מה הסוד של השפע?

לפי הדת צריך לתת מעשר

יש פסוק בתנ"ך שאומר"והריקותי לכם ברכה עד בלי די".פרשנים אומרים שנתינת 10% מהרווחים נותנת שפע אבל כמובן שאין שום הוכחות.

כן יעל לפי הדת היהודית

עוד משהו. מעשר של 10% יגרום ששאר הכסף הנותן יהיה בו הצלחה, מה שיעשו איתו יהיה בו הצלחה. אבל כדי להתעשר צריך מעשר 20%. אבל צריך גם לדעת שיש אנשים שהתיקון שלהם פה בעולם זה לא בזה שהם יהיו דווקא עשירים. יכול להיות שהנשמה לפני שירדה לעולם ידעה שאם היא תתגלגל באדם עם עושר היא לא תגיע לתיקון מקסימלי ולכן היא ביקשה לבוא לעולם למשפחה לא עשירה. רק שכולנו מגיעים לעולם הזה משכיחים את זה מאיתנו כדי שיהיה לנו זכות בחירה. זה דבר שגם צריך לקחת בחשבון.

RainBird

New member
אתה רואה את כל מה שאמרת עכשיו? לזה קוראים קישקוש ניו אייג'י. חלק מזה זה קבלה של שקל וחצי בקורסים רייקניים, חלק מזה זה מחקרים פסאודו מדעיים כמו למשל "גורלן של נשמות." שאפשר למצוא בכל מדף ניו אייג' ונקרא על ידי עקרות בית משועממות בכל רחבי העולם, וחלק קטן מזה זה מה שהרבנים אמרו מתי שהוא ואנשים לקחו את זה יותר מידי ברצינות- או פשוט שמועות.

......

את מה שכתבתי לא ראיתי בספר ניו אייג` שחיבר איזה מישהו שלא מבין מהחיים שלו. זה שצריך 20% מעשר זו דעת הבעל תניא בספר "שולחן הרב" וזה שהנשמה באה לעולם לתקן והיא מבקשת לבוא בצורה כזו או אחרת או שכך נכתב לה וזה לטובתה בלבד זה דבר ידוע בדת . אם לך זה נשמע קישקוש אז אולי זה בגלל שאתה לא מכיר את הנושא. ואין לי שום כוונה לנהל דיון על זה...

RainBird

New member
כמו שאמרתי בהודעה הקודמת וזו ציטוט. "מה שהרבנים אמרו מתי שהוא ואנשים לקחו את זה יותר מידי ברצינות." rest my case. אל תתווכח, אין לך על מה, אני פשוט צודק.

ToryMaster

New member
אין לך שום כוונה לנהל דיון על זה?

אז אל תעלה את הנושא. אנחנו כאן בשביל דיונים, אם אתה לא מסוגל לקבל שאנשים חושבים שמ שאתה אומר זה שטויות [גם אם הם מנסחים את זה יפה יותר], אל תעלה את הנושאים האלו.

Weirdi

New member
ניו אייג'.

אנחנו בעידן החדש, ואין מה להתפס לישן. אסור גם לשכוח שכשילדים- מתרגשים. כיוון שההתחלות האלו מרגשות- לא צריך לבטל אותם, אלא לקדם. אין מה להלחם בניו אייג', רק לזרום. חוץ מזה, זה מצחיק. הרעיון יתבגר, ויתעצב, עכשיו בילדותיות שלו, יש יופי מדהים שאפשר להנות ממנו. חבל על העצבים.

RainBird

New member
אני מצביע לטוהר דם מוחלט! יסולקו ילדי המוגלוגים!

מה שהוא אמר

זה לא סתם פסוק, ולא הפסוק היחידי. אמנם בגרסה הקבליסטית שלו זה אכן נשמע כמו קישקוש ניו אייג'י, אבל המקור של הקשקוש הזה לא נבע מקשקוש אלא מהתורה. דיני תרומות ומעשרות מופיעים בתורה אין ספור פעמים. לא, המטרה הגלויה שלהם אינה להתעשר, אלא לתת מהשפע שהוענק לך לאחרים שאין להם. מה שכן אומרים, שבזכות זה שנותנים תרומות ומעשרות, יבוא שפע על העסק/בית/יבול ולנותן לא יחסר דבר כל עוד יקיים את מצוות תרומות ומעשרות.

RainBird

New member
נכון אבל מה שבמקום מסויים מגעיל אותי זה שאנשים נותנים מעשר בשביל להתעשר ולא בשביל באמת לעזור לעניים. כל מוסד הצדקה הפך להיות כפוי ונוראי. לדוגמא ירק נחשב לא כשר ולא מקבל הכשר כי הוא לא נתן מעשר- והרבנות פשוט עושה מונופול על ירקות יקרים יותר. בקיצור? בלה. ארדן. (ולא למעשר אין סגולה מאגית אמיתית, זהו רק מנגנון נדבות חיובי.)

RainBird

New member
המוסד הדתי אמור לייצג את הדת. או לפחות הוא מתיימר לעשות את זה.

ToryMaster

New member
אוקי

אם תצא רגע מהתבנית של "יהדות זה רע בעיני", תבין שמה שרע בשבילך זו המסגרת שמיוצגת על ידי רבנים. אמירה לא מדברת כאן על המסגרת הזו, היא מדברת על המקור, מה שיש לפני המסגרת.

RainBird

New member
מה שיש לפני המסגרת שאומרת שיש לפחות שתי סיבות מאוד טובות להרוג אותי ב"מכשפה לא תחיה" לדוגמא?

ToryMaster

New member
חבל בעיני

אני חושבת שאתה מתעלם מכמה נקודות יפות שיש ביהדות בגלל כמה נקודות רעות. אני לא אומרת לך לאמץ לחיקך את היהדות בתלבושת ברסלבית ולרקוד עד אור הבוקר [למרות שזה כיף], אבל לא להתעלם לחלוטין מהטוב שיש במשהו שהוא גם רע.

למעלה