מה הקשר בין בטחון מדינת ישראל להשחתת רכבים פלסטיניים ?

DANIAVNI

Well-known member
מסבירים לי שאם אני נגד השחתת רכבי פלסטינאים זה הופך אותי לכל מיני דברים לא יפים בעיניהם ( כמו פרוגרסיבי, ווקיסט, 0מולני ועוד)
אז אשמח לדעת
איך זה בדיוק עוזר לביטחון המדינה
כי לדעתי זה רק עוזר לסיפוק תחושות הנקם של חלק מהציבור היהודי
וזה אולי גם תורם לתחושה לא רציונאלית של ביטחון מדומה של אם אני פוגע במישהו אז אני יותר בטוח מפנין

Harrington

Well-known member
מנהל
קל. אני לא יודע על איזה מקרה אתה מדבר (וכדאי לזכור שתמיד צריך לבדוק את נכונות הדיווחים כשהם מגיעים מהשמאל הישראלי או הפלסטינים), אבל ככלל אירועים כאלה מתרחשים לאחר ביצוע פח"ע על-ידי הפלסטינים כלפי יהודים. ככל שפעולת התגמול בכפר ממנו יצאו המחבלים לבצע את זממם ולפגוע ביהודים תהיה משמעותית יותר, כך היא גם יעילה יותר. בכך יש תרומה חשובה לבטחון (ה)ישראל/ים.
ראשית נקמה זאת לא מילה גסה. שנית נקמה שמובילה להרתעה היא עניין חיובי. אלא מאי, רצוי שהיא תתבצע על-ידי הלאום ולא על-ידי אנשים פרטיים. הבעיה מתחילה כשהלאום לא עושה מאומה ומאפשר את הפח"ע נגד היהודים/ישראלים כדבר שבשגרה ולנפגעים שבחבורה נמאס לחיות כך.

1ספי11

Well-known member
קל. אני לא יודע על איזה מקרה אתה מדבר (וכדאי לזכור שתמיד צריך לבדוק את נכונות הדיווחים כשהם מגיעים מהשמאל הישראלי או הפלסטינים), אבל ככלל אירועים כאלה מתרחשים לאחר ביצוע פח"ע על-ידי הפלסטינים כלפי יהודים. ככל שפעולת התגמול בכפר ממנו יצאו המחבלים לבצע את זממם ולפגוע ביהודים תהיה משמעותית יותר, כך היא גם יעילה יותר. בכך יש תרומה חשובה לבטחון (ה)ישראל/ים.

ראשית נקמה זאת לא מילה גסה. שנית נקמה שמובילה להרתעה היא עניין חיובי. אלא מאי, רצוי שהיא תתבצע על-ידי הלאום ולא על-ידי אנשים פרטיים. הבעיה מתחילה כשהלאום לא עושה מאומה ומאפשר את הפח"ע נגד היהודים/ישראלים כדבר שבשגרה ולנפגעים שבחבורה נמאס לחיות כך.
ועדיין יש חוק לצערכם.

Harrington

Well-known member
מנהל
ועדיין יש חוק לצערכם.
לצערך אולי :). אני דווקא לא מצטער על כך שיש חוק. מה שכן, היה נחמד אם היה לזה קשר כלשהו לדברי, אליהם לא טרחת להתייחס עניינית אפילו במילה אחת, על אף שאתה עושה עצמך מגיב עליהם כביכול. אבל "נחמד" ומצופה במקרה שלך אלו שני דברים שונים כידוע :).

לצערך אולי . אני דווקא לא מצטער על כך שיש חוק. מה שכן, היה נחמד אם היה לזה קשר כלשהו לדברי, אליהם לא טרחת להתייחס עניינית אפילו במילה אחת, על אף שאתה עושה עצמך מגיב עליהם כביכול. אבל "נחמד" ומצופה במקרה שלך אלו שני דברים שונים כידוע .
דווקא הוא מתייחס לדבריך ואומר יש חוק והחוק אומר שאזרח ששורף רכב הוא עובר על החוק.
הבעיה שלו שלא מעניין אותו שהחוק פועל רק נגד יהודים ולא נגד ערבים ולכן יהודים יוצאים למסעות נקם בערבים שמבצעים טרור ביהודים.
במיוחד היום הכל כבר גלוי ולא נסתר. השלטון פועל נגד יהודים בארץ ישראל במדינת ישמעאל ולא פועל נגד ערבים מוסלמים שפוגעים ביהודים. גם בשמאלנים החוק לא נוגע . לשמאלן מותר לאגור נשק בביתו ומותר לו לחכך את אבר מינו בישבנה של שוטרת .
הזבל הערבי הזה יודע בדיוק איפה הכשלים של מדינת ישמעאל ומנצל אותם לתועלתו ולתעמולתו נגד היאהוד.

DANIAVNI

Well-known member
ככל שפעולת התגמול בכפר ממנו יצאו המחבלים לבצע את זממם ולפגוע ביהודים תהיה משמעותית יותר
איך בדיוק זה עוזר
בכפר ממנו יצאו המחבלים
האם מבצעים באמת רק בכפרים שיצאו מה מפגעים
ראשית נקמה זאת לא מילה גסה. שנית נקמה שמובילה להרתעה היא עניין חיובי
תסביר לי משהו
בוא ונניח שבסמוך למקום מגוריך גר ראש משפחת פשע
איך נקמה בך תרתיע אותו ?

Harrington

Well-known member
מנהל
איך בדיוק זה עוזר
כאמור, זה יוצר הרתעה.
האם מבצעים באמת רק בכפרים שיצאו מה מפגעים
ככלל כן. להגיד שזה מעולם לא נעשה גם אחרת? לא יכול להתחייב על כך. אבל אם תבחן את רובם המוחלט של המקרים שמדווחים בתקשורת הישראלית, זה יהיה במצבים כאלה גם אם התקשורת תשכח לספר לך על זה (או שתציין זאת ברבע משפט מתוך כתבה ארוכה).
תסביר לי משהו
בוא ונניח שבסמוך למקום מגוריך גר ראש משפחת פשע
איך נקמה בך תרתיע אותו ?
נקמה בי? אענה מתוך הנחה שיש לך כאן טעות סופר, תקן אותי אם אני טועה.
אם אותו פושע פוגע בילדי כל יום בדרכם לבית הספר והמשטרה לא עושה מאומה (משיקולים זרים), אם כתוצאה מכך אני נכנס יום אחד לביתו של אותו פושע, מבהיר לו במעשי שאני ממש לא מפחד ממנו, ומכסח לו את כל הרהיטים היוקרתיים שרכש לביתו. האם למחרת הוא ישוב ויפגע בילדי? אולי כן, אבל לכל הפחות יש ציפיה סבירה מסוימת שהוא יימנע מכך.

כמובן ששום דבר פה לא שחור-לבן וכו' והדברים בתכל'ס מעט יותר מורכבים מהצורה הפשטנית בה אני מתאר אותם. אבל באמת שהדברים נראים לי פשוטים לחלוטין להבנה בדרך זו.

DANIAVNI

Well-known member
כאמור, זה יוצר הרתעה.

ככלל כן. להגיד שזה מעולם לא נעשה גם אחרת? לא יכול להתחייב על כך. אבל אם תבחן את רובם המוחלט של המקרים שמדווחים בתקשורת הישראלית, זה יהיה במצבים כאלה גם אם התקשורת תשכח לספר לך על זה (או שתציין זאת ברבע משפט מתוך כתבה ארוכה).

נקמה בי? אענה מתוך הנחה שיש לך כאן טעות סופר, תקן אותי אם אני טועה.
אם אותו פושע פוגע בילדי כל יום בדרכם לבית הספר והמשטרה לא עושה מאומה (משיקולים זרים), אם כתוצאה מכך אני נכנס יום אחד לביתו של אותו פושע, מבהיר לו במעשי שאני ממש לא מפחד ממנו, ומכסח לו את כל הרהיטים היוקרתיים שרכש לביתו. האם למחרת הוא ישוב ויפגע בילדי? אולי כן, אבל לכל הפחות יש ציפיה סבירה מסוימת שהוא יימנע מכך.

כמובן ששום דבר פה לא שחור-לבן וכו' והדברים בתכל'ס מעט יותר מורכבים מהצורה הפשטנית בה אני מתאר אותם. אבל באמת שהדברים נראים לי פשוטים לחלוטין להבנה בדרך זו.
לא הבנת אותי
כוונתי שאם בכפר אחד יש מחבל ואדם תמים
מה הרעיון בלפגוע באדם התמים ? איך זה ירתיע את המחבל ?

Harrington

Well-known member
מנהל
לא הבנת אותי
כוונתי שאם בכפר אחד יש מחבל ואדם תמים
מה הרעיון בלפגוע באדם התמים ? איך זה ירתיע את המחבל ?
ראשית אפשר להתווכח אם יש אנשים תמימים באותו כפר.
שנית הפגיעה היא בכפר בכללותו. זה בהחלט יכול ליצור את ההרתעה הנדרשת. כך קודם כל בגלל שאותו מחבל יורתע עקב פגיעה ישירה בנכסיו (הרי לא הולכים בדווקנות על האנשים התמימים הבלתי מעורבים) ושנית באמצעות לחץ ציבורי שהכפר יפעיל כדי שיפסיק עם הפח"ע שגוררת את התגובה הישראלית נגד הכפר כולו. הדבר לא שונה מפעילות ישראלית נגד מדינת לבנון, מתוך תקווה שהציבור שם יקום ויגיד לחזבאללה 'די'. אותו רעיון בדיוק, רק בקנה מידה קטן יותר.

DANIAVNI

Well-known member
ראשית אפשר להתווכח אם יש אנשים תמימים באותו כפר.
שנית הפגיעה היא בכפר בכללותו. זה בהחלט יכול ליצור את ההרתעה הנדרשת. כך קודם כל בגלל שאותו מחבל יורתע עקב פגיעה ישירה בנכסיו (הרי לא הולכים בדווקנות על האנשים התמימים הבלתי מעורבים) ושנית באמצעות לחץ ציבורי שהכפר יפעיל כדי שיפסיק עם הפח"ע שגוררת את התגובה הישראלית נגד הכפר כולו. הדבר לא שונה מפעילות ישראלית נגד מדינת לבנון, מתוך תקווה שהציבור שם יקום ויגיד לחזבאללה 'די'. אותו רעיון בדיוק, רק בקנה מידה קטן יותר.
אם כבר מדברים על זה
במגזר הערבי נקמה היא בחאמולת המפגע ולפעמים דווקא בבלתי מעורבים התמימים
לכן אנחנו קוראים על איש רגל שיצא לעבודה וקיבל כדור וכדומה
הם כמובן מספרים לתקשורת שהם לא מבינים מה התרחש .

אז אולי אם כבר, אז לשחק באותם קלפים חמולתיים ואז יהיה לזה אפקט אחר
( רק שלא יהיה אחר כך מצב שאם לנוקם יקראו משה כהן אז הנקמה שלהם תהיה בחמולת כהן :D:D)

Harrington

Well-known member
מנהל
אם כבר מדברים על זה
במגזר הערבי נקמה היא בחאמולת המפגע ולפעמים דווקא בבלתי מעורבים התמימים
לכן אנחנו קוראים על איש רגל שיצא לעבודה וקיבל כדור וכדומה
הם כמובן מספרים לתקשורת שהם לא מבינים מה התרחש .

אז אולי אם כבר, אז לשחק באותם קלפים חמולתיים ואז יהיה לזה אפקט אחר
( רק שלא יהיה אחר כך מצב שאם לנוקם יקראו משה כהן אז הנקמה שלהם תהיה בחמולת כהן :D:D)
אלא שכאן בדרך כלל נמנעים מלפגוע באנשים (מעורבים או תמימים) ופועלים נגד רכוש בלבד. רק באותם מקרים בהם האירוע הוא הדיפת מחבלים אחורה אל תוך הכפר, יש אירועים של 'קטטות' בין הצדדים עצמם. רק בשבוע שעבר נפתחו כאן 2-3 שרשורים על אירוע כזה, כאשר רק באחד בודד צוין כבדרך אגב מהות והקשר האירוע ברבע משפט וגם זה בקישור בלבד.

אף אחד מהיהודים/ישראלים המעורבים (שאגב בחלק גדול מהמקרים כלל אינם מתנחלים מהאזור) לא ייצא לפעולה יזומה נגד בני האדם עצמם. בכל אופן כאמור מעלה, ברוב המוחלט של המקרים הללו לא.

certified.woke

Well-known member

הבלים!
הרי נוער הגבעות ההיטלראי, ה- Hitlerjugend, פורע, זורע הרס ומחולל פוגרומים גם כאשר המִנְהָל הורס מבנים לא-חוקיים בהתנכלויות.
זאת, נוסף על פוגרומים "כלליים" שמטרתם גרוש כפריים מעל אדמתם ונִשּׁוּלָם...

Harrington

Well-known member
מנהל
מציאות. עבור היטלריסטים קיצונים שלא באמת מתעניינים בפרטים ובעובדות זה ייקרא הבלים. דרכו של עולם.
הרי נוער הגבעות ההיטלראי, ה- Hitlerjugend, פורע, זורע הרס ומחולל פוגרומים גם כאשר המִנְהָל הורס מבנים לא-חוקיים בהתנכלויות.
סורי, אבל כפי שידוע לך היטב לא אשתף פעולה עם הקללות וכינויי הגנאי הקיצונים והבלתי רלוונטיים שאתה מתעקש להמציא ליהודים שלא חולקים את השקפת עולמך. זה מעבר לקושי לקרוא את דבריך כאשר אתה מרגיש צורך לשחק משחקי מילים ולהסביר אותם עם כוכביות מתוך הבנה שהם בלתי ניתנים להבנה בדרך הפשט. אלו קטעים שתצטרך להמשיך לשחק עם עצמך. אם וכאשר תחשוק נפשך לדבר עניינית ולהתדיין כפי שבוגרים ומבוגרים עושים זאת, בכיף.
זאת, נוסף על פוגרומים "כלליים" שמטרתם גרוש כפריים מעל אדמתם ונִשּׁוּלָם...
כנ"ל ביחס להמצאות שכל קשר בינן למציאות פשוט דמיוני או מגיע מדפי המסרים של שונאי ישראל הגדולים ואויביה.

certified.woke

Well-known member
מציאות. עבור היטלריסטים קיצונים שלא באמת מתעניינים בפרטים ובעובדות זה ייקרא הבלים. דרכו של עולם.

סורי, אבל כפי שידוע לך היטב לא אשתף פעולה עם הקללות וכינויי הגנאי הקיצונים והבלתי רלוונטיים שאתה מתעקש להמציא ליהודים שלא חולקים את השקפת עולמך. זה מעבר לקושי לקרוא את דבריך כאשר אתה מרגיש צורך לשחק משחקי מילים ולהסביר אותם עם כוכביות מתוך הבנה שהם בלתי ניתנים להבנה בדרך הפשט. אלו קטעים שתצטרך להמשיך לשחק עם עצמך. אם וכאשר תחשוק נפשך לדבר עניינית ולהתדיין כפי שבוגרים ומבוגרים עושים זאת, בכיף.

כנ"ל ביחס להמצאות שכל קשר בינן למציאות פשוט דמיוני או מגיע מדפי המסרים של שונאי ישראל הגדולים ואויביה.
כרצונך, Reichsjurist, אולם זו הסכמה שבשתיקה עם טענתי כי הפוגרומים של ה- Hitlerjugend אינם תמיד בתגובה ל"התגרות" לכאורה, מדומיינת, מצד כפריים, אלא בתגובה להרס מבנים לא-חוקיים על ידי המִנְהָל...נקמת "תג מחיר" בלא קשר לכפריים המותקפים...

Harrington

Well-known member
מנהל
כרצונך, Reichsjurist, אולם זו הסכמה שבשתיקה עם טענתי כי הפוגרומים של ה- Hitlerjugend אינם תמיד בתגובה ל"התגרות" לכאורה, מדומיינת, מצד כפריים, אלא בתגובה להרס מבנים לא-חוקיים על ידי המִנְהָל...
לא הסכמה ולא בשתיקה, אבל חרטוט יפה. ההסכמה היחידה שתשמע ממני היא שאתה חולה נפש בהשוואות הנלוזות והבזויות שאתה עורך, שאין להן שום בסיס בעולם המציאות והן בס"ה מלמדות על בורותך ו/או על חולניותך. הא ותו לא.

מיצינו. סלח לי אם לא אקרא את עיוותיך ושקריך הבאים.

certified.woke

Well-known member
לא הסכמה ולא בשתיקה, אבל חרטוט יפה. ההסכמה היחידה שתשמע ממני היא שאתה חולה נפש בהשוואות הנלוזות והבזויות שאתה עורך, שאין להן שום בסיס בעולם המציאות והן בס"ה מלמדות על בורותך ו/או על חולניותך. הא ותו לא.

מיצינו. סלח לי אם לא אקרא את עיוותיך ושקריך הבאים.
במומך אתה פוסל, Reichsjurist...

evglev1

Well-known member
מנהל
מסבירים לי שאם אני נגד השחתת רכבי פלסטינאים זה הופך אותי לכל מיני דברים לא יפים בעיניהם ( כמו פרוגרסיבי, ווקיסט, 0מולני ועוד)
אז אשמח לדעת
וזה אולי גם תורם לתחושה לא רציונאלית של ביטחון מדומה של אם אני פוגע במישהו אז אני יותר בטוח מפנין
מי מסביר, רוב הימנים מתנגדים למעשי וונדליזם.

למעלה