעיר אנפין מה שנקרא INSIGHT בניגוד להארה,ENLIGHTENMENT שהוא מצב של תודעה L&L TALYA

mukti

New member
הארה....

לחיות בהווה. לא לשפוט אנשים אחרים ובעיקר לא את עצמנו..... הדרך של המיינד שלי להתחבר לאמת היא דרך הג'ננה יוגה-דרך חקירת המיינד. לקח לי שנים להבין שהדרך הזאת מתאימה למינד הספציפי שלי,ולא בהכרח לכל מינד. היתה בתוכי מעיין מיסיונריות לטובת השיטה שתרגלתי. כל זה היה כדי להצדיק את הדרך שלי- מתוך ספקות, שהיו לי לגביה. כשאין יותר ספקות זו הארה. תודה על כל התגובות המאירות.....

דגנית

New member
תובנות.. הן הארות קטנות.. לא?

לי זה האיר כמו בסרטים המצויירים פתאום.. משהו נדלק.. ב... היי.. הבנתי משהו.. אסימון נפל בצלצול גדול.. ואולי מצב התודעה היה כזה.. שהוביל להארות קטנות וחביבות... תובנות גדולות ומשמעותיות...

למעלה