מה הפריוש של המילים

Ihavenonick

New member
אתה רוצה להגיד

שאתה אף פעם בחייך לא שיחקת כמו הילדים של היום? שעוד מאז ראשיתך כשחקן תפקידים הקפדת על משחק תפקידים עמוק, ושלא אהבת את הקרבות?

The Evil Rabbit

New member
אוף, למה אין מערכת "ציטוט" בתפוז.

"אתה יוצר שחקנים טובים על ידי זה שאתה משחק טוב בעצמך ומראה להם גירסה אינטיליגנטית למשחק, אבל בשביל לרדת אל העמך לפעמים צריך לדעת שהנעליים האיטלקיות עשויות להתלכלך ברפש ביוב. כלומר, אם אתה רוצה לראות שחקנים משחקים דיפ-רולפליי בשיטה ריאליסטית כמו סטורמבריגנר מחר, אתה צריך להתחיל מהתחתית של "פוצץ ת'אורק" ולאט לאט למשוך אותם למעלה." אבל מי זה "אתה"? מה עם שחקנים שיקנו ספר שכתוב בשפה נמוכה וסתם ישחקו עם החברים שלהם כמו שעדיף שיהיה ולא באיזה חוג? מי יעלה את הרמה שלהם? ככה אתה נשאר עם מבוגרים בורים ועילגים.

Super Monkey

New member
אוקיי, הסבר:

אני מאוד מסכים שהכי טוב זה כמה חבר'ה שנפגשים לשחק יחד ולא חוגי D&D. חוץ מפעילות התנדבותית בקהילה, שם האפשרות שלי להגיע לקהל רחב של שחקנים מתחילים מצומצמת יחסית, אני גם משה"ם בקהילת מו"ד בMSN שמונה 270 חברים, אשר מתוכם 240 מתחת לגיל 16. החברים שם יכולים לשחק בהרפתקאות בקהילה שעוברות בשילוב בין פרי-פורם לD&D. אני מראה לשחקנים אין אפשר לשחק בהרפתקאות מרתקות בלי גילגול קוביה אחד, בלי מבוכים שורצי אורקים ובלי חידות טיפשיות שכתובות על דלתות במבוך בלי שום סיבה. אני יכול לומר לך שסגנון המשחק של מלא שחקנים שם השתפר בהרבה רמות ויש גם שחקנים שלי לשעבר שמריצים הרפתקאות מאוד מורכבות ומרשימות יחסית לילדים בני 14. בנוסף יש שם מלא פינות של עצות לשחקן המתחיל שם אני מראה להם בדרכים שונות איך לא להפוך למאנצ'קין רודף נק"נ ואוצר וגם קישורים למאמרים נוספים בסיוע של מערכת "האורק" שעוזרים להוסיף עומק למשחק (תודה לOgmios בהזדמנות זו). להגיע ל270 שחקנים זה לא מעט יחסית למה שבן אדם אחד יכול לעשות בשביל קידום משחקי תפקידים בקרב קהל צעיר. אני מאמין שעם ראש קצת יותר פתוח מצד החברים פה וקצת פחות אליטיזם וארס גם הפורום הזה היה יכול להגיע לקהל רחב יותר וככה לסייע ליותר שחקנים לשפר את המשחק שלהם לרמות חדשות. בכל מקרה אני באמת שמח על הקו שDDN מנחה לשמור על דיונים מקצועיים ככל האפשר בלי להכפיש סתם שיטות או את האופן בו אנשים בוחרים לשחק.

The Evil Rabbit

New member
אוקי.

מי יעלה את הרמה של שחקנים שקנו ספר משחק עילג ומשחקים עם חברים שלהם?

Super Monkey

New member
פורומים למשחקי תפקידים!

הרעיון בפורום שיהיה ידידותי לשחקנים צעירים שרק עכשיו נכנסו למשחק ועדיין שואלות "שאלות טיפשיות" הוא ששחקנים מנוסים יוכלו לתת להם הכוונה. בגלל זה בקהילה בMSN אני לא עונה בציניות או ארסיות על שאלות שנראות לי ממש מפגרות או מעביר ביקורת בוטה על הצורה שבה חבר'ה צעירים משחקים אלא משתדל מציג לפניהם אופציות אחרות שלמשחק. בשביל זה בדיוק נועד פורום - אנשים מנוסים בתחום מסויים נותן תמיכה לאנשים עם שאלות. בנוגע לספר משחק "עילג" - אף ספר לא נכתב באמת בשפת רחוב. פשוט יש תרגומים שמשתמשים במילים מעולם משחקי המחשב או מילים פופולריות יותר בשפה כדי להגיע לקהל רחב יותר ויש תרגומים שבוחרים להשתמש במילים שהילד הממוצע צריך ללכת לפתוח מילון בשבילם. אם שחקן מתחיל צריך לגשת למילון כל שניה בשביל להבין מה הולך בשיטה זה יוצר מיאוס מסויים כלפי המשחק. תרגום שנשמע מגניב וזורם טוב אומנם לא נכון לשונית ב100% אבל זה לא אומר שהוא עילג. דרך אגב יש גם דבר שנקרא "תרגום חופשי" וזה אומר לשמור על הרוח בה הדברים נכתבו. שיטות משחק נכתבות באנגלית בשפה לא יותר מדי גבוהה שפונה לקהל צעיר דובר אנגלית שפת אם, לכן גם על התרגום לשמור על הרוח שבה הדברים נכתבו ולפנות לאותו קהל יעד.

The Evil Rabbit

New member
ואיפה בדיוק צריך לפתוח מילון?

כמו שאמר הבלש: אם מישהו מתקשה בהבנה של המילים "תוסף" או "מחסר", אני לא בטוח שאני רוצה שהוא יהיה שחקן תפקידים.

Super Monkey

New member
ומי אתה שתחליט מי ראוי לשחק ומי לא?

לדעתי צריך לקחת אסירים ולהכריח אותם בעבודת כפייה לסלול כבישים כמו בדרום ארה"ב. זה קורה? -לא למה? - כי אף אחד לא שואל את דעתי. אני אומר את זה בשיא הרצינות: אין לאף אחד זכות להחליט מי ראוי ומי לא לשחק משחקי תפקידים. אתה לא חייב לשחק איתם באופן אישי, מן הסתם, אבל הערה כמו "אני לא בטוח שאני רוצה שהוא יהיה שחקן תפקידים" ממש לא מקובלת עלי. חוץ מזה שיש אנשים שלוקח להם זמן למשל להבין ש"אשף" פירושו wizard או מה שתורגם במהדורה שניה כ"קוסם" (אני - 763 בפסיכומטרי, ממוצע בגרויות של 107.5 לא עליתי על זה ש"אשף" אמור להיות מישהו שמתעסק עם קסמים עד שקראתי את המשך התוכן ונפל לי האסימון שזה "קוסם", בהתחלה חשבתי שזה תרגום לweapon master). אז אני בהחלט יכול להבין למה יכולה להיות מילה פה ושם ששחקן צעיר לא יבין. חוץ מזה זה לא קשור רק להבנה - זה קשור לאיך שדברים מתגלגלים על הלשון תוך כדי משחק. מילים מגניבות עוזרות למשחק לזרום יותר חלק.

The Evil Rabbit

New member
לא אמרתי שאני מחליט,

או רוצה להחליט. אין לי שום כוונה להתגנב להם הבייתה כשהם ישנים ולהחרים להם את ספרי המשחק. חוץ מזה, אשף זה בהחלט אחד התרגומים הפחות טובים לדעתי. חוץ ממנו, כמה תרגומים גרועים ראית?

Super Monkey

New member
קשה לי להיזכר במילים ספציפיות

אבל בכללי ההרגשה של התרגום של כוכבי כסף היתה שהוא הרבה פחות זורם והרבה פחות קולע לכוונה המקורית של מחברי השיטה באנגלית. אממ... המילה "דרג" למשל, כתרגום ל"LEVEL" בהקשר של לחשים הפריעה לי. "שלב" או "עוצמה" יושב על הלשון הרבה יותר טוב.

Ihavenonick

New member
ישנו דוגמא שדווקא די מעבירה את זה

במו"דמ היה משהו נחמד, שהרעיון הבסיסי שלו היה מעצבן, אולם את התרגום שלו מאוד אהבתי: תלד"ס. זהו התרגום ל- THAC0. זה כיף להגיד את זה. באמת, לקרוא את הגרסא של מהדורה השלישית די בלבלה אותי. הם השתמשו במלים גבוהות מאוד שלא היו קשורות ברמה למילים שקראתי באנגלית. באנגלית הכל באמת זרם, בעברית קצת הסתבכתי וזה לא בגלל שאני לא יודע עברית. יש לי ידע די נרחב ומה שאני לא מבין אני מחפש פירושים.

ogmios

New member
que?

מרוצצלים הייתה קיימת בעברית בתקופת המהדורה השניה, כשאוליב עוד הייתה קיימת. במילים אחרות - רבים מתלמידי התיכון של ימינו לא ידעו קרוא וכתוב כשהגרסה העברית של מרוצללים יצאה לאור. קריאתו של קת'ולהו לא תורגמה מעולם לעברית בצורה מסחרית. החלק היחיד מהשיטה שתורגם לשפת הקודש הוא חוקי ההתחלה המהירה, המחולקים חינם באתר האורק. כיום, קיימת רק שיטה אחת בעברית - מו"ד. בחודשים הקרובים הנשגבים אמורה לראות אור בהוצאת כ"כ, ולהכפיל מספר זה.

למעלה