מה הייתם ממליצים?

birty

New member
מה הייתם ממליצים?

נתוני פתיחה: בחורה בת 34 שעובדת 8 שנים בתוכנה עם תואר בהנדסת חשמל מטכניון עם ממוצע נמוך. במהלך הקריירה עבדה ב-QA תוכנה (בלי כתיבה משמעותית של קוד לאוטומציה) כ-5 שנים ועוד 3 שנים בשיווק טכני של תוכנה מול לקוחות (מגוון משימות שרובן לא פיתוח או תחזוקה של קוד).
הבעיה: לא כל כך רואה את עצמה באף מקצוע אחר שאינו הייטק (גם לא באמת מכירה כאלה מבחינת שכר שמתקרב). הבחורה מתקשה היום להחליף משרה נוכחית (לא מסתדרת עם עבודה מול לקוחות) בשל היעדר ניסיון בפיתוח תוכנה והיעדר חשק לעבוד בקידוד. למשרות בדיקות - לא מקבלת זימונים (כי לא כתבה אוטומציות) וכנראה מנוסה מדי, לעבוד עם לקוחות לא רוצה (לקפוץ מפרויקט לפרויקט) וקידוד מדכא אותה. יש לה גם חור בקורסים מהותיים בתוכנה. ואולי זה ייתן לה ביטחון בראיונות ויחשוף אותה לתחומים חדשים.

אופציות:
1. להמשיך לחפש בבדיקות ולקוות שתמצא משהו ותשרוד עוד קצת

2. לעשות קורס תעודה במדעי המחשב - על מנת להשלים קורסים מהותיים במדעי המחשב ולהמשיך לעבוד בתוכנה בלי תיוג קידוד או משהו אחר. לדעתי השלמה לתואר במדעי המחשב תהיה כבדה מדי עליה (חוץ מזה יש לה תואר קרוב).

3. לחפש בתחום התוכנה וההייטק משרה בתחומים אחרים (סך הכל בחורה מאוד מוכשרת, יסודית, משקיענית, כישורי אנוש מעולים) - איזה תחומים יכולים להתאים? בעיקר יש לה ידע בתקשורת (פרוטוקולים) וראש מאוד מתודולוגי, אבל מתקשה בדברים אבסטרקטיים.

4. לעשות הסבת מקצוע מחוץ להייטק - היא מאוד אוהבת ללמוד. אבל בשביל הסבה מוצלחת צריך משהו קרוב למקצוע הראשון.

5. משהו אחר

תודה לכל העונים!

user32

Well-known member
מנהל
בתור התחלה - להחליט מה היא רוצה

בסה"כ זה עניין של מוטיבציה. נתת רשימה ארוכה למדי של דברים שהיא לא רוצה לעסוק בהם. זה קצת בעיה כי לא נשארו יותר מדי דברים...
אז קודם כל להחליט מה היא רוצה לעשות. עם התואר שלה והנסיון היא יכולה ללכת לכל מיני כיוונים, החל מפיתוח ועד עבודה מול לקוחות (למרות שציינת ששני הדברים לא מעניינים אותה).

הדבר היחיד שעולה לי בראש זה תחום הבדיקות בעולם התקשורת/רשתות/אבטחה וכו' שם יש דברים כמו ניתוח תעבורה וכו' (אמרת שיש לה ידע בפרוטוקולי תקשורת אם כי זו אמירה מעט כוללנית). אני מכיר חברות מהתחום שרוב אנשי הבדיקות שלהם הם מהנדסי אלק' מאוניברסיטאות והם גם משלמים בהתאם.

birty

New member
היא רוצה להישאר בהייטק

השאלה כמה זמן בתנאים הקיימים היא תוכל להישאר בתחום תחרותי ודרשני כמו הייטק. עד עכשיו היא עבדה בתחום התקשורת, השאלה מה עוד חוץ מפיתוח, עבודה עם לקוחות ובדיקות היא יכולה לעשות שם?

רציתי להציע לה ללכת ללמוד כמה קורסים במדעי המחשב (שבהחלט חסרים לה!) כדי לחשוף אותה לתחומים חדשים ולעלות לה את הביטחון העצמי. אולי ככה תראה שהשד (הקוד) לא נורא כל כך. יש לה ידע בסיסי ב-JAVA וב-C, אבל היא לא דאגה לפתח אותו... עם JAVA דווקא הסתדרה טוב יותר מ-C.

לא יודעת איזו מסגרת (לימודי תעודה? קורסים בודדים? השלמה לתואר?) יכולה להתאים לה. היא למשל שקלה הסבה למערכות מידע או אבטחת מידע, כי מדעי המחשב נראה לה פשטני מדי. לא נראה לי שהיא תהיה מסוגלת לשבת וללמוד לבד. וגם אם כן - מה היא כבר יכולה ללמוד לבד בבית?

תודה על תשובתך.

izackv

New member
היטק חוץ מפיתוח, בדיקות ועבודה מול לקוחות

באמת לא נשאר הרבה ולא ברור למה היא רוצה היטק אם כל הדברים האלה לא מתאימים לה.
&nbsp
לגבי ללמוד לבד, אין בעיה ללמוד לבד כמעט הכל.
החל מקורסים אקדמאים של MIT שנמצאים ברשת באופן חוקי ועד קורסים של יודמי שביום של מבצע עולים 10$ לקורס וחלקם איכותיים למדי.
אבל צריך הרבה רצון ועדיף יחד עם קצת משיכה לתחום.
&nbsp
מה שנשמע כרגע הכי מתאים (בעיקר כי היא לא פסלה אותו בצורה מפורשת) זה בדיקות תוכנה.
(למרות שגם שם יש עבודה מול משתמשים ואם עובדים בבדיקות אוטומטיות אז יש קידוד)
&nbsp
אם היא רוצה ללכת לכיוון הזה, כדאי שתתחיל להתאמן על אוטומציה בזמנה החופשי.
קצת פייתון, קצת כלי אוטומציה לווב, קצת לחפש חומר מחברים שעובדים בתחום.
מאוד יכול להיות שהסיבה שלא מזמנים אותה לראיונות קשורה יותר לעובדה שב 3 שנים האחרונות היא לא עבדה בתחום אלא בשיווק
וזה בהחלט מרתיע.
&nbsp
במקרה כזה, צריך:
- לוודא שבקורות החיים לא מצויין ציון סיום התואר.
- ללמוד לבד לרמה סבירה פייתון ועוד כמה דברים. (stack-overflow זה מקום מעולה כדי לבחון רמת ידע וללעמיק עוד יותר)
- לעדכן את קורות החיים כך שישקפו את הידע החדש שנצבר וכך שידגישו שלמרות חוסר הנסיון באוטומציה יש לה יכולות פיתוח ולימוד ויש לה רצון להשתלב בתפקיד שכולל אוטומציה.
- לוודא שבשום מקום בקורות החיים היא לא מזכירה שהיא לא אוהבת לקודד או לא אוהבת לעבוד עם אנשים או כל דבר אחר שעשוי להוות מידע מיותר ולא מועיל.
- להפעיל את כל החברים והמכרים שהיא יכולה.
&nbsp
--
עוד כיוון מעניין זה העולם שנקרא dev-ops
גם שם ידע בפייתון יכול להיות חשוב.
אבל יהיה כנראה קשה יותר להגיע למשרות כאלה כי הן מחייבות ידע במה שקורה "מתחת לברזלים"
&nbsp

birty

New member
תוכלו בבקשה לפרט על

הקורסים השונים שזמיניים באינטרנט?
מה זה בעצם dev ops?
יש משהו בתחום אבטחת מידע שיכול להתאים לה? היא אחת שמאוד אוהבת לחפש / לחקור/לרדת לפרטים - הבנתי שזאת הסיבה העיקרית שלא מעוניינת להמשיך בשיווק (אומרת שאין לזה זמן או פוקוס).
מה עם תעודה של הטכניון (אולי למישהו יש להגיד משהו בעד או נגד התעודות האלה)?

היה לך "כישורי חיים" בבי"ס? שלומדים להכין עוגת גבינה?

זה שווה יותר מהתעודה הזו של הטכניון. וגם, אובייקטיבית, מעניק יותר ידע.

full disclusure - אני בוגר אחד הקורסים הללו, זו ההשכלה הפורמלית היחידה שלי במדמ"ח.

כתבת שהיא אוהבת לחקור ולרדת לפרטים,

אז שהיא תתחיל לחקור ולרדת לפרטים ולהבין מה אלה כל המושגים שכתבו לך...

מהצד שלי - זה ממש לא נשמע טוב. סיימה בציון נמוך, עבדה רק בבדיקות, לא מסתדרת מול לקוחות, לא תצליח ללמוד לבד, רוצה "לעבוד בהי טק" (כנראה בגלל השכר הגבוה) אבל לא יודעת מה יש ב"הי טק", ונראה כאילו אין לה שום משיכה לשום תחום בהי טק.

מכל מה שכתבת - באמת לא ברור מה מתאים לה. "אוהבת לחקור ולרדת לפרטים", זה לא מספיק

choo

Active member

S h a r k 1 8

New member
לימודי תעודה במדמ"ח

זאת מסגרת שבה לומדים קורסי ליבה של תואר ראשון במדעי המחשב ומקבלים תעודה (שהיא השכלה אקדמית אך אינה תואר ראשון). ניתן ללמוד את זה באוניברסיטה הפתוחה, בבינתחומי הרצליה ובאוניברסיטת ת"א (אולי יש מקומות נוספים). אני הייתי ממליץ על הפתוחה כשמשלבים את זה עם עבודה.
&nbsp
http://www.openu.ac.il/programs/l17.html
&nbsp
אם התואר הראשון הוא בחשמל ייתכן והיא תוכל לקבל פטורים על חלק מהקורסים כאן.

למעלה