מה הסיבות

תםטםOHIO

New member
בלבול מח.

אחרון ברשותך. בעיה - מעידה חוזרת עושה רושם רק בצד אחד דרכי אבחון בעיה במקום - התבוננות על הסוס, קבלת פרטים, בעיות קודמות, בדיקת מצב הרגל, בדיקה בתנועה. אבחון מורכב יותר אם צריך טיפול. השלב האבחוני שבו מתבוננים בסוס וברגל הוא שלב בו מנסים לאתר את גורם הבעיה על הסוס. זה כולל בעיות אסימטריה. אם אין סימן מובהק ברגל עצמה,בעיה בצד אחד עולה כחלק מאלימינציה של ביטול גורמים אפשריים. עד כאן, שלא נצטרך ויום טוב.

הורסמאן

New member
שוב בילבול מוח

או כוונה לבלבל את הקוראים. (אם עדיין יש כאלה) אין קשר בין מה שכתבת כאן לבין: "האופן בו הסוס מועד יכול להסביר גם אם יש חוסר איזון בצד הגוף". איזה אופן? מה אופן? לך בעצמך אין מושג על איזה אופן את כותבת.

הורסמאן

New member
אני אסיים אותו בשבילך

אין הבדל באופן המעידה אם הבעיה היא ברגל, או במה שאת מתארת אי איזון בצד הגוף. לפחות לא הבדל שהצלחת להראות כאן.

הורסמאן

New member
בוקר טוב המורה

את לא חושבת שהסבר על סוסים שמועדים על רגליים אחוריות יעניין את כל הכיתה?

ggonen

New member
...

בסוסה בת כמעט 6 קווטר 7/8 מפורזלת 4 רגלים כל חודשים שום בעיה ברגלים בעבר אני רוכב בעיקר בפרדסים וכל מיני חורשות שזה הרוב חול וכורכר אין מקומות מסוימים של מעידה או משהו לא מצאתי שום דבר בעיתי בפרסה הסוסה רוכבת לפחות 3-4 בשבוע שעתים כל יום המעידות העיקריות שלה הם בקדמיות הפרסות שלה קשות פעמים ביום מנוקות, אני בכלל לא חושב שעל דבר כזה אני צריך להזמין וטרינר כי זה לא משהו שניראה לי עד כדי כך חמור אני לא רואה נפיחות חוסר תאביון או משהו בסגנון אני קודם יבוא יתיעץ איתכם האנשים שמבינים אולי אתם יודעים מקווה שעניתי על התשובות

ggonen

New member
אני מוסיף

הסוסה פורזלה לפני כחודש אבל המעידות התחילו אולי לפני שבוע או שבועים

הורסמאן

New member
תוספת חשובה

במקרה כזה כדאי מאוד שתביא רופא, כי יתכן שאתה מתאר סימנים של הבעיה כשהיא מתחילה, ורצוי לזהות ולפעול בהתאם כמה שיותר מהר.

הורסמאן

New member
והסבר קצר

מבלי לדעת איך פרזלו את הסוסה, ויתכן שזה לא קשור. אך אם למשל מישהו פרזל אותה עם עקבים נמוכים מדי, בצורה דומה לזאת שהמליצו בפורום מספר פעמים, הרי שמתקיים יותר לחץ על הפרקים (כמו על שאר הרגל) שיכול לבוא לידי בטוי אחרי מספר ימי רכיבה, בצורה שאתה מתאר.

הורסמאן

New member
דבר ראשון

טוב לדעת שזה באמת לא מצב מדאיג כמו שליאת חשבה שיכול להיות. תנסה לשים לב אם היא כושלת יותר בימים לאחר שהיא לא יצאה, לעומת ימים שבהם היא עבדה גם יום קודם. למרות שהרבה סוסים עובדים רק מספר ימים בשבוע, (לפעמים גם לא זה), זה לא מצב בריא (גם אם לא תמיד מרגישים בקלות בבעיות שזה יוצר). סוס צריך לצאת כל יום, או שישה פעמים בשבוע. אנשים יספרו לך שאם היא משוחררת במרעה בין ובין, זה מספיק לה. אבל זה לא נכון. מרעה מספיק לסוסים שלא עובדים, וסוסים שאנחנו מצפים מהם לעבוד טוב, צריכים לעבוד יום יום. מעבר לכך, מאחר שהיא בת 6 ולא סביר שמדובר בחולשה של סוס צעיר, רצוי שמישהו עם קצת יותר נסיון יעבור על הפרקים שלה, יתכן שאתה לא מרגיש נפיחות קלה שקיימת? התבוננות בתנועה שלה לאחר כיפוף הפרק, בלחץ, במשך דקה, אולי תגלה לך יותר.

ggonen

New member
הבנתי אותך לגמרי

ואני ממש מודה לך. לי זה מוזר כי המפרזל הוא קבוע ואפעם לא היה לי בעיה כזאת חזרתי מרכיבה קצרה עכשיו ולא שמתי לב למעידה כל שהיא אולי זה קשור לאוכף (היום יצאתי בלי אוכף) אני יתיעץ עם הוטרינר שלי וניראה מה הוא חושב, תודה רבה לך :)

ggonen

New member
הבנתי אותך,

ואני מודה לך על ההסבר, אני עם מפרזל קבוע ככה שלא נתקלתי בבעיה הזאת חשבתי אולי זה בגלל העומס, המעידות אבל זה לא ניראה לי הגינוי כי המעידות רק שאני יוצא עם אוכף אני שוקל בסביבות ה55 האוכף שוקל עוד 5-8 קילו היום יצאתי לירכב רכיבה קצרה בלי אוכף ולא היתה מעידה אחת,אבל כדי ליהיות בטח אני ישמע לעצה שלך וידבר עם הוטרינר

הורסמאן

New member
ממתי התמונה?

והאוכף לא צריך לגרום לבעיה, תנסה כשאתה מאכף, למתוח לה את העור מתחת לחגורת הבטן, ע"י זה שתרים לה את הרגל הקידמית, קדימה. שוב, זה לא אמור לגרום לה לכשול, אבל אם לא תמצא שום דבר אחר, שווה לנסות.

ggonen

New member
התמונה

בערך לפני חודשים, חודש לפני פרזול וכל רכיבה אני מותח לה את הקידמיות מאז שאני רוכב עליה.

הורסמאן

New member
כמו שאתה בטח מבין

קשה מתמונה לראות הרבה, ואני חולק על דעתה של ליאת שרואים נפיחות ברגל שמאל אחורית. הסתכלתי על התמונה בהגדלה, ובתמונה לא רואים שום דבר חריג, מעל הפרק ברגל אחורית שמאלית. מה גם שלמיטב ידעתי, רק ליאת מכירה סוסים שכושלים על רגליים אחוריות. אך העקבים בתמונה נראים גבוהים. מבחינה תאורטית, אם היא פורזלה כך במשך שנים, פרזול שיעמיד אותה עכשיו "נכון" (לא כל נכון, הוא נכון לכל סוס) עלול לגרום לחץ דומה לזה ששיסוע העקב (כפי שליאת הציעה בכמה הודעות בעבר) יכול לגרום לה. הבדיקה החשובה ביותר שאתה צריך לעשות, ורצוי מאוד שרופא יעשה זאת, היא כיפוף הפרק בלחץ, והתבוננות בתנועה שלה מייד אחרי שהורדת את הרגל. חשוב, מפני שאם קיימת בעיה, עבודה נוספת תחריף אותה וכדאי שתנסה לפתור את הבעיה כמה שיותר מהר.

למעלה