מה הסיבות

ggonen

New member
מה הסיבות

העיקריות לכך שסוס מועד הרבה בזמן רכיבה ?

הורסמאן

New member
אם הוא מפורזל נכון

ואם אתה מדבר על מעידה נורמאלית שלא כוללת נפילה. אז זה בגלל חולשה. עם העבודה זה ישתפר וצריך גם להעלם. בתנאי כמובן שאנחנו מדברים על עבודה מסודרת. זה סוס צעיר?

dixie chick

New member
../images/Emo45.gif שכיח אצל סוסים צעירים או

סוסים בשלבי אילוף בסיסיים, או כאלה שעבודת האיזון עליהם הוזנחה. בדרך כלל אחרי כמה שבועות הם לומדים להרים את הרגליים ולדרוך כמו שצריך.

תםטםOHIO

New member
תנסה לפרט,

בן כמה הסוס, מתי טולף על איזו קרקע אתה רוכב כשהוא מועד או אם בכל קרקע סוס יבוא או ישראלי - מה המוצא שלו, או אם אתה יודע אם יש לו פרסות קשות או רכות אם היו לו בעיות ברכיים או נפילה על הברכיים אם יש לו בעיות נשימה ברכיבה ולפני שהוא מועד עוד על המעידה - קדמיות או אחוריות, לצד אחד או קדימה מעידה יכולה לקרות כשיש רגישות בפרסות, לפעמים מיד אחרי טילוף לפעמים כי יש אבסס בסוליה, לפעמים שהציפורן ארכה מדי או הפרסה לא מאוזנת. באותו הקשר גם כאב בפרסה כתוצאה מרכיבה על משטח קרקע שלא מתאים לקשיות הפרסה או - התחלה של בעיה בפרסה נפילה קודמת על ברכיים או בעיות ברכיים יכולות להיות גורם, לפעמים עומס על הברכיים כתוצאה מרכיבה לא נכונה וסוס לא אסוף במושכות בירידה תלולה למשל בעיות בנשימה או כאבים בלסת עלולים לגרום למחנק רגעי ולמעידה - אם יש סימנים כאלו לפני מעידה צריך לשים אליהם לב האופן בו הסוס מועד יכול להסביר גם אם יש חוסר איזון בצד הגוף, לפעמים דלקת באוזן או פה בצד אחד, עיוורון של עין אחת או כאב באגן וכד' בגלל שעלולות להיות הרבה סיבות ובהנחה שהסוס מטולף מאוזן, אם המקרה חוזר הרבה פעמים יתכן ויש בעיה, זו בעיה שגם מסוכנת לרוכב על הסוס - תקרא לוטרינר.

הורסמאן

New member
שכחת להוסיף

אי ספיקת לב, פגיעה מוחית, והרפס, אבל הבחור שאל על הסיבות העקריות למעידה, ולא ביקש שתנסי להבהיל אותו עם ספר מחלות. נדמה לי שאם הסוס שלו נוהג ליפול, הוא לא היה מתאר את זה כמעידה. דבר אחד בכל הרשימה שהגשת כאן מתאים לשאלה שלו, אם יש מקום לדאגה, כדאי להזמין וטרינר.

תםטםOHIO

New member
או במילים אחרות

הבחור הנחמד הבין מהודעתי שהוא צריך לקרוא לוטרינר ולא לחפש תשובות באינטרנט. ובאותה הזמן מי שרצה לדעת וללמוד מהן הסיבות העיקריות למעידה למד, ואפילו על אותו הגל, קיבלת הזדמנות נוספת להוכיח כמה מועילה הביקורת שלך.

הורסמאן

New member
המממממ בעיה

את אומרת ש"באותה הזמן מי שרצה לדעת וללמוד מהן הסיבות העיקריות למעידה למד" ואני חושב שדווקא די בלבלת את שמי שרצה ללמוד ולדעת... כמה סוסים את מכירה שמועדים על רגליים אחוריות? או כשאת כותבת "האופן בו הסוס מועד יכול להסביר גם אם יש חוסר איזון בצד הגוף" את גם יודעת על מה את מדברת, או שהעתקת את זה מעוד אתר שמוכר בובקס? כמו זה שטוען כי "כאבים בלסת עלולים לגרום למחנק רגעי ולמעידה"?

תםטםOHIO

New member
סובב לו סובב לו

לשאלתך - כמה סוסים את מכירה שמועדים על רגליים אחוריות? - אני מכירה מספר סוסים שמועדים על הרגליים האחוריות. את גם יודעת על מה את מדברת, או שהעתקת את זה מעוד אתר שמוכר בובקס? - מה זה בובקס ברשותך? האם לשאלה הזו יש מטרה עניינית או שאינך יכול להתאפק? אינך מכיר מצבים בהם כאבים בלסת וחלל הפה מונעים כניסת אויר אצל סוסים באופן רגעי? ושאלה מצידי - מה עושים אם אני לא מרגישה בנח להשתלט על מרחב הפורום בכל הודעה אך מצד שני איני יכולה להשאיר את שאלותייך אותן אני מוצאת מייגעות ומטרידות, ללא תגובה?

הורסמאן

New member
נסי ישר במקום בסיבובים

מה גורם לסוסים שאת מכירה למעוד על רגליים אחריות? יש לשאלה "אם את גם יודעת על מה את מדברת כשאת כותבת האופן בו הסוס מועד יכול להסביר גם אם יש חוסר איזון בצד הגוף" מטרה מאוד עניינית, והיא לנסות להבין על מה את מדברת. אז איך בדיוק את מתארת כשילה אצל סוס ש"סובל מחוסר איזון בצד הגוף", בשונה, מכשילה אצל סוס שלא סובל מזה? בובקס זה בידיש כמו ש BOLLOCKS זה באנגלית. לשאלתך אם אינני מכיר מצבים בהם כאבים בלסת וחלל הפה מונעים כניסת אויר אצל סוסים באופן רגעי? התשובה הפשוטה היא לא, ולבטח לא כאלה שגורמים לסוס למעוד. אני מכיר מצבים שבהם לסוסים יש בעיה בדרכי הנשימה, שיכולה לגרום לחנק, אך מכאן ועד לקשר בין כאב בלסת, ומעידה אצל סוסים, הממממ, יש צורך בדמיון מפותח לפחות כשלך בשביל להסיק זאת. ולא הבנתי מה השאלה האחרונה שלך, אני לא מוצא שאת משטלתת על הפורום. אך אנא גם אל תנסי לעשות זאת. את יודעת, זה פורום, כוונת השימוש בו היא החלפת רעיונות, ואת הרי לא היית רוצה פורום פרטי שלך?

תםטםOHIO

New member
תשובות

מה גורם לסוסים שאת מכירה למעוד על רגליים אחריות? - מעידה ברגליים אחוריות תבוא מכאב, צליעה, לעיתים קרובות מבעיה באגן או מעלה הרגל, ועוד. חוסר איזון יכול להיות לא מעט דברים, מתחיל בשרירים שלא מפותחים שווה יותר מהנורמאלי ועד לבעיה בצד אחד, פנימית או חיצונית. איך בדיוק את מתארת כשילה אצל סוס ש"סובל מחוסר איזון בצד הגוף", בשונה, מכשילה אצל סוס שלא סובל מזה? - זה לא עניין תיאור הכשילה, אלא מציאת הגורם, יכול להיות שתראה מעידה בצד אחד יותר אבל באופן כללי יותר, מלבד אסימטריה נורמאלית, יהיה שוני. ואגב רגליים אחוריות, תמצא הרבה פעמים שגובה האגן אינו שווה או שחוליות בגב לא יושבות במקומן. מי שראה פעם טיפול כירופרקטי לסוסים יבין על מה אני מדברת. לנוכח הערותיך על כאב בפה שיוצר מחנק העליתי בעבר מס' תמונות והסברים שמבהירים כיצד בזמן כאב אחיזת הראש מן הקודקוד ועד המצב שבו הלשון נלחצת אחורה ישנם מצבים בהם הלשון נלחצת אחורה ומפעילה את הסגירה על קנה הנשימה. אני מניחה שהעובדה שההדגמה הזו מבוססת על מחקרו של הוטרינר קוק חשובה לאור הזלזול שאתה מפגין. את יודעת, זה פורום, כוונת השימוש בו היא החלפת רעיונות, ואת הרי לא היית רוצה פורום פרטי שלך? - אני שמחה שאתה מודע לסיבה שהפורום קיים עבורה. החלפת רעיונות שונים אפשרית כאשר יש תחושה נעימה לא מזלזלת. אשמח לקרוא בפורום כזה.

הורסמאן

New member
אני מניח

שאת לא ממש יודעת מה זה מעידה או כשילה? מכאב יש צליעה, בעיה באגן יכולה לגרום לבעיות בתנועה, וכן גם כל דבר חריג אחר. כשילה לעומת זאת מתרחשת ברגליים קידמיות בלבד (יתכן שתמצאי סוס עם בעיה מאוד מיוחדת שכושל ברגל אחורית, אני לא ראיתי כאלה, ואני גם לא מאמין שאת ראית). בהודעה קודמת כתבת: "האופן בו הסוס מועד יכול להסביר גם אם יש חוסר איזון בצד הגוף" עכשיו את כותבת: "זה לא עניין תיאור הכשילה, אלא מציאת הגורם". אם אי אפשר לתאר את הכשילה, איך אפשר לטעון ש"האופן" מסביר? ולמה "מעידה בצד אחד יותר" משמשת עדות דווקא ל"חוסר איזון בצד הגוף" ולא לכך שיש בעיה ברגל אחת ולא בשתיים? אכן העלית בעבר תמונות וטענות על דברים שונים, כמו למשל שסוסים מתעלפים מהמתג. זה שהעילית איורים וטענות, לא הופכות אותן לנכונות. האמת היא שברוב המקרים, מסתבר שדווקא ההיפך הוא הנכון. :) לבסוף, אני לא אחראי על התחושות שלך, ואת גם לא יכולה לדרוש ממני להתיחס בכבוד לדברים מצחיקים שאת רושמת.

תםטםOHIO

New member
ממש בקצרה

ולהבדיל אלף אלפי הבדלות ועל אף שהבנתי שאינך צופה בטלויזיה האמריקנית אני מניחה שאת המירוץ בו ברבדוס כשל על רגל אחורית (והאסון הגדול שנגרם מכך) ראית? לגבי שאר הודעתך, לא הספקתי לקרוא. אני אעיין בה יותר בריכוז כשאחזור מהעבודה.

הורסמאן

New member
למה רק אלף אלפי הבדלות?

מה הקשר בין סוס ששובר רגל, לבין סוסים שכושלים ברכיבה? אכן סוסים גם כושלים מהתקף לב, וגם אם ירו בהם. אבל הדוגמה שהבאת רק מוכיחה עד כמה מגוחכת הטענה שלך.

תםטםOHIO

New member
רק כי

הוא לא שבר את הרגל מעוצמת המכה בקרקע, הוא כשל. וההבדל הוא כי לא זו הכשילה שאליה כיוונתי אבל איזה כוונה יש לך להסכים איתי? הטענה שלי אינה מגוחכת. זו אמנם לא מעידה כפי שרגל קדמית מועדת ולכן בדיוק שאלתי. ראיתי סוסים כושלים מן האגן, ראיתי גם סוס בכנות שכשל הצידה מס' פעמים במהלך הרכיבות. התרעתי על כך כמדריכה שם ורק מס' חודשים מאוחר יותר התגלה שהוא סובל מנגיף קדחת הנילוס. אתה יכול לא לראות ולא להכיר, אבל סוסים מועדים רגליים קדמיות וגם אחוריות למרות התפקיד השונה של תנועת הרגליים. להתווכח על זה, ובכלל, זה מיותר. מגוחך, זה לא.

הורסמאן

New member
מאיפה לקחת

שברברו כשל ובגלל זה הוא שבר את הרגל? קבלי תיאור המקרה מהרוכב שלו, הוא לא מזכיר שום כשילה. When he went to the gate, he was feeling super, and I felt like he was in the best condition for this race. He actually tried to buck me off a couple of times. He was feeling that good. He just touched the front of the doors of the gate and went right through it. "During the race, he took a bad step, and I can't really tell you what happened. I heard a noise about 100 yards into the race and pulled him right up." לא נראה לך שאם הגורם היה כשילה הוא היה מזכיר את זה? ולו אך ברמז. הסיבה שסוסים לא כושלים על רגליים אחוריות, למרות שהם יכולים כמובן לצלוע ולפתח את כל הבעיות האחרות שהם יכולים לפתח עם רגליים קידמיות, היא שיש להם את הרגליים הקדמיות כמישענת. ולכן את יכולה לתאר כל מני בעיות ברגליים אחוריות, אולי אפילו "התקלויות" אך אלה אינן כשילות.

תםטםOHIO

New member
לא מסכימה

לקח צעד לא טוב.. לא יודעת מה אפשר להבין מזה. במהלך מירוץ בגאלופ לא תהיה תמיכה מהרגליים הקדמיות שכן כשהאחורית דוחפת הקדמית כבר מתחילה ניתוק מהקרקע. זה נכון גם בטרוט כשמתקיימת הצלבה. בכ"א הישענות על רגליים קדמיות לא עובד כטיעון נגד. לא התכוונתי להתקלויות "ברשינג", אני מתכוונת לכשילה ממש. ראיתי את זה קורה מס' פעמים. ראית פעם סוס שבמהלך טרוט לא יודעת איך לתאר, "מתקפל" עם האגן ומועד, אתה יכול לעשו צחוק מהתיאור הזה, אבל ראיתי את זה קורה כמה פעמים. מי שמכיר את 'בלו ' הסוס מכנות יכול להעיד על מקרה אחד, והיו כמה נוספים. ציפורן ארוכה וזוית שטוחה מדי לקרקע (ברגל האחורית זוית עצם הפרסה היא 55 מעלות לעומת בקדמית 45 ולכן גם יש בה פחות בעיות מאשר בקדמיות - יש לכך עוד סיבות אבל זו אחת לזכותה) לא אופינית אבל יכולה לקרות דוקא מעקב ארוך מדי שמתעגל קדימה -סלנטד היל. לא קשור לברברוס אבל קורה ברגליים אחוריות ויכול להיות סיבה למעידות. אותו דבר- הפוך, זוית חדה מדי בציפורן יכולה להוות סיבה לכשילה בזמן נחיתה. אמנם פעולת הרגליים הקדמיות והאחוריות שונה אבל לכן בדיוק כשיש מצבים ותהליכים שהפרסה לא מאוזנת בהם ושונה ממצב נורמאלי - יהיו בעיות. אני מוכנה להסכים איתך שמעידה ברגליים אחוריות הרבה פחות נפוצה אבל לא לא קיימת, ולא היתה לי שום יכולת להעריך מההודעה למעלה ללא התמונה ועם ההסבר שניתן באיזה מצב הסוסה.

הורסמאן

New member
אני שמח לראות

שאת מנסה בכל זאת להצמד לאמת מסויימת. ראית סוס. את גם טוענת שראית יותר מאחד. אני נותן לך את ההנחה הזאת מפאת הספק, נגיד שראית 4. איך זה מתייחס לשאלה: "מה הסיבות העיקריות לכך שסוס מועד הרבה בזמן רכיבה ?" בילבול מוח.

תםטםOHIO

New member
+

האופן בו הסוס מועד יכול להסביר גם אם יש חוסר איזון בצד הגוף, מעידה בצד קבוע יכולה לסמן בעיה. נעשה אמילימינציה שטחית קודם כל ונעבור על דברים ברורים שיכולים להיות ברגל או בגוף, נאסוף פרטים ומידע וכו', כדי לחפש את הגורם. לכן, באופן ישיר לא תראה מעידה ספציפית לגורם שהוא בעית איזון צד אחד, (לא שידוע לי בכל אופן, אולי יש מי שתיעד וחקר כל מעידה ומעידה עפ"י הגורם שלה..., ) אבל זאת יכולה להיות אינדיקציה, עדות. ז"א - אולי יש ברגל סיבה למעידה, מה עוד בצד זה יכול לגרום למעידה. ההתבוננות על הסוס היא כללית.

הורסמאן

New member
למה עם הראש בקיר?

כתבת לבחור: "האופן בו הסוס מועד יכול להסביר גם אם יש חוסר איזון בצד הגוף" כתבת כאן: "האופן בו הסוס מועד יכול להסביר גם אם יש חוסר איזון בצד הגוף" כתבת במקום אחר: "זה לא עניין תיאור הכשילה, אלא מציאת הגורם" במילים אחרות אפילו את מודה שאין מודל/ אופן/ תיאור, של מעידה או כשילה, כזאת, לעומת אחרת. ואם אין כאלה, הרי שברור שלומר כי "האופן בו הסוס מועד יכול להסביר גם אם יש חוסר איזון בצד הגוף" הוא בילבול מוח. סתם מילים ריקות שמתארות שום דבר. וגם אם מחר תמצאי איזה אתר אינטרנט שלטענתך יתאר כזה דבר (כי אפשר למצוא סימוכין באינטרנט לכל טענה שבעולם) זה לא ישנה את העובדה ש"הצעת" לבחור לבחון דבר מסויים, שאת בעצמך לא מסוגלת לעשות.

למעלה