מה היא תכלית האדם ?

AW5

New member
אבוי לך

אם כל מה שמונע ממך לגנוב ולנאוף זה האמונה שיש איזה גננת שמימית שמענישה כשמחטטים באף ביום הלא נכון.

antreprize

New member
אבל זה אסור. למה שהוא ירצה לעבור על החוק?

קיומו של אל כזה או אחר אף פעם לא מנע (גם ממאמיניו האדוקים) לעבור על הכללים שאותו אל קבע.

אייני

New member
אתה סובל מבעיה שיש להרבה דתיים.

הם חושבים שמוסר שווה ערך לתורה. הם לא מסוגלים להבין שאדם מגיע למוסר ללא צורך באלוהים או בתנ"ך או משהו. הם לא יכולים לקלוט שיש דרכים חילוניות להגיע לדברים כאלה. חשוב בעצמך. האדם הוא חיה חברתית בסופו של דבר, ואם הוא יחיה לבד - יהיה לו קשה והוא יסבול. אז אנחנו חייבים לחיות בחברה ולהסתדר אחד עם השני. אז כדי שנוכל לעשות זאת, בנינו לעצמנו מערך חוקים, כדי שאף אחד לא יפגע בשני, אף אחד לא ירע לשני וכולם יהיו מרוצים פחות או יותר באותה חברה. זה לא תורת אמת ולא משהו מיוחד. זה משהו שאפילו להקת זאבים עושה. בשביל שהחברה תישאר שלמה צריך שאנשים לא יגנבו אחד מהשני, צריך שאנשים לא יאנסו אחד את השני, צריך שאנשים לא ירצחו אחד את השני, כי כל אחד מהדברים האלה גורם לאנארכיה ופוגע בחברה. זה הכל. אם זאבים, שאני מניח שאתה מאמין שנמוכים מהאדם בהרבה, קלטו את זה, למה נראה לך שאתאיסטים לא יכולים?XD

../images/Emo45.gif

הרבה דתיים נוהגים פשוט להסכים עם התורה, ולא לחשוב בעצמם. התאוריה לשי, למעשה, היא שהדת באה לעזור לאנשים פשוטים להבין למה הם צריכים לעשות את זה ואת זה (נשמע יותר טוב באנגלית...). למה אסור לך לגנוב? כי אלוהים אמר. למה אתה צריך לרחוץ ידיים לפני הארוחה? כי אלוהים אמר. וכו'.

היה פה דיון חופר על זה

אז אני אתמצת ורק אומר שלדעתי לאדם יש תכלית ולעצם קיומו יש תכלית, איני יודעת להסביר בדיוק מהי, אבל יש תכלית ויש הרבה מעבר

חחח

לא התכוונתי ל"חופר" במובן השלילי.. אומרים לי בערך כל יום שאני חופרת (רומזים לי לסתום ולא מעט) אין לי בעיה עם זה,וזה ממש נכון מה ששמת בקישור, אני מסכימה עם זה. אין כמעט בנאדם שלא אמר לי "חופרת" אז אני אפילו מזדהה! P:

Shira Esther

New member
הנושא די חרוש

בסך הכל, אני מקווה שלכולם יש מושג כל שהוא על דעתם בנושא- כי ללא כל דעה על משמעות החיים, לא ניתן לפתח השקפה פילוסופית.

תכלית האדם היא לחוות את החיים

כל אדם חווה את החיים האלה בצורה שונה, ובשביל זה אנחנו פה. פשוט לחיות ולעבור דברים. זה הפתרון הקצר ביותר לחיות את החיים, ומכאן שהוא גם הפתרון היחידי. בין אם זה סבל או אושר, אנחנו פה פשוט כדי לחוות.

למעלה