מה הסוד של השפע?

RainBird

New member
אוקיי, זה כמו שאני אגיד לך שיש עוגה מורעלת. זו עוגה טעימה ונהדרת, רק מה? יש בה רעל. למה את מתמקדת ברעל שיש כלכך הרבה עוגה נהדרת?

ToryMaster

New member
זה לא אותו הדבר

אם הייתי יכולה להפריד את העוגה מהרעל, ולקחת בה רק את הדברים הטובים, סבבה. אתה כן יכול להפריד את הדברים הרעים מהטובים ביהדות וללמוד מהם.

RainBird

New member
למה לטרוח? יש אלף עוגות בעולם. אני יכול ללכת למאפיה לקנות עוגה לא מורעלת בזמן שהעוגה המורעלת תאכיל את התולעים בגינה.

RainBird

New member
לא, את אמרת. אני אומר שזו השוואה די מדוייקת. את לא הראית לי אחרת עדיין.

ToryMaster

New member
חשבתי שכן

אתה טוען שזו עוגה מורעלת. אני טוענת שבעוגה מורעלת אי אפשר להפריד מרכיבים מסוימים ובריאים שמוצאים כמעט ורק בעוגה הזו, אבל בדת בהחלט אפשר לקחת רעיונות מסוימים וללמוד מהם. אתה מתייחס לזה כאל מכלול שאי אפשר לשאוב ממנו רק דברים מסוימים, וזה מה שתוקע אותך.

חלאס עם המכשפה לא תחיה הזאת

צא מהסרט. אתה חייב להבין שהתורה נכתבה בתקופה מסויימת. באותה תקופה הפאגניזם AKA עבודת אלילים/עבודת כוכבים ומזלות/כישוף וכל אלו היוו גורם מאיים עבור היהדות. היהדות הייתה חייבת להטיף נגד זה, אחרת לא הייתה סיבת נגד להמרת דתו של יהודי. ארץ ישראל הייתה מוקפת ומוצפת בנ"ל. עם זאת, זה לא מודרני בכלל להטיף נגד דתות אחרות, זה לא נאור. מה גם שלא הומני/מוסרי/נאור/מודרני לקיים מלחמות בשל סיבות דתיות/כיבוש. בטח ובטח שלא הומני/מוסרי/נאור/מודרני לרצוח אנשים בשל הסיבות האלו. להעביד עם שלם במצרים זה נאור? זה מוסרי? זה הומני בכלל לתת למישהו להיות ע-ב-ד? נכון. זה לא בסדר. מכשפה לא תחיה, זה לא בסדר ולא הומני ולא נאור. אבל מכשפה לא תחיה זה לא הומני ולא מוסרי ולא נאור בעולם המודרני של היום. בעולם המודרני מאז שהאנושות התחילה להתפתח. בתקופת התנ"ך זה היה אחרת. בתקופת התנ"ך היו מלחמות רק כי בא לך את חלקות האדמה של הפלשתים. בתקופת התנ"ך היו מלחמות על איזה אלוהים טוב יותר. בתקופת התנ"ך, מכשפה לא תחיה היה נשמע הגיוני, בדיוק כמו כל שאר הדברים שציינתי. זו הייתה התקופה. וזה משהו שאתה שוכח/מעדיף להתעלם ממנו.

RainBird

New member
אותו חוק רלוונטי להיום. לא ראיתי את היהדות מבטלת ומתעלמת ממנו. לגבי מצרים, אין כל-כך הוכחה שהיהודים היו שם, למרות ששיעבוד עדיף ממוות. וכמו שאמר לי רב בעבר: "הסיבה היחידה שאינך מת היום זה שאין סנהדרין שיפסוק את מותך." אז התקופה לא בדיוק נסתיימה נכון? הרבה דברים איבדו את המשמעות המקורית שלהם, ומשום מה אנשים דבקים בהם כאילו אין מחר! אבל זו בחירה שלהם. בזמן שאנשים מנסים לחתוך את הרעל מעוגות מורעלות, ומחפשים את היופי ביהדות, אני מעדיף ללכת לדתות אחרות, כמו הקלטיות (שלא הרגו מכשפות) או היפאניות (שדי העריצו אותן.) אז סליחה שאני סולד מהמונותאיזם.

ואתה נופל ברשתה של הרומנטיזציה.

גם באמונות הקלטיות היו צדדים מכוערים. למשל, אם היית נולד עבד או בן למשפחת איכרים. קאסטות נמוכות ללא יותר מדי זכויות, וכל מי שבקאסטה גבוהה ממך (לוחמים/כהנים/אצילים) היה יכול לעשות בך ככל העולה על רוחו כמעט. במיוחד אם היית עבד. והיפנים? תראה מה האמונה שלהם הובילה אותם לעשות במלחמת העולם ה-2...

RainBird

New member
אני לא אומר שהן אמונות מושלמות. הקלטים והיפאנים שיש להם חסרונות, לא עשו את זה ברמה האישית. נולדת לקאסטה נמוכה, לפיכך אתה נמוך- זה בסדר, אין בזה שום דבר אישי, אבל הטלת כישוף, אז את מכשפה שצריך להרוג. בבקשה. זה כבר נוראי.

אז נתקלת בפאנטים

ושפטת את היהדות לפי מה שאידיוטים אמרו לך. זה כמו שאני אגיד שהוויקה דוגלת רק באור ואהבה. את ממש קיצוני, אתה לא מוכן לשמוע. גיבשתה לעצמך דעה על סמך שטויות, ואתה מעדיף לשנוא את היהדות. בטח. זה הרבה יותר קל. אם כן היית מבין טיפה, ויודע משהו על היהדות, היית יודע עד כמה השטות הזו שהרב הזה (אני בספק אם אפשר לקרוא לו רב בכלל) אמר לך היא טיפשית. היהדות, עד כמה שזה נשמע מפתיע, כן מתפתחת. אמנם באיטיות. אני לא מדברת על זרמים קיצוניים, אני לא מדברת עליהם. הם קיצוניים, והם ישארו תקועים ביהדות של לפני 2000 שנים. אז היהדות כן מתפתחת, ויהודים כן מנסים למצוא תשובות לשאלות לא הגיוניות כמו דילמות הומניות כאלה ואחרות. אם היה היום סנהדרין, תפקידיו היו שונים. תפקדיו היו משתנים בהתאם למציאות. אנחנו לא בתקופת התנ"ך, אנחנו לא הורגים אנשים בגלל שיש להם דרך חיים שונה. וכשאני אומרת אנחנו, אני מתכוונת לכולם, לא רק ליהדות. כי אם אתה חושב שכל הסיטואציות הלא מוסריות האלו היו קיימות רק ביהדות באותה תקופה, אתה טועה. כדי שתתחיל לשנוא את המין האנושי, כי לקחו לו כמה שנים להתפתח.

RainBird

New member
אני לא שונא שום דבר. אני רק לא רואה מה יש בדת ששונאת מכשפות לתת לי. גם אם יש בה דברים יפים, יש גם בשינטו וליריקה הקלטית. למה שאני אחפש דווקא דברים טובים ביהדות?

ארדן,

תתייחס לתוכן ההודעה. אם אתה לא מתייחס לטענות שאני מביאה ומתחמק בצורה יפה ודמגוגית מכל דבר שאני אומרת, אין טעם לדיון הזה.

RainBird

New member
לפחות בצורה יפה. את אומרת שיש דברים יפים ביהדות. אני לא ראיתי אותם. מצד שני לא למדתי בישיבה כמה שנים טובות. אישית אני חש סלידה עזה מהיהדות, בגלל הניסיונות שלה ללכת נגד כל מה שאני מייצג. זה משהו רע בזה?

לא דיברתי על הצדדים היפים ביהדות

טענתי נגד "מכשפה לא תחיה". לא ענית על זה. נתתי לך הסברים מפורשים. לא התייחסת אליהם.

RainBird

New member
אמרת שזה היה רלוונטי באותה תקופה. אוקיי, למה? למה באותה תקופה מכשפות והומוסקסואלים היו בדיוק איום ליהדות?

לא מכשפות והומואים ספציפית

אלא כל דבר ששונה ממה שהיהדות מנסה להציג, מן הסתם.

Tatu4Taty

New member
רציתי לשאול, ואל תיקח את זה רע

יש סיכוי שאתה פשוט פוחד להבין שפספסת משהו בדרך ושליהדות כן יש מה להציע לך בתור אמונה? אני כבר מזמן לא מזדהה עם המון אספקטים של היהדות בתור אמונה (קבלת הספר בתור דבר האל האחד, מצוות שונות וכדו') ועדיין אני לא שולל את כל מה שיש לה להציע על הסף. בד"כ כשעושים כזה דבר מתנהגים בתור קיצוניים אמיתיים, וכשזה מגיע לקיצוניות - זה בד"כ נובע מפחד. פחד שיש לה מה להציע או פחד מהשינוי שאתה עשית לעצמך מבחינה אמונתית. גם לי הייתה תקופה כזאת, שהייתי חבר אפילו באתר חופש. הכל כדי לראות מה לא מתאים לי שם. קשה להתמודד עם דברים כאלה כשאתה משנה משהו כל כך גדול כמו אמונה בחיים שלך, במיוחד אם קודם האמנת במשהו אחר. היום אני כבר רואה את זה אחרת. לא מפריע לי ללמוד מהיהדות, ואני אפילו אוהב הרבה צדדים ערכיים ואחרים שבה בחיים שלי. אפילו המקצוע שקיבלתי בו הכי הרבה שנה שעברה היה תנ"ך - 100. אתה לא חייב להגיב למה שכתבתי, ואולי אפילו עדיף שלא. פשוט תשב ותחשוב עם עצמך אם זה המצב באמת. לפעמים קשה להתמודד עם דברים כאלה.

למעלה