מה הסיכויים

מה הסיכויים

שלום,

כמו שכבר כתבתי פה בעבר- אני מתלבט בין כמה תחומים.

אחד מהם הוא מדעי המחשב, אותו אני מעוניין ללמוד בתל אביב.

הרף לשם הוא 670 בציון התאמה, והציון שלי הוא 659, כשאני מתכנן ללמוד בשנה הבאה.

מהניסיון שלכם- מה הסיכוי להצליח בכל זאת להתקבל לזה בהתחשב בנתונים?

GuestOfHonor

New member
מה סף הדחיה?

באת"א בדרך כלל יש שני רפים - סף קבלה וסף דחיה. כשהראשון אומר שאתה בפנים, השני אומר שאתה בוודאות בחוץ, ובאמצע... טוב, לת"א יש מוניטין למשוך אנשים עד שנת הלימודים כולל.

תראה באתר שלהם מה היה סף הדחיה בשנה שעברה. הספים האלה בדרך כלל לא זזים הרבה.

אז ככה

בשנה שעברה סף הקבלה היה אותו דבר (670) וסף הדחיה היה 669.
השנה סף הקבלה זהה, אך סף הדחייה ירד ל655, מה ששם אותי ביניהם (אך יותר קרוב לדחייה).

מדובר אגב ברף מאוד מאוד גבוה... נשמע לי מאוד לא סביר שכולם עוברים אותו מלמעלה.
לא ככה?

GuestOfHonor

New member
כיוון שהמקצוע מבוקש, זה לא מפתיע

באיזור גוש דן והשרון, את"א נחשבת למוסד הכי טוב בתחום. כיוון שמספר המתקבלים כל שנה הוא קבוע, הספים הגבוהים נקבעים בהתאם. היצע וביקוש.

להבנתי סף הדחיה עולה החל מתחילת תקופת הרישום וככל שעובר הזמן, עד שנקבע הסף הסופי. אבל לא עשיתי תואר ראשון באת"א אז בטוח שיש פה אחרים שיודעים יותר להגיד לגבי זה.

בכל מקרה, במצבך הייתי מכין חלופות, ומברר לגבי מוסדות לימוד אחרים או לגבי האפשרות לשפר ציונים לקראת השנה הבאה. זה נשמע מאוד גבולי.

אוקיי, שאלה נוספת

נניח שהציון שלי לא יספיק לתל אביב, ואחליט ללמוד בבר אילן.

האם אוכל במהלך השנה השנייה לעבור לתל אביב?
במידה וכן, האם זה עדיין יהיה תלוי בציון ההתאמה או שזה כבר תלוי בממוצע ציונים שהוצאתי באותה שנת לימוד באוניברסיטה?

האם אצטרך להשלים קורסים במידה ואכן אעבור באמצע התואר מאוניברסיטה אחת לאחרת?

GuestOfHonor

New member
זה משהו שצריך לברר מול המזכירות

בידיעונים של מוסדות כולל את"א יש פרק שמתייחס ל"רקע אקדמי קודם", אבל הוא בדרך כלל מאוד מעומעם.

סביר מאוד שבלי לשפר תנאי קבלה, לא תוכל לעבור אחרי שנה, אלא אם כן תהיה איזה מצטיין רקטור מטורף וממש ירצו אותך לפנים משורת הדין (לא מכיר מקרה כזה).

השלמת קורסים - תצטרך להעביר כל קורס באופן אינדיבידואלי דרך וועדת הוראה, ואם הציון שלך יהיה מספיק גבוה ותוכן הקורס יהיה מספיק דומה, יש מצב שיקבלו את הקורס ותקבל עליו פטור במוסד שאליו אתה עובר. מה זה אומר ציון מספיק טוב או חפיפה מספיק גדולה? אין הגדרות חקוקות בסלע, זאת החלטה של הפרופסורים שיושבים בוועדת הוראה.

למה שלא...

תתחילי בתל אביב מתמטיקה עם חטיבה במדעי המחשב במקום בבר אילן? יהיה לך הרבה יותר קל להתקבל "מבפנים"...

תגובה למה הסיכויים

שלום,
אם כוונתך להירשם בשנה הבאה, כדאי להמתים עד להתייצבות החתכים בשנה זו מפני שהם מהווים את האינדיקציה הטובה ביותר לסיכויי הקבלה. באשר להשכלה אקדמית קודמת, אין מסלול קבלה כזה למדעי המחשב, אך וועדת הקבלה של החוג רשאית להתחשב גם בנתונים אלה במקרים מסוימים. כך או כך, הייתי ממליצה לנצל את השנה הקרובה לשיפור ציון ההתאמה כדי להבטיח קבלה בשנה הבאה.
בהצלחה,
ענת מאוניברסיטת תל-אביב

למעלה