מה השעה?

APT

New member
התשובה היא.... ונצל"ש...

א'... ניתן לראות שבשני המקרים הזווית קרובה ל90 מעלות, אך בגלל שבטור ב' עברו 20 דק' מתחילת השעה ובטור א' רק 15 דק', אז ניתן לראות שבטור א' הזווית היא מעט יותר קרובה ל90 מעלות מאשר בטור ב' בלי שום קשר לשאלה: האם מישהו יודע את הרמה של סימולציה 4 של אנקורי מהספר שלהם בפסיכו' פלוס?

לא מבינה ת'נושא הזה..

זה לא אמור להיות הפוך?? בשניהם יש כביכול 90 מעלות אבל הזווית של הדקות זזה גם כן חצי מעלה, אם זכור לי נכון.. ואם זה אכן ככה, אז טור ב' יותר גדול, בו השעה היא 1 ו20 כי זה 90 מעלות +10 מעלות של המחוג של הדקות. נראה לי התבלבלתי לגמרי.. :( בקשר לאנקורי, הרמה היא בסדר גמור, כמו שאר המבחנים של אנקורי *לדעתי* אין לי מושג למה אמרו כאן שאנקורי ברמה גבוהה מידי, לי זה הלך קל (טוב נו, לא קל.. אבל סביר) איך הלך לך?

APT

New member
הלך מצויין...

ביחס למי שסך הכל צריך 725+
בקשר להסבר: בטור ב' זה לא 10 מעלות של הדקות... מפני שדבר ראשון בין שנתה לשנתה זה 30 מעלות וגם ב1 ו20 גם השעות זז 30 מעלות ביחס לטור א' אבל בטור א' המחוג של השעות זז רבע שנתה עוד (כי זה 12 ורבע ) אך בטור ב' זה 1 ו20 (ו20 זה שליש שעה) ולכן מחוג השעות זז שליש שנתה קדימה כלומר יותר מבא' ולכן הזווית קטנה אף יותר מבא'...

חחח

זה הכל.?? טוב בקטנה.. זה רק 725.. אני צריכה 650 בערך, אבל לא מתנגדת ל700 + מה הולך ללמוד? ובקשר להסבר, סורי זה כמו סינית בשבילי.. אוף זה ממש קשה השעות האלו

APT

New member
טוב..

סך הכל יש אולי שאלה אחת כזאת במבחן, אז זה לא קריטי אם לא יודעים את זה... אני ממליץ פשוט לקרוא את ההסברים של אנשים אחרים פה וגם בספרים ולפחות להבין בערך כך שגם אם יהיה יהיה לך סיכוי טוב להצליח גם אם את לא ממש מבינה את הנושא... ואני הולך לנסות להתקבל לעתודה של מדעי המחשב...

זווית חדה ?

אתה בטוח שמדובר על חדה ולא קטנה ? כך או כך, נדמה לי שהתשובה היא 3, בשני המקרים נוצרת זווית בת 90 מעלות.

APT

New member
אממ...

נראה לי שקצת התבלבלת, שכחת ש12 ורבע זה לא בדיוק 90 מעלות בגלל שמחוג השעות זז עוד רבע שנתה קדימה (בגלל שזה 12 ועוד רבע.....)

אם כבר ענו לך על זה, אז מותר לי

לבקש שמישהו יסביר את כל הקטע הזה של הזויות בשעון?, כי אם כן, אז שמישהו בבקשה יסביר לי את הנושא הזה, כי ממש לא הבנתי את הקטע הזה!!!! ואם לא, אז סליחה
, תמחקו אותי.

Rapid Fire

New member
זויות בשעון.

בעקרון, הזוית בין כל שעה לשעה שבאה אחריה היא 30 מעלות. כך שהזוית בשעה 1 היא 30. (ההפרש בין 12-1 הוא 1, כפול 30=30) בשעה 3 הזוית היא 90. (ההפרש בין 12-3 הוא 3, כפול 30=30) עכשיו למשל, במבט ראשוני, הזוית בשעה 6:30 אמורה להיות 0. כי שני המחוגים מצביעים על שעה 6 נכון
אז זה לא מדוייק.
המחוג של השעות נע כל הזמן. בשעה 6:30 הוא יהיה באמצע הדרך מ6 ל7. לכן כן תהיה זוית בין המחוג של השעות למחוג של הדקות, והיא תהיה 15 מעלות (באמצע הדרך, 30\2)
רק בשעות עגולות המחוג של השעות נמצא בדיוק על השעה שעליה הוא מורה. (12:00, 1:00, 5:00 וכו').
בכל שאר השעות, הוא זז טיפה קדימה (5:20, 4:45 וכו). כדי לחשב כמה הוא זז קדימה, מחשבים איזה חלק מהשעה עבר (למשל , ב1:20 עבר שליש שעה . לכן תתוסף זוית של 30\3 מעלות) ולחשב בהתאם.

רגע, אם עכשו השעה 13:00,

אז בשעה 13:05, הזוית היא 30 חלקי 12?? < כי בין כל שעה <12> לשעה באה אחריה <1> הזוית היא 30 מעלות, אבל אני מדברת על 13:05 שזה לא שעה עגולה, אז עושים 30 חלקי 12, כי 5 דקות זה 1/12 מ-60> אם הבנתי נכון <ולא נראה לי שזה המצב...>, אז בשאלה שהוא הביא- טור א : הזוית החדה בין מחוגי השעון בשעה 12:15- הזוית היא 60 חלקי 4= 15, 30 חלקי 15= 2 מעלות. טור ב: הזוית החדה בין מחוגי השעון בשעה 1:20- הזוית היא- 60 חלקי 20=3, 30 חלקי 3= 10 מעלות. ואז התשובה היא שטור ב' יותר גדול? נראה לי ממש לא הגיוני כל מה שכתבתי כאן...

Rapid Fire

New member
לא לא לא...

הזוית היא הזוית בין המחוג הגדול לקטן + (או לפעמים -, תלוי מאיזה כיוון מסתכלים) הזוית שבה נע המחוג הגדול. כן, ב1:05 צדקת. הזוית היא באמת 30 חלקי 12. כי שני המחוגים בעקרון נמצאים על הספרה 1. רק שהמחוג של השעות זז טיפה קדימה ולכן יש זוית. אבל בשעה 12:15, המחוגים נמצאים אחד על 12 ואחד על 3. בעקרון, יש לנו זוית של 90 נכון? (הפרש של 3 ספרות, 3*30). אבל זה לא נכון, כי המחוג של ה12 זז עוד 30 חלקי 4 מעלות קדימה. לכן הזוית תהיה 90 - 30 חלקי 4. בשעה 1:20, המחוגים נמצאים על 1 ועל 4. שוב פעם יש זוית של 90, ואנחנו מחשבים כמה התרחק המחוג של שעה 1 מ1. המחוג של השעות במקרה הזה זז 30 חלקי 3 מעלות קדימה. לכן הזוית תהיה 90 - 30 חלקי 3. בטור 1 יצאה לנו זוית של יותר מ82. בטור 2 יצאה לנו זוית של 80. לכן טור 1 הוא הגדול יותר. וזו התשובה. את עשית נכון כשחישבת שבטור ב' המחוג של השעות זז יותר. אבל פה זה פועל לרעתו משום שהוא מקטין את הזוית בין המחוגים.

ליטן א

New member
תשובה קצת יותר "חישובית"

בשביל למצוא את הזווית של 12:15, נעשה ככה: הזוית בין המחוג 12 ל-3 (מסמן 15 בדקות) הוא 90. זה מה שהמחוג הגדול עשה המחוג הקטן עשה 30/4 מעלות (כל שעה היא 30 מעלות במחוג של השעות, ועברה רבע שעה), ומכאן שהזוית היא 7.5 90 פחות 7.5 = 82.5 בשביל למצוא את הזווית של 13:20, נעשה ככה: הזווית בין המחוג 12 ל-4 (מסמן 20 בדקות) הוא 120. המחוג הקטן עשה 30 (בשביל להגיע ל-1) ועוד 30/3 (שליש שעה). סה"כ 40. 120 פחות 40 = 80 מכאן שתשובה 1 נכונה, טור א' יותר גדול מטור ב' (82.5>80) השיטה הזאת מומלצת רק אם לא עלו על הרעיון שככל שעבר יותר זמן, המחוג הקטן (של השעות) התקדם יותר קדימה, ובכך יצר זוית יותר קטנה. הבנת העיקרון חוסכת מאיתנו את הדקה של החישוב המציק הזה. אבל זאת הדרך לחשב, במידה ונתקעת.

מה זאת אומרת- "השיטה הזאת מומלצת רק

אם..." כי נראה לי שהבנתי עכשו מה הכוונה ואיך עובדים עם השאלות האלו, אבל אתה אומר שאי אפשר להשתמש בשיטה הזו תמיד?

APT

New member
אם אני לא טועה

הוא התכוון שאפשר להשתמש בה תמיד, פשוט היא לוקחת יחסית הרבה זמן ולכן אם לא רואים את הפתרון מיד אז מומלץ להשתמש בה...

למעלה