מה הקטע של בריאן?

מדוע לדעתכם יש לבריאן חלק כל כך גדול

בעלילה בחלק הרביעי? בשלישי היא נראתה דמות משנית מאוד, וברביעי הוא הקדיש לה כל כך הרבה (הרבה מדי לטעמי). ואז פתאום תולים אותה. כאילו מבוי סתום. אז מה המשמעות של כל זה לדעתכם? האם היא באמת מתה? ואם כן, מה היה משמעות המסעות שלה בחלק הרביעי? ואם היא לא תמות, מה יהיה התפקיד שלה בהמשך? ומדוע מרטין השקיע כל כך הרבה בדמות שלה?

Targaryen

New member
לדעתי...

אם לא שמת לב.. מרטין מתעלל בדמויות שלו.. הורג אחת, גורמת לאחרת להיות נכה... לדעתי היא לא תמות, אני בטוח שמשהו יקרה.. אבל לדעתי לא יהיה פרק שלה בספר החמישי, ורק בספר השישי היא תחזור, ולדעתי, מרטין לא יכתוב בראש הפרק את שמה, אלא כינוי (כמו לסאנסה בספר הרביעי, או הטבוע וכו'..). אולי הקוסם ממיר יחיה אותה או משהו, ואז היא תהיה חלק ממישימתה של קייטלין (לב אבן). ואז באותו פרק נדע שהיא בעצם בריאן, לדעתי בספר החמישי ובספר השישי יסופר על פרק זמן אחד, החמישי יהיה כל הדברים שקראו בצפון באותו פרק זמן. והשישי יהיה מסופר על כל מה שקרה בדרום, בבקעה ועוד...

Tollan

New member
בסוף הרביעי... (ספויילרים למשתה)

אמנם תולים אותה, אבל אם אני זוכר נכון, בסוף הפרק כתוב שהיא צועקת משהו בזמן התלייה. אז זה נראה לי די מרמז על זה שהיא תחיה, וכנראה תלך להרוג את ג'יים, כמו שדרשו ממנה. אבל גם אם היא באמת תשחק תפקיד בהמשך, אני לגמרי מסכים איתך. יש לה חלק הרבה יותר מדי גדול בעלילה של הספר הרביעי. כשקראתי את הספר בפעם השנייה כבר לא יכולתי, ודילגתי על הפרקים שלה. נדמה שלא ממש קורה בהם כלום, ובנוסף על כך בריאן היא לא ממש דמות מעניינת לדעתי. כל התיאורים שלה, וכל מה שהיא חושבת תמיד נקשר לעובדה שהיא לא בדיוק נאה, ושלא הצליחו למצוא לה שידוך וכו'. וזה די נמאס אחרי קצת זמן.

גם לי היתה תחושה דומה

היא די נמאסה עלי. דמות שטוחה שלא מתפתחת והולכת סביב סביב ולא מתקרבת אפילו למטרה שלה. לדעתי היא לא תהרוג את ג'יים. היא מפתחת משהו כלפיו... אבל כן תהיה השלמה עם מה שנשאר מקייטלין. אפרופו קייטלין, למה לדעתכם מרטין החיה אותה? לדעתי כדי שתראה שברנדון וריקון חיים ואז תמות בלב יותר שקט.

Tollan

New member
לא יודע, זה נורא מוזר...

זה נורא מוזר שהוא החיה אותה, ולא הצלחתי להבין את זה בדיוק. לגבי מה שאמרת - שאולי זה בשביל שהיא תדע שבראן וריקון חיים... יכול להיות, אני לא יכול לחשוב על הסבר יותר טוב. אבל זה לא כל כך מתאים למרטין להראות חמלה כזאת כלפי הדמויות שלו. כאילו, להחזיר אותה מהמתים רק בשביל להקל את כאביה.

Hari San

New member
כמו שמרטין אוהב לעשות~

הוא בטח יגרום לאחד הילדים שלה להרוג אותה ואז הוא יתאבד בדרך מרטינית.

מבחינה עלילתית אין לה תפקיד ממש חשוב

אבל בספר הרביעי היא נקודת המבט שלנו על פשוטי העם. כל הדמויות האחרות הן שייכות למעמדות הגבוהים והן לא באמת רואות מה קורה לפשוטי העם בזמן המלחמה. היחידה שנתנה לנו קצת מבט על מה שקורה היא אריה, אבל גם אז נקודת המבט שלה הייתה מוגבלת. הפרקים של בריאן משלימים מעגל, שבו אנחו מקבלים תמונה שלמה על מה שקורה בווסטרוז, גם ללורדים וגם לפשוטי העם. לגבי התפקיד שלה בעתיד, אני מאמין שהיא תחייה, ושהיא תלך להילחם בג'ים.

נקודת המבט של אריה היתה לטעמי די והותר

בריאן פשוט חזרה לנו בערך על אותן התחנות של אריה, וזה היה די מתיש. ולפחות אצל אריה קרה משהו, אצל בריאן אלה היו שיטוטים סחרי תוחלת בעקבות מטרה שאנחנו כקוראים יודעים שהיא לעולם לא תגשים- סאנסה מוסתרת היטב אצל אצבעון ואריה עזבה את ווסטרוז, לא היה לה סיכוי למצוא אותן. בקיצור, לדעתי זה חבל מאוד שההתרחשויות המרתקות בדורן, באיי הברזל ובבקעה זכו למספר זעום של פרקים, ושיטוטיה המשמימים של בריאן בארצות הנהר מילאו חצי ספר. באמת לא יודע מה מרטין חשב לעצמו.

R o t e m O p

New member
אני חושבת שהפרקים של בריאן

נועדו יותר לתהליך הנפשי שהיא עוברת וההתמודדות נפשית ופיזית שלה עם השדים מהעבר. הפרקים שלה עם ספטון מריבלד (זה השם שלו?) ותופעת האנשים השבורים דווקא כן היו מעניינים. אבל האופן כללי אני מסכימה איתך הפרקים שלה דיי משעממים. בריאן היא דמות די פלקטית השילוב שלה עם ג'יימי היה מוצלח אבל בפני עצמה היא דמות לא מעניינת.

הלדין

New member
מרטין חשב שהסיפור של בריאן חשוב...

בריאן היא גם אחת מהדמויות האהובות עליו (מרטין הוגה את השם שלה "בריאני". זה נראה לי כמו צורת חיבוב). אני לא כל כך מסכים להיותה בלתי מעניינת - היא דמות ייחודית על הנוף המרטינאי - ואני מאמין שבריאן תשרוד ותפגוש את ג'יים לאניסטר בשליחות מגבירתה. מרטין אוהב לעמת את הדמויות שלו עם קונפליקט מהסוג הזה וזה בערך כמו בקשתה של קייטלין מבריאן להביא חרב לתאו של ג'יים בסוף "עימות המלכים". אני גם חושב שעניין השליחות נועד להדגיש את עקשנותה של בריאן וגם לסגור מספר קווי עלילה כמו גורלם של "מסכות הדמים", "האחווה ללא דגלים" ו-"כלב הציד".

Catelyn

New member
עדיין

מרטין היה יכול לקצץ קצת. ב-POV הראשון, למשל, פשוט לא קורה שום דבר. אפשר לדלג עליו ולא להחסיר שום מידע. את כל התחושות, הרגשות, המחשבות וכו' של בריאן שנכנסו ל-POV הראשון היה אפשר לשלב ב-POV השני. אני באמת חושבת שמרטין היה יכול לקצץ לא רק בבריאן, אלא גם קצת בסרסיי, ואולי בעוד כמה מקומות, ולהכניס לספר הנוכחי את כל מה שמתרחש מחוץ לווסטרוז. לדעתי, העובדה שקיבלנו רק חצי מנקודות המבט הורידה באופן משמעותי את איכות הספר, גם אם קיבלנו ספר שלם ואחיד. זה פשוט לא זה, בלי נקודות המבט המקוריות.

Tollan

New member
יש בזה משהו...

כלומר, כשהיא וג'יים שבויים ביחד, היא בהחלט מדגישה את השינוי שנוצר בו. והיא דמות טובה לשם כך. אבל אני לא חושב שזאת התכלית של הדמות מבחינת מרטין, כי אז למה להפוך אותה לPOV, ולתת לה כמות נכבדת של פרקים במשתה?

יש עוד משהו בבריאן.

קו שמאפיין מספר דמויות שיצר ג'ורג' מרטין. סאנדור קלגן. טיריון לאניסטר. בריאן מטארת'. ז'ורה מורמונט. כולן דמויות שעברו סבל. מן הסבל הם יצאו יותר שרדנים, יותר קשוחים, ולפעמים, אכזריים. למרות שבריאן וטיריון הרבה יותר הגונים מן השניים האחרים, אני לא יכול שלא לנסות טיפה להבין את הכמיהה לבית של ז'ורה מורמונט, שכל מי שאהב אי פעם בעט בו. ואני אוהד מאוד את הדמויות של טיריון לאניסטר ושל סאנדור קלגן. בריאן קצת נעל. אבל בסך הכל היא בסדר.

T r i v i n

New member
מה הקטע של בריאן?

סיימתי לקרוא בזמן האחרון את המשתה ודבר אחד מציק לי. עושה רושם שלבריאן בתור דמות אין שום השפעה על העלילה, היא מיותרת לחלוטין. היא מסתובבת בכל הדרום, תחילה בשרותו של רנלי לאחר מכן עם קייטלין בנהרן, מנהרן למעלה מלך עם ג'יים ומשם למסע ארוך ועקר לחלוטין בחיפוש אחר סאנסה. את מטרת המסע מנהרן למעלה מלך בחברתו של ג'יים עוד אפשר לתרץ כי בזמן המסע היא השפיעה כביכול על דמותו של ג'יים, למרות שאפשר לדון בנושא עם היא זו ששינתה אותו או כריתת ידו. אבל לטיולים שלה במשתה אין שום פואנטה, היא פוגשת אנשים זוטרים, הורגת אנשים זניחים מבחינה עלילתית ולבסוף מתה בלי להשיג שום דבר. המעשה היחיד שלה שאולי יש לו משמעות הוא הצלת ממזרו של רוברט והיתומים מידי פורעי החוק. אבל אלה עם כן ג'אנדרי(ממזרו של רוברט, אולי טעיתי בשם) הולך לשחק תפקיד חשוב כלשהו בעתיד, מה שלא נראה סביר, גם למעשה הזה אין משמעות. אולי פיספסתי משהו, אולי תפקידה היה להכניס קצת פמיניזם לספר, מה אתם חושבים?

עקרונית אני מסכים איתך

על פניו בריאן אכן נראית מיותרת ואני לא מבין למה מרטין נתן לה תפקיד מרכזי כל כך, אך בסופו של דבר אני נותן לו את הקרדיט שאכן יש לה חשיבות והיא כנראה תתגלה בהמשך, ולכן כנראה היא לא מתה, אלא הסכימה להרוג את ג'יים. לגבי ג'נדרי, תוכל לרענן את זכרוני בעניין- היא הצילה אותו מידי פורעי החוק? אז איפה הוא נמצא נכון לסיום ספר רביעי? (אני חושב שהגיע הזמן לקריאה חוזרת...) בכל מקרה, אני אשרשר לכאן את הדיון הקודם בנושא בריאן.

R o t e m O p

New member
עד כמה שאני זוכרת

זה הפוך - ג'נדרי הוא זה שהציל של בריאן מידיו של נשכן. כשבריאן מתעוררת ת'ורוס מספר לה שג'נדרי חזר לפונדק (פרשת הדרכים) וליתומים שגרים שם.

T r i v i n

New member
נכון...

אבל עם בריאן לא היתה נלחמת בהם והורגת את רורג'(עם אני זוכר נכון הוא חבש את קסדת כלב הצייד) הם היו הורגים את היתומים ואת ג'נדרי לפני שאנשיה של קייטלין היו מספיקים להגיע.

למעלה