מה ההגיון?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לקבל דמי אבטלה 75 אחוז מהמשכורת, ללא תנאים סוצאלים ולשבת בבית, במקום לצאת לעבודה ולקבל 100 אחוז משכורת ותנאים?

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
לקבל דמי אבטלה 75 אחוז מהמשכורת, ללא תנאים סוצאלים ולשבת בבית, במקום לצאת לעבודה ולקבל 100 אחוז משכורת ותנאים?
שחור כפרה.
הם עובדים בשחור.
ומקבלים עוד 75 אחוז מהבידוח הלאומי
מה רע?
את לא יודעת שאנחנו עם של תחמנים?
כמה פעמים אני צריך להסביר לך, האאאא? :)
הייתה פעם הצגה שקראו לה: "אל תקרא לי שחור". ;-)

נערך לאחרונה ב:

שמלת תחרה1

Well-known member
שחור כפרה.
הם עובדים בשחור.
מה רע?
הייתה פעם הצגה שנקראת: "אל תקרא לי שחור". ;-)
סבא כול המובטלים בגלל הקורונה עובדים בשחור? הישראלים אוהבים כסף קל, ואחרי זה יבכו שלא מסיימים את החודש. וביבי אשם שיש להם מינוס.

דיברגנט חדש

Well-known member
שחור כפרה.
הם עובדים בשחור.
מה רע?
הייתה פעם הצגה שנקראת: "אל תקרא לי שחור". ;-)
לא רק זה, דלק עולה כסף, זמן שווה כסף, לדוג', במקום לשלוח ילד לצהרון, ההורה לוקח אותו.

Harrington

Well-known member
מנהל
יש הגיון. זה הרי לתקופה זמנית בלבד, לכל היותר עד יוני. אז יושב בן אדם בבית או לחלופין מטייל בארץ ואולי בעולם, והכסף זורם לחשבון הבנק שלו. נכון, אין לו תנאים סוציאליים ומה שנכנס זה קצת פחות ממה שהוא היה מורגל בעבר (הרחוק יחסית), אבל כל זה צפוי לחזור בעוד חודשים ספורים ממילא. אז בינתיים אפשר ליהנות בלי לעבוד.

תוסיפי על כך שדמי האבטלה הם פונקציה של השכר שקדם להם. במילים אחרות לפחות עבור חלק מהאנשים, דמי האבטלה למרות שהם רק 75% בהחלט מספיקים. במיוחד כשזה מגיע בתמורה לשום דבר.

משתפרת1

Well-known member
כשיושבים בבית יש פחות הוצאות.
להכין כריך בבית עולה חלקיק מאשר לקנות אותו במזנון או אפילו בקפיטריה המפוקחת. פחית שתיה עולה כמו בקבוק שלם שקונים הביתה ויש בו כמעט פי 5 תכולה. זה תופס גם לגבי תוססים וגם לגבי מים. נסיעות לעבודה וחזרה עולות כסף. הביגוד לעבודה לרוב יצוגי יותר מהדברים שלובשים בשעות הפנאי, ועולה יותר. נחסך בייביסיטר למי שיש לו תינוקות וכן הלאה. הזכויות הסוציאליות נפגעות, אך ההכנסה הפנויה פחות.
רבים התבקשו לחזור וסירבו. לדעתי הביטוח הלאומי חייב לקבל דיווח מהמעסיקים על אנשים כאלה ולהפסיק להם את קצבת החל"ת לאלתר.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
להכין כריך בבית עולה חלקיק מאשר לקנות אותו במזנון או אפילו בקפיטריה המפוקחת. פחית שתיה עולה כמו בקבוק שלם שקונים הביתה ויש בו כמעט פי 5 תכולה. זה תופס גם לגבי תוססים וגם לגבי מים. נסיעות לעבודה וחזרה עולות כסף. הביגוד לעבודה לרוב יצוגי יותר מהדברים שלובשים בשעות הפנאי, ועולה יותר. נחסך בייביסיטר למי שיש לו תינוקות וכן הלאה. הזכויות הסוציאליות נפגעות, אך ההכנסה הפנויה פחות.
רבים התבקשו לחזור וסירבו. לדעתי הביטוח הלאומי חייב לקבל דיווח מהמעסיקים על אנשים כאלה ולהפסיק להם את קצבת החל"ת לאלתר.
מסכימה איתך.
"רבים התבקשו לחזור וסירבו. לדעתי הביטוח הלאומי חייב לקבל דיווח מהמעסיקים על אנשים כאלה ולהפסיק להם את קצבת החל"ת לאלתר".

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
למה פחות הוצאות?
בחודש אוגוסט אשתקד שילמתי לחברת חשמל 3000 ש"ח, כולם היו בבית (קורונה) והמזגנים עבדו 24/7, שיהיו בריאים האוכל נעלם יותר מהר מאשר בתקופה שיצאו לעבוד, במכונית שלי הלך המצבר כי לא התנעתי את הרכב:-(, וזו רשימה חלקית ממה שזכור לי.

משתפרת1

Well-known member
למה פחות הוצאות?
בחודש אוגוסט אשתקד שילמתי לחברת חשמל 3000 ש"ח, כולם היו בבית (קורונה) והמזגנים עבדו 24/7, שיהיו בריאים האוכל נעלם יותר מהר מאשר בתקופה שיצאו לעבוד, במכונית שלי הלך המצבר כי לא התנעתי את הרכב:-(, וזו רשימה חלקית ממה שזכור לי.
יפה, לך היו הרבה יותר הוצאות אך לחל"תניקים שלך- פחות.

GoldenEyes

Well-known member
הגישה של המובטלים היא
כל הזמן המדינה חולבת אותנו ע"י מיסים ושאר רעות חולות בעוד שיש הרבה פרזיטים שמקבלים קצבאות מהמדינה בלי לעבוד ולו יום אחד
"נותנים לך , תקח , מרביצים לך , תברח"
אז למה לא לקחת?
והנה , דוגמא לתסכול , בטוח לאומי לוקח את חלקו על הכל , ממש על הכל , החזרי נסיעות , שווי ארוחות , שווי רכב צמוד אם יש
אבל לתת הם נותנים 75% מהשכר בלבד . למה ? למה לוקחים על 100 אחוז ונתונים על 70 אחוז ? (לא , זה לא 75)
שמלה - מי שחוזר לעבודה מפסיקים לו את דמי האבטלה , עכשיו זה רק מענקים כדי לעודד חזרה לעבודה.
חורזת - אכן עלה הרעיון שמעסיקים ידווחו על כאלה , אבל לא צריך לחדש לך מי הוריד את זה מהפרק , אכן ללא תנאים סוציאלים , אבל קחי בחשבון חוזרים לעבוד ישר בטוח לאומי ומס הכנסה חולבים אותך , מה זה התנאים הסוציאלים ? פיצויים משכורת אחת לכל שנת וותק , חופשה במקרה של מקסימום וותק 24 ימים בשנה , דהיינו חודש בשנה
נקח את כל התנאים הסוציאליים שמסתכמים ב 2 משכורות לשנה נחלק ל 12 , מדובר ב 16 אחוז מהשכר בחודש. אז יש כאלה שמעדיפים לקחת 75 אחוז , ולהפסיד לכאורה את ה 16 אחוז.
משתפרת - נכון , חלק מההוצאות ירדו , אבל הרבה הוצאות עלו , חשמל כל היום כאשר ממזגים או מחממים את הבית ולא את המשרד.

מי שאין לו כסף אכן חוזר לעבוד , אם הוא רוצה.
אבל מי שיש לו , וחסך לימים קשים , אז מה אכפת לו ? המדינה נותנת ?יקח כמה שרק אפשר.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
הגישה של המובטלים היא
כל הזמן המדינה חולבת אותנו ע"י מיסים ושאר רעות חולות בעוד שיש הרבה פרזיטים שמקבלים קצבאות מהמדינה בלי לעבוד ולו יום אחד
"נותנים לך , תקח , מרביצים לך , תברח"
אז למה לא לקחת?
והנה , דוגמא לתסכול , בטוח לאומי לוקח את חלקו על הכל , ממש על הכל , החזרי נסיעות , שווי ארוחות , שווי רכב צמוד אם יש
אבל לתת הם נותנים 75% מהשכר בלבד . למה ? למה לוקחים על 100 אחוז ונתונים על 70 אחוז ? (לא , זה לא 75)
שמלה - מי שחוזר לעבודה מפסיקים לו את דמי האבטלה , עכשיו זה רק מענקים כדי לעודד חזרה לעבודה.
חורזת - אכן עלה הרעיון שמעסיקים ידווחו על כאלה , אבל לא צריך לחדש לך מי הוריד את זה מהפרק , אכן ללא תנאים סוציאלים , אבל קחי בחשבון חוזרים לעבוד ישר בטוח לאומי ומס הכנסה חולבים אותך , מה זה התנאים הסוציאלים ? פיצויים משכורת אחת לכל שנת וותק , חופשה במקרה של מקסימום וותק 24 ימים בשנה , דהיינו חודש בשנה
נקח את כל התנאים הסוציאליים שמסתכמים ב 2 משכורות לשנה נחלק ל 12 , מדובר ב 16 אחוז מהשכר בחודש. אז יש כאלה שמעדיפים לקחת 75 אחוז , ולהפסיד לכאורה את ה 16 אחוז.
משתפרת - נכון , חלק מההוצאות ירדו , אבל הרבה הוצאות עלו , חשמל כל היום כאשר ממזגים או מחממים את הבית ולא את המשרד.

מי שאין לו כסף אכן חוזר לעבוד , אם הוא רוצה.
אבל מי שיש לו , וחסך לימים קשים , אז מה אכפת לו ? המדינה נותנת ?יקח כמה שרק אפשר.
הבן שלי זכיין של ג'נטלמן.
העובדים בחנות הן נשים אחרי גיל 40, או סטודנטים.
החב'רה לא מוכנים לחזור לעבודה, למרות תנאים סוצאלים, ואיני מאמינה שאינם זקוקים ל-100 אחוז משכורת, ולמרות זאת אינם מוכנים לחזור לעבודה כול עוד הם מקבלים חל"ת. או אבטלה.
בזמן ה-סגרים הבן עבד במשלוחים והרוויח יותר מאשר היום כשהקניונים פתוחים.

GoldenEyes

Well-known member
הבן שלי זכיין של ג'נטלמן.
העובדים בחנות הן נשים אחרי גיל 40, או סטודנטים.
החב'רה לא מוכנים לחזור לעבודה, למרות תנאים סוצאלים, ואיני מאמינה שאינם זקוקים ל-100 אחוז משכורת, ולמרות זאת אינם מוכנים לחזור לעבודה כול עוד הם מקבלים חל"ת. או אבטלה.
בזמן ה-סגרים הבן עבד במשלוחים והרוויח יותר מאשר היום כשהקניונים פתוחים.
יש כאלה ויש כאלה
יש הנהנים מהבטלה , ויש כאלו שנהיים חולים מהבטלה

GoldenEyes

Well-known member
ממש כך. מכירה אנשים שמשכו את היציאה לפנסיה, רק כדי שיהיה להם עיסוק.
נכון ,
אבא שלי ז"ל היה בדיוק ככה , המשיך לעבוד עד גיל 80 .
אחי לעומתו , ברגע שמלאו לו 65 , יצא לגמלאות (וחופר לי כל הזמן , מה שלא קרה 40 שנה ויותר) :ROFLMAO:

נסיך.333

Well-known member
מגדלים לצערי דור של עצלנים שכבר אומרים "מגיע לי"..
אולי צריך להצמיד את רמת הקורונה בארץ לאחוזי התשלום למי שמסרב לחזור לעבוד?
בואו נגיד שהיום הקורונה ירדה ב-90% לצורך העניין, אז להוריד להם את אותו אחוז מהתשלום.

שמלת תחרה1

Well-known member
מגדלים לצערי דור של עצלנים שכבר אומרים "מגיע לי"..
אולי צריך להצמיד את רמת הקורונה בארץ לאחוזי התשלום למי שמסרב לחזור לעבוד?
בואו נגיד שהיום הקורונה ירדה ב-90% לצורך העניין, אז להוריד להם את אותו אחוז מהתשלום.
אכן מגדלים דור עצלנים. מי שחטזר לעבודה מיד להפסיק לו את דמי האבטלה.

למעלה