מה זאת בעצם בגידה?

DrorCh

New member
מה זאת בעצם בגידה?

המדד שלי למה זה בגידה הוא המבחן מה לא הייתי מספר לחברה, למשל הייתי מת לשכב עם החברה הכי טובה שלך או עם הפקידה שלי במשרד. ואם בגידה היא רק המחשבה אני לא בעצם בוגד בחברה שלי כשאני רוצה ליהיות עם גבר? או במקרה הפוך אילו הייתי מספר לה שאני בי והיא הייתה מקבלת את זה זאת כבר לא הייתה בגידה באמון כי היא בעצם קיבלה את זה?

Blackice

New member
בגידה, לדעתי

(ואני בטוח שאבן שושן היה מתהפך בקברו על ההגדרה המעגלית)- "מעשה של בגידה באמון". אבל מה לעשות, אני לא אבן שושן ואין לי כוח לרדת למטה לספרייה עכשיו לראות איך הוא היה מנסח את זה. אם לחברה שלך יש אמון בך שלא תהיה עם אנשים אחרים- ואתה מפר את האמון הזה- אז זו בגידה. אבל לחילופין, אם אתה במערכת יחסים פתוחה, וחברה שלך נותנת בך אמון שתהייה עם אנשים אחרים אבל לא תפתח אליהם רגשות- אז להיות עם אנשים אחרים זה לא בגידה אבל להתאהב בהם זה כן. אני לא מכיר את חברה שלך, אבל אני משער שמחשבות סוררות, שנובעות מעצם הטבע שלנו כיצורים מיניים- לא מהוות הפרת אמון. זה יהיה לחלוטין לא רציונאלי לדרוש מבן זוג לא להמשך לאף אדם אחר.ובמקרה הזה בגלל שלהימשך לבנות אחרות לא מהווה הפרת אמון, אני לא חושב שמשיכה לבנים שונה מהותית. אין בעיה עם *לרצות* להיות עם גבר אחר. זו תחושה טבעית שאני בטוח שחברה שלך חולקת איתך, מפעם לפעם. הבגידה באמון מתרחשת כאשר אתה פועל ל*מימוש* הרצון הזה.

למעלה