מה ההייתם עושים...

מה ההייתם עושים...

בעזר"ה אם הייתם מגלים שחבר טוב שלכם מעשן סמים? הייתם מעבירים את המידע הלאה לאנשים יותר סמכותיים? או שהייתם מנסים לדבר איתו על זה? או לספר להורים שלו? אשמח לקבל תשובות...

אויש...

כדי לדבר איתו... אני לא חושב שזה יעזור אבל מי יודע... עדיף לפנות לגורם סמכותי יותר... נמאס.

mayakol

New member
התגובה שלי...

שאלה קשה. לא יודעת. תלוי בהרבה גורמים יחד... אבל אני אנסה קודם לדבר לבנאדם... ואנסה לגרום לו לפנות לעזרה... נראה לי שאם אפנה לגורם אחר זה קצת יגרום לבגידה באמון שלו בי... לכן אנסה לדבר איתו.... ואם זה לא יועיל? לא יודעת מה אז.

lali37

New member
אני חושבת

שצריך לעשות הכל כדאי לגרום לו להפסיק לעשן סמים, עדיף שהוא יפגע ממך ויפסיק לעשן מאשר שישאר חבר שלך וימשיך לעשן.... קודם עדיף רק לנסות לדבר איתו אם זה לא עובד אז כדאי להעביר את זה לגורמים יותר סמכותיים

אני חושב שהייתי מדבר איתו קודם...

בס"ד אם זה לא היה עוזר הייתי פונה להוריו... נכון שהוא יכעס, אבל אין ברירה.

מוצארט

New member
אבל עישון סמים זה אחלה של דבר!

לפחות לבנאדם שמעשן! הוא רוצה לברוח, להתנתק קצת! אז אתם רוצים לבוא, ולעצבן אותו עוד יותר? רק שלא יעבור לסמים יותר קשים... (הקלים - גראס וחשיש, השאר זה כבר סמים קשים).

השתגעת??

וכשהחשיש כבר לא יהיה מספיק חזק בשבילו למה אתה חושב שהוא יפנה??? עדיף לסגור אותו במוסד גימלה אחרי שהוא הזריק לעצמו או ל"עצבן" אותו קצת עכשיו ואולי להציל אותו? נמאס.

מוצארט

New member
עישנת פעם??

לוקח הרבה זמן עד שזה נהיה חלש... תאמין לי... ואם תשים אותו במוסד גמילה, באמת נראה לך שזה יעזור?

lali37

New member
אם הוא לא רוצה להגמל

זה לא משנה אם ישימו אותו בגמילה או לא-הוא לא יגמל!

קורה לחברה שלי

מישהו שהיא מכירה היה על סמים ואני ועוד חברות עזרנו לה התקשרנו לכל מקום שאפשר ועירבנו את ההורים שלו שד"א לא התייחסו בכלל (האבא צועק עליו והאמא מפחדת מהאבא) בקיצור סיפור מסובך ועכשיו היא פוחדת שהוא עוד פעם נכנס לזה ומה שהכי גרוע שמה זה שאחותו הקטנה הולכת אחריו אז יש סיכוי גדול שגם היא תהיה שם וזאת חברה שלי...

כמובן שהייתי מדברת איתו

הייתי אומרת לו שיפסיק, ואפילו מאיימת עליו, שאם לא יפסיק אני אעשה כך וכך. אם הוא לא ישתכנע אדבר עם הוריו, ואם הם לא יתענינו בזה, אגש לגורם חיצוני שיטפל בעניין.

reutרעות

New member
אני מציעה...

שתדברי איתו ותסבירי לו שסמים זה יכול לגרום למוות ושאת אוהבת אותו ואת לא רוצה שזה יקרה לו, לכן את רוצה לעזור לו! תראי איך הוא יגיב ואם הוא יראה סימני חרטה תשאלי אותו אם הוא רוצה שאת תערבי מישהו מבוגר שיוכל לעזור לו להיגמל. בהצלחה! אני מקווה שתעזרי לו לצאת מיזה!!

בעקרון,

נראה לי שאם זה היה חבר טוב שלי (בוא ניקח דוגמא של חברה, אוקיי?
) לא הייתי אומרת לה בהתחלה כלום, אלא רק מסמנת לה, או עושה לה פרצופים כאלה, כאילו (?!) היא פושעת. אח"כ הייתי עוברת לשלבי מוסר, ומעלה את זה בדיונים כאלה, שיושבים בהפסקה ומדברים, ואומרת את דעתי הנלהבת בעניין, שזה לא בריא וכל השאר. כמובן שאני אעשה את זה בנוכחותה! אח"כ אני גם הייתי מבקשת לעשות שיעורי חינוך וכאלה או חושבת על רעיון כתלשהו לרמוז למורה, תלוי גם בקשר שלי עם המורה ועם המנהל, ואז אני יכולה להגיד שיש מישהי כזו. אני לא יודעת מה היה קורה הלאה, אם אני אגיד או לא להורים וכאלה. אבל אצל חברה פחות טובה ממני, אין לי מושג איך אני אגיב כלפיה!

tiki tiki

New member
רחלי- מוכשרת..

אם זה מקרה אמיתי זה לא עוזר!!! היא כבר לא בבי"ס!!!

lali37

New member
רחלי....

אם תעשי לה פרצופים ותלכי על הקטע של מוסר את תרחיקי ממך את החברה...

yy16

New member
אמ...הייתי מדבר איתו

כי ביננו הוא לא היה הולך לעזרה מקצועית ואני גם לא יודע איפה יש וזה לא היה עוזר זה אולי אפילו רק היה גורע.. הייתי מדבר איתו מסביר לו כל מה שרעב סמים

eviv

New member
קצת שונה מהכלל אבל...

אם היה לי חבר כזה הייתי מוודא שהוא יודע את הנזקים ואם הוא יודע ובכל מקרה מחליט להמשיך הייתי נותן לו לחעשות מה שהוא רוצה אני מאמין שקיים רצון חופשי אם אתה רוצה לעבור על החוק בבקשה בחירה שלך... חוץ מזה בתוך סמים אתם יכולים לשים את יין הקידוש שלכם הרי יש בו אלכהל שהסם שבתוכו נקרא אתונל ואתם יכולים להפסיק לשתות קולה וקפה בגלל הסם הממריץ קפאין הוא גם ברשימת הסמים...

למעלה