מה הייתן עושות במקומי?

א תי

New member
מה הייתן עושות במקומי?

לנדב מאוד לא נוח בסלקל, והוא בוכה כל הנסיעות. נראה לי שהיגיע זמן להעביר אותו לכסא בטיחות של השלב הבא, אבל הבעיה היא שיש לנו אחד כזה, והוא יכול להיות רק בכיוון הנסיעה. נדב שוקל את ה-9 ק"ג כך שאין בעיה של משקל, אבל הוא רק בן 8 וחצי חודשים, וההמלצות הן להושיב נגד הכיוון עד גיל שנה. מה הייתן עושות? מבחינה "תיקנית" הסלקל עוד בסדר, רק שלו, ממש לא נוח. הולכות לפי ההמלצות ונותנות לתינוק שלכן לצרוח כל הנסיעה (קרה מצבים שנדב צרח 20 דקות ויותר, עד כדי כך שכמעט נחנק מרוב בכי, וגם כשסוף סוף יכולנו לעצור ולקחת אותו לידיים, עדיין לקח זמן להרגיע אותו.), או שהייתן לקחות את הסיכון ומושיבות בכיוון הנסיעה?

עדי 4

New member
אתי ,בגיל של נדב אצלי ישבו מאחור

עם הפנים אל כיוון הנסיעה.ברגע שהעברתי אותם אחורה התחילו להיות לנו נסיעות שקטות.

ענתש

New member
אני מתנצלת מראש על הפנאטיות

אבל זה כל כך חשוב ! יש לך מזל גדול גדול עדישלא עשיתם תאונה (או שאם עשיתם תאונה יצאתם מזה בשלום במצב כזה) את לקחת סיכון אדיר ! לא חושבת ששקט של בכי שוה את החיים של הילד שלכם. כמו שאמרתי קודם - מבכי וצרחות לא מתים.

ענתש

New member
תשמעי חמודה, אני מפחידה אותך כי אני

אוהבת אותך - בסדר ? מה את מעדיפה ? שנדב יצרח 20 דקות ויותר או שחס וחלילה חס ושלום) אפילו במקרה שיתקע בך מישהו אדיוט מאחור נדב ישבור מפרקת ? כי זה הסיכון שאת לוקחת פה... הסברתי כבר פעם - הסיבה למגבלת המשקל+גיל קשורה לזה שחוליות הצואר אצל תינוקות יכולות להמתק, מה שמביא לתוצאה הרסנית במקרה של תאונה, אפילו הכי קטנה... מכת שוט בצואר (מה שקורה לנו כשנתקעים בנו מאחורה) עלולה לשבור מפרקת בשניה אחת לתינוק שחוליות הצואר שלו נמתחות. היכולת של חוליות הצואר להמתח מתחילה להעלם בגיל שנה. לכן ההמלצות האמיתיות הן להושיב נגד כיוון הנסיעה כמה שיותר !!! כסאות בטיחות שנחגרים בשני הכיוונים מאפשרים להושיב נגד כיוון הנסיעה עד משקל של 15 ק"ג (גיל שנה וחצי בערך לתינוקות רגילים). לא הייתי מתפשרת אפילו לא לרגע - שיהדהד לך בראש כל הזמן המשפט של האמא מגלגלץ "אני הייתי מכסה את הילד הזה 3 פעמים בליל חורף ומזה לא מתים... ובאוטו הוא נסע לא חגור ומזה כן מתים" - כשאני חושבת על המשפט הזה אני מבינה שאני לא יכולה לחיות עם רגש האשמה שזה בגללי כי עיגלתי פינות. כמו שאני רואה את זה יש לך שתי אפשרויות בטיחותיות: 1. שיצרח. מזה לא מתים...(רק לאמא כואב הלב). 2. להשקיע כסף (אם את יכולה) בכסא גדול יותר שנחגר בשני הכיוונים וישרת אותו עד גיל שנתיים (השקעה כדאית) - זה לא חייב להיות הון. ליאורה פירסמה פה אתמול כסא שנחגר בשני הכיוונים במחיר של פחות מ-400 ש"ח והיידי (שיש לה אותו) אמרה שהוא מצויין. ושוב - אני מצטערת על ההודעה הקשה, זה מאהבה...

עדי 4

New member
ענת,אני מתביישת להגיד אבל

כשקנינו את הכסא לראשונה לפני 11 וחצי שנים אמרו ככה להושיב את הילד. מאחורה עם הפנים לכיוון הנסיעה. בכלל לא חשבתי שאני עושה לא נכון. מזל שטל כבר הגיעה לגיל שאפשר להתחיל לשבת הפוך. תודה בכל אופן שהסבת את תשומת לבי.

ענתש

New member
לא ידעתי שזה היה מזמן... את צודקת,

פעם היתה הנחיה שונה (לפני זה היתה גם הנחיה להחזיק את הילד בידיים בעת הנסיעה. עד לפני כמה שנים ההנחיה היתה גם שעדיף במושב הקדמי כדי ש"האמא לא תתרגז בנסיעה" או משהו כזה...). ושוב סליחה על המילים הקשות, זה פשוט כל כך חשוב !

כ ו כ ב 1

New member
מה זה אומרת שחייב לשים את התינוק

בסלקל מאחור ולא מקדימה .....????????????????????

ענתש

New member
לא חייב, מומלץ.

המקום הבטוח ביותר ברכב הוא במושב האחורי באמצע, אלא אם יש במושב הזה חגורה רוחבית בלבד (כזו שלא מגיעה מלמעלה אלא רק מצד לצד) ואז המקום הכי בטוח הוא מאחור באחד הצדדים. הכי בטוח הכוונה היא שמבחינה סטטיסטות ברוב הגדול של התאונות מעורבת אחת המכוניות כך שהחזית נפגעת וברוב הגדול של תאונות חזיתיות מי שיושב במושב שליד הנהג נהרג או נפצע אנושות. מבחינה סטטיסטית מי שיושב מאחור באמצע נפגע הכי פחות במקרה של תאונה (אם תרצי סטטיסטיקה מדויקת יש לי איפה שהוא כי שאלתי ב"בטרם" וכתבו לי בחזרה). אם תרצי ההקבלה המתבקשת היא האם תושיבי את ילדך בתוך החדר או תושיבי אותו על אדן החלון המסורג. שני המקומות בטוחים (יש סורגים) רק שמקום אחד מבחינת הסיכוי שתקרה תאונה - בטוח פחות.

א תי

New member
את לא צריכה להתנצל - ציפיתי להודעה

שלך. אני מכירה את העמדה שלך בנושא. וגם נטיית ליבי היא לחכות עם זה כמה שיותר,והכיסא שיש לנו מתאים לשני הכיוונים, אבל בהוראות, כתוב שממשקל 9 ק"ג עוברים לכיוון הנסיעה. זאת הסיבה שאני מתלבטת. אני אומרת לעצמי - אם בתו תקן אומרים שזה בסדר, למה שאני אהיה פנטית?

המלצות משרד התחבורה

הן להושיב נגד כיוון הנסיעה עד גיל 3 (כן! כן!) גם אני הייתי בהלם כשקראתי אבל זה נכון. למרות שכתוב שמ-9 ק"ג ומעלה אפשר להושיב עם כיוון הנסיעה, עדיף שלא לעשות זאת עד גיל שנתיים אם אפשר. מה שכתוב על הכסא הוא הנחייה לא הוראה: משמע: אפשר להושיב עם כיוון הנסיעה אחרי 9 ק"ג. לא חייבים, וכפי שכתבתי- לא מומלץ עד גיל שנתיים. יעל שלי בת 8 חודשים עוד מעט, שוקלת יותר מ-9 ק"ג
והעברנו אותה לכסא בטיחות של אוונפלו מדליון לפני שבועיים. יותר נוח לה, למרות שהיא עדיין בוכה בנסיעות. הכי קשה לי העובדה שהכסא, לעומת הסלקל לפי המלצות משרד התחבורה ו"בטרם" הוא במרכז המושב האחורי וכך אני לא יכולה לראות אותה כשאני נוהגת, (לא מצאתי עדיין מראה מתאימה לחלון האחורי). אני מסכימה עם ענת בעניין זה, למרות שיעל בוכה, למרות שקשה לי ואני צריכה לעצור הרבה- אני לא מוותרת. יעל תשב הפוך עד גיל שנתיים לפחות.

א תי

New member
השאלה היא איך מותחים את החגורות?

חשוב שהחגורות יהיו צמודות לגוף, אבל אי אפשר למתוח אותן כשהכסא צמוד לגב של הכסא האחורי. והרי , אי אפשר כל פעם להוציא את הכסא, להושיב את הילד, למתוח את החגורות ולקשור מחדש את הכסא!!! אז מה עושים? נראה לי שחגורות לא צמודות הן גם מסוכנות?לא?

ענתש

New member
בגלל זה חשוב לבחור כסא בטיחות

בו הידוק החגורות נעשה מקדימה ולא מאחור (ברוב הכסאות מגיל 0 והלאה זה כך). בכסאשלנו (טריומף) הוא נעשה בידיות בשני צידי הכסא, במדליון הוא נעשה מקדימה.

סליחה על האיחור בתגובה..

ראיתי שענתש כבר ענתה לך. בכסא אוונפלו מדליון החגורות ניתנות לכיוונון מקדמת הכסא, מלבד זאת, המלצת משרד התחבורה ו"בטרם" היא לשים את הכסא במושב האמצעי של המושב האחורי וכך אין כסא קדמי שמפריע. באופן כללי אולי תיכנסי לאתר האינטרנט של חברת הכסאות ממנה רכשת את הכסא ותשאלי. אולי הם יוכלו לעזור, כאשר כל ההמלצות שלנו ושלהם (וגם של משרד התחבורה) הן המלצות בלבד. את צריכה לפעול לפי שקול דעתך. אני פשוט לא מוכנה לקחת סיכון, אני מאד מפחדת מתאונות דרכים ואפילו הקלות ביותר, ולכן קניתי כסא אתו אפשר לשבת נגד הכיוון עד גיל 3. יש לי חברה שחושבת שזה סתם היסטריה והבת שלה יושבת כבר עם כיוון הנסיעה בגיל 8חודשים. בקיצור- איש באמונתו יחיה. בכל מקרה

ענתש

New member
רגע ! איזה כסא יש לכם ??

רוב הכסאות מתאימים לנסיעה הפוך עד משקל 15 קילו אבל לא כולם ! יש כסאות שבמשקל נמוך יותר חייבים להפוך אותם (אחרת זה לא בטיחותי) ואז יש בעיה - התקן הישרלי אומר להפוך את הילד עם כיוון הנסיעה רק כשמתקיימים שני התנאים - גם משקל 9 קילו לפחות וגם גיל שנה. אבל יכול להיות שהכסא שלכם לא מותאם לזה ואז אם נדב עבר את המשקל בו מותר לנסוע הפוך יש בעיה - חייבים להחליף כיסא !

א תי

New member
יש לנו את של צ'יקו - הדגם הישן

שאפשר בשני הכיוונים.אבל כתוב מגיל 0 עד 9 ק"ג, נגד הכיוון, ומ-9 ק"ג בכיוון הנסיעה. אין התייחסות לגיל. נראה לכן מסוכן להשתמש נגד הכיוון אחרי 9 ק"ג אם לא כתוב שזאת אופציה?

ענתש

New member
כן, זה אומר שהכסא לא מתאים לנסיעה

נגד הכיוון מעל למשקל 9 ק"ג. זה חשוב מאד כי במקרה של תאונה המשקל של הילד מאד משפיע כי הוא מוכפל פי 10 אפילו ויותר (ושוב אני מצטטת את גלגלץ: "כמו סלע השוקל מאתיים קילו") ואז הכסא לא יכול להחזיק את המשקל הזה באופן בטיחותי... לא יודעת מה להגיד לך, להחליף כיסא זו האופציה היחידה. לא הייתי לוקחת סיכון של נסיעה עם הכיוון. וזה חשוב שכולם ידעו - כשקונים כסא בטיחות שנחגר בשני הכיוונים לוודא שאפשר לנסוע נגד הכיוון עד משקל גבוה יחסית (15 קילו זה הכי גבוה שמצאתי בשוק) כי אחרת נתקעים ! צ'יקו בנו כסא שמתאים רק לילדים שגדלים "לפי הגרפים" - כלומר שמגיעים לגיל שנה במשקל 9 קילו. חוסר התחשבות...

תהיי פנאטית כי מדובר בחיי הילד שלך

אני חושבת שזו ממש בושה שמשרד התחבורה לא מוציא הנחיות מסודרות בנושא, ויש רק המלצות, אבל כאן אנחנו ההורים נכנסים לתמונה. יש דברים שבהם אפשר לעגל פינות ולא יקרה שום דבר. בכל הקשור לבטיחות בנסיעה ברכב, במדינה שבה הסטטיסטיקה אומרת שכל אחד ואחד מאיתנו ייפגע בתאונת דרכים מתישהו, אי אפשר להיות יותר מדי זהירים. אני יודעת שאני פאנטית בנושא, ואני לא מתביישת להגיד את זה בריש גלי. אני חולקת את חיי עם אדם שכל הקשור בכלי רכב ובתחבורה הוא פנאט גדול ממני וזה גם המקצוע שלו בחיים, כך שכנראה נדבקתי
אם תסתכלי על הכסאות של אוונפלו למשל, במפורש כתוב עליהם שמעבר לכיוון הנסיעה הוא 9 ק"ג וגם גיל שנה. זו נטיית ליבך - לכי איתה. היא הנכונה

יש לי שאלה:

מכת שוט בצואר, היא כמובן תוצאה של פגיעה בעצם אחר נכון? זאת אומרת שאם התינוק יושב עם הפנים נגד כיוון הנסיעה ואנו מתנגשים ברכב שלפנינו, אז אין סכנה למכת שוט נכון? אבל מה קורה כשרכב נחבט בנו מאחור? החוקים הפיזיקליים נראה לי פועלים כך שהגוף ירצה להיזרק לכיוון אחורי הרכב, כלומר לכיוון שאליו פונה התינוק, ואז הוא יכול לסבול ממכת שוט לא? אולי אני לא מבינה טוב, אבל נראה לי שהסכנה למכת שוט קיימת כך או כך... אם טעיתי אשמח שתתקנו אותי.

ענתש

New member
לא. מכת שוט בצואר נגרמת מזה שיש

בלימה פתאומית ואז הגוף שלך נזרק קודם קדימה בעוצמה גדולה (כי לשם נסעת - כלומר זה כאילון הכיוון בו נעצרת) - כמה שנסעת יותר מהר ככה הבלימה יותר "חזקה" והראש נזרק יותר חזר קדימה. אחר כך הראש נזרק אחורה בעצמה פחותה בהרבה. ה"מכה" שהחוליות מקבלות הן מהזריקה של הראש קדימה כי הן מנסות להמתח והסחוס נפגע... (בטח ד"ר T תוכל להסביר יותר טוב, אני יודעת רק בערך). זה לא משנה איפה פגעו בך, משנה לאיזה כיוון נסעת לפני שפגעו בך וזה תמיד קדימה (כי תאונות ברוורס הן קלות - את נוסעת לאט). כשהתינוק נוסע נגד כיןן הנסיעה הראש שלו יזרק אחורה (כמוך, לכיוון הנסיעה) ויתמך ע"י המשענת ואז יזרק קדימה בעצמה פחותה והגוף שלו יעצר ע"י הרצועות (בקשירה של 5 נקודות תהיה חלוקה נכונה של ה"מכה" על אזור הבטן ולכן גם הקשירה חשובה). בגלל זה הוא בעצם לא יחטוף את "מכת השוט".

למעלה