מרטין - כותב מתפתח
לדעתי, בריאן נוצרה כמו שהגדירו חלק מהכותבים כאן כדי להדגיש את השינוי שעובר ג'יים. יחד עם זה, נראה לי שמרטין, שנראה שאצלו העלילה מוכתבת מראש עם כל הרמזים והנבואות שנשתלים מראש והקצוות שמתפתלים ונקשרים לאחר אינספור אפיזודות לפי תכנית שנהגתה מראש, מרשה לעצמו גם להתאהב בדמויות משנה ולפתח אותן לפי דמיונו. זה מה שנראה לי שקרה עם בריאן. לדעתי עם הכיעור, הגודל, הגמלוניות, חוסר היכולת שלה למצוא את עצמה במסגרת המגדר והמעמד שלה, וכמובן הבוקיות, בריאן היא דמות שובת לב ואנושית ואני חושב שכך חושב גם מרטין. מעבר לכך היא ראי להרבה מאד תופעות ודמויות "חשובות" יותר בעלילה. היא מהווה ניגוד לאוסף האבירים החנפנים והריקים שמקיפים את רנלי ולכן מוקאת מקרבם בהזדמנות הראשונה והטראגית מבחינתה של מותו על ידי הצל. הנאמנות האובססיבית שלה לערכי האבירות - באופן טיפוסי ואירוני דווקא על ידי מי שאינה יכולה להיות ממש אביר, מנוצלת ומשקפת את האובססיביות האימהית של קייטלין - ועתידה לדעתי להמשיך בכך מול הזומבי שקייטלין הפכה להיות. היא מהווה בתחילה ניגוד לדמותו של ג'יים ואח"כ זרז לשינוי שהוא עובר מרוצח המלך לראשון האבירים במשמר הזהוב. המסע שלה הוא הזדמנות לשקף את זוועות המלחמה ובמיוחד הזדמנות לתת לספטון הנודד מריבלד את פתחון הפה לנקודת מבטם של פשוטי העם המגוייסים להלחם בשרות האצולה. ו, כמובן, היא ניגוד משמעותי לסרסי, לסנסה, ולשאר הנשים הנאבקות בכבלי המגדר והמעמד שלהן ובתלותן במין החזק. אל מול סרסי שמנסה להגיע למצב שבו היא נחשבת ולא נשלטת על ידי תככים ומזימות. ומול סנסה שנסחפת על ידי המאורעות והגברים ששולטים בחייה - מנד ועד סנדור מטיריון ועד אצבעון , שלא לדבר על הנשים החזקות שלצורך תככיהן משעבדות אותה ללא שמץ של סולידריות נשית ודוחקות אותה לתפקיד נשי קורבני כמו סרסי ומלכת הקוצים, בריאן מציגה את הפן של האישה המנסה להשתלב בעולם גברי פטריאכלי תוך ויתור על סממני נשיותה ואימוץ הדמות הגברית. באמצע אפשר למצוא את הטום-בוי אריה וממש במרכז את הנחשות שמצליחות להיות בו זמנית גם נשיות וגם חזקות, כולל השימוש בנשק, וכמובן את דאני שמצליחה להנהיג צבאות מבלי להפוך לנקבה היסטרית כסרסי או סנסה מחד ומבלי לותר על נשיותה מאידך