קלמארי
קלמארי הוא סוג של דיונון (קטן יותר ומעודן יותר מסבידה). המחיר משתנה אבל בעונה האחרונה קניתי 1 ק"ג ב-30 עד 40 ש"ח (אם זכרוני אינו מטעני). אני אישית מעדיף לנקות אותו ולחתוך אותו מראש לחתיכות שמתאימות לגודל הקרס. אנשים רבים משאירים אותו שלם, לוקחים איתם לדיג את הקלמארי כשהוא שלם וחותכים חתיכות במקום לפי הצורך. לפי השיטה שלי, אני מקפיא קלמארי נקי בחתיכות וגם קלמארי שלמים לשימוש מאוחר יותר. לגבי קלקול במקפיא - ממילא הם אינם ראויים למאכל אדם מרגע שהקפאת אותם שלמים עם הקרביים והתכולה. אם הם מתקלקלים - שיתקלקלו. מה אכפת לי אם הדג יחטוף קלקול קיבה? לגבי הצחנה - כל הפתיונות האלו (גמבארי, סבידה, קלמארי) וגם דגים המשמשים לפתיון (טונה שחורה, סקומברי וכו') מצחינים כשהם מקולקלים. כשפירות הים הללו טריים, יש להם ריח ים אופייני. יש אנשים שאוהבים את הריח הזה ויש כאלה שלא. בכל מקרה, הג'יפה שנשארת לאחר תהליך הניקוי נספגת במטליות המטבח וגם בעור הידיים. לאחר מספר שעות היא מתחילה להצחין וקשה מאוד להיפטר מהצחנה הזו. שיטה מומלצת - מיץ מלימון טרי (לשפשף את הידיים ולשטוף במים). יאללה לך לדוג!