מה הייתן מבקשות?

אז לי אסור להתיימר ולך לגמרי מותר?

למה, את קדושה או משהו? החוקים שלך לא חלים עלייך?

יכול להיות שהתגובות שלי, לעתים, גורמות לחוסר נעימות אצל משתתפת מסוימת. גם לי לא נעים שדוחפים אידיאולוגיה לגרון(עכשיו בלי המקל, זה בסדר?) באופן מאוס וכפייתי, ועוד לאחר פתיחת שרשור כללי בפורום, שפתחה כותבת, שכל עניינה בסיכום שרשור הוא מתן ביקורת סובייקטיבית לא נעימה לכל משתתפות הפורום. משפט שדה וירטואלי. האם זו לא ה-התנשאות האמיתית? לדעת מאנשים אחרים מה טוב בשבילם? לבקר תשובות בשיפוטיות ותחושת עליונות של "לפקוח לכן את העיניים"(סליחה, "הסרת סוסיות") כי היא מצאה לנכון לבקש קודם כל שהאגו של אנשים בעולם יצטמצם ורק אח"כ בריאות למשפחתה ולה. באמת, פרס נובל על אכפתיות והצלת כדור הארץ.

יש כאן תגובה ארוכה שלי שמסבירה את הדברים הקודמים והבאים בפירוט.

ושתי שאלות קטנות אלייך, ברשותך:
א. מי את שתחליטי מי הם האנשים הטובים בעולם?
ב. איפה קראת זלזול שלי באנשים שאכפת להם?

איזה משעמם היה בפורום אם כולן היו מגיבות בניסוח זהה. הייתי צריכה לקרוא פה יותר תגובות רעילות במסווה של לבבות ואייקונים חמודים כאלה וזה לא נעים לי. מזל שקיים חופש הביטוי.

אז לך מותר להתיימר ולי אסור?

למה, את קדושה או משהו? החוקים שלך לא חלים עלייך?

יכול להיות שהתגובות שלי, לעתים, גורמות לחוסר נעימות אצל משתתפת מסוימת. גם לי לא נעים שדוחפים אידיאולוגיה לגרון(עכשיו בלי המקל, זה בסדר?) באופן מאוס וכפייתי, ועוד לאחר פתיחת שרשור כללי בפורום, שפתחה כותבת, שכל עניינה בסיכום שרשור הוא מתן ביקורת סובייקטיבית לא נעימה לכל משתתפות הפורום. משפט שדה וירטואלי. האם זו לא ה-התנשאות האמיתית? לדעת מאנשים אחרים מה טוב בשבילם? לבקר תשובות בשיפוטיות ותחושת עליונות של "לפקוח לכן את העיניים"(סליחה, "הסרת סוסיות") כי היא מצאה לנכון לבקש קודם כל שהאגו של אנשים בעולם יצטמצם ורק אח"כ בריאות למשפחתה ולה. באמת, פרס נובל על אכפתיות והצלת כדור הארץ.

יש כאן תגובה ארוכה שלי שמסבירה את הדברים הקודמים והבאים בפירוט.

ושתי שאלות קטנות אלייך, ברשותך:
א. מי את שתחליטי מי הם האנשים הטובים בעולם?
ב. איפה קראת זלזול שלי באנשים שאכפת להם?

איזה משעמם היה בפורום אם כולן היו מגיבות בניסוח זהה. הייתי צריכה לקרוא פה יותר תגובות רעילות במסווה של לבבות ואייקונים חמודים כאלה וזה לא נעים לי. מזל שקיים חופש הביטוי.

מי אני שאחליט?

זה לא משנה מי אני.

אני בטח לא אקבע מי אדם טוב או לא מבלי להכיר אותו, וגם אז אני לא מאמינה שה"קביעה" (כהגדרתך) תהיה אובייקטיבית ונטולת השפעה מדברים שקשורים אליי יותר מאשר אל האדם.

חופש הביטוי הוא דבר נפלא.

צריך לדעת איך להשתמש בו.

וואלה, כמו שכבר כתבתי, יכולתי לכתוב את הדברים בצורה נעימה יותר ואפילו התנצלתי. אם כך אני לא מבינה למה את שוב חוזרת ואומרת על הסו קולד "לי מותר ולך אסור".

לקבל את ההתנצלות או לא- זה לגמרי שלך.

אני אמרתי את התחושות שלי. יש אנשים שמתייפיפים. לא חסר. אבל לפני שרומזים שהם כאלה צריך לבדוק אולי 20 פעם שאולי אנחנו טועים.

תתפלאי.

יש אנשים עם כוונות טובות. להגיד להם מתייפייפים זה באמת לא במקום.

שבת שלום

לגמרי.

PinkyRaSta

New member
לא פתחתי אותו מראש כדי לקדם דעה אישית.

עשו לי את הפעילות הזו באיזו הרצאה ורציתי להעביר אותה הלאה עם המסרים שרשמתי בתגובה מטה. ('לסיכום')
ושם ה'ביקורת' היחידה היא- הרוחניות והאגואיזם, שאלה בדיוק המסרים שהעבירו לנו שם. אחד לאחד. שום דבר לא נבדה מליבי האישי.

הותגובה הנוכחית אליה אנו משרשרות כרגע, הייתה פשוט מה *אני* הייתי מבקשת, עוד תגובה בשרשור, כפעילה בפורום.
והגעתי למה אני אישית הייתי מבקשת רק כמה ימים לאחר פתיחת השרשור.
ואין שום פסול בלהעביר אידיאולוגיה,
כמו שאין שום פסול עם לא להסכים עימה.

זו דעתי ואני לא מתנצלת עליה. אם פגעתי במישהי באופן אישי- אני יותר ממתנצלת. לא העברתי ביקורת על אף אחת, פשוט אני כותבת מתוך המקום שלא נעים לי איתו ומשם זה אולי נכתב בצורה צורמת למי שלא מסכימה איתי. וזה בסדר גמור! לכולנו דעות שונות. סה לה ווי
גם אני זקוקה להסרת כמה סוסיות בעיניים בעצמי, בתחומים אחרים כנראה. ביקשתי את זה לכולנו.
אני לא הולכת ברחוב עם שלט ו/או כופה על א/נשים לעשות דבר זה או אחר.
פשוט אם היה בא ג'יני- (והוא/היא לא היה/תה בא/ה)- זה מה שהייתי מבקשת.

Lyme

New member
אין צורך באלימות
,אבל

גם לי זה מפריע.
מדובר פה הריי בפורום לסביות ולא בשיעור חינוך זה או אחר.

אגואיזם הוא בעיניי חלק טבעי ורצוי באנושיוניתו,בלעדיו לא היינו שורדים.אני ממש לא אומרת שבנאדם צריך לחשוב רק על עצמו (ורוב האנשים גם אינם כאלה),אולם אני בהחלט מבינה למה אדם שם את עצמו לפניי אחרים.
אדם שאינו נותן לעצמו ולא עובד על כך שיהיה לו טוב בחיים,גם לא מסוגל-רגשית ומעשית-לתת.
וזאת לדעתי אחת הבעיות של האידיאולוגים הגדולים.הם בסופו של דבר מתרוקנים ממשאבים פנימיים והופכים לאנשים חארות.
מה גם שלנתינה פנים רבות,היא אינה מוגבלת לאדיאולוגיה זו או אחרת.

הייתי אומרת לראסטה-
העולם מלא באנשים טובים (או לכל הפחות סבירים),חבל שאת לא רואה את זה.
כבדי אנשים אחרים,את משאלותיהם האישיות,ואת זכותם לעשות ולרצות דברים בשביל עצמם גם.אם הם לא ידאגו לעצמם אחרים יאלצו לעשות כן,והם יהפכו לנטל.
זה אומנם חיובי לפעול למען עקרונותיך,אולם לא הכל בחיים סובב סביב אידיאולוגיה (והרי אידיאולוגיות כאלה ואחרות אני מאמינה שיש לרובנו).קחי דברים בפרופורציות ואל תהפכי את עצמך לקדושה מעונה (תעשי דברים למען אחרים,אך אל תשכחי את עצמך!)
(תגובות אם יש-עדיף במסרים)

אין צורך להתרגש מ-מטאפורה,

הדברים שאת אומרת נכונים ואם יש תגובות אני לא רואה סיבה שעדיף שיהיו במסרים ולא על גבי הפורום.

Lyme

New member
תודה.

האמת שכבר היה לי בעבר דיון דיי ארוך עם הכותבת הנ"ל,על גבי הפורום ברובו,אם היא רוצה להגיד לי משהו על גבי הפורום היא כאמובן מוזמנת,הצעתי לה שאולי נדבר במסרים כדיי לא לייגע אתכם...אבל לשיקולה.

PinkyRaSta

New member
לסיכום- שימו

הרוב המוחלט של הנשים פה ביקשו דברים רוחניים, לא גשמיים.
סתם נתון מעניין- על פי הקבלה- 99% מהעולם הוא רוחני ו1% גשמי. נכון שזה נראה הפוך לגמרי? אז איך זה ככה שהתהפכו עלינו היוצרות?

ואפילו אלה ה"נועזות" שביקשו תכלס 'כסף'- ביקשו אותו למען הדברים הרוחניים, למען ההרגשה שהוא נותן. כסף הרי כמה שקשה לומר הוא ערך, הוא אכן ערך והוא ההסכמה הכללית בינינו, בין כולנו, התושב בסין, העובדת הזרה, המחבל הפלשתינאי, הישראלית מהמושב, העולה מאתיופיה- שבכסף אני משיג דברים. בין אם רוחניים (בריאות, חופש, הנאה) ובין אם גשמיים (בגדים, אוכל, מוצרים וכו')

הרי אם ניתן עכשו לכל אחת פה גוש של כסף על אי בודד שהמושג הזה לא קיים בו- היא לא תרצה אותו כלל.

אז גם הכסף שנרשם פה והוא אומנם דבר נפוץ שנראה לנו שמבקשים/ות מג'יני, אבל בפועל זה לא באמת כך. רוב הא/נשים לא מבקשים/ות באמת כסף מג'יני (באופן היפוטתי כן? אם הייתה ג'יני שכזאת)

ושימו לב לעוד דבר מעניין-
הרוב המוחלט (המוחלט!) ביקשו דברים למען עצמן וכמעט לא יצאתן מהקופסא הזאת של ה'אני'.

כשתחשבו בתכלס- אם הייתה מגיעה ג'יני- לא הייתן מבקשות משהו, משהו קטן, כלשהו? למען העולם שלנו? למען הא/נשים האחרים שמסביבנו? למען הזולת? למען האחר/ת? (שהוא/היא לא המשפחה שלי..)

והסיכום הכי גדול- מישהי פה התחילה בזה.
לא צריך ג'יני וגם לא תהיה ג'יני. כל אחת פה היא ג'יני.
ואם מישהי חלומה לבנות חוות סוסים כדי לעשות טוב לא/נשים- שזה יהיה מה שמוביל אותך ותגשימי את זה. לבד. בלי ג'יני. זה הסיפוק הכי גדול.
הכישלון הכי גדול בחלומות ובבקשות, זה להפסיק לחלום, לוותר מראש. זו הבינוניות, שהיא גרועה מכישלון.

וכל אלה שביקשו כסף- אתן יכולות הרי ללכת לטחון בעבודה מסויימת (יש מלא כאלה הרי) ולהשיג את המלא כסף הזה, אבל תכלס- זה לא מה שאתן רוצות הרי, זה לא מה שיעשה וישנה את חייכן פלאים מהרע/ בינוני/ בסדר ל- מצויין! כולנו כבר יודעים/ות את זה. ברור שזה נותן תנאים טובים יותר, נתוני פתיחה מעולים יותר ואמצעים מעניינים ומפותחים יותר.. אבל זה לא זה. עם כל הפיתוח של העולם והקרבה לקץ הפיתוח אנחנו רק הולכים/ות וקרבים/ות יותר לאבדון מאשר לגאולה.. אז מה זה שווה כל זה?

מסטטיסטיקות עולה שרבים/ות מן הא/נשים שזכו בלוטו, או שאיבדו את כל הונם ויותר תוך זמן מועט מאוד ובמקביל גם אושרם לא עלה במידה תואמת לכמות הכסף, אם בכלל עלה ולא ירד.

אז תשאלו את עצמכן- מה אני עושה כדי להפוך את העולם הזה ואת הסביבה שלי למקום טוב יותר? האם בעשייה היומיומית שלי אני עושה משהו שמועיל לעולם? מזיק לעולם? למה אני פה בכלל? ואם אני יכולה לחיות את חיי כאישה הכי טובה שאני יכולה- למה לא לעשות את זה? מה הייעוד שלי? ולמה אני מחכה כדי להגשים אותו?

שיהיה לילה/ בוקר מצויין.

ותחילת סוף שבוע נפלא ומלא אור לכולנו

mitichi

New member
אהבתי.

קודם כל- באמת דיון נהדר. היה מעניין לקרוא כאן את התשובות של כל אחת.

לא חשבתי על הדבר הראשון שאמרת, על הדברים הרוחניים לעומת הגשמיים.

חשבתי שחלק מהפואנטה שלך תהיה "לא יצאו מקופסת ה'אני'", אבל אני חושבת שכל עוד האדם עצמו לא מסופק ומאושר- הוא לא יכול לתרום בצורה הטובה ביותר לאנשים סביבו, לחברה, למדינה, לעולם, למי שהוא לא ירצה.
כשאדם מאושר בחלקו ומרגיש שחייו טובים, כך יעזור לאחרים בצורה הטובה ביותר. נתינה צריכה לבוא ממקום של שמחה ואופטימיות.

אני יודעת שהשאלות שלך היו אישיות לכל אחת, אבל כן הייתי רוצה להגיב על שאלה אחת- אני לא חושבת שלמישהו יש ייעוד בחיים. הוא קובע את ה"ייעוד שלו", אם ברצונו לקרוא לזה כך. אנחנו חיים בשביל עצמנו, ולא בשביל אף אחד אחר.

שוב, דיון מקסים. שיהיה סוף שבוע נהדר

ברור שאם השאלה הייתה מכוונת לכיוון

"רשימת מכולת" התשובות היו כאן מעט שונות.

בנוסף לדבר הראשי שכל אחת ביקשה, היו מופיעים דברים כמו:

* שלום עולמי
* עולם ירוק יותר
* אוכל לכל הילדים הרעבים באפריקה ובכלל
* שלא יהיו מחלות ועוני וסבל ורוע בעולם

וכו'.

אבל אז זה היה מאבד מעט מהפואנטה של רעיון השאלה הראשית.

בנוסף לזה, לפי ראות עיניי, כל אדם מונע במידה מסוימת ע"פ צרכים אנוכיים אגואיסטיים, במקומות שונים בחייו. אי אפשר להימנע מזה, זה מושרש בנו, מי יותר ומי פחות. חלקנו עושים מעשים שנראים לנו "תורמים" יותר לעולם במקומות החשובים לנו, חלקנו מזיקים, חלקנו חושבים ש-X זה הכי טוב ואחרים בטוחים ש-Y.

זה כבר דיון פילוסופי - מהו "עולם טוב יותר"? מי היא אישה "טובה יותר"? מה ההגדרה של "טוב"?

לדוגמא:
בחורה טבעונית מקדישה את כל חייה להסברה ומודעות סביבתית של טבעונות מתוך מחשבה שזה יעזור להציל את הכדור, בעוד שהשכן שלה ממול, מגדל עופות לשחיטה בטוח שהוא האימא תרזה של העולם כשהוא מפריש מעשר מהכנסותיו לטובת ילדים רעבים. אז מי עושה את הסביבה שלו מקום טוב יותר?

בעשייה השוטפת והיומית שלי אני מתנדבת(למעשה, את חודשי הקיץ מקדישה להתנדבויות בלבד) במקומות שונים ללא קשר אחד לשני. אני תורמת ונותנת מזמני ומכספי, כמה שאני יכולה. למה? שורה תחתונה, כי זה עושה לי טוב. אגואיזם טהור. ברור שזו דרך שאני מאמינה בה, בעשייה ונתינה למען החברה והזולת, ב-"תעביר את זה הלאה". אבל בתכלס, בלי כל הקשקושים החיוביים מסביב, זה עושה לי טוב ולכן אני עושה זאת. אם זה היה עושה לי רע, לא הייתי עושה. אז, אנוכי או לא?

הנטייה הטבעית שלי(ושל כולנו. אין צורך להתייפייף, זה מכוער) היא לדאוג קודם למשפחתי. אם חלילה למשפחה שלי לא יהיה טוב ולא אעזור קודם להם, היקום הזה מבחינתי יאבד את המשמעות שלו. אני אאבד את המשמעות שלי.

mitichi

New member
תמיד שאלה קשה...

אני חושבת שהייתי מבקשת להשתגר ליפן. עכשיו. ברגע זה.

קשה לי לחשוב יותר רחוק מ"עכשיו" (טוב, על מי אני עובדת, אני לא כזה רוצה לחשוב רחוק יותרP: )

למעלה