מה הפירוש של

לאורה101

New member
מה הפירוש של

Sap ?
The Sap?
אמור להיות סוג של מכשיר/מוט משהו כמו Crowbar.
ההקשר בסיפור הוא שמישהו הניף את ה-Sap וחבט במישהו אחר בראש. צויין גם שה-Sap היה עטוף בעור, למיטב זכרוני.
תודה מראש

SAP זה מין אלה קצרה

Sap[edit]
A sap is a flat-profiled, leather-covered lead rod, fitted with a spring handle.[4] It is also the name for a weapon of similar design (also called a slapper, slap jack or beavertail sap). A sap has a flat profile as opposed to a cylindrical profile of a blackjack, and spreads its impact out over a broader area, making it less likely to break bone. It was primarily used for head strikes, intended to stun an opponent or render them unconscious.

זה לגמרי לא דומה לCROWBAR, שהוא כלי עבודה ממתכת - "לום".
כמובן שגם עם לום אפשר לחבוט בראש של מישהו - אולי ביתר הצלחה.

לאורה101

New member
תודה. ענית לי על 2 שאלות...

אחת שאפילו לא שאלתי

בספר הופיע גם ה-Blackjack שהגבר שם בכיס הימני שלו...
אני שיערתי שמדובר בסוג של אקדח כי בכיס השני הוא שם 'דזרט-איגל' הישראלי.
ואח"כ היה כתוב שהוא היכה עם ה-Sap.
לפי מה שציטטת אלו הם שני מכשירים שונים , נכון? האחד גלילי והשני שטוח יותר, אם הבנתי נכון את ההסבר.
בכל מקרה זו היתה ההשערה שלי שזה דומה ל'לום' בגלל ההקשר והשימוש בו.
אתה קורא ספרים מתח? מכיר את ספרי לי צ'יילד? אם כן אז מדובר בדמות הראשית שלו שהוא ג'ק ריצ'ר והוא איש גדול, מטר תשעים וחמש מאה ועשרה קג.
אולי ראית את הסרט 'הצלף' שם מופיע הדמות הזו אם כי משחק אותה טום קרוז שממש לא מתאים לדמות המדוברת

בכל מקרה תודה על העזרה
&nbsp

קראתי את כל ספרי לי צ'יילד, וכמובן ראיתי את הסרט...

אכן קרוז, שחקן שאני מאוד אוהב, לא ממש ממלא את נעליו.
לא זכרתי את הקטעים של הSAP, באיזה שלב הספרים מתחילים להתמזג ביחד.
אגב שמת לב שבסרט, לי צ'יילד עצמו מופיע בקטע "קמיאו"?

לאורה101

New member
לא ידעתי את זה

מכיוון שלא ידעתי שהוא מופיע בסרט לא טרחתי ל'חפש' אותו שם. באיזה תפקיד הוא הופיע?
קראתי את כל ספרי צ'יילד מהספרייה ולאחרונה גיליתי עוד שניים באנגלית.
האחרון שקראתי הוא Killing Floor שבו הוא נאשם ברצח. רק חצי שנה אחרי שעזב את הצבא להתחיל לשוטט במדינה. לבסוף מתברר שהנרצח הוא אחיו הבכור שהיה באמצע חקירה. כאן כשמנסים להרוג אותו ואת השוטרת שהוא עובד איתה הוא אורב ל'רעים' ומחסל אותם עם ה-Sap.
לפניו קראתי את Without Fail שמדבר על חברתו לשעבר של אחיו המת שהיא בשרות החשאי ו'מגייסת' אותו לעזור לה עם השמירה על סגן הנשיא הנבחר של ארה"ב. זה קורה כשלוש שנים אחרי מותו של האח.
נכון שבמבט לאחור קשה לזכור איזה ספר דיבר על מה בדיוק.
באופן כללי אני מאד אוהבת את הכתיבה ואת הדמות של הגיבור.

צ'יילד (שחקן לשעבר בין היתר) הוא השוטר שמוסר לריצ'ר

את חפציו בחזרה כשהוא יוצא מהמעצר.
אני אוהב את הביטוי של ריצ'ר (בערך):
you're probably confusing me with somebody who cares
ומחכה להזדמות להגיד את זה .

למעלה