מה הסיבות

תםטםOHIO

New member
שים לב

אני מבקשת שתברור את מילותיך, שיסוע אינו כלול בטילוף בשיטה של שטרסר והורדת העקב בטילוף נעשית עפ"י האנטומיה. שיסוע יוצר קונוטציה שלילית וגם אינו מדויק בהתיחס לתהליך של גזירת הציפורן. שיסוע משמעו משיכה או קריעה ומתיחס בדר"כ לשיניים, או לפעולה אלימה. אני מבקשת בכל תוקף שתמנע מלהשתמש במילים שלא רק שאינן מדויקות ויוצרות קונוטציה שלילית אלא אף מטעות ומוטעות. תודה.

הורסמאן

New member
אכן המילה שיסוע

אינה מתארת את הפעולה שבה אני מניח שאת משתמשת. ואני יותר ממוכן לקחת אותה חזרה, אם זאת הקונוטציה שנתקבלה. יחד עם זאת, ובהסתמך על תמונה שהעילת לא מזמן, שיסוע נראה לי די מתאים כתיאור התוצאה הסופית.

תםטםOHIO

New member
בהסתמך

על מצב הסוסה כאשר הגיעה לטיפול, עם המלצות מומחית לפרסות להרדים אותה, וטיפול הגרובינג שקיבלה, לא הייתי מזכירה את המילה שיסוע כדי שלהמנע מלהכנס לעימותים מיותרים. לעומת זאת, התמונה הסופית לאחר הטילוף הביאה את הסוסה בחזרה למצב כשיר ולבריאות. אם אכן אתה לוקח את מילותיך בחזרה אז אנא המנע מלהשתמש בהם כשאתה מגדיר מלאכה עדינה ומדויקת. בנוסף, אני מוכרחה לציין כי בחלק מהמקרים, הטילוף ששטרסר עצמה (ולא אני כתלמידה) נחשב כירורגי ובמקרים כאלו, הסוסים נמצאים בקליניקה עם משטח בולם זעזועים. נגמרו לי המילים והזמן מלתאר לך כמה השגחה ויחס מקבלת פרסה חולה של סוס כדי להביא אותו בחזרה למצב כשיר.

הורסמאן

New member
דווקא התכוונתי

לתמונה שבה גם העלית את הטענה המצחיקה שהסוס השמין מהטילוף. שום עדינות, ושום דיוק לא נראו שם.

תםטםOHIO

New member
הבנתי

התמונה שאתה מתיחס אליה, יש מאחוריה סיפור מעניין שכתוב באתר ממנו הבאתי אותה. בכל אופן, אותו הסוס, זה אכן הטילוף הראשון שלו ומדובר בהפרש של כשבוע מתמונה לתמונה. סליחה על טעותי הקודמת, היא נובעת משום שבטילוף ניתן אכן לראות שינוי מידי ביציבה, ושינוי לטובה. וגם אגב, אם תסתכל בתמונה תבין שלא מדובר בבצורת.. וכו', אמנם היתה לי טעות בתאריך אבל העשב צומח כך בשבוע. לא היה נסיון לרמות ולא להשמין את הסוס ולא כלום - כשאני מטלפת אני רואה שינוי ביציבה וזה מתבטא גם במתיחת העור על הגוף. בדר"כ אני גם מצלמת את הסוס כל פעם אחרי. לאור הקטילות בעבר אין לי כוונה להוכיח את זה בתמונה. וגם לא להתווכח על זה. המילה שיסוע לא מתאימה בשום אופן.

תםטםOHIO

New member
אוקיי

ראיתי את תמונת הסוסה, חמודה מאד. אולי אתה מכיר את דעותיי לגבי פרזול ואולי לא, אני היתי נמנעת מלפרזל את הסוסה. מהתבוננות בתמונה ששלחת העקב גבוה מדי גם עבור פרזול רגיל והסוסה אינה עומדת מאוזנת. מבחינת הזמן- שבועיים לאחר פרזול לפי מה שאני מבינה, הרגישות האפשרית לקרקע, לדוגמא בדריכה על כורכר או חצץ,- לא קיימת, ולכן אני מעריכה שהסוסה לא מרגישה טוב את הקרקע. אני אסביר- הפרסה הפנימית מכילה קצות עצבים שמרגישים את הקרקע בדריכה. קצות עצבים אלו אינם מפותחים בפרסה מפורזלת. הפרסה עוברת שינויים. דעתי שונה לגבי פרקים או נוזל סינוביאלי, לאור ההיסטוריה שאתה מתאר של הסוסה. בכל מקרה, בהחלט עדיף שוטרינר/ית תרגיש ותראה ותביע דעה, יכול להיות זמני ויכול להיות התפתחות של בעיה.

תםטםOHIO

New member
ועוד,

האחזקה של אחורית שמאל ואני לא יודעת אם זו זוית התמונה או נפיחות מעל לפטלוק.

ggonen

New member
רוב השטחים

של המושב הם כורכר ככה שאני מעדיף לפרזל אותה מאשר סתם למנוע כל מיני כאבים או בעיות לא יודע למה יש לך התנגדות לפרזול אבל אני לא יכנס לזה יש לנו סוסה באורוה שלא מפורזל שנכנס לה מסמר לתוך הפרסה לא איפה שמחוג ויצא ישר אבל הנזק היה ממש ממש רציני קראתי את התגובה שלך והלכתי לאורווה בדקתי את מה שאמרת לגבי הנפיחות מעל הפטלוק ולא מצאתי שום דבר הבטון שהסוסה קשור הוא בשיפוע אגב. אני יגש לאורווה אני יצלם עכשיו את ארבעת הרגלים מקרוב ויעלה

הורסמאן

New member
חשוב מאוד שתדע

שברעיון, לפיו פרזול מזיק לסוסים, מחזיקים קומץ קטן של אנשים. מומחים בעולם כולו, רופאים, וטרנירים ומגדלי סוסים עם הרבה נסיון, מתנגדים בתוקף לרעיון הזה.

תםטםOHIO

New member
מחכה שתעלה תמונות,

ההתנגדות שלי לפרזול קשורה בשיטת טילוף שנקראת strasser trim או barehoof trim אם תרצה תוכל למצוא מידע על כך באינטרנט. לגבי המקרה שאתה מתאר - חדירה של מסמר, יכולה לצערנו לקרות בין אם הסוס מפורזל או מטולף (מפורסס :) ), ודריכה ישירה בהחלט יכולה לגרום לנזקים. נקודה למחשבה - סוס מטולף יחוש יותר את הקרקע לפני שהוא דורך דריכה מלאה. על סוסיי אני רוכבת בכל שטח ללא מנעלים וגם רכיבות ארוכות, ללא שום בעיה. לעיתים יש בעית הסתגלות קצרה במעבר מסוס מפורזל לסוס מטולף. לגבי הנפיחות, יתכן בהחלט שזו הזוית בצילום אולם בדקתי מאחר והסוסה מחזיקה את הרגל מעט הצידה כאילו בפוינט. לעומת הדברים שהורסמאן כותב, אני מציעה לך לשמור על גישה פתוחה ומודעת על אף הסקילה האישית שלו את הנושא. וטרינרים רבים ובעלי ניסיון אוחזים ומתפעלים מן התוצאות של השיטה בריפוי ובצורת הפרסה הבריאה כאשר אינה מפורזלת. זהו בינתיים, המשך יום נעים.

הורסמאן

New member
אני מבקש

שתבררי את מילותיך בקפדנות. לא זרקתי ולו אבן אחת. חבל מאוד שאת לא מסוגלת לקבל ביקורת, למרות שהיא תמיד מנומקת ומוסברת לעומק ביושר.

תםטםOHIO

New member
../images/Emo140.gif

אני מוכנה בהחלט לעשות לך את ההנחה הזו במידה ובעתיד הביקורת שלך תהיה אכן מוצגת באופן מנומק ומוסבר לעומק וביושר. מוכרחה לצאת, אני אבדוק בערב מאוחר, המשך יום נעים

הורסמאן

New member
הנחה?

אנא אל תעשי לי הנחות או הקלות. ואיך אפשר לתת הנחה משום דבר? נסי רק לדייק במה שאת כותבת ולעשות זאת בהגינות, אותי זה יספק ביותר.

ggonen

New member
היתה לי

היזדמנות שיא לפתור את הבעיה שורינר עידו שיאון היה אצלנו באורוה אבל לא ידעתי על כך אבל לא משנה בקשר לפרזול שהורסמאן אמר אני לא מפרזל אותה שנים היא אצלי חצי שנה קניתי אותה מאיזה מושב באיזור שהיא היתה שם שנתיים וחצי ומתוך זה יצאה לרכב אולי פעם בחודשים הפרזול שעשו לה היה נדיר מאוד מאז שהיא אצלי פירזלתי אותה 3 פעמים לא מצאתי שום כאב ביקשתי ממישהו לבדוק את הקידמיות בזמן שאני רוכב במנאז' וכלום אני לאט לאט חושב שהמעידות נובעות מעצלנות שיש לסוסה בזמן האחרון אולי בגלל ההריון (חודש 5 לא נשמע לי הגינוי שבגלל זה תיהיה עצלנית) מוזר לי שרכיבה של שעתים היא תירצה לרוץ פעם אחת וזה יהיה רק קאנטר איטי יכול ליהיות זה סימן של כאב? (אין לה שום צליעה) בקשר לתמונות יום שלישי המצלמה לא אצלי כרגע \:

הורסמאן

New member
תראה

אלה רק תמונות ואני ממש לא רוצה לחטאת בלנסות לקבוע מצב של פרזול לפי תמונות. אבל בשתי הדוגמאות האלה נראות שתי זוויות שונות מאוד של הפרסה לעומת הרצפה. יהיה מצחיק אם תאמר ששתיהן נלקחו באותו היום, אך כמו שאמרתי אלה רק תמונות. בראשונה שהראית, העקבים גבוהים מדי, ואילו בשניה נראה שהפרסה ארוכה מדי, (ככזאת שזקוקה לטילוף/פרזול חדש), אך הזווית לריצפה שונה מאוד, וטובה יותר. מבחינה תאורטית, שינויים כאלה יכולים לגרום לבעיה שאתה מתאר. אתה גם מתאר אותה כ"עצלנית" יותר. זאת לא ממש סיבה לכשילות, אך אם היא חלשה יותר, (מסיבה כלשהי) אזי זה יכול להתבטא גם במה שנראה כ"עצלנות" וגם בכשילות.

למעלה