מה החומרים האלו?

Hellen

New member
מה החומרים האלו?

שלום לכולם, ומצטער על השאלה התמוהה, אך בכל מקרה, אני צריך קצת מידע על החומרים הבאים - מה הם, מה אפשר לעשות איתם (לבד או אחד עם השני), וכו CuSO4 NaOH CuCl NaCl ועוד שאלת בונוס, איפה ניתן למשתמש פרטי להשיג מגנזיום? תודה :)

מידע

1 נחושת גופרתית - מוצק בצבע כחול אפשר להפיק ממנה נחושת אני חושב 2 נתרן הידרוקסידי - בסיס של נתרן משמש בטטרציות של סתירה 3 נחושת כלורית - משמשת בין היתר בפירוטכניקה להפקת צבע כחול בתערובת של מחמצן ומחזר (אשלגן כלורט\סוכרוז) 4 נתרן כלורי - מלח שלוחני רגיל (מה שיש בכל מלחיה) באלקטרוליזה לנוזל שלו נוצר נתרן (נתרן היא מתכת אלקלית אשר מגיבה עם מים) מגנזיום אפשר להשיג ממעבדות מפעלי מתכות וכו'

Hellen

New member
תודה לכולם, עוד כמה דברים

1. אפשר פירוט על מה שאמרת? על האיך להפוך נחושת גופרתית לנחושת 2. את 2 למען האמת לא הבנתי בכלל :\ אתה יכול להסביר עוד קצת? 3. אתה אומר בעצם שעם סוכרוז אז יהיה לי... מה? צבע כחול? 4. בקשר למגנזיום, קונים את זה פשוט חופשי ממפעלי מתכת? שוב תודה על זמנכם ועל התשובות :)

Hellen

New member
ועוד משהו על NACL

למרבה הפליאה, קמצוץ ה-NACL שלי כחול :) אולי התבלבלתי בחומרים? או שיש מצב שהוא כחול?

טל ר

New member
יתכן שיש בו תוסף כנגד התגבשות

פעמים רבות מוסיפים תוסף בצבע זה למלח שלא לאכילה (למשל למלח למדיח כלים).

ch561

New member
יכול להיות שזה מלח נחושת!-לא לטעום!

ניתן לעשות בדיקה אבל תלוי מה זה הצבע הכחול שלך(אולי זאת תוספת כמו שטל אומר ואז היא יכולה להשפיע על הניסוי). אז הניסוי הוא צבע החומר בלהבה. אני יסביר , לכל חומר מסיבות רמות אנרגטיות וכו בלהבה פולט צבע שונה. אז שיפוד +צמר גפן (כמו קיסם אוזניים ארוך) ותבול אותו בתמיסה של המלח שלך במים (תמיסה מרוכזת!!!, אבל מספיק מעט) ושם בלהבה של כיריים לדוגמא לא לשרוף את הצמר-גפן כי תקבל צבע להבה כתום. אז שם רק את הקצה שיש עליו את המלח בלהבה. להבה טורקיז-ירוק יש לך מלח נחושת! להבה כתומה- מלח נתרן (מלח בישול במקרה שלך).

Gnosiophobia

New member
הראשון

נקרה Copper sulfate ומכניסים אותו לאוכל של גורי חזירים, לא יודע למה.

Gnosiophobia

New member
אפשר להפיק מגנזיום מ

מלח מגנזיום, עם מערבבים אותו עם אשלגן פרו מנגנטי אפשר לעשות פתיל שבוער מתחת למים.

layla18

New member
NaOH

או קיי זה בסיס וכשהוא מתפרק מקבלים Na+ ויוני OH שליליים הוא שמש לבדיקת נוכחות חומצה כיון שחומצה ובסיס מגיבים

ch561

New member
הם מלחים

כאשר מלחי הנחושת הם כחולים, רעילים (גם CU+1 וגם CU+2), נחושת-סולפט משמשת כחומר מונע התפתחות אצות במים, כאשר יש חשש שאצות יסתמו מערכת. סודיום הדרוקסיד (סודה קאוסטית) בסיס חזק, חומר קורוזיבי יגרום לכויות בעור במגע ישיר ופגיעה רצינית בעיניים אם ח"ח יבוא במגע איתם. סודיום כלוריד (מלח בישול), מלוח
והיחיד מפה שהייתי מעיז לטעום. מלחי הנחושת הם קצת חומציים (כי עשויים מבסיס חלש (בסיס נחושת) וחומצה חזקה (H2SO4)). לדעתי יגיבו עם בסיס הנתרן אבל תגובה עדינה ליצירת בופר (תלוי בכמויות).

ch561

New member
../images/Emo31.gifאם מדברי עולה כביכול ../images/Emo31.gif

שזו דרך לטעום חומר כדי לדעת מהו- אז לא !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! לא טועמים חומר כימי אפילו לא NACL כי לא בטוח שזה הוא והוא יכול להיות מלוכלך בחומרים אחרים מזיקים.

למעלה