מה ההייתם עושים...

mayakol

New member
אביב, הנה תגובתי למה שכתבת-

אני מקבלת את תחילת מה שכתבת, כי זכותך לחשוב כך... מקבלת את מה שכתבת. ובקשר לחלק השני- יין הקידוש שלנו נכלל בקטגוריית הסמים?? זה בדיוק העניין- אנחנו שותים יין לקידוש בקידוש, ולא בכל יום חול (אני לא מתכוונת לאירועים ולהרמת כוסית וכאלה...) ולכן אין אפשרות להתמכר אליו! צריך להבין תחילה את המשמעות של היין לקידוש, מה גם שאני עוד לא שמעתי על נער צעיר או אדם בוגר, שבגלל היין של הקידוש התמכרו לאלכוהול... ובקשר לקפה ולקולה- צר לי אבל אני שוב לא מסכימה איתך... אולי אפשר להתמכר לקפה ולקולה, אבל ההשפעות שלהן על הגוף הן כאין וכאפס לעומת מה שסמים מעוללים לגוף שלנו. הנזק בכלל אינו בר השוואה.

eviv

New member
קודם כל סם זה חומר לא כמות

גם עם מעשנים מעט גראס לא קורה כלום ולא מתמכרים אבל סם לא מתייחס לכמות אלא לחומר. יין הקידוש אכן מכיר את סם האתונל אבל מיין קשה מאוד להשתכר ולהתמכר לאתונל... כך גם מקולה אך אני מכיר אנשים שהתמכרו לקולה... אני מבין את המשמעות של יין לקידוש ברור שמשתיה שלוק של יין אדום לא נצא אלכוהליסטים... אבל כאמור מדובר על החומר ולא על הכמות...

mayakol

New member
צריך גם להבין שיש כאן עוד עניין...

הבנתי מה שאתה כותב על החומר עצמו, אבל הסיבות לשימוש בקולה וביין, לא דומות לסיבות לשימוש בסמים... ומכאן שגם ההשפעות שונות... אף אדם ששותה קולה לא שותה קולה כדי "לדפוק ת'ראש".. אף אחד ששותה יין לקידוש, לא עושה את זה כדי "לברוח מהצרות"... ולעומת זאת אלו הן הסיבות בין היתר לשימוש בסמים... ולכן אדם שישתמש בסמים, שהם חומר מזיק לגמרי, ישתמש בהם עוד ועוד, בשלב מסויים יראה שהחומר הזה "קטן עליו" כמו שמוצארט הזכיר, ויעבור הלאה אל החומר הבא.. למה אדם שמכור לקולה יעבור? לקולה לימון??? ואילו השפעות כבר זה גורם לו??

eviv

New member
ברור לא שעת ממני

שקולה זה רעויין זה רע ובכלל סמים זה רע... אנשים מעשנים סמים כדי להנות או בשלל הדימויים שאמרת- לדפוק את הראש. סמים זה מהנה זה נותן לך תחושה מהנה או ככה שמעתי לפחות. אני לפחות מעדיף שאנשים יעשנו גראס מאשר ישתכרו מאלכהל... פשוט פחות השפעה מזיקה... אחד שמעשן גראס לא יהיה אלים ויהרוג במכות אנשים שעוברים בדרכו... וכמובן ההרוג היחידי מגראס היה ילד שעירבב בין סמים שונים ובינהם גראס מה שיצר דבר מסוכן לכשעצמו ושלא יתברר כאילו הוא מת מהסם עצמו הוא פשוט רק לים וטבע שם...

mayakol

New member
מעדיף שיעשנו גראס??

אז בוא ואומר לך משהו, אף נער צעיר שלוקח סמים בפעם הראשונה או השניה או העשירית, לא יכול לדעת בודאות שהכדור היפה שהוא קיבל זה באמת גראס! זה יכול להיות גראס עם עוד חומרים כימיים שונים ומשונים שעירבבו לו שם... ואותו אחד פשוט לא יכול לדעת! אז כל הדבר הזה שנכנס לאנשים לראש, שגראס פחות מזיק מאלכוהול, זה דיי בולשיט וזה בערך כמו לומר שיותר מסוכן לחצות את הכביש באור אדום מאשר לא לחגור חגורת בטיחות... סליחה על הדימוי הצולע אבל מקווה שהכוונה ברורה... אתה לא יכול להחליט מה מסוכן יותר ומה פחות... אחד ימות מכדור גראס אחד מסריח, ואחד מאלכוהול שגמר אותו... אין חוקים למוות...

eviv

New member
אין כל כך קשר...

אני לא דיברתי על המוות, ביננו כשאת קמה בבוקר זה קבר סיכון לחיים שאת לוקחת... הסיכוי שלך להידרס או סתם למות מזיהום אוויר הוא הרבה יותר גבוה מלמות מגראס...אבל כאמור לא דיברתי על המוות. אני דיברתי על ההשפעה של הסם על הגוף שלך, קודם כל אלכהל מוגדר כסם קשה בגלל שממכר גם גופני וגם נפשי וגראס הוא נחשב לסם קל כי הוא ממכר רק בצורה נפשית. דבר שני כשאתה משתכר אתה נעשה אלים יותר כשאתה מעשן גראס בא לך לשמוע מוזיקה קלאסית כאמור שני הסמים מזיקים לבריאות אחד מזיק לכבד שני מזיק לריאות משניהם מתים לבסוף אבל גם מהחיים מתים לבסוף- סתם מחשבה פילוסופית... **אין בהודעה שלי הצעה, שידול וכיוצא מזה לצריכת סמים

mayakol

New member
טוב, נתחיל מזה

שכנראה שכשאני כותבת הודעות בשעה מאוחרת בלילה, הן יוצאות קצת בעייתיות מבחינת הקשרים
אבל אני מקווה שסלחת...
כשאני קמה בבוקר זה סיכון גדול שאני לוקחת? כן... גם כשאני הולכת לישון בלילה זה סיכון גדול שאני לוקחת (לא לקום ח"ו למחרת) אבל לא זה העניין (או שכן?). העניין הוא שיש הבדל בין סיכונים שאתה לוקח במודע ואתה יכול להמנע מהם לבין כאלה שאין לך ברירה, ואתה צריך לקחת (כמו חציית כביש או קימה בבוקר) ובקשר למה שאתה דיברת, על ההשפעה של הסם על הגוף שלך- אני צריכה לבדוק אם אתה אכן צודק בקשר לעובדה ש"הגראס ממכר רק בצורה נפשית" כי זה נראה לי מוזר, אבל איך שלא יהיה- עדיין אני חושבת שיש הרבה מאוד אנשים שהתחילו בגראס, והמשיכו לסם אחר, חזק יותר... כי הרי הרוב לא מתחילים מהסמים הקשים... וזו הבעיה היותר קשה שלו כסם.

eviv

New member
אז אנחנו מסכימים...

אנשים רשאיים להחליט באילו סיכונים לעמוד. אבל כשהם רוצים לעבור בהם הם צריכים לדעת את הסיכונים. אם אדם מחליט לעבור כביש בלא מעבר חצייה הוא רשאי (למרות שהחוק אוסר) אבל הוא צריך לדעת את הסיכון אותו דבר עם סמים. אם האדם יודע את הסיכון ומחליט שהוא רוצה אף הסיכונים זכותו לעשות כך כמובן כל עוד שהוא לא פוגע באחרים. אגב, גם סיגריות הם ממכרות רק בצורה נפשית זה בעצם יוצר תלות נפשית. את יכולה להשוות את האלכהל לסיגריות אםם אדם המכון לאלכהל מפסי ק בבת אחת הוא יכול למות אבל אם אדם המכור לסיגריות יסיק מיד הוא לא ימות אחד הדברים אשר מראים על השוני בהתמכרות.

lali37

New member
נכון אבל במקרה הזה

אני מניחה שמדובר בכמות... אולי לא משהו שיא הרציני אבל גם לא במעט גראס אחרת לא בטוח שהיא הייתה בלחץ וכותבת את זה פה.... ובנוסף... כל מה ששירה אמרה -ממש מסכימה!

זה בדיוק מה שקרה לי

עצה שלי בחיים אל תאמרי להורים תדברי איתו ועם גורמים גבוה אבל לא

tamarhp

New member
אבל לא מה?

ושוב - לוחצים פעם אחת על "שלח". מה כ"כ קשה בזה?

יש לי משהוא להגיד

כולם פה אומרים שעדיף לדבר איתו אבל לא לכל אחד יש את הכח שיכנוע לא לכל אחד יש את הקול המרגיע שגורם לו להפסיק ולכו תדעו אם הוא על סמים הוא עצבני הוא יכול להכניס לכם אגרוף בפרצוף ואז זה ייגמר רע אני חושבת שאם תלכו לגורם שיכול לעזור לו אומנם בהתחלה הוא יתרגז אבל אח"כ כשיגמל ויבין שהצלתם את החיים שלו הוא לא ידע איך להודות לכם אז לפני שאתם מדברים עם מישהוא... דברו למראה קודם... תוודאו שלא יווצר מצב שתיבכו לו בפרצוף ותתחננו לו על הברכיים כדי שיפסיק כי ברגע הכי קשה הוא זקוק לחבר חזק שיעמוד לצידו ולא יבכה לו... אני רק אומרת את דעתי אבל ברור שכל אחד ילך בדרך שה-
יוצר לנשמה!!!

איילת כ

New member
טוב, אז ככה

אני הייתי מבררת מדוע הוא התחיל לעשן, האם זה נובע משיעמום או מניסיון לברוח מהמציאות, אם זה האפשרות השניה אז יש לו בעיה ואת צריכה לעזור לו לפתור אותה. בקשר להורים, זה תלוי מי הם ההורים, ומה טיב הקשר בין הילד להוריו. לדבר איתו על זה? אני לא בטוחה שזה יעזור. מה שאני מציעה שתתיעצי עם גורם שלישי שמכיר את החבר שלך וביחד תחליטו מה לעשות. מה שבטוח על תשבו בחיבוק ידיים. אנחנו לא ממש יכולים לעזור, כי זה תלוי בהמון נעלמים שחסרים להרכבת התמונה השלמה. מקווה שאכשהו עזרתי... ובהצלחה

איילת כ

New member
את חיה באשליות

צר לי להגיד לך, אבל אין לך בעלות על שום מילה. המילים שייכות לכ-ו-ל-ם.

mayakol

New member
הלו הלו ../images/Emo124.gif

מה עובר פה על שתיכן בשירשור הזה???? (שעוד שניה עובר לדף הבא) למה לריב?????????????????? ועוד בלי סיבה!!!!!

למעלה