מה הסיכוי..

T r a v i s

New member
1. להציל חיים

2. לתת עבודה נוספת לאנשים שרוצים וזקוקים לה. 3. להפחית את זיהום המכוניות הפרטיות בסופי השבוע. 4. לתת דרך למי שאין לו רכב פרטי לנסוע בשישי או שבת.
 

Paranoid Eyes

New member
יש מלא תאונות דרכים בלי שום קשר

אין פה קשר להצלת חיים. .יום אחד בשבוע זה יום מנוחה, יום שלא עובדים בו, יש הרבה נהגי אוטובוסים דתיים שיחדלו מעבודתם , במידה ואגד/דן/קוים יחלו לעבוד בשבת. אי אפשר לשמור טיפה על צביון יהודי? חייב גם את זה לקחת?? שבת זה שבת!
 

n i e m a n d

New member
זה גם פרימיטיבי ולא שוויוני.

אין לי אוטו. אני חי על תחבורה ציבורית. אני גר בת"א. אני רוצה לבקר את הדודה בחדרה. מה, אני צריך ללכת עד לשם, או לשלם הון למונית בהשראת הכפיה הדתית רק כי "שבת זה שבת"? אם את רוצה לשמר את קדושת השבת להשקפתך, שמרי אותה בביתך ואל תכפי אותה עליי.
 

Paranoid Eyes

New member
זה לאו דווקא קטע של כפיה דתית

למה ישר לזעוק לכפיה דתית? הרי מ ישרוצה לנסוע, נוסע! אף אחד לא מכריח אותו לא לסוע. אם אתה רוצה לדעת, קוי אגד מאילת מתחילים עוד לפני יציאת שבת. אם תתחיל פה תחבורה ציבורית ביום הזה, זה יהפוך להיות סתם עוד יום חול. אין שבת קודש, אין כלום. אני אלך ברחוב, ותהיה תחושה של יום רגיל, רק שאני לא אעבוד בו. זה לא נעים. לי דווקא חשוב בתור חילונית שגדלה על מסורת , לשמור את זה, שזו תהיה שבת מנוחה. יום אחד בשבוע. זה הכל. ואם אתה רוצה תחבורה ציבורית בשבת, אז בשבילך זה יצריך להיות יום ככל הימים. לך לצבא בשבת בנוסף . תעבוד בשבת גם, למה לא? הרי זו שבת שאתה רוצה להפוך אותה ליום חול, אז תעשה ביום הזה כל מה שאתה עושה ביום חול רגיל.
 

n i e m a n d

New member
השבתת התחבורה הציבורית בימי שבת לא

חוקקה בכדי שאת תרגישי ש"יום שבת הוא לא יום רגיל כמו כל הימים", אלא מבוססת על עקרון יהודי-דתי קדמון אשר שוכלל בעזרת ההלכה, שאינו צריך להיות רלוונטי למדינה המתיימרת להיות מדינה דמוקרטית, שוויונית ומערבית. עם כל הכבוד סיון, מי שרוצה לעלות בבוקר על אוטובוס בכדי לבקר אצל קרובי משפחה, או מי שרוצה לעבוד ביום שבת - צריך לעשות זאת ללא חשש, כשהמדינה נותנת לו את האפשרות לעשות כן.
 

Paranoid Eyes

New member
בינתיים

מי שרוצה לעבוד בשבת, עובד. אני לא מדברת בכלל על דמוקרטיה, פוליטיקה וכל מיני... אני בדיוק מדברת על זה, על העקרון היהודי דתי. אני לא מבינה מה העניין הזה, ביום אחד מסכן בשבוע אין אוטובוסים. יום אחד. יש פה כפיה חילונית בדיוק כמו שאתה זועק לכפיה דתית. אז אם יפעילו אוטובוסים בשבת, הרי האוטובוסים לא יפעלו כסדרם. ישנו את כל המסלולים במיוחד לשבת. או שאתה רוצה בכוונה להכניס אוטובוס בשבת לשכונה דתית? כי ביום רגיל המסלול של האוטובוס עובר שם. גם עם רכב, אף אחד לא נכנס בשבת לשכונה דתית. זו חוצפה וחוסר התחשבות הרי. עדיין יש עסקים שפתוחים בשבת. עדיין אנשים נוסעים בשבת. אף אחד לא אמר לך לסגור אותם לאלתר, ואף אחד לא חייב אותך לא לנהוג ברכבך בשבת. אני חושבת שאתם סתם קטנוניים. אני הראשונה שתקום ותאבק בכפיה דתית איפה שאני מרגישה שיש צורך. אני הראשונה שתעשה מה שהיא רוצה. מי שלא דתי ולא מאמין ממשיך לנסוע בשבת, ואני בטוחה באלף אחוז שהוא נהנה מהיום חופש הזה. כולה יום אחד בשבוע 24 שעות או 25 ללא תחבורה ציבורית . יאללה שלכם חלאס לההתבכיין.
 

n i e m a n d

New member
אנשים לא יכולים להגיע לעבודה מפני שאין

תחבורה ציבורית באותו היום. שכחת? אנשים ללא רכב לא יכולים לבקר קרובי משפחה מרוחקים בשישי-שבת, שכחת? הרי זו כפייה מהסוג הנאלח ביותר. אז שהנתיבים ישונו לטובת הדתיים - מקובל; זה עדיין יהיה לטובת האזרח הפשוט מיותם הרכב.
 

gershon17

New member
אוטובוסים זה ההבדל בין קודש לחול?

נו, ברצינות. בחיפה, שם האוטובוסים פועלים בשבת, אין שבת? העדר תחבורה ציבורית בשבת פוגעת בעיקר בצרכני התחבורה הציבורית - השכבות החלשות.
 

Paranoid Eyes

New member
אוטובוסים?

ב8 בערב ביום שישי... ב10 בבוקר ביום שבת.. יש אוטובוסים שפועלים רגיל..?
 

gershon17

New member
למה שאוטובוסים יפעלו רגיל בשבת?

אנשים לא עובדים, צריך תדירויות אחרות ומן הסתם גם יעדים אחרים. אז מה?
 

טשאפק

New member
אנשים נוסעים בהמוניהם ברכב פרטי

אז מה זה משנה לשומרי השבת אם ייסעו גם בתחבורה ציבורית? היתה נכונות במפד"ל להתפשר בנושא זה, שאינו מהותי במיוחד לדתיים.
 

Paranoid Eyes

New member
בסדר

אז שיעשו את זה במתכונת מצומצמת מאוד ומבלי להכנס לשכונות דתיות. בקיצור, קוים מיוחדים לשבת.
 

gershon17

New member
מה זה שכונות דתיות?

אם גר דתי אחד בבניין מעל גובה מסויים ודורש מעלית שבת, מפעילים עבורו מעלית שבת. המקבילה ההגיונית היא שאם יגור חילוני אחד בשכונה דתית מעל גודל מסויים וידרוש זאת - צריך להפעיל עבורו תחבורה ציבורית.
 

Paranoid Eyes

New member
אצלינו אין מעלית שבת

ויש לנו דתיים בבניין... הדבר היחיד שהם ביקשו זה שנשאיר את האור בחדר מדרגות דלוק. חלאס כבר. שכונות דתיות זה שכונות בבני ברק, לדוגמא!
 

gershon17

New member
הם היו יכולים לבקש מעלית שבת

ואם יש בבניין שתי מעליות, כל הדיירים חייבים להענות לבקשה. לא זכור לי מה החוק אומר אם יש רק מעלית אחת.
 
למעלה