מה התכניות שלכן לחג ?

מה התכניות שלכן לחג ?

קצת מוזר לי לפתוח בראש השנה דיונים בנושאים הקשורים לשנה הבאה עלינו לטובה. אני לא מתייחסת לראש השנה פשוטו כמשמעו כתחילת שנה חדשה, אלא לתקופה נפלאה ויפה של החגים. של מסורת יהודית, של מנהגים, של משפחתיות. מבחינתי? שנה חדשה, תכניות, רעיונות, מטרות ? זה כששנת 2007 תעמוד בפתח... מישהי יודעת מה התאריך העברי היום ?? השנה נהיה בערב החג אצל החמים שלי. גיסתי היקרה תהיה שם וזו סיבה מספיק טובה כדי שגם אנחנו נהיה שם. יש לנו קשר יפה ומיוחד ואנחנו כולנו נהנים ביחד. את ימי החג נעביר בפסטיבל אדמה בכינרת. זו הפעם הראשונה שלנו כמשפחה להשתתף בפסטיבל. מעין שלי כל כך נרגשת ! היא אוהבת את הכינרת ושינה באוהלים ועכשיו שהיא יודעת שזה פסטיבל, שאמא עובדת בו, ויש גם מתחם לילדים היא הכי נרגשת שרק אפשר. אני הכי מקווה שיהיו לנו יומיים מאושרים וכיפיים כמשפחה ובכלל. מה התכניות שלכן ?

המונשרי

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo20.gif מצפה חג בכליון עיניים

התוכניות שלי - שני ימי הולדת ( של גיסתי ודודתו של בעלי ) משולבים בחג. - כך יצא השנה... בחג עצמו ביקור במוזיאונים וטיולים בגליל. לסדר את החומר הלימודי. לפנק בקניות לחג את בני המשפחה. ולנוח כמה שניתן. - לשאלתך אוסנת התאריך העיברי היום - כ"ז באלול תשס"ו.

צוחקת

ידעת או שבדקת ביומן ? השאלה נשאלה בחיוך כמובן.... עושה רושם של חג נפלא ונהדר המצפה לך. כמו שצריך ! אמרתי כבר שאני אוהבת את התקופה הזו ? נו כן, אמרתי :)

המונשרי

New member
../images/Emo8.gif

בטח שידעתי - הרי ידוע לכל שאני מתנהלת ר ק לפי הלוח העיברי :)) - ואם יותר לי לשאול למה שאלת מלכתחילה לגבי התאריך העיברי?

שאלתי כדי לחדד את הרעיון

מדוע אני מתייחסת לראש השנה כחג ולאו דווקא כתקופה בה מתחילה שנה חדשה.

חלק יודעת, חלק לצערי לא יודעת...

בערב חג אצלנו עם המשפחה של הגיס שלי, ללא הגיס וללא אחותי שנמצאים בחו"ל ולא יכלו להצטרף אלינו. ביום שבת הייתי אמורה להיות בצהריים אצל החבר, אבל בסוף הזמינו אותם במשפחה המורחבת, אבל החבר אמור לבוא בערב לארוחה אצלנו,וביום ראשון הזמינו אותי לברבקיו במשפחה המורחבת של החבר, אבל כמובן שהוא לא יודע אם יהיה מקום באוטו וזה תלוי אם אח שלו מצטרף, אז כמו כל דבר לאחרונה- אני אדע רק ברגע האחרון
מסקנה: הייתי ממש נאיבית כשחשבתי שזאת הזדמנות טובה החג שניפגש הרבה ובסוף בקושי נפגשים, רוב הסיכויים שלא אשן אצלו בגלל הארוחה בשישי (אני אדע כמובן רק ברגע האחרון) ומי יודע אם ניפגש ביום ראשון או לא...

nataly36

New member
אנחנו ביחד, מן הפוגה מן המירוץ !

בבית, ללא אורחים. יומיים של ניתוק מן החוץ והתכנסות פנימית. כמובן התכנסות כייפית, כי אני הולכת להשקיע בארוחות כייפיות - אם כי לא מסובכות במיוחד. מתחשק לי ממש לקרוא - בנחת. לצערי המירוץ של החיים לא נותן לי הרבה פנאי (אם בכלל) אז אני ממש מחכה להפוגה הזאת. מה גם שבעלי סוף סוף יהיה בבית, ו... בלי טלפונים יומיים רצוף!!!!!!! אתם לא מתארים איזה אושר זה! שוב, שנה טובה ומקסימה! שנת שמחה ואושר לכולם!

יו איזה יופי !

אני אוהבת את האינטימיות המשפחתית הזו תהנו, תבלו, תאהבו, תהיו ותשמחו :)

למעלה