מה הפואנטה?לדתיים

L7

New member
מחללי השבת העיקריים הם הנאורים.

שומרי השבת תמיד חובשי כיפות. מעולם לא פגשתי חסר כיפה המדקדק בשמירת שבת. רוב הציבור בארץ איננו חובש כיפה (עדיין..........) ולכן מחלל שבת בעונג מיוחד.

אתה מדבר שטויות

יש מלא אנשים ששומרים שבת וה ם בלי כיפה וכיפה א אתה לא יודע זה רק מנהג אנשים התחילו לשים כיפה כי הם ראו את הרבנים הולכים עם כובעים אז הם רצו לשים גם כיפה ואם לא פגשת אדם חסר כיפה מדקדק בשמירה שבת אז נעים מאוד תמיד יש פעם ראשונה(למקרה שלא הבנתי זה אני) אתה מוציא כל כך הרבה שטויות בבת אחת ואתה לא יודע על מה אתה מדבר בכלל

אני לא חרדי ואני לא נולדת למשפחה

דתית. אני מאמין באלוקים מניח תפילין נוטל ידים קורא קראית שמע בבוקר ובערב חקרתי את הדת דרך האינטרנט ומצאתי תשובות לשאלותיי עכשיו אני לא חובש כיפה אבל בעתיד אולי אחבוש כיפה נראה כבר ושוב חבישת כיפה זה מנהג והוא מסמל יראת שמים

L7

New member
נראה שעדיין לא הדרדרת לאלילות דתית

גורפת . חשוב היטב. חשוב במונחים של האינטרסים להמציא ולקיים דת.

חשבתי

ואמרתי לעצמי רגע אולי אנשים המציאו את הדת ואת בשביל בגלל איזה צורך שהיה להם להאמין באיזה אל ואכן זה נכון אנשים המציאו לעצמם אלילים והאמינו בהם והיתפללו להם אבל היה עם אחד שהאמין באל אחד אל כל יכול זה שברא את כולנו אל שאין לו גוף ואין קץ לכוחו ואין התחלה לכוחו "יסוד היסודות ועמוד החכמות, לידע שיש שם מצוי ראשון. והוא ממציא כל הנמצא; וכל הנמצאים מן שמיים וארץ ומה ביניהם, לא נמצאו אלא מאמיתת הימצאו." ואז חשבתי לעצמי רגע מה האינטרס של עם להמציא אל שלא רואים ואי אפשר להרגיש אותו שהם יכולים ליצור אל מוחשי שאפשר להרגיש כל העמים האמינו באלילים לעומת עם אחד שהאמין באל אחד יחיד והעם הזה הוא העם הכי מדובר בעולם והוא העם הנבחר על ידי האל עם סגולה לא היה לאף אחד אינטרסים להמציא אל שאף אחד לא רואה ואף אחד לא שומע עד שבא אברהם אבינו ענק הרוח הזה חשב בהגיון והגיע למסקנה שיש כוח עליון ששולט על כל הכוחות המצוים בטבע והוא מעל לכל ומאז התחילה האמונה באל אחד נקודה למחשבה: חשוב על כל האינטרסים של אנשים להאחז בתאוריה שסיכויה להיות נכונה שואפת לאפס ובשביל מה? בשביל להיתנער ממציאות הבורא

L7

New member
הדת הומצאה כדי לשלוט באנשים

ולתמוך בהם פסיכולוגית. לא רק היהדות כמובן- לכל הדתות אותו יסוד שיקרי משותף.

זאת נקודת המבט שלך

אנשים אחרים חושבים אחרת יש אנשים שחושבים שהדת זה דבר נפלא כל אחד והדעה שלו

L7

New member
דת וגראס הם דבר נפלא לדעתם של

אנשים מסויימים. גם אשליות וחלומות הם דבר נפלא. צריך לקרוא לילד בשמו. דת היא המצאה שיקרית- המהווה המצאה ניפלאה לרבים.

אתאיזם וגראס זה דבר נפלא לדעתם של

אנשים מסוימים. זה עוזר להם להיתנער ממציאות הבורא והופך אותם לאנשים "חופשיים" צריך לקרוא לילד בשמו.את האתאיזם המציאו אנשים שרצו לא להאמין באלוקים

meindelbium

New member
אז זהו......דווקא כן

מצדי שלכל אחד יתאימו דברים לצרכיו לדתיים אוטובוס גלאט כשר נקי מחמץ בפסח וכו' וכו' ןבשבילי אוטובוס שנוסע מתי שאני רוצה....אפילו בתדירויות הרבה יותר נמוכות מהרגיל ולמרות שמגיע יום מנוחה אני מאמין שלא לכולם יש אותו ולהורי שהם עובדי מדינה אין אותו עקב לחץ עצום שמופעל עליהם ועומס רב, והם מחללים שבת באשמת המדינה אם אתה רוצה להגיד את זה ככה....אז את מי תאשים??את הממשלה?? ומוניות ספיישל מאוד יקרות.......ממקום מוריי לת"א זה 180 שקל...אתה מוזמן להיות הספונסר שלי, עם כרטיסיה זה יוצא 5 שקלים, לשיקול דעתך

שמש

New member
ישורון1

צדיק באמונתו יחיה. בתרי עשר ולא כתוב איש זה סילוף נפוץ. מה גם שיש אמת אחת ואין הרבה אמיתות.

למעלה