מה היא האנושיות?

lmatan1

New member
קילגור אין כאן שום מלכודת.

אלה אם כן אתה מתעסק בצייד ויש לך חושים בריאים להריח את טרפך. לא קבעתי שום מדד.ולא בטיח כל מה שאמרתי הוא שיש אבחנה ברורה בן אדם שמתנהג כמו חיה ובן אדם שמתמנג במו בן אדם, אין שום כוונה של יהירות בדברי אולי אתה מבטא יהירות מסויימת .תוריד הילוך אני מדבר אליך בגובה העינים ומאחר ואני לא קורא לב וכליות אני נעזר באינטואיציה על מנת לזהות את מה שמסתתר בין המילים שלך בבחינת כבדהו וחשדהו ולא דוקא הצגת עליונות או שליטה מחשבתית אני אומר את ההבנות שלי ואתה את שלך.

sheketz

New member
אוקי, תן דוגמה להתנהגות

של בני אדם שאין לה אח ורע בעולם החי.

lmatan1

New member
אני לא מבין את השאלה ובכל זאת אנסה

אם יש קוף שמנסה להתנהג כמו בן אדם אז סביר להניח שיש בן אדם שמנסה להתנהג כמו קוף. אבל זה לא אומר שכל בני האדם הם קופים וזה לא אומר שכל הקופים בני אדם. טוב זה היה רק המבוא . האדם הוא החיה היחידה שיכולה לראות בסבלם של אחרים ולצחוק עליהם רוצה עוד.

sheketz

New member
אוקי , חיות אינן מצחקות

אבל הן בהחלט יכולות להיות אכזריות זו כלפי זו , אבל יכולות גם לעזור זו לזו (למשל זאבים בלהקה). השאלה נועדה לברר אם אכן קיים פער כל כך גדול בין בני אדם לחיות אחרות מבחינת דפוסי ההתנהגות , ואתה צודק, מדובר בהתנהגות החברתית.

Kilgore Trout

New member
מלכודת היא לא תמיד בור מכוסה עלים

מתן ידידי אותה "אבחנה ברורה" שאתה מדבר עליה היא (תסכים איתי) תלויית תרבות... מהו "בן אדם שמתנהג כמו בן אדם"? -אנשים שונים יתנו לך תשובות שונות, אדם מתרבות מוסלמית קרוב לוודאי שיתאר אדם שמתפלל 5 פעמים ביום, אכלית חזיר תחשב בעיניו כאקט חייתי (שעלול לגרור פעולות אלימות). פעילת גרינפיס תתאר אדם מודע לסביבתו, צמחוני (לפחות) ולבישת פרוות מינק תתפס כמעשה חייתי (שעלול לגרום פעולות אלימות). וכו' אני עדיין חושב שלטעון לבעלות (או אפילו שקיימת) "דרך נכונה" להיות אנושי, ושיש "אבחנה ברורה" בין התנהגות אנושית לחייתית יהירה ומסוכנת אני נוטה לכיוון פתרון פלורליסטי יותר של המושג אנושי, כל פעולה שמבוצעת ע"י בן אדם היא פעולה אנושית. המושג המתאים אולי למה מה שאתה רוצה לתאר יהיה "בן אדם שמתנהג כמו אדם מערבי" או "בן אדם שמתנהג כמו רוב הישראלים" או "בן אדם שמתנהג כמו חלק מהיהודים מספרדים הישראלים" ואפשר לרדת למטה עוד הרבה ועדיין יש סיכוי שנחטא לצדק בהגדרה שלנו וברוח ערוץ ביפ. שמקרין ברצף בשעות האפלות של הלילה את התוכנית הנוסטלגית (אה) "הקומדי סטור" ותחשבו על זה :)

conatus

New member
אנושי שהוא מצאצאי אנוש.

אנושיות זה רק כינוי (מצאצאי אנוש). אין מונח זה מסמל דבר לגבי מה שמתחולל בראשיהם של בני אדם. ידענו שליטים עריצים שיכלו בלי להניד עפעף להשמיד מיליונים אחרים ובני אנוש אחרים שמוכנים להקריב עצמם למען בני אנוש אחרים. אין כאן שיטה או רעיון...

lmatan1

New member
יפה קנטוס אם היית מעיין קצת בתנך

אז יש כאלה מאיתנו שהם צאצאי אנוש אבל יש עוד סוגים של בני אדם משרוש נשמה שונה אבל זה קצת קשה לעיכול במיוחד למי שמאמין שכולנו אותו הדבר ואין שום הבדל בין בני האדם אז אם כל בכבוד יש שיטה ויש רעיון אבל שוב זה לא מענין את כל אחד התפיסה שאני יכול להגיע למסקנה שבגלל שאני ככה אז כולם ככה היא שגויה .כי יוצא מכך שאין לנו בעצם שום אפשרות להשתנות.

Kilgore Trout

New member
אם לא היה עכשיו 3:37!!!!!

מתן, כבר 3:37, ובזבזתי את עשר הדקות האחרונות לענות לתגובה שלך ואז ראיתי את ההודעה הזו... אין כבר כוח לכתוב אבל אני רק אגיד שעצוב ביש עדיין בעולם אנשים שמאמינים שהם עדיפים על אנשים אחרים... ועוד ממקורות גזע????? הלאום היהודי והעולם כולו לא למד כלום מהשואה גזען.

מתן

אתה טוען שאם תשתנה הרי שזה מוכיח שאתה אדון לגורלך והשינוי שלך הוא תולדה של החלטה ורצון עצמאי ויכול להיות שזה אכן כך אבל מצד שני יכול להיות שההחלטה שלך היא תולדה של כוחות גדולים ממך שאילצו אותך להחליט כפי שהחלטת ואתה אפילו לא מודע להם או שאתה מודע להם אבל לא יכול לשלוט ולשנות אותם.

s u p e r mind

New member
תשובה.

לאדם יש תכונות ויכולות (בעיקר קוגניטיביות) אשר מהווים את המכלול אותו אתה מכנה 'אנושיות: 1) האנטומיה של האדם (גפיים, עמוד השדרה, המוח, מיתרי הקול ועוד...). 2) תודעה (המודעות לקיומנו ביקום, ולקיום העולם והיקום עצמו וכל האירועים והעצמים הנמצאים בתוכו). 3) אינטליגנציה גבוהה, יצירתיות ושכל ישר (היכולת לפתור ולהתמודד עם בעיות משלל תחומים, כמו גם היכולת להסיק ולהקיש, להמציא וליצור, להפיק תועלת מניסיון החיים, ולהסתגל למצבים חדשים ומאתגרים). 4) התנהגות עצמאית וחופש בחירה (האדם מסוגל לפעול באופן עצמאי הודות לאינטליגנציה הגבוהה, השכל הישר והמוסר הטבוע בו). 5) היכולת לתקשר במגוון דרכים, מגוון סמלים ובמגוון נושאים. 6) תפיסת זמן רחבה (היכולת לחשוב על העבר, הווה והעתיד + תיעוד העבר והיעזרות בו לשיפור ותמרון ההווה והעתיד). 7) שימוש באמנות (ביטוי רעיונות וחוויות אסתטיים ע"י שימוש במיומנות, יצירתיות ודמיון). 8) פיתוח חברה עם שלל מערכות (מערכות אנושיות המורכבות מתפקידים ומוסדות רבים כגון: משפחה, דת, פוליטיקה, כלכלה, בטחון, מוסדות רוח ומדע ועוד...). המכלול הוא אשר יוצר את ה'אנושיות', לכן אם נחסיר ממנו ולו פיסה קטנה, ה'אנושיות' תיפגם.

lmatan1

New member
סופר מינד ברוך הבא גילית אנושיות

ברשותך אחר ההרצאה האנטומית והפיזיולוגית והקוגנטיבית האם יש הבדל בין התנהגות בהמתית לבן התנהגות אנושית או שכפי שכתבת כל מה שיוצא מבין האדם הוא אנושי האם לדוגמא מישהו המציג את עצמו כאילו ויש לו בלק אאוט הוא אנושי או שפשוט הוא מכריז שיש דברים מסוימים שהוא בכוונה תחילה מתעלם מהם או שמע לומר מזלזל בהם. כאילו האם לא נכון להגיד שכל ההרצאה המלומדת שלך היא הסבר טכני ומכני של הפעולות והתעלמות מהרוח שמפעילה את המכונה שמרכיבה את היצור הזה שנקרא א ד ם.

lmatan1

New member
אני בהכי מתון למרות שאני נרעש

ממש אני יוצא עכשיו מפורום חופש אין לי שום ביטוי יותר מתון חוץ מאשר זוועה בפירוש אבל אנחנו עכשיו בפורום פילוסופיה לכל ופה מדברים לפעמים גם על אלוהים אז אני מניח שאם אתה מתלוצץ או מתעלם אז חבל לבזבז עליך רוח מאחר ואתה אטום לנושא שהרי אתה מציין את העובדה הזו בחתימה שלך אז תגיד לי אתה האם אתה פתוח לרוח הדברים או שאתה אטום לרוח ואני לא רוצה להתוכח אם הרצון שלך אני לא מנסה לפגוע בך פשוט היה לי מספיק מזה להיום אם זה המכונה גוססי אז אם יש לך שאלה יותר ממוקדת מאשר הגדרה של הרוח שבחומר אז אשמח להשיב לך בכבוד רב.

Kilgore Trout

New member
קצת חסר לא?

מה עם יצר ההשמדה? הכיבוש? רצח גזע? מה עם אונס ועבדות? מה עם ביטוי מיניות? שימוש בסמים משני תודעה? ולא כולם יסכימו איתך לגבי חופש בחירה זה לבינתיים אני אשן על זה :)

s u p e r mind

New member
ייתכן.

1) כל אשר שציינת הם ביטויי התנהגות שניתן לקשרם לסעיף 4 (עם תוספת - הערה). 2) על הבחירה החופשית ניתן להתווכח, אבל זה תלוי כיצד אנו מגדירים אותה.

למעלה