מה הצפיות מהמדינה?

marabo

Well-known member
בשנת תשכ"א (1961) פגש האדמו"ר מקלוזנברג את בן גוריון. המנהיג הציוני שאל את המנהיג החרדי: "מה הציפיות שלך מהמדינה?" האדמו"ר: "יש לי מינימום ומקסימום. המינימום הוא שתאפשר לי ללכת ברחוב עם שטריימל". בן גוריון: "ומה המקסימום?"

האדמו"ר: "המקסימום הוא שגם אתה תחבוש שטריימל

(סיפור שהביא ינון מגל)

ריריו הריר

Well-known member
בשנת תשכ"א (1961) פגש האדמו"ר מקלוזנברג את בן גוריון. המנהיג הציוני שאל את המנהיג החרדי: "מה הציפיות שלך מהמדינה?" האדמו"ר: "יש לי מינימום ומקסימום. המינימום הוא שתאפשר לי ללכת ברחוב עם שטריימל". בן גוריון: "ומה המקסימום?"

(סיפור שהביא ינון מגל)
זה לבוש של מדינות קרות, ולא מותאם למזג אויר בארץ. יתכבדו האדמו"רים וחסידים לחזור למקום ממנו באו, ויקיימו את גרסתם ליהדות כפי שהם רואים לנכון. הם ודאי לא צריכים להטריד את רובנו.

איציק5111

Well-known member
זה לבוש של מדינות קרות, ולא מותאם למזג אויר בארץ. יתכבדו האדמו"רים וחסידים לחזור למקום ממנו באו, ויקיימו את גרסתם ליהדות כפי שהם רואים לנכון. הם ודאי לא צריכים להטריד את רובנו.
בדיוק אצל החרדים והשמאלנים אתה מרגיש את הזרות לישראל ולמזרח התיכון

evglev1

Well-known member
מנהל
בדיוק אצל החרדים והשמאלנים אתה מרגיש את הזרות לישראל ולמזרח התיכון
נכון החרדים ניהלו מלחמת חורמה נגד העלייה לישראל ועד פרעות תרפ"ט בהם הערבים לא הבדילו בין ציונים לחרדים, החרדים היהודים תמכו בערבים נגד הציונות.

marabo

Well-known member
נכון החרדים ניהלו מלחמת חורמה נגד העלייה לישראל ועד פרעות תרפ"ט בהם הערבים לא הבדילו בין ציונים לחרדים, החרדים היהודים תמכו בערבים נגד הציונות.
למה אתה מתבלבל במח
החרדים עלו לארץ כבר במאה ה 15 והקימו חשוב יהודי בטבריה, בצפת, בירושלים, בחברון בעזה.
החרדים הקימו כאן מושבות ושכונות
השמאלנים באו לכאן והקימו את הקיבוצים שלהם הרבה אחרי החרדים
אז אל תבלבל לי במח

איציק5111

Well-known member
למה אתה מתבלבל במח
החרדים עלו לארץ כבר במאה ה 15 והקימו חשוב יהודי בטבריה, בצפת, בירושלים, בחברון בעזה.
החרדים הקימו כאן מושבות ושכונות
השמאלנים באו לכאן והקימו את הקיבוצים שלהם הרבה אחרי החרדים
אז אל תבלבל לי במח
יהודים היו לפני החרדים, ובכל מקרה מה שכתבת זה חלק קטן מהחרדים.

כימני יהודי אתה צריך לסלוד מחרדים ושמאלנים שמפגינים זרות ונראה שלא שייכים לפה

marabo

Well-known member
יהודים היו לפני החרדים, ובכל מקרה מה שכתבת זה חלק קטן מהחרדים.

כימני יהודי אתה צריך לסלוד מחרדים ושמאלנים שמפגינים זרות ונראה שלא שייכים לפה
גם חלק קטן מהחילונים עלו לארץ
רובם נספו בשואה
אבל בקרב העולים לארץ לחרדים מקום מכובד מאוד

Harrington

Well-known member
מנהל
מיד אחרי שאתה תחזור לכור מחצבתך. דקותיים לאחר מכן.

evglev1

Well-known member
מנהל
מיד אחרי שאתה תחזור לכור מחצבתך. דקותיים לאחר מכן.
החרדים הם שסובלים. אבל אני דווקא אני יכול להבין, לדעתי שמירת שבת גורמת רק סבל, אז אני יכול להבין שהחרדים אוהבים לסבול כמו מזוכיסטים כמו מהשבת וגם מהלבוש הקר בקיץ במדינה חמה. אין חוקים נגד מזוכיזם. ולמעשה גם ה-OCD גורם לטקסים שגורמים סבל, אבל החולה מרגיש לא נוח בלי לבצע אותם, אז המזוכיזם בהחלט יכול להיות צורך פסיכולוגי וזכותם של החרדים להפוך את הקיץ הישראלי לגהינום עבורם.

evglev1

Well-known member
מנהל
ובגד הזה אפילו לא מהתורה זאת מסורת שהתפתחה אצל יהודי מזרח אירופה כתוצאה מגזירות ולא כתוצאה ממצוות.

(סיפור שהביא ינון מגל)
צחוק צחוק חצי זין בתחת,

זה אומר מה שהוא באמת רוצה - כפיה דתית.

הוא שאל אותו מה הוא מצפה מהמדינה לא ממנו אישית.

ז"א שהמדינה תשכנע אותי ללכת עם הקשקוש הזה.

Harrington

Well-known member
מנהל
צחוק צחוק חצי זין בתחת,

כהרגלך אתה סותר את עצמך.
מה תקוע לך באחוריים, חצי או מלא, לא הבנתי את הקשרו או כוונתו. אבל... אם השאיפה היא "שהמדינה תשתכנע", הרי שלא מדובר ב"כפיה דתית". שני דברים שונים בתכלית השוני.

evglev1

Well-known member
מנהל
צחוק צחוק חצי זין בתחת,

תתפלא אבל בצרפת ובטורקיה שלפני בחירת המפלגה האסלאמית אסור להופיע במקום ציבורי עם כיפה, כאפיה או שרשרת צלב על הצוואר, כך שבהחלט יש מדינות ואפילו מדינות שמוגדרות כדמוקרטיות שאוסרות לבוש מסוים שלדת הדתיים הדת מחייבת.

nothing but the truth

Well-known member
צחוק צחוק חצי זין בתחת,

לשם שינוי אמרת משהו שיש בו הגיון מסוים

אפשר לתמצת את התשובה בצורה הזו:
המינימום - שלא תהיה כפייה חילונית
המקסימום - שתהיה כפייה דתית

DANIAVNI

Well-known member

(סיפור שהביא ינון מגל)
משעשע ומזעזע כאחד .

evglev1

Well-known member
מנהל

(סיפור שהביא ינון מגל)
ואכן אף אחד לא מתערב לחרדים בלבוש ומאפשרים להם להתלבש כמו ברוסיה הקרה בקיץ הישראלי החם.

ואכן אף אחד לא מתערב לחרדים בלבוש ומאפשרים להם להתלבש כמו ברוסיה הקרה בקיץ הישראלי החם.
רק צריכים לסבול את ריחם, למשל במעלית בקניון או במקום ציבורי אחר.
כשאני רואה חרדי ניכנס, אני מחכה למעלית הבאה בכדי לא לסבול מהריח.
מזל שאני לא מהמתניידים בתח"צ, שם יש ריחות ממש לא נעימים מהם.

למעלה